Založ si blog

Devana, ja a najlepší Rostas

Uz ked som tu davala clanky minuleho roku, vsimla som si Devanu ako cloveka s ktorym suhlasim a ako cloveka na ktoreho utocia.
Myslela som si, ze to je chlap, pretoze take nieco sa prave vtedy v diskusiach pisalo, ale to ma nezaujimalo, ci je to chlap, ci je to zena, ale pise pravdu a zbytocne je vyryvat, ake detaily na tom sedia, nesedia, ked v podstate je to pravda, co pise, vsetko.
.
To niektori vyryvaci nechapali, napriklad Milan, a podla mna to nechape dodnes, ze nezalezi na nejakych detailoch, ale co tym myslel autor v podstate. Nemusi ovladat detaily, nepise diplomovu pracu, ale sleduje nejaku svoju hlavnu myslienku, ktoru v tom bud vidite a je vam znama alebo nie. Tak mi bolo toho cloveka Devana luto. Akiste je to hlboko citiaci clovek, sleduje svoju hlavnu liniu a ludia to nechapu, lebo oni radsej riesia blbosti okolo toho (nielen Milan). A dlho som tu potom nebola, lebo tu som si odskocila malokedy.
.
Chapem, ze mnohi si musia mysliet, ze blogeri logicky musia medzi sebou superit. V pociatkoch je to iste pre kazdeho blogera dolezite – ako je citany, ako je prijimany, ci pod nim ludia diskutuju, pretoze pise prvykrat a nevie, ci pise dobre a take pochybnosti o sebe. Aj mne na tom zalezalo, ked som zacala pisat. Celkom iste k tomu patri aj ziarlivost, ked mate niekedy dojem, ze nie ste doceneni. Ked ini ludia chvalia to, co vy by ste nechvalili, ked vas odstavia, ked vam diskuteri nadavaju a podobne. Myslim si, ze ziarlivost patri do nasho zivota, ba dokonca ma k tomu Teal Scott vynikajuce video, ze prave vdaka ziarlivosti mozte objavit to, po com tuzite a este ste si to neuvedomili, ze presne tym sa mate nechat inspirovat do vlastneho zivota, lebo vasa ziarlivost je vas skryty potencial, inak by vas to ani neoslovilo – to na co niekedy ziarlite.
.
Neskor bloger prestava ziarlit. O co dlhsie pise, o to menej ziarli na inych blogerov. Pretoze vidi tolko padov a vzostupov, zaslych blogerov, nedocenenych blogerov, zazil tolko svojich vlastnych padov, tolko roznych diskuterov, ze mu zakonite prestava na tom zalezat. Asi ako v laske – Pro jedno kviti slunce nesviti… uz vie, ze po jednej laske pride nova a na com nam zalezalo, uz nam nezalezi a celkom nieco ine nas zaujme.
.
Dokonca by som povedala, ze ked vam zalezi na uspechu, priam zakonite nikdy, nikdy nepride. Zakonite prichadza vtedy, ked vam na nom nezalezi alebo uz nezalezi. Asi az vtedy ste spravne nastaveni k zivotu alebo k laske – nezavisli na tom.
.
Zazila som svoje obdobie velkeho uspechu na smeblogoch. A vobec nie vtedy, ked mi na tom zalezalo. Vtedy nie, mohla som sa aj roztrhat.
Nepovazovala som za uspech vysoku citanost, ked som mala par clankov citanost aj 22 000, lebo len sa im ten clanok hodil do ich propagandy, len vas pouziju, ako o chvilu pouziju ineho na svoje ciele. Nepovazovala som za uspech 700 komentarove diskusie, ktore som mala casto, lebo to nie je uspech blogera, ze sa tolko diskuterov pod nim hada, alebo s nim hada. Vymysliet kontroverznu temu nie je ziadnou zasluhou, hoci volakedy som bola taka hlupa, ze som si to myslela, ze dobry bloger je, co take diskusie vyprovokuje. Dnes si myslim, ze to je malo a nemusi to znamenat ziadny prinos. Takze uz si to necenim ani u seba, ze toto som v minulosti dokazala, ani teraz, ked to dokazu dalsi.
Dnes si cenim, ked niekto navrhuje riesenia a je kvoli tomu ochotny riskovat aj vysmech, lebo z konstruktivnych rieseni sa zvykneme smiat – akoze aku traposinu si to vymyslel?
Ale fakt lahsie je kritizovat, len vysmievat sa z cohokolvek, predpovedat len nieco zle, ako vymysliet aspon minimalny svoj prinos – Co navrhujem ja.
A kedze si to takto myslim teraz, snazim sa to robit.
.
Odkedy som tu zas, tesi ma, ze Devana predstavuje volica LSNS, lebo tu mame dokaz, ze LSNS nevolia holohlavi fasisti, ale takito ludia – normalni, citlivi, so zmyslom pre poeziu, pre bezny zivot a hlavne ludia, co sa uz nechcu dat manipulovat.
Aj dnes som hovorila sesternici, co ju tu teraz mam a ktora sa nezaujima o politiku – Ti bratislavski intelektuali vobec nevedia, aki su volici Kotlebu. Ale ja ich vidim, citam dennodenne, vobec im nerozumeju. Ocenuju poeziu a by si neverila, kolko uz z tych alternativnych medii vedia, co by som neverila, ze sa to tak rozsiri. Ved kto o tom vedel v roku 2011-2012? A ludia sa prebudzaju, masovo sa prebudzaju.
.
Povedzte mi, preco by som na toto mala u Devany ziarlit? Vsak robi zasluznu cinnost sirenim mnohych informacii v prepojeni s citlivym zivotom a vnimanim jeho hodnot.
Mne sa to sirit nechce. Mne sa nechce opisovat tu diagnozu tolkokrat a stale dokola, lebo pre mna su to uz stare veci. Ked pre vas nie su a su pre vas nove, robi pre vas najlepsie, co moze robit.
To, ze niekedy s nou nesuhlasim, to nepovazujem vo svete diskusii za nic zvlastne.
To, ze sa uzatvaraju do akvaria, z ktoreho kazdeho vyhanaju, to je dokazatelny fakt, ktory nerobi LSNS dobru sluzbu, s tym by nesuhlasil ani ich Kotleba, aby vyhanali inak zmyslajucich. A uz absolutne by s tym nesuhlasil Rostas, ktoreho vraj citaju a dufam, ze citaju.
.
Samotny Tibor Eliot Rostas nenavrhuje vystupenie z EU a nerespektovanie nazorov inych ludi, on by navrhoval len referendum o vystupeni z EU a respektovanie nazorov inych ludi a hlavne slobodu medii, co znamena prave respektovanie inych nazorov.
.
Tolki ho chceli pocut v diskusiach, tak aj tu mate moznost, je to diskusia z marca 2017. Rozbehla sa hlavne od 37 min:
https://www.youtube.com/watch?v=wInsnXKTzcg
.
Teda, nepocula som nic, s cim by som nesuhlasila, vcetne jeho nazorov na vystupenie z EU a respektovanie nazorov inych ludi. V tomto by mohol byt prikladom aj pre volicov LSNS.
.
A zabudla som napisat, co som povazovala za svoj najvacsi uspech v pisani.
Ked uz som bola totalne sklamana z blogerov a diskuterov a z celeho SME, cize uz ked som neocakavala absolutne ziadny uspech, ani zaujem o moje myslienky a zaujimalo ma uz nieco celkom ine (ezoterika), pisavala som basne. Viac sama pre seba ako pre inych. A zrazu tieto basne mali uspech. Nie clanky, ale basne a to by som vobec necakala. Vobec som to necakala. Na SME sa to dalo zistit podla toho, ze tam existuje karmovanie clankov a basni. A na basne som mala taku vysoku karmu, aku som nikdy neocakavala ani k clankom. Velmi dlhe obdobie, asi rok-dva, som mala za basne sustavne druhe miesto v rebricku a to pred poetmi na SME, ktorych povazujem za lepsich odo mna. Normalne sa im udiala krivda, ze oni taku vysoku karmu na ovela lepsich basnach nemali, lebo ich len ludia tak dobre nepoznali alebo nerozumeli basnam. Takze, ako vidite, taky az uspech som si vlastne nezasluzila, aky som zazivala s basnami. Keby to bolo spravodlive, tak ho taky nemam. Sulik mal karmu s clankami na stvrtom mieste velmi dlho a ja v poezii na druhom, takze bol to uspech. Aj ked teda nie celkom zasluzeny, tento uspech som si v zivote najviac cenila v pisani.
.
Hej, mozte zacat rozvijat myslienky, ze teraz mozno ziarlim na Devanu, ze tu pise basne a ze sa vam pacia, ked si dovolim len absolutne nesuhlasit s jej nazormi (aj mne sa pacia a to aj basne inych). Najma, ked si myslim, ze keby tu pisal basne niekto, koho povazujete za opoziciu a svojich nepriatelov, tak by nemohol mat ani dobre basne.
No ja neaspirujem stat sa poetkou a uplne kazdemu prajem, aby sa pokusil pisat basne, lebo len ja viem, co vsetko mi to dalo. To nikdy neda tolko citatelom, ako to da samotnym tym ludom, co ich pisu.
.
Takze nech sa Devane dari a to vobec neznamena, ze s nou musim mat alebo budem mat zhodne nazory. Ved sa aj tak lisime len v navrhovanych rieseniach a nie v tom, co povazujeme za pravdu okolo nas. Ked vam to nedoslo a odmietate to vidiet, ja vam to videnie uz viac priblizit nemozem. K slobodnym diskusiam patri aj nesuhlas a ine nazory.
.
Nemyslim si, ze ked so mnou nesuhlasite, tak je to preto, ze na mna ziarlite. A ked si chcete mysliet, ze ked s vami nesuhlasim, tak na vas ziarlim, nevytlcie vam to z hlavy nikto. 

.

Hadat sa a ziarlit medzi takymi pojmami ako ja, Devana alebo Rostas je smiesne preto, lebo pre kolaborantov sme smiesni vsetci traja a spolu s nami vsetci, ktorych kedy oslovili nase myslienky. Nie sme ludmi, akych z nas chcu mat.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518718x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie