Založ si blog

Ako sa vyrába Čaputová – recept pre iné krajiny

Ocenenie Čaputovej je pozoruhodné tým, že je ocenená za to, čo ešte len urobí.

Potvrdzuje to aj samotná Čaputová, keď píše, že je poctená povzbudením na jej budúcu prácu. Sama vám vysvetľuje, na čo to slúžilo.

Predstavte si, že by sa v práci dávali odmeny za mimoriadne výkony budúcej práce.

Potom sú kuriózne komentáre na SME od jej vlastných voličov, napr:

„Aj ja som ju volil, ale o žiadnych jej úspechoch v oblasti politiky, obchodu a inovácií neviem. Dúfam, že mi ich pripomeniete.“

 

Tak si pripomeňme:

 

„Na základe čoho vlastne Čaputová dostala ocenenie a 175 tisíc dolárov od Goldmanovej nadácie. Podľa textu na stránke nadácie Čaputová, ktorá sa len v roku 2010 stala advokátkou, mala stáť v čele kampane za odstránenie pezinskej skládky. V roku 2008 (vtedy ešte nebola advokátkou) je síce spomínaná ako právnička občianskej iniciatívy „Skládka nepatrí do mesta“ (píše o tom zdroj), ktorý mimochodom spomína, že k prípadu sa vyjadroval aj prominentný právnik Ernest Valko), ale podľa dostupných zdrojov Čaputová nefiguruje medzi účastníkmi súdneho konania na Najvyššom súde SR v roku 2010 a ani medzi účastníkmi konania v roku 2012 na Európskom súdnom dvore v Luxemburgu. Ale ak sa táto právnička nepodieľala na príprave rozhodujúcich súdnych podaní, ktoré vlastne ten prípad vyhrali, potom teda akú úlohu v tom celom hrala?“

https://www.hlavnespravy.sk/pochybnosti-zahady-je-vsetko-naozaj-iba-antikampan-proti-caputovej-alebo-komusi-vyhovuje-prezident-ktory-je-vydieratelny/1709818

 

Útoky na protikandidáta od liberálov – Nemusela ich robiť sama, keď na to mala ešte aj stránku ZOMRI a nielen médiá:

 

https://www.hlavnespravy.sk/jej-mimika-tvare-valcuje-internet-helena-sefcovicova-sa-stala-tercom-posmeskov-za-ze-verne-stala-pri-manzelovi-silno-prezivala-otazky-novinarov-ktorym-celil/1701987

 

Reklama na Čaputovú, za ktorú sa potom hanbili aj samotní liberáli!

 

https://www.hlavnespravy.sk/mate-dieta-ktoremu-citate-rozpravky-zaroven-ste-slabomyselny-obcan-ktory-nevie-koho-volit-potom-je-rozpravka-o-zuzane-urcena-hlavne-vam/1703463

„Ako sa vyrába morálny gýč. Použi romantický obraz nemeckého maliara Caspara Davida Friedricha Pútnik nad morom hmly z roku 1818, na ktorom je síce zobrazená krajina Labských pieskovcov na hraniciach Česka a Nemecka, ale Ty k nej bez rozpakov domaľuj Kriváň a na vrchol postav svätú Zuzanu. Pamätáte sa na bilbordy Vladimíra Mečiara s Kriváňom a švajčiarskou krajinou, ktoré liberálna tlač znosila pod čiernu zem? Dnes sa na kulte osobnosti podieľajú priamo médiá a už teraz nadobúda obludné rozmery v štýle Ki m Ir-sena. A ako ukazuje nadšená diskusia pod titulnou fotografiou: nie, Slovensko sa nemení. A ak, tak k horšiemu. Kritické myslenie vytláčajú nereálne obrazy a túžba stáda po slepom obdivovaní svojho pastiera. Takto sa neposilňuje demokracia.

Do prezidentskej kampane som vstupoval s motiváciou vyhraniť sa voči spôsobu, akým uplatňoval moc prezident Andrej Kiska. Zuzana Čaputová nie je len pokračovaním, ale aj prehĺbením jeho štýlu, obklopila sa tými najhoršími indivíduami z doterajšej éry a je otázne, do akej miery sa z ich vplyvu dokáže vymaniť, keď už z jej prejavov cítiť rukopis istých osôb.

Zatiaľ sa zapísala do histórie len najdrahšou kampaňou v moderných dejinách vedenou často neetickými spôsobmi. Vzniká otázka, načo sú vlastne finančné limity, ak zákon umožňuje prekročiť ich tzv. tretími stranami.

 

Veľmi zlý dojem vo mne zanecháva jej neschopnosť vyrovnať sa s legitímnou kritikou, podráždenosť a snaha označovať akékoľvek racionálne výhrady voči jej politike za útoky. K tomu treba doplniť aj vedomé budovanie kultu osobnosti, ktoré by mal každý demokratický politik odmietnuť a zastaviť.

Zdesenie vo mne vyvoláva jej zahraničná politika, v ktorej vybočuje z umiernenosti, zbrojenie považuje za správnu vec, o vojenskej dohode s USA (ktorú podporuje) má skreslené predstavy a bez váhania by podporila súčasného vodcu venezuelskej opozície, hoci ako právnička by mohla vedieť, že moc prevzal v rozpore s ústavou.“

(Chmelár)

https://www.hlavnespravy.sk/nahoda-caputova-sa-ocitla-na-titulke-casopisu-tyzden-podla-predlohy-goebbelsovho-oblubeneho-umelca/1718674

 

Čaputovej robí kampaň izraelská agentúra, ktorej majiteľ je zapletený do pokusu o štátny prevrat v Čiernej hore.

Zakladateľom a hlavným aktérom „Shaviv Strategy and Campaigns“ je izraelský občan Aron Shaviv, ktorý stál za zvolením aktuálneho izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, keď mu zabezpečil kolosálnu mediálnu kampaň. Netanjahu je známy svojimi krajne pravicovými a nacionalistickými postojmi.

Závažnejšie však je, že Aron Shaviv podľa všetkého stál aj za pokusom o štátny prevrat v Čiernej hore, kvôli čomu ho čiernohorské úrady stále evidujú a vyšetrujú ako podozrivú osobu. Aron Shaviv mal byť v spolupráci s agentom CIA (Assad) dokonca zapletený aj do pokusu o atentát na čiernohorského predsedu vlády, o čom informoval britský denník „The Guardian“. (Nemohol sa aj náš Kuciak stať obeťou plánovanej kolosálnej kampane?) Agentúra Shaviv pomáhala v mediálnej kampani aj krajne pravicovej rakúskej Strane Slobodných (FPÖ).“

https://www.hlavnespravy.sk/volby-prezidenta-sr-zrejme-ovplyvnuje-izraelska-agentura-shaviv-strategy-campaigns-dockame-sa-zriadenia-vysetrovacej-komisie-ktora-presetri-izraelske-zasahovanie-volebneho-procesu-v-sr/1707591

 

Čo urobil tento spindoktorský mág v prípade Čaputovej, aby dokázal doviesť menšinovú liberálnu časť politického spektra s nevýraznými neznámymi kandidátmi až do veľkého volebného finále? Akú rafinovanú stratégiu zvolil?

 

Podarilo sa mu to s použitím taktiky, akú používa Peter Sagan. V čom je jej tajomstvo? Nuž, v tom, že ani Sagan nikdy nejde po celý čas vpredu – drží sa v závetrí, šetrí sily a zaútočí v pravej chvíli, až vtedy, keď nastane vhodný čas. Nie príliš skoro, ani príliš neskoro – ten čas musí byť precízne zvolený.

Podobná tandemová metóda má totiž určité výhody aj v prípade volieb: nechať médiá, nech útočia na niekoho iného, a toho pravého kandidáta s maslom na hlave vytiahnuť až neskôr – tak, aby bol ešte čas urobiť mu kampaň, ale dostatočne neskoro na to, aby niekto stihol prísť na koreň veci a urobiť protikampaň. Vtedy, keď už nie je reálne, aby sa verejná mienka radikálne otočila.

Na tento plán treba dvoch kandidátov: jedného relatívne čistého, ktorý na seba bude celý čas viazať pozornosť súperov a bude znášať všetky útoky. A druhého, toho pravého, ktorý má potrebné vlastnosti: je vydierateľný a dostatočne submisívny, ale pritom má čosi, čím dokáže aspoň na krátky čas oslniť.

Ak to bolo takto, potom to bol geniálny, priam diabolský plán. Protistrana sa celý čas sústredila na Mistríka, na ktorom toho však nebolo príliš veľa na kritizovanie: bohatý podnikateľ, úspešný vedec nepotreboval od niekoho brať judášske groše ani nemal za sebou žiadne podozrivé kauzy. A celý ten čas si nikto nevšímal B kandidátku, pretože s ňou nikto vážne nepočítal: veď ju predsa Mistrík vyzýval, aby odstúpila, pamätáte sa?

Celý ten cirkus s dohodami o odstúpení lepšieho z dvojice, či dokonca trojice kandidátov, bol až nápadne zveličený a mediálne nafúknutý. Hovorilo sa o tom dlhé týždne a teraz sa ukazuje, že to možno vôbec nebola náhoda, ale súčasť dlhodobo pripraveného plánu, kde dôležitou podmienkou úspechu bolo, aby na túto výmenu bola verejnosť vopred pripravená.

Táto mediálna hra vyvolala u relevantného voličstva aj novinárov určitý želaný druh emócie: všetci si vtedy hovorili, nech tá Čaputová už neblbne a odoberie sa do ústrania, aby nepokazila Mistríkovi šancu. A každý sa zaoberal skôr Mistríkovou aroganciou, než Čaputovou. Komu by za týchto okolností napadlo skúmať jej pozadie?

Takto sa podarilo dosiahnuť, aby si B kandidátku médiá ešte pár týždňov pred voľbami vôbec nevšímali. A potom prišiel šok: zrazu sa zbláznili prieskumy volebných preferencií. Prečo? Na to dodnes nikto nepriniesol uspokojivú odpoveď, ale ak budeme pokračovať v našej konšpirácii, tak nám pekne zapadne do obrazu, že aj to mohla byť súčasť hry: opäť upútať pozornosť falošnou stopou. Tak či onak, Mistrík nečakane odstúpil a favoritkou sa stala bezvýznamná neznáma lokálna aktivistka o ktorej nikto nič nevedel, okrem toho, že si ju vybrali Goldmanovci za svojho človeka.

Odvtedy sa zjavilo množstvo dohadov a pochybností o tom, kto táto osoba vlastne je, ale to už „alternatívne“ médiá s ich slabým výtlakom a dosahom iba na opačnú časť politického spektra pár týždňov pred voľbami nijako nemohli otriasť vierou a jednotou „slniečkového“ voličstva dôkladne vymasírovaného najdrahšou prezidentskou kampaňou v histórii Slovenska.

Ale čo poviete, je to celkom nereálny scenár? A čo myslíte, podarí sa Aronovi Shavivovi úspešne dokončiť aj túto svoju misiu?“

https://www.hlavnespravy.sk/odkukali-od-sagana-kde-sa-inspirovali-caputovci-ked-vymysleli-svoj-rafinovany-volebny-utok/1709778

 

„Druhé kolo prezidentských volieb 2019 sa totiž zapíše do dejín ako prezidentské voľby dosiaľ s historicky najnižšou účasťou. Konkrétne prišlo odovzdať svoj hlas len 41, 8 % občanov Slovenskej republiky.

To znamená , že takmer 60 % ľudí odignorovalo voľby, čím mnohí z nich dali najavo, že v druhom kole prezidentských volieb boli obaja adepti pre nich neprijateľní.

Keď si to rozoberieme ešte na drobnejšie, konkrétne Zuzanu Čaputovú volilo len približne 25 % z oprávnených voličov, čo predstavuje jednu štvrtinu obyvateľstva.

Majú však liberáli čo oslavovať? Čaputová má historicky najslabší mandát prezidenta a teda pre drvivú väčšinu obyvateľov Slovenska je neprijateľná. A to všetko napriek tomu, že bezpochyby mala nová prezidentka Slovenska najsilnejšiu mediálnu podporu a jej marketingový tím pracoval na plné obrátky.

https://www.hlavnespravy.sk/caputova-ma-najslabsi-mandat-zo-vsetkych-doterajsich-prezidentov-s-kolkymi-hlasmi-vitazili-predosli-prezidenti/1715859

 

čo budete potrebovať:

aktivistov, oligarchov, 1-2 ocenených aktivistov, médiá, aspoň zopár, 1-2 vraždy (niektoré krajiny potrebujú viac), veľa predvolebných prieskumov, rôzne druhy kandidátov, ocenenia na posypanie, dostatočný čas na prípravu, jednotlivé ingrediencie si dopredu pripravíme a necháme odpočívať

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549154x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie