Založ si blog

Aj alternatívne médiá zavádzajú a nedištancujú sa od násilia

Konkretne pri Slovenke, ktora podpalila Koran.

Na Hlavnych spravach si mozte pozriet cele video a vypocut vsetky slova tej Slovenky /okrem toho, ze sa to udialo vo Finsku/ a na Konzervativnom denniku na konci zrazu nie je zvuk, aby ste si uz nemohli vypocut, co vsetko povedala. 

Konci tak: „Kazdeho si najdem. Ja som zakon a kat a bez ohladu, ci to bude chlap, zena alebo dieta, vsetkych oddelam. Zvolavam vsetkych do boja.“

Toto podla vas nie je vyzyvanie k nasiliu?

Moze sa u nas ktokolvek vyhlasit katom inych a navyse bez ohladu na to, ci pojde o deti?

Doslova to povedala – vsetkych oddelam a vyzyva k takemuto nasiliu aj inych.

Preco je to na konzervativnom denniku uz zamlcane? A preco k tomuto sa uz Konzervativny dennik nevyjadruje, ze aj taketo vyzyvanie k nasiliu aj voci detom je odsudeniahodne?

Vytrhavanim sprav z kontextu v tomto pripade vznika dojem, ze ta zena je stihana len za spalenie Koranu a citatelia sa pytaju, ci za spalenie Biblie alebo cokohokolvek ineho by bola stihana akoby sa dopustila len toho. Ale ona na tom videu priamo vyzyva k nasiliu a vyhlasuje sa za kata nie Koranu, ale ludi vcetne deti. To je uplne jedno, ci by sa vyhlasovala za kata vsetkych neprisposobivych Romov, Madarov, moslimov, politikov a vyzyvala do takeho boja – zobrat spravodlivost do vlastnych ruk a bez ohladu na deti. Je to vyzyvanie k fyzickemu nasiliu a osobny prejav, ze je ochotna byt ich katom.

Aky je od toho rozdiel, ked terorista na inom videu vyzyva moslimov do boja proti inym ludom, ktorych uz on „nemoze strpiet“?

Kde je tam rozdiel od zobrat spravodlivost v mene cohokolvek do vlastnych ruk a vyzyvat k nasiliu?

Preco sa alternativne media, ktore sa rozhorcuju nad nasilim, od takehoto vyzyvania k nasilu nedistancuju? Ak ano, tak kde?

Kde su teraz ich rychle komentare, kde komentare Kotlebu a clenov a volicov LSNS, ze vyzyvaju vlastnych volicov, aby sa k takemuto vyzyvaniu k nasiliu nehlasili a odsudili ho ako rovnake?

To staci aby si len ich volici a citatelia pisali – Toto uz nie je normalne? Pre tych ostatnych to normalne je? Je uz normalne vyzyvat k nasiliu a uz to nestoji ani za ich postoj voci takemu vyzyvaniu?

Vcera som preletela 2800 komentarov pod touto vyzvou na Hlavnych spravach. A vyzyvanie k nasiliu ludia chapu ako nespravodlivost, ze len Bibliu by ste mohli hodit do smetneho kosa alebo si na nej cistit zemiaky? To ide naozaj pri vyzyvani k nasiliu len o takuto somarinu, co osobne mozte – nemozte spalit?

Vari tento clovek len spalil Koran? Ved vyzyvat k nasiliu /a to tiez bez ohladu na to, ci to bola zena/ a rozdiel od inych videi vyzyvajucich k nasiliu k inym tu nie je ziadny. 

Uvedomujeme si, ze presne takto sa ludia radikalizuju a stavaju sa z nich extremisti ochotni brat spravodlivost do vlastnych ruk a aj vrazdit? 

Ci taki extremisti mozu zit len na Ukrajine a na Slovensku uz nemozu?

Chcete tu mat v mene spravodlivosti poulicnych samozvanych katov, co to uz „nemozu strpiet“ a uz „nestrpia“? Podcenujete nebezpecenstvo takehoto extremizmu?

Ak nie, kto sa voci tomu distancuje? Tie stovky diskuterov, co ju maju za spravodlivu Johanku z Arku a je pomaly ich vzorom?

Toto je nasim vzorom, ako zobrat spravodlivost do vlastnych ruk a tiez sa vyhlasit za poulicneho kata?

„ale trest odnatia slobody za vyjadrenie nazoru…“

Vyhlasovat sa za kata a vyzyvanie k nasiliu nie je LEN vyjadrenie nazoru. Taktiez alternativne media neospravedlnuju radikalnych moslimov vyzyvajucich k nasiliu voci inym, ze to len vyjadrovali svoj nazor!

Od vyjadrenia svojho nazoru je k vyzyvaniu k nasiliu daleko!  Dobry bojovnik vobec nemusi byt nasilnik najma v ere informacnej vojny. Dobre alternativne spravy vobec nemusia byt nasilnicke a agresivne. Dobre alternativne media mozu byt len objektivne ku vsetkym stranam a take, co nesklzli do extremu.

Kde je teraz distancovanie sa alternativnych stranok od vyzyvania k nasiliu?

Jednoducho, ak sa nedistancuju, nevyjadruju k tomu, aby take vyzyvanie k nasilu zastavovali, ked este zamlciavaju ako naozaj zaznelo a nechavaju citatelov v omyle, ze slo len o spalenie Koranu cloveka nevyzyvajuceho k nasiliu, tak je zvysovanie odporu a agresivity u obcanov ich zamerom a to neospravedlni ziadna spravodlivost.

Clovek sa moze burit a ma burit proti vsetkym nespravodlivostiam na svete, proti zatajovaniu informacii a vobec na to nie je potrebne, aby sa preto z ludi stali opacne a rovnako agresivni extremisti. Naopak, len masa ludi, ktora nepodlahne extremizmu, sa neda tak lahko zmanipulovat, aby bola len zneuzita.

Nepomaha masam ludi v akomkolvek state nikto, kto v nich proti jednemu extremu prebudza a toleruje opacny extrem.

Je to alternativnym mediam jedno? Tak preco k opacnemu extremu mlcia?

Boja sa, ze inak ludi neprebudia k aktivite a hajeniu ich prav? 

No odpovedzte si. Je este potrebne vas prebudzat? A prebudzat konkretne k comu?

 

 

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5548638x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie