Založ si blog

Tých najhorších nacistov rozhodne nevidím v LSNS

Pre mna niet na svete krajsich filmov, nez su filmy ruske.

Spajaju sa mi s mojou mamou, ktora napriek tomu, ze bola v socializme cele roky prenasledovana, vedela v nich precitit umelecku hlbku zachytenu tak, ako to mozno vedia zachytit len Rusi a nie Americania so svojimi sladkymi a povrchnymi scenami vo filmoch, az to musi byt nie povrchnemu a citlivemu cloveku trapne, po akom len povrchu sa smykaju.

V americkych filmoch sama akcia, ako ked clovek nedokaze citit a musi si to nahradzat natrieskanym dejom a v ruskych filmoch ludska hlbka aj v scenach, kde sa celkom nic nedeje, len preziva. Aj keby si hlavna postava dala len cizmy dole v poli a nic, celkom nic zvlastne sa vo filme nedeje, len pohlady, vyrazy tvare, dokazu zachytit nuansy vsetkych citovych pohnuti ako poeziu jednoduchych basni len s par slovami.

.

Mama ma ucila vidiet hlbku v tych scenach, vsimat si tie jednoduche prostriedky na to, cim to dokazu, cim to dokazali – Vidis to tam? Citis to tam? – akokeby mi to sama hrala a ukazovala svet, aky je.

To len chutovo necitlivy clovek potrebuje x korenin, ked nedokaze citit chut aj obycajnych ovsenych vlociek. To len sladki poeti dokazu vidiet poeziu len v bombastickych slovach ako raj, more, eben a nie v obycajnych slovach, co sa uz na nic nehraju, na nic, celkom nic velkolepe, len akym zivot je v poezii vsetkych aj sivych odtienov hlbok.

.

Takto mi ukazala vela filmov,ktorych nazvy si uz ani nepamatam a ktore som videla uz v detstve. No najviac sa mi v zivote pacil film „Balada o vojakovi“:

MAMA!

Najposobivejsia scena z filmu je na konci filmu, ked na stretnutie s matkou, za ktorou cely film cestuje, ma len par minut na zvitanie a rozlucku, v matkinych slovach – Ja ta nepustim!

.

DNES

Až dnes som sa dozvedela (6.3.2015), že sme doteraz boli ideologicky klamaní a druhú svetovú vojnu začalo Rusko a zachránili nás Američania.

Napriek tomu a ďalším ideologickým objavom o minulosti a súčasnosti, nesúhlasím s tým, aby náš štát bol zatiahnutý do svetovej vojny medzi USA a Ruskom. Rusko nás nenapadne, keď tu nebudeme mať amerických vojakov. Len vtedy, keď sa necháme zatiahnuť do vyprovokovania svetovej vojny za účasti mnohých štátov.

Nie Rusko nás ohrozuje, ale svetová vojna, keď s účasťou na nej budeme súhlasiť. Po tej vojne bude miliónom mŕtvych ľudí jedno, kto ich zachráni. Alebo vy dúfate, že práve vy ju prežijete? Veríte v rýchle zásahy, že ju rozpútajú a rýchlo ukončia? Len rozpútajú.

Ak sme v rámci NATO už nesvojprávni, tak sa tu nehrajte na nejaké rozhodovanie k čomu majú dať občania súhlas, keď nesúhlasiť si dovoliť nemôžme a musíme poslúchať, aké vojsko bude na našom území a kde povinne naši muži musia ísť zomierať /pokým sa to nerozpúta ešte viac/ pre zas nejaké ideologicky vznešené ciele pre výrobu a vývoz zbraní. Proste sme len pešiaci, aby mal zbrojársky priemysel z čoho žiť. Niekto zbrane musí aj využívať a vznešený cieľ sa vždy nájde.

Najlepší pešiak je presvedčený pešiak, že zas sa za niečo oplatí aj zomrieť /tí druhí, však?/, následne hromadne vymierať. Toto by nebol len rýchly zásah, ale rozpútanie svetovej vojny pre tých, ktorých takéto operácie živia.

Všetci, čo tu teraz píšu, že sú za vojnu, za vojenské zásahy:

– Dúfajú, že ich blízki prežijú

– Dúfajú v to preto, lebo predpokladajú, že vojenské zásahy sa udejú v dostatočnej diaľke od nich a umierať za tie vznešené ciele budú iní ľudia a ukončí sa to skôr, než by ich to zasiahlo.

– Žijú v zahraničí alebo ľahko môžu do zahraničia unikať osobne alebo ich deti.

– Hromadne by individuálne unikali, keby ich to malo zasiahnuť tiež a v úteku podporovali aj svoje deti.

– Majú malé deti a preto veria, že sa ich to nedotkne alebo ich nemajú vôbec.

– Keby sa ich to malo dotknúť osobne – ohrozenie na živote ich alebo konkrétne ich detí, opäť by zmenili ideológiu s tým, že oni netušili x bodov. A naozaj, nebola by to zbabelosť, len nevedomosť, aké až rozmery prináša rozpútanie vojny. Vedia to Ukrajinci. Chcete to vedieť tiež? Naozaj bude Ukrajincom ľahšie, keď budú stredom nielen lokálnej vojny, ale aj celosvetovej?

Najstarší syn so mnou nesúhlasí. (Dnes uz asi viac.) Ale urcite aj jeho ideológia by skončila na letisku a nie dať sa za ňu rozstrieľať. Môj mladší syn nezabíja ani pavúkov. Môžem ich zabiť len potajme, lebo vraj aj to je živý tvor. To by bol fakt gól, keby ho zbrojársky priemysel nútil zabíjať ľudí. Podobní už z Ukrajiny ušli a utekali by aj odtiaľto. Ak by ich na hraniciach nezastavovali s tým, že sa majú otočiť a ísť zabíjať. Dúfam, že v takom prípade bude umožnené mojim deťom ujsť (ked u Africanov to plne respektuju, ze ked vas niekto napadne, mate opustit rodicov, deti a ujst z takej krajiny). Osobne som deťom povedala, že nech ich ani nenapadne taká ideologická myšlienka, že by ma mali chrániť pre radosť zbrojárskeho priemyslu. Presne tú vetu si nechajte pre svoje vlastné deti, keď ich osobne budete posielať ako terče pre lepší odbyt a zákazky tých, ktorých živí. Pre akýchkoľvek iných je to len farizejstvo. Tie svoje máte buď len v kočíku, v zahraničí alebo vo hviezdach. Keď nemôžte byť príkladom, že to farizejstvo nie je a vaše dieťa pôjde príkladne za vašu ideológiu zomrieť, tak si to odpustite. 

Pravdepodobne sa s vami lúčim z výberu článkov ako ideologicky nevhodná a už len troll. (Po tomto ma zo SME naozaj vyradili).

.

Dnes dodavam, ze fasistom alebo nacistom je pre mna kazdy, kto podporuje provokacie Ruska a to od prezidenta po posledneho slnieckara, co sa na moralku len hraju. Fasisticky znak mozno nemate na rukave alebo na krku, ale v hlave, v srdci a na svedomi ano aj keby ste osobne ideovopoliticky ziarili ako slnko. Tych najhorsich nacistov rozhodne nevidim v LSNS.

.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517784x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie