Založ si blog

Podľa čoho sa budem rozhodovať pri volbách

Ja povazujem za najdolezitejsiu otazku pri volbach, aky ma strana volebny program k rieseniu migracnej krizy na Slovensku.

.

                                                  PREČO

.

Preco, som zdovodnila v tychto clankoch:

.

„Definicia slnieckara“

„Migracna kriza – ako pomahat“

„Muzi, co nemaju svedomie“

.

Z tych clankov vyberam len toto podstatne:

„Na suhlas s pytanim imigrantov nestaci zakladna informacia, ze existuju, ked nevieme nic viac, k comu s tym suhlasom este davame suhlas.

Kazdy clovek moze dat suhlas len s tym, o com aspon nieco vie, ked ma zodpovedane aspon zakladne otazky. Takze ja vytrvalo cakam, kedy bude na ne odpovedane. /co doteraz nebolo/

Nevyjadrujem suhlas, ked neviem s cim! Nevyjadrujem suhlas, ked nemam odpovede na zakladne otazky.

Napriklad vam povedia, ze ste suhlasili s vyvozom zbrani. To vraj my sme suhlasili! To vraj my sme zodpovedni a preto teraz znovu mame suhlasit.

Kde su na to odpovede o ktorych tu maju prebiehat diskusie, aby s tym mohli obcania suhlasit? Ako mozu, ked stale nevedia s cim?

Ak nikde, potom su obcania stale neinformovani. Asi presne tak, ako o dodavkach nasich zbrani – nikde, za co teraz vraj mozu. Este aj to sa proti nim pouziva, ze suhlasili s niecim, o com ani nic nevedeli. Takze je na case pytat sa dopredu a nie az POTOM!

Nebezpecny nie je len extrem skutocnych fasistov, ale aj extrem naivnych nedomyslacov dosledkov – suhlasim s hoccim a ani neviem s cim, co len mozu este vymysliet ti, co su za to plateni.
No verim, ze vymyslia to, za co budu plateni. Len bohvie kym plateni.“

.

„Uz pre nich zrazu nie sme chudobna krajina, ktora nemoze a nema z coho ludom v nudzi pomahat, ktora by to neprezila, keby pomahala, ktorej vnuci by nas prekliali, keby sme si neutahovali opasky.  Zrazu sme pre nich krajinou, ktora URCITE  NA TO MA!

Tak ma alebo nema? Klamali vtedy alebo klamu dnes?

Ked zrazu ma, potom musime mat aj pre matky s detmi a nielen pre muzov z Afriky. A ak nema pre matky s detmi, tak potom na imigrantov z Afriky uz nemame. Nemoze to byt pre matky s detmi inak a v pripade mladych muzov z Afriky uz zas inak, ked sa riadite nielen ludskostou, ale aj zdravym rozumom. Klamali bud vtedy alebo klamu teraz. Bud na to je alebo nie je. A to najma, ked mesacne naklady na jedneho migranta na slovensku predstavuju 1000 az 1500 eur.

Zeny s detmi v nudzi nemusia mat zabezpecenu strachu nad hlavou, ani prezitie, ale migranti by museli mat zabezpecenu strechu nad hlavou, aj prezitie, aj keby to boli muzi bez deti.

Je to fraska na moralku, inak by ich ludia v nudzi uz roky zaujimali a tiez by o tom boli pisali a vyhlasovali, aby sme im pomahali.  No kde od tych istych intelektualov najdete take vyzvy, ked naopak to povazovali len za “socialisticky blud”?

Nehovoriac o tom, ze ti isti intelektuali su zodpovedni za napomahanie nicenia tych krajin /vyzadovanim suhlasu pre to cez media/, odkial ti ludia utekaju. A terazvlastnu zodpovednost za to, vyhlasuju za zodpovednost vsetkych. Nikdy ju nemali ani voci vlastnym bliznym.

Len tak isto, ako sa chceli len prizivit na predchadzajucej propagande, rovnako sa chcu prizivit na tejto, len s nalepkou moralna.

Samozrejme, ku kazdej propagande, ako bolo aj za komunistov, sa vzdy najdu aj uzitocni idioti celkom zadarmo, co vdaka servilnosti nemaju problem v takom prostredi prezit a nemusia sa len bat, ze vdaka zdravemu rozumu by uz boli neludski. Ich zdravy rozum funguje len po prezit po vetre, len s imidzom “moralka”.

.

„Teraz politici priznavaju, ze boli naivni. Teraz sa ukazalo, ze to bolo nezodpovedne. Teraz sa ludia pozeraju na vychodnu Europu a hovoria si: Mozno to nebolo tak hlupe, ze nikoho nevzali. Bohuzial az v 2018 budu volby. Ludia su velmi nehnevani, ako sa ten system zneuziva.

“Vy, finsky lud, musite urobit vsetko pre to, aby ste sa nevydali na cestu destrukcie, ktoru si zvolili svedski politici pred mnohymi rokmi a ktorej dosledky v plnom rozsahu pocitujeme. Vy este mate sancu zachranit Finsko, ale musite konat teraz a informovat ludi, aka zla situacia je vo Svedsku.

Iba malo Svedov si uvedomovalo, co parlament jednomyselne schvalil v roku 1975. A som presvedcena, ze to nevedeli ani samotni poslanci, ktori za to hlasovali…”

odporucam vypocut si priamo Svedku, co pracovala ako novinarka:

https://www.youtube.com/watch?v=fCQwrSstNvk

Darmo to podavaju, ze v nich je stelesnena moralka ludskosti ako pomahat ludom, nemaju ani svedomie. /bagatelizuju a zlahcuju nasilie/“

.

Zda sa, ze to nase volebne strany dostatocne nezaujima. Konkretne strana s najvacsim poctom hlasov sa len tvari, ze je ostro protiimigracna:

„Zdalo by sa, že politika slovenskej vlády je ostro protiimigračná.

Podľa tohto to vyzerá, že naša krajina konzistentne odmieta migrantov.

Lenže pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli, že tá istá vláda, ktorá verejne odmieta migrantov, zároveň potichu financuje inštitúcie a pripravuje ľudí na ich príjem. Nie sú to práve malé peniaze, za 4,8 milióna eur sa dá už pripraviť slušná pôda pre prvé stovky a neskôr tisícky prišelcov. Tie programy, na ktoré idú financie nás všetkých sú totiž zamerané na prácu so žiadateľmi o azyl a neskôr “novými spoluobčanmi” na našom území.

Netreba si všímať deklarácie a divoké prejavy Fica, nakoniec Angličania majú jedno pekné príslovie: “Follow the money” (Sleduj peniaze). Ak súčasná vláda sponzoruje podporovateľov migrácie, jej úmysly sú proste promigračné. Ale keďže Fico postavil svoju politiku na protimigračnej karte, nemá na výber a musí sa naďalej tváriť ako odporca migrácie.“

http://www.konzervativnyvyber.sk/v2/co-ma-premier-fico-v-umysle/17146/ 

„Ficova vláda potichu pripravuje infraštruktúru pre príjem a udržanie migrantov

Organizácie sú odmeňované za podporu migrácie. Pred dvoma týždňami som písal o škandalóznom projekte, na ktorý Ministerstvo vnútra pridelilo 1,8 milióna eur na na projekty integrácie migrantov.

Teraz vyšli najavo ďalšie skutočnosti, že Kaliňák priklepol ďaleko viac peňazí darmožráčom, ktorých denný chlieb je ohlupovanie masy ľudí v snahe pritiahnuť na Slovensko kritickú masu migrantov. Dokopy ide o vyše 2,8 milióna eur. Špeciálne by som chcel upozorniť na starú známu Ligu za ľudské práva, ktorá má podľa informácie dostať 300 tisíc eur. Je to mimovládka, ktorá spolupracovala s organizáciou W2EU doslova zametajúcou cestu pre migrantov a ktorá im podľa reportáže Sky News rozdávala v Grécku príručku ako ďalej. V nej nájdete kontakt na Slovensko.“

http://www.konzervativnyvyber.sk/v2/ficova-vlada-potichu-pripravuje-infrastrukturu-pre-prijem-a-udrzanie-migrantov/16860/

„Na stránkach tejto organizácie sa nachádza oznam, kde sa píše :

“…grant na podporu vzdelávania mladých študentov práva v oblasti azylu, migrácie a utečencov. Súčasťou aktivít bude aj zorganizovanie medzinárodnej súťaže študentov v simulovanom súdnom spore, na ktorej sa zúčastnia tímy z viacerých krajín, najmä zo strednej Európy a medzinárodnej odbornej konferencie o azylovom práve a utečencoch. Okrem toho grant poskytne zdroje na školenie a semináre pre právnikov a sudcov, ktorí pracujú na prípadoch azylantov. Na tieto akcie, ktoré sa budú konať na Slovensku, poskytlo grant Veľvyslanectvo USA v SR.”

…grant vypracovala americká ambasáda a organizácia je len krytím politických zámerov politiky USA v Európe.

Tieto organizácie sú odmeňované za podporu migrácie. Zo skúseností okolitých krajín vieme, čo znamená príliv migrantov z nekompatibilných kultúr. Ak sú tieto skúsenosti – a oni sú – negatívne, potom podpora takejto migrácie je protispoločenská aktivita.“

.

Ine strany to ani nezaujima a neracili riesenie migracnej krizy rozpracovat vo svojich volebnych programoch, co im dava moznost prist s cimkolvek a vnucovat to obcanom bez toho, aby s tym boli dopredu oboznameni. Taketo prekvapenia mozu byt velmi, velmi zradne!

Co si niekde povedia /ich predstavitelia/ v televizii,v mediach, to pre ne nie je predsa záväzné, ked to nemaju vo svojich volebnych programoch!!!

Spoliehat sa len na to, je absolutna naivita, ked vieme, ze casto ani len svoje volebne programy nepovazuju za záväzné.

Takze pri buducich volbach ma bude zaujimat, AKE riesenia migracnej krizy ponukaju a ci to vobec maju rozpracovane vo svojich volebnych programoch. 

.

Pri poslednych volbach som nasla len tieto a to LEN u dvoch stran!!! /Ak poznate dalsie, ze by to mali aj ine, tak ich tu uvedte./:

LSNS

„Neprijmeme ani jedného imigranta! • Všetkých imigrantov, ktorých k nám natlačila Európska únia alebo doviezla vláda, vyhostime!“

http://www.naseslovensko.net/wp-content/uploads/2015/01/Volebn%C3%BD-program-2016.pdf

.

SaS

„4. Presunúť všetky osoby, ktoré sa na území EÚ nachádzajú ilegálne(takže nie tých, ktorí už o azyl požiadali), do centrálnych utečeneckých táborov. Tam môžu požiadať o azyl alebo môžu tábor opustiť a vrátiť sa do svojej krajiny, alebo takej, ktorá ich príjme. V žiadnom prípade nesmie EÚ tolerovať ilegálny pobyt na území EÚ, stavy ako v Calais, či na budapeštianskej stanici. Jednoducho nesmie, pri všetkom súcite s utečencami a pri všetkom pochopení pre ich utrpenie.

5. Odmietnuť povinné kvóty na utečencov, ktoré nie sú riešením problému. Naopak, situáciu len zhoršia, lebo sú výzvou pre prevádzačov posielať do Európy ďalších a ďalších ľudí. Naopak, Európska únia musí predstaviť funkčné a ucelené riešenie migračnej krízy. Sme presvedčení že takéto riešenie je načrtnuté v tomto stanovisku. Súčasťou riešenia musí byť aj stratégia odchodu migrantov, pokiaľ nesplnia podmienky na udelenie azylu. Ak EÚ takéto riešenie predstaví, mala by Slovenská republika v rámci príspevku na riešenie aktuálnej humanitárnej krízy poskytnúť primerané voľné kapacity na dočasné prichýlenie utečencov zo štátov, ktorým už kapacity nestačia.“

http://www.strana-sas.sk/riesenie-migracnej-krizy/4307

.

Porovnanie ich volebnych programov: https://dennikn.sk/blog/kotlebov-fasisticky-program/

.

Ine strany sa neracili vyjadrit ani k tomu, ci su alebo nie su za – proti kvotam, takze vas mozu velmi neprijemne prekvapit a urobit hocco, co si zmyslia a co pre ne bude vyhodne.

A kedze ja nepreferujem extremistov na ziadnom konci a to ani slnieckarov, ani nacistov /ktori sa ku LSNS hlasia/ a povazujem ich za rovnakych extremistov, pre mna tymto zostava len SaS, ako strana, ktora to ma aj vo volebnom programe a je nim viazana.

Ziadnu inu temu nepovazujem za natolko ozehavu a nebezpecnu, takze celkom zbytocne by ste mi pisali, ze ma ma pri tom posudzovani zaujimat nieco ine. Oproti tejto ZAVAZNEJ teme, na ktoru tolki kaslu a neracia obcanov informovat ani o zakladnych otazkach, je vsetko dalsie momentalne podruzne, lebo ak sa toto bude zle riesit aj na Slovensku, budu z toho este dalekosiahlejsie problemy, ktore riesit AZ POTOM bude uz neskoro!

.

„Súčasťou tohto pohybu je aj nepretržitá, stále sa stupňujúca paľba nárekov predstaviteľov vlády, politikov a korporátnych priemyselníkov, že potrebujume migrantov. Nie je náhoda, že Róbert Fico, ktorý obieha Slovensko s rôznymi výjazdami vlády či inými akciami, pretláča agendu nedostatku pracovných síl. Logickým dôsledkom potom bude dobrovoľné akceptovanie kvót, ktoré požaduje hlavne Nemecko, pod zámienkou naplnenia pracovného trhu do “optimálneho stavu“.

Migranti ako hlavný katalyzátor kultúrnej a sociálnej premeny Európy sú pre každého eurounijného politika povinnosťou. A napriek plamenným výzvam odporu proti Únii, táto axióma platí aj pre Fica. Migranti skrátka budú, len to bude chcieť viac námahy a myšlienkových kotrmelcov.“

http://www.konzervativnyvyber.sk/v2/co-sa-zmenilo-a-preco-sa-prestala-tajit-ucast-mimovladnych-organizacii-na-podpore-migracie/18512/

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547360x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie