Založ si blog

Ako divadlo je to dobré, ale v politike podvod na voličoch!

Chmelár a Blaha k bezpečnostnej stratégii

 

 

Blaha 7.1.2018:

 

„Do parlamentu dorazila petícia, ktorá vyzýva na prijatie Bezpečnostnej stratégie Slovenskej republiky. Podpísal ju snáď každý americký agent, ktorý pôsobí na Slovensku.

ZOZNAM AMERICKÝCH PUDLÍKOV JE NA SVETE

Pozrite si ten pôsobivý zoznam – oni sú tam hádam všetci do jedného. Bútora, Smatana, Zajac, Mesežnikov, Fedor Gál, Duleba, Mesík…

A samozrejme nesmie chýbať Nadácia otvorenej spoločnosti Georga Sorosa. A Globsec. A rôzne ďalšie americké nadácie, inštitúty, združenia a mimovládky.

A do toho politici SaS, OĽaNO, KDH a podobne. Zvyknú si eufemisticky hovoriť euroatlantici, ale počujú aj na oslovenie „americkí pudlíci“.

Načo vôbec niekto potrebuje investigatívnu žurnalistiku. Ak niekto chce vedieť, kto slúži USA, má ich všetkých pohromade v zozname signatárov.

S USA NA VEČNE ČASY

V ich spanilom liste sa uvádza, že „silnejšie transatlantické partnerstvo v rámci NATO by malo byť absolútnou prioritou a jedinou alternatívou“.

V preklade: so Spojenými štátmi americkými na večné časy. Najdôležitejšou vecou na svete je trčať zo zadku americkému veľkému bratovi. A nebudeš mať iných bohov okrem USA, aby si sa im klaňal. A tak.

CARNEGIE STRATÉGIA

Ja len na pripomenutie: Bezpečnostnú stratégiu SR dal podľa všetkého dokopy Tomáš Valášek, bývalý veľvyslanec SR pri NATO a aktuálne zamestnanec amerického think-tanku Carnegie Endowment, ktorý je financovaný americkou vládou a nadnárodnými korporáciami.

Ešte raz pre tých menej chápavých – slovenskú bezpečnostnú stratégiu písal americký think-tank. Bravissimo!

PROVOKUJME RUSKO – TO JE PREDSA ZÁRUKOU MIERU!

V bezpečnostnej stratégii sa viackrát zdôrazňuje, akou hrozbou pre našu bezpečnosť je Rusko a ako veľmi podporujeme naše milované NATO. A samozrejme, túžime po jeho posilňovaní – najmä východného krídla NATO. Nech veselo provokujeme Rusko. Na pokyn veľkého brata.

Štvať do vojny a zbrojiť – to je jediná garancia našej bezpečnosti, skvelé! A Američania budú s Rusmi bojovať – do posledného Slováka.

Ale my sa radi obetujeme – v mene veľkého brata a svetového spoločenstva. Ach! Aký doják!

ZABUDNITE NA SLOBODU, TÁ JE LEN HYBRIDNOU VOJNOU

Dozvedáme sa, že osobitne milujeme USA. A chceme zbrojiť. A bojovať so slobodou slova, lebo tá je v podstate len prezlečenou hybridnou vojnou.

Veď je našou civilizačnou povinnosťou zabezpečiť, aby existovala len jediná alternatíva. Juj, veď čo môže byť slobodnejšie ako svet bez alternatív. A bez diskusie. A bez iných názorov! Prekrásny nový svet! Bravó!

FUJ-FUJ EXTRÉMISTI CHCÚ SOCIÁLNU SPRAVODLIVOSŤ – HANBA IM!

Našu idylku však narúšajú „extrémistické hnutia“, ktoré – podržte sa – citujem: „účelovo poukazujú na sociálnu nespravodlivosť a odtrhnutosť politických a ekonomických elít od problémov radových občanov“.

No chápete – tí odporní hnusní extrémisti upozorňujú na nespravodlivosť a kritizujú elity! No fuj! Čo si to vôbec dovoľujú?! Veď to je jasný extrémizmus!

Aká nespravodlivosť v našom perfektnom kapitalizme?! Aká odtrhnutosť našich vládcov v našej liberálnej demokracii?! To čo má byť?!

Všetkých extrémistov, ktorým sa nepáči aktuálny režim, treba pozatvárať! Aj keby mala v base skončiť polovica Slovenska! V mene národnej bezpečnosti! Skvelé!

NEPREJDÚ!

Prepáčte, ale nie. Pri všetkej úcte k vzácnym americkým súdruhom z Carnegie, ktorí sa podieľali na tomto famóznom texte, mám pre nich len jeden odkaz: no pasarán. Neprejdú.

Tento rusofóbny americký propagandistický pamflet cez parlament nikdy nesmie prejsť.

MY CHCEME MIER!

Bezpečnostná stratégia SR v sebe musí zahŕňať hodnoty mieru, slobody, sociálnej spravodlivosti a spolupráce so všetkými národmi. Nesmie z nás robiť lokajov Ameriky. Ani militantných rusofóbov.

A tvoriť ju majú tí, ktorých Slováci zvolili do parlamentu ako svojich zástupcov, a nie agenti platení z Washingtonu.

Tento text si nezaslúži, aby sa vôbec objavil v parlamente. Nech si americkí pudlíci vo svojich petíciách štekajú, koľko chcú – vždy existuje alternatíva.

A tou je suverénna a mierumilovná Slovenská republika. Bez amerických agentov, bez okupantov, bez nenávisti, bez vojnových štváčov.

Slovensko nie je kolónia, drahí americkí pudlíci – nie je a nikdy nebude!“

 

 

Ministerstvo zahraničia Blahovi:

„Jej prípravu nefinancoval George Soros, nedali sme ju vypracovať žiadnej zahraničnej mimovládnej organizácii. Tvrdenia o jej vypracovaní cudzími mimovládnymi organizáciami možno smelo a jednoznačne označiť za bludy, hoc sme si plne vedomí, že to nie je typický jazyk diplomacie. Na jej prí ;prave pracovali štátni úradníci Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, ako aj iných rezortov a spravodajských služieb. Do procesu prípravy boli zahrnuté aj slovenské mimovládne organizácie. Napísať, že „slovenskú bezpečnostnú stratégiu písal americký think-tank“ je nielen lož, ale aj urážka slovenských odborníkov, ktorí ten text skutočne písali. Dokument bol jednomyseľne schválený v Bezpečnostnej rade aj vo vláde, čiže aj hlasmi všetkýc h ministrov za stranu Smer-SD.“!!!!!!!!!

 

 

„Liberáli“ k Blahovi:

 

„Blahovi je velmi jednoduche klepnut po prstoch.
Staci ho postavit pred sud za urazku a poskodenie dobreho mena a vytlacit z neho niekolko desiatok tisic. Pozrite sa, ako si zarobil Harabin. Akurat nerozumiem, preco to uz davno nikto z dotknutych nespravil. Len raz by napisal o mne nieco, co nie je pravda alebo ma poskodzuje a bez vahania by som to eskaloval. To su vsetci nasi politici taki makki alebo co? :/
Napriklad spolocnost ESET, ktoru pravidelne okydava… maju na to kapacity a aj financie, aby ho na sude zakopali kilometer pod zem. A nic.“

 

„lenze problem je, ze to , co pise v podstate pravda je“

 

„Akoze neriesim teraz konkretne prispevky… ale verim tomu, ze by sa medzi tymi bludmi naslo vela blbosti.
Aby som bol presny, tak profil tohto dementa nesledujem, takze neviem presne povedat.“

 

„Blaha je rusofilny K… Bodka.“

.

Chmelár 26.9.2017:

 

„Je zvláštne, že taký tlak na rast vojenských výdavkov, aký dnes zažívame zo strany Spojených štátov, sme nepociťovali ani za čias Varšavskej zmluvy, lebo Moskva svojim satelitom výdavky do vojenskej oblasti nikdy nenariaďovala a výdavky na obranu zostávali v rámci Varšavskej zmluvy všeobecne striktnou záležitosťou členských krajín. No ešte zvláštnejšie je, ak na formovanie našej bezpečnostnej politiky majú rozhodujúci vplyv netransparentné think-tanky platené Spojenými štátmi a zbrojárskymi koncernami, ktoré nesledujú naše štátne záujmy, al e záujmy cudzích mocností a korporácií. Viac v analýze pripravovanej novej Bezpečnostnej stratégie SR.“

 

http://edochmelar.sk/s-bezpecnostou-sa-nekseftuje/

S bezpečnosťou sa nekšeftuje

„Do parlamentu ide v týchto dňoch návrh novej Bezpečnostnej stratégie Slovenskej republiky. Oproti doterajšej koncepcii predstavuje výrazný posun, no o týchto zmenách, ako to už býva zvykom, sa nevedie nijaká otvorená verejná diskusia. Nie je to žiadne prekvapenie. Zahraničná a bezpečnostná politika Slovenskej republiky sú jedinými sektorovými politikami, v ktorých neprebieha žiadna pluralitná diskusia o ich podobe a rozvoji. Tvoria ich uzavreté komunity neprístupné kritike, ktoré berú iný názor ako útok a každý alternatívny návrh ich rozr uší ako osamelá zdvihnutá ruka hlasujúca na zasadnutí politbyra proti. Vždy, keď som sa ocitol medzi takýmito ľuďmi, cítil som sa tam nepríjemne ako medzi aparátčikmi v bývalom režime. Omieľajú frázy o našich záväzkoch, o našej spoľahlivosti a pripravenosti plniť si úlohy, o našej zodpovednosti – rozumej ochote podporiť každý hlúpy nápad z Pentagonu. Ešte aj koalično-opozičný spor neprebieha v hodnotovej rovine, ale v prekáračkách, či je preukazovaná servilnosť voči hegemónovi dostatočne hlboká. Dokonca ani tradične hyperkritickí novinári si nekladú žiadne dôležit é otázky, prestávajú byť ostražití, bezmyšlienkovite preberajú názory zahraničných lídrov ako faktya namiesto analýzy kárajú domácich politikov, že sa odkláňajú od vopred stanovenej línie. Je v tom niečo desivo orwellovské a choré, ale väčšina si na to zvykla…“

 

8.11.2018

MUSÍME BYŤ PRIPRAVENÍ NA VŠETKY SCENÁRE VÝVOJA

„Predseda strany Most-Híd Béla Bugár na sneme Európskej ľudovej strany vyhlásil, že „Slovensko si nevie predstaviť život mimo EÚ“. Trochu mi to pripomenulo spupné heslo maďarskej šľachty „Extra Hungariam non est vita et si est vita non est ita“ (Mimo Maďarska nie je život a ak je, nie je taký). Nie, nejdem na tomto mieste v žiadnom prípade spochybňovať naše členstvo v Európskej únii, ktoré za súčasnej medzinárodnej politickej a ekonomickej situácie ostáva naším kľúčovým životným záujmom. Ale my nežijeme v ideálnom svete, a preto za problematickú považujem našu nepripravenosť na iné scenáre vývoja. Tento problém sprevádza Slovenskú republiku od počiatku jej existencie. 

Kým slovenská politická reprezentácia vytrvalo opakovala, že naším jediným záujmom je zachovanie Česko-Slovenska, česká vláda už mala pripravený scenár jeho rozpadu, vďaka čomu bola pri štarte samostatného štátu lepšie pripravená. Podobne je to aj dnes. Kým nemecká vláda má už rok pripravených šesť scenárov budúceho vývoja vrátane krachu EÚ (120-stranový dokument sa volá Strategický výhľad 2040 a nemecké ministerstvo obrany v ňom rozpracovalo štúdiu, ktorá má nachystať ozbrojené zložky na rozpad Euró pskej únie), naši politici bľabotajú frázy o našej vernosti EÚ, do parlamentu ide návrh zmilitarizovanej Bezpečnostnej stratégie SR, ktorá si vôbec neuvedomuje rozporuplnosť súčasného sveta a nikto z kompetentných sa nezaoberá prognózami ďalšieho vývoja.“

 

.

 

Čo myslíte, aký je medzi nimi rozdiel?

Ja si myslím, že ten, že Blaha patrí k strane, ktorá tento dokument schválila! Tak prečo to Blaha kritizuje, keď napokon schválila?

Lebo nesúhlasí so schvaľovaním vlastnej strany? Načo je potom takéto divadlo dobré, keď napokon strana Smer všetko schválila? Je to potom úprimné alebo divadlo ako u Sulíka, ktorý tiež jedno hovorí a potom inak schvaľuje jeho strana? 

Tým chcú čo dosiahnuť? Len voličské hlasy pre vlastné strany, ktoré potom robia opak?

 

 

Keď to zhrniem, myslím si, že Sulík hovorí k zahraničnej politike pravdu a je to liberál, ktorý vám najmenej klame. Pre toto som ho a jeho stranu volila. 

A myslím si na rozdiel od servilných „liberálov“, že aj Blaha hovorí k zahraničnej politike pravdu a je to smerák, ktorý vám najmenej klame. Pre toto ho tiež rada čítam. 

Ale na rozdiel od Chmelára vás klamú obidvaja, lebo patria k stranám a oni to veľmi dobre vedia, ktoré napokon schvaľujú niečo celkom iné. A robia tak len preto, lebo sú ochotní robiť len volavky pre tieto dve strany a získavať im takýmto divadlom hlasy. Čiže len ako divadlo je to dobré, ale v politike podvod na voličoch!

 

Pre mňa dôvod voliť Chmelára, ktorý nenadržiava ani jednej ich strane. A ktorý vie skritizovať obidve tieto strany, že tu predvádzajú len divadlo.

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541000x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie