Založ si blog

Definícia slniečkára

K tomuto clanku ma podnietilo toto video, na ktorom sa zabavaju slnieckari ako predstavitelia jedine citiacich bytosti:
https://www.stream.cz/mezi-pulky/10015065-lecebna-slunickaru
Slnieckar je podla nich clovek, co chrani zivot, zaujima sa o ezoduchovno /z ktoreho sa naopak vysmievaju/ a vsetci ostatni by vytrhli aj rastlinku z jej korenov, aby nezila, aj doma ziju nasilim a akekolvek namietky proti migracnej politike Europy vyjadruju len vulgarne a len vulgarni nasilnici.
Pre slnieckarov je kazdy clovek, co s nimi nesuhlasi, bud fasista alebo napomahac fasistov. Clovek, ktory nie je dostatocne citiaci, aby s nimi suhlasil a chapal ich elementarnu ludskost. 
Ale uz ste poculi, aby ludia kazdeho, kto nie je fasistom alebo volicom Kotlebu, volali slnieckar? Ostatni ludia uz chapu, ze spolocnost sa nedeli len na dve skupiny: slnieckari – fasisti a ich napomahaci /takzvana luza/. 
Teraz slubena definicia, kto je slnieckar:
Je to nehanlive oznacenie ludi, ktori su za kvoty alebo prijimanie migrantov bez akychkolvek namietok. Keby ste totiz akekolvek namietky mali, uz nie ste slnieckar. Nikdy vas za slnieckara neoznacia, ked mate akukolvek namietku k migracnej politike. 
——————————
1. Snieckarov rozculuje a hneva, ze ludia su natolko necitiaci, ze si sami nepytaju migrantov. Napr. aj dnes na Denniku N takto:
Človek by očakával, že teraz nastala tá správna chvíľa na uplatnenie flexibilnej solidarity…
migranti sú predsa ľudské bztosti, nie čísla…
Väčšie angažovanie sa v Srbsku by znamenalo z našej strany pomoc nielen utečencom, ale aj srbským autoritám…“
https://dennikn.sk/656401/v-srbsku-mrznu-utecenci-slovensko-ma-sancu-uplatnit-flexibilnu-solidaritu-v-praxi/
2. Slnieckarov rozculuje a hneva, ze ludia su natolko necitiaci, ze „Utečencov na území našich krajín nechceme“. Ked presne citujem z toho dnesneho clanku slnieckara.
Takze by som na to chcela odpovedat, preco si napriklad ja nepytam migrantov a preco nevyjadrujem suhlas, aby ich sem doviezli. Ako ja totiz moze uvazovat velmi vela ludi.
Ja ked mam s niecim suhlasit, tak o tom musim vediet aspon nieco, odpovede aspon na zakladne otazky.
Tiez, keby ste sa ma spytali, preco nesuhlasim s pozickou, tak nemozem s nou suhlasit, ked neviem o tej pozicke nic. Asi by sa mi nikto necudoval, ze nevyjadrujem suhlas s pozickou, o ktorej neviem ani sumu, ani urok, ani kde si ju mam pozicat, ani za akych podmienok, len by na mna niekto busil: Tak suhlasis s nou alebo nie?
Ludia musia o veciach, s ktorymi podla niekoho maju suhlasit, aspon nieco vediet. Ako mozte suhlasit alebo nesuhlasit s niecim, o com nemate ani zakladne informacie?
Ku pozicke nestaci zakladna informacia, ze existuje, tak beries ju alebo nie, ked neviete nic viac.
A na suhlas s pytanim imigrantov nestaci zakladna informacia, ze existuju, ked nevieme nic viac, k comu s tym suhlasom este davame suhlas.
To vam potom mozu povedat – Ved ste s tym dali suhlas!!! Sami ste si ich pytali! Sami vyjadrovali suhlas s tym, aby sme ich sem dovazali.
No presne toto robia slnieckari – Pytaju si ich, chcu ich sem dovazat, vyjadruju suhlas a sami nevedia s cim vsetkym takto vyjadruju SUHLAS. Dokonca vyjadruju suhlas aj s kvotami na imigrantov. Ich nezaujima dozvediet sa o tom nieco viac, dozvediet sa odpovede aspon na zakladne otazky. Proste dajte suhlas aj ked na ne neviete odpovede a hotovo.
Mozem dosvedcit, ze kdekolvek som sa na zakladne otazky k tomu pytala, nikde, celkom nikde, na ziadnych mediach na ne nevedeli slnieckari rok a pol odpovedat.  Bud vam napisu, ze ste neludsky, ked sa pytate, lebo mate byt tak citiacim clovekom, aby ste sa na nic nepytali, len citiaco rovno suhlasili, alebo vam neodpovedia, lebo dostatocne necitite, aby ste rovno citiaco len suhlasili.
Ale ste necitiaci, ked nesuhlasite!
Kazdy clovek moze dat suhlas len s tym, o com aspon nieco vie, ked ma zodpovedane aspon zakladne otazky. Takze ja vytrvalo cakam, kedy bude na ne odpovedane.
Pytam sa tie zakladne otazky uz od 5.juna 2015:
http://malinova.blog.sme.sk/c/382288/mame-aj-na-pomoc-utecencom-a-bude-im-rovnaka-pomoc-stacit.html
Pytala som sa na to v clankoch velakrat a odpovedou mi bolo, ze ma vyhodili z vyberu, potom z verejnych clankov, aby som nemohla pisat a pytat sa na to. Tak som sa pytala uz len ako diskuter na to iste aj na SME, aj na Denniku N a odpovedou mi bolo len mlcanie. Nevedel na to ziaden slnieckar odpovedat, lebo nevedia, ich odpovede na zakladne otazky k tomu nezaujimaju. Ani to, ze na ne odpovedat nevedia. Mate len suhlasit, aj ked neviete s cim!
Vedia len donekonecna opakovat – Preco ste taki neludski, ze nesuhlasite a nepytate si ich a nevyjadrujete suhlas ako si ich pytate?
Nevyjadrujem suhlas, ked neviem s cim! Nevyjadrujem suhlas, ked nemam odpovede na zakladne otazky. Darmo mi vycitate, ze nevyjadrujem suhlas, ked neviem s cim. Suhlasit mozem len s tym, k comu budem vediet odpovede aspon na zakladne otazky!
Viete, ako by vyzeralo video „Liecebna obcanov slnieckarmi“?
Obcan je v poradni s tym, ze dovtedy zil normalne, ale dozvedel sa, ze chce strielat ludi. Vsetci okolo neho chcu strielat a on si to nechce priznat.
Spomente si, ze v byvalej reinkarnacii v Slovenskom state, ste urcite niekomu nepomohli. Svietia vam lampou do oci a opakuju kazdy den: 
– Suhlasis? –
Buchnat za neludskost nedostanes, ked si uvedomis, ze si fasista. Ten prud svetla do oci ti stale pripomina slnko na pusti. Ked ti opat zapnu lampu do oci, uz vies, co je to LUDSKOST a ako mas citit aj ty. Na nic sa nepytat, len citit a suhlasit. 
Viete s cim vsetkym sme uz takto suhlasili, ze sme sa nemohli ani pytat, len citit suhlas?
Napriklad vam povedia, ze ste suhlasili s vyvozom zbrani. To vraj my sme suhlasili! To vraj my sme zodpovedni a preto teraz znovu mame suhlasit. 
Vtedy co bolo zelane citit? Vtedy ste mali citit strach pred terorizmom. Vtedy ano, teraz zas nie. Vtedy bolo spolocensky spravne citit strach a nepodporili by ste autority, keby ste ho necitili tiez a nedali suhlas. Teraz je spolocensky spravne ho zas necitit, aby ste podporili autority a zas dali nejakym autoritam svoj CITIACI SUHLAS.
 Keby sa tu objavil nejaky slnieckar, rovno moze ludom odpovedat na otazky a uvidite, ci na ne vie odpovedat:
1. Navrhujete kvoty alebo nie? Ak ano, preco, ak nie, preco.
2. Ako bude zabezpecovane dodrziavanie zakl. ludskych prav a to, ze prijati migranti s nimi suhlasia?
3. Ako bude zabezpeceny odsun migrantov, ktori nedostanu azyl?
4. Ake davky socialnej pomoci v nudzi budu dostavat nezamestnani migranti, ked u nas je to 61 eur na osobu?
5. Ake su odpovede na problemy s urcovanim ich penzie, co uz v Cesku vyskocilo ako velky problem s neodpracovanymi rokmi?
Aj tu som sa to pytala zdatneho slnieckara zo SME pod Havranom a mozte si precitat, ako na to ani on nevedel odpovedat:
http://komentare.sme.sk/diskusie/reaction_show.php?id_theme=3044232&page=1&id_reaction=25102679&action=show_reply_form#25102679
 
Jeho odpovede:
1. Áno navrhuje. Dôvody:1. Solidarita s EU 2. Ľudskosť.
2. Dodržiavanie ľudských práv na Slovensku by mali zabezpečovať slovenské orgány. Majú na to aparát personálny aj materiálny, aj legislatívny základ. Zákony platia pre všetkých rovnako.
3. Nijako. Mám väčšie starosti s tým, ako a kam by sa dal zabezpečiť odsun hnedých idiotov.
4. – 5. Dávky a dôchodky v zásade podľa pravidiel pre každého na Slovensku, podmienené účasťou na adaptačných programoch, snahou začleniť sa do spoločnosti, niečo sa naučiť, účasťou na verejnoprospešných prácach a pod. Musia vymyslieť tí, ktorých za to platíme, nami platený štátny aparát.
„Mozu vymysliet“ znamena nemusia vymysliet, lebo len mozu alebo aj nieco celkom ine. Ako mozu obcania suhlasit s niecim, co este len mozu vymysliet?
Ked to teda vymyslia, potom sa pytajte ludi, ci s tym suhlasia – s tym, co este len mozu vymysliet.

Takze podme dalej – Suhlasite s tym a navrhujete, co by bol priamy dosledok tychto krokov, aby migranti u nas mali ine davky v socialnej nudzi?
A autor? Kde to rozobera, ako by navrhoval riesit toto, co by bolo nutne riesit?
Kde su na to odpovede o ktorych tu maju prebiehat diskusie, aby s tym mohli obcania suhlasit? Ako mozu, ked stale nevedia s cim?

Ak nikde, potom su obcania stale neinformovani. Asi presne tak, ako o dodavkach nasich zbrani – nikde, za co teraz vraj mozu. Este aj to sa proti nim pouziva, ze suhlasili s niecim, o com ani nic nevedeli. Takze je na case pytat sa dopredu a nie az POTOM!

Nebezpecny nie je len extrem skutocnych fasistov, ale aj extrem naivnych nedomyslacov dosledkov – suhlasim s hoccim a ani neviem s cim, co len mozu este vymysliet ti, co su za to plateni.
No verim, ze vymyslia to, za co budu plateni. Len bohvie kym plateni.

 

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,494
Celková čítanosť: 5556821x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie