Založ si blog

Prečo si mám informácie hľadať sama a v novinách sa ich nedočítam?

Nechcem len jednostranne spravy o tom, co sa deje v Europskom parlamente. Chcem si precitat v novinach aj kriticke hlasy k politike EU, lebo len tak mozem byt v obraze, co sa tam deje a vobec byt o tom informovana. No nebola som, pretoze v novinach som sa docitala len, ze to je nieco strasne a nevidane, ze Trump vydal 90-dňový zákaz cestovať do USA pre občanov Iraku, Sýrie, Iránu, Sudánu, Líbye, Somálska a Jemenu. Americký program prijímania utečencov je pozastavený na 120 dní a preto sa v Europskom parlamente rokuje o zakaze vstupu Trumpa na uzemie EU.

Väčšina europoslancov označila Trumpov dekrét za arbitrárny a popierajúci základné hodnoty demokratických štátov – slobodu, solidaritu a boj proti diskriminácii.

Podľa predsedu frakcie socialistov a demokratov Gianniho Pittellu je Trumpov dekrét v rozpore s európskym právnym rámcom a základnými hodnotami.

Prezidenta USA obvinil z klamstva a demagógie a navrhol, aby nesmel vstúpiť na územie EÚ, kým je opatrenie v platnosti.

„Nemení to ale naše hodnotenie týchto dekrétov. EÚ sa neobráti chrbtom k nikomu, kto má právo na medzinárodnú pomoc,“ konštatovala Mogheriniová.“

To vytvara zdanie, ze vsetci su v tomto v Europskom parlamente jednotni, ked uz o kritike tohto nazoru sa nikde nepise. Preco si mam sama hladat spravy o Europskom parlamente, ked mame noviny? Na co ich potom mame? Aby sme boli informovani alebo len jednostranne, co uz je manipulaciou s informaciami?

Preco o kritike tohto navrhu uz nic v novinach nebolo? Preco si informacie mame hladat sami po roznych strankach a potom nam to este vycitaju, ze neverime novinam, ked nam to nestaci?

Nigel Farage k tomu:
„Ale muzeme prosim jen na okamzik se podivat na fakta mezi exaltovanymi projevy hysterie? Vsechno, co prezident Trump udelal bylo, ze vzal 7 zemi, ktere identifikoval prezident Obama, ktere predstavovali riziko pro USA. Obama uz uvedl do praxe prisne posuzovani, co udelal Trump, to je na 90 dnu, abychom rekli, prosetreme toto schvalovani a uvidime, jestli to bude stacit. Ale zeptam se vas, pane Verhofstadte a vsech dalsich, kdyz jste dnes tak rozcileni, kde jste byli, kdyz Obama v roce 2011 zakazal vsem Iracanum vstup do zeme na 6 mesicu? 
Proc? Neslysim tady zadnou kritiku v teto komore, nebo ze strany komise, Saudske Arabie, Kuvajtu, Bahrajnu a dalsich, ktere odmitly prijmout jedineho, ani jednoho uprchlika nebo vysidlence ze Syrie? 
A jak je mozne, jak je mozne, ze na Den Holokaustu minuly patek, ani jeden z vas nekritizoval 16 zemi na svete, ktere zakazaly izraelskym Zidum vycestovat zpatky domu do sve zeme na svatky? Co je tohle za pokrytectvi? Takze mozna, co potrebujeme udelat, pane prezidente a skrze vas, poslance, mozna potrebujeme byt vice konstruktivni.
Vsichni z nas rikaji, ze jsme demokrate. Takze tady je sance to dokazat. Pozveme prezidenta Trumpa, aby prisel jsem do tohoto Evropskeho parlamentu, jsem si jisty, ze vsichni demokrate souhlasi, ze vsechno co potrebujeme, je otevreny dialog s nove zvolenym, nejmocnejsim muzem na svete a pokud mi hodite tento navrh na moji hlavu, potom dokazete, ze jste antidemokraticti fanatici, co jsem si vzdycky myslel, ze opravdu jste.“

Navrhovali aj vtedy zakaz vstupu Obamovi na uzemie EU alebo vtedy to uz nebolo strasne a nevidane, hoci az na 6 mesiacov? Vtedy to konkretnych ludi dojimavo nepostihlo, ako sa o tom pise teraz? Navrhuju taketo zakazy aj pre predstavitelov statov, ktore odmietaju prijat utecencov z vlastneho kulturneho prostredia? Alebo preco u nich to uz nie je strasne nemoralne a nevidane. Lebo tu su uz evidentne horsie staty od ktorych sa uz ziadna ludskost neocakava az natolko, ze to uz nikoho ani neprekvapuje?

A dnes rano ma lepsie a objektivnejsie informoval o politike Nemecka obycajny bloger – spisovatel, ked napisal toto:

„Ale nedá sa chápať, že v týchto dňoch kancelárka Merkelová svojou oficiálnou návštevou podporila diktátorský Erdoganom režim?! To je proste škandalózne porušenie všetkých elementárnych princípov demokratickej politiky! Mečiar nikdy nezavrel paušálne 120 000 ľudí a žiadne výhovorky na nevydarený vojenský puč (mimochodom, oprávnený a aj v tureckej ústave legitimizovaný!) to nemôžu ospravedlniť. Erdoganov režim dlhodobo potláča všetky princípy demokratického štátu – ignoruje rozhodnutia súdov, ktoré vzápätí rozpúšťa a sudcov zatýka; zatvára celé redakcie i televízne a rozhlasové stanice; vyvoláva tie najodpornejšie pudy zloby a nenávisti presne v duchu Erdoganom obdivovaného Hitlera! Z tohto Polnočného kráľovstva utekajú už aj elitní vojaci (viď žiadosť niekoľkých desiatok z nich o azyl v Nemecku!), čo nemohla pred svojím odchodom do Turecka  nemecká kancelárka prehliadnuť. A s týmto egomaniakom si dnes Merkelová podáva ruku??

Tak taká je to morálka západnej demokracie – na malé Slovensko si trúfli byť vzorne principiálni, ale v prípade Turkov je aj krvavý diktátor za kamaráta.

http://gumurin.blog.pravda.sk/2017/02/03/merkeleovej-dvojaky-meter/

Je objektivne, ked nad Trumpom su zhrozeni a nad Erdoganom nie? Ako mozem verit, ze k ich rozhorceniu ich vedie naozaj moralka a nielen divadlo na moralku?

Vlani podnikol cestu z Líbye do Európy rekordný počet osôb, a síce 181-tisíc. Medzi nimi sa nachádzalo 25-tisíc maloletých bez sprievodu. Predpokladá sa, že pokus dostať sa cez more na starý kontinent neprežilo 5000 ľudí.

Migračný tok z Afriky do Európy sa v tomto roku zrejme znova obnoví v celej svojej intenzite s príchodom jari a lepších poveternostných podmienok na mori.

https://svet.sme.sk/c/20449582/eu-sa-pripravuje-na-jarny-napor-migrantov-z-afriky.html

A ako je na to teraz EU pripravena, ked nesuhlasila s vytvaranim centier pre migrantov v Afrike? Zas nie je?

A nie su snad za to plateni, aby to riesili?

Európska únia sa už niekoľko rokov nachádza v permanentnom krízovom stave. Najprv to boli banky, potom Grécko, potom Ukrajina, niekde medzitým Cyprus, zase Grécko a teraz kríza masovej migrácie. Všetky doterajšie krízy riešili európski lídri spôsobom im typickým – náklady a riziká preniesli na európskeho daňovníka a ak pritom bolo potrebné porušiť vlastné pravidlá, nemali s tým problém.

Migračná kríza je však iná. Nestačí napchať kopec peňazí a problém oddialiť o tri roky, ako sa to nedávno stalo v Grécku. Potrebné sú poctivé a trvácne riešenia, ktoré zohľadnia nielen skutočné príčiny, ale aj možnosti Európskej únie. A sú potrebné prakticky okamžite, lebo ide o skutočnú humanitárnu krízu rozmerov, aké EÚ od druhej svetovej vojny nezažila. Denne umierajú ľudia a mnoho iných zažíva obrovské utrpenie.

Druhým dôvodom masovej migrácie je prirodzená snaha ľudí o lepší život, keď doma neexistujú vyhliadky na zlepšenie a ľudia, niekedy celé generácie, žijú v extréme zlých životných podmienkach. Táto snaha vymaniť sa z chudoby je pochopiteľná, avšak aj migranti musia pochopiť, že EÚ nie je povinná poskytnúť lepší život všetkým, ktorí majú o to záujem. Lebo o lepší život majú záujem stovky miliónov ľudí na všetkých kontinentoch a každému triezvo uvažujúcemu Európanovi musí byť zrejmé, že prijať všetkých, ktorí o to požiadajú, je nad možnosti EÚ.
Dôsledne chrániť vonkajšiu hranicu EÚ, obzvlášť vonkajšiu hranicu Schengenského priestoru. Práve na tom je postavená Schengenská zmluva, že jednotlivé štáty svoje hranice nestrážia, lebo o to lepšie je strážená vonkajšia hranica. Tu došlo k masívnym zlyhaniam. Brusel nechal Taliansko doslova „v štichu“, lebo sa odmietol podieľať na financovaní programu Mare Nostrum, zameraného na ochranu južnej hranice EÚ. Ak vzniknú centrálne prijímacie tábory mimo EÚ (nasledujúci bod), bude možné všetkých nových žiadateľov o azyl presunúť do niektorého z táborov. Dôležité je, aby bol centrálny prijímací tábor mimo EÚ, lebo potom sa v ňom všetci žiadatelia môžu zdržiavať dobrovoľne (samozrejme, len v tábore poskytne EÚ bezpečie).
Zriadiť dva centrálne tábory, jeden na území severnej Afriky a druhý na Balkáne, resp. Turecku kde budú sústredení všetci noví žiadatelia o azyl. Všetci, keďže v prvom momente väčšinou nie je jasné, kto na azyl má a kto nemá nárok. Tieto tábory musí financovať Európska únia a tiež v nich garantovať bezpečnosť. Najmä tábor v severnej Afrike by takmer okamžite pripravil o rozprávkový biznis prevádzačov, lebo nikto nebude platiť tisíce dolárov za životu nebezpečnú jazdu gumeným člnom cez Stredozemné more, ak následne tak či tak skončí v tomto tábore.
Odmietnuť povinné kvóty na utečencov, ktoré nie sú riešením problému. Naopak, situáciu len zhoršia, lebo sú výzvou pre prevádzačov posielať do Európy ďalších a ďalších ľudí. Naopak, Európska únia musí predstaviť funkčné a ucelené riešenie migračnej krízy. Sme presvedčení že takéto riešenie je načrtnuté v tomto stanovisku. Súčasťou riešenia musí byť aj stratégia odchodu migrantov, pokiaľ nesplnia podmienky na udelenie azylu. Ak EÚ takéto riešenie predstaví, mala by Slovenská republika v rámci príspevku na riešenie aktuálnej humanitárnej krízy poskytnúť primerané voľné kapacity na dočasné prichýlenie utečencov zo štátov, ktorým už kapacity nestačia.“
/SaS/
A kedy uz EU taketo riesenie predstavi? Vsak riesia to uz minimalne dva roky a stale nic nepredstavili okrem natlaku na kvoty a nasilne rozmiestnovanie migrantov po celej EU bez ohladu na to, ze s tym samotni migranti slobodne nesuhlasia a ani s nasilnym rozmiestnovanim v ramci Nemecka.
Uz sa kvoli tomu utopilo v minulom roku dalsich 5000 migrantov. Vobec neverim, ze im na ich zivotoch zalezi, ked centralne tabory nevytvorili v Afrike, cim by tomu predisli. Myslim si, ze ukradnute su im aj dalsie tisice, co sa pri takejto politike migracnej krizy utopia aj tohto roku.
Kolko rokov este budeme na to ich riesenie cakat? A kolko migrantov este taku politiku zaplati smrtou? 

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509937x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie