Založ si blog

Keby vo svojom vlastnom okolí videli, ako sa chytajú muži na front!

Keď Poliačik v tv kritizuje zbehov z vojny, že ich bude naháňať, rovno sa môže pridať k tejto iniciatíve najväčšej českej alternatívnej stránky za pomoc Ukrajine:

 

 

„Je načase pomoci Ukrajině mobilizovat ukrajinské muže ukryté v ČR!

Ukrajina potřebuje mobilizovat Ukrajince uprchlé před mobilizační povinností do EU, rozhodli jsme se Kyjevu pomoci

Napsali jsme tedy z redakce přímo Michailu Podoljakovi na adresu prezidentské kanceláře v Kyjevě a sdělili jsme mu, že v České republice je prakticky půl milionu Ukrajinců s azylem, kteří uprchli z Ukrajiny různými způsoby, a že vláda Petra Fialy by mohla Ukrajině pomoci mobilizovat uprchlé ukrajinské muže v ČR. Navrhli jsme Podoljakovi, aby ústřední vojenská správa AFU v Kyjevě za pomoci českého ministerstva zahraničí doručovala mobilizační předvolánky ukrajinským mužům na adresy v ČR, a to z hlediska branné povinnosti na Ukrajině, která neumožňuje jiným zemím EU poskytovat azyly těmto mužům, neboť spadají pod ukrajinskou brannou povinnost. Jedinou výjimkou jsou muži mladší 18 let a starší 60 let na území Evropské unie.

Rovněž jsme Michaila Podoljaka upozornili, že podle našich informací část Ukrajinců přichází do EU na falešné doklady, a takovým osobám by měl být zeměmi EU podle mezinárodních standardů odmítnut azyl automaticky bez pardonu, protože osoby cestující na falešné doklady nelze považovat za osoby, které potřebují azyl a mezinárodní ochranu. Výše uvedený případ z Brna to pouze potvrzuje.

Ukrajina potřebuje mobilizovat tolik mužů, kolik jich je k dispozici a v celé EU se odhaduje, že jsou až 3 miliony mužů z Ukrajiny, kteří prokazatelně spadají do mobilizační povinnosti. Je naprostý nesmysl, aby Fialova vláda posílala na Ukrajinu další zbraně, když to hlavní, co Ukrajině chybí, tedy vojenský mobilizovaný personál, se nachází přímo v ČR a je možné ty muže povolat a mobilizovat k nástupu na frontu ihned.

Hrozba nedůsledně kontrolované migrace z Ukrajiny se stává časovanou bezpečnostní bombou v ČR, do země cestují Ukrajinci na falešné doklady…

Fialova vláda chce určitě pomáhat Ukrajině, proto naléhavě vyzýváme Fialovu vládu, aby zahájila jednání s ukrajinskou stranou o možnosti asistované mobilizace ukrajinských mužů v ČR. Ukrajině to pomůže a rovněž to pomůže i České republice tím, že dojde ke snížení objemu ukrajinských uprchlíků. Pokud vláda v Kyjevě nechce jednat o míru, tak v tom případě bude potřebovat k dispozici všechny ukrajinské muže v Evropě, v celé EU. A právě Fialova vláda má možnost poslat Ukrajině nejen české zbraně, ale i ukrajinské muže! Péťo, to chce odvahu! Jdi do toho! Hodili jsme ti laso k Podoljakovi, tak se ukaž!

Proč vláda Petra Fialy nenabídne Zelenskému asistované mobilizace Ukrajinců v ČR? Zástupci AFU by mohli v ČR zřídit své pobočky a detašovaná pracoviště a odvádět Ukrajince přímo v ČR. Pokud Ukrajina nechce jednat o míru, musíme Ukrajině pomoci mobilizovat všechny ukrajinské muže v EU. Bude je potřebovat do strašlivé a dlouhodobé války s Ruskem.“

 

 

 

Kto ma číta, tak vie, že to je práve to, s čím najviac nesúhlasím, aby niekoho do vojny naháňali násilím a nútili ho ísť na skoro istú smrť a pre čo sa nerozhodol sám.

 

Ale keď je tu toľko pokrytcov, čo tvrdia, že toto je správne, týmto ľuďom by veľmi prospelo, keby vo svojom vlastnom okolí videli, ako sa chytajú muži na front! Keby vedľa seba videli, ako ich chytajú po chodníkoch, ako sa tí ľudia bránia, či by okolo prešli len tak – Máš byť hrdina! A máš byť morálny hrdina, tak nech ťa berú! Ja ti budem držať palce na twiteri, keď to budem sledovať na počítači.

 

A keď je tu toľko pokrytcov Ukrajincov, čo tvrdia, že toto je správne a pritom sa tu schovávajú pred mobilizáciou – len nie ich osobne. Nech chytajú iných a tam, kde to nikto nevidí.

 

Títo Ukrajinci tvrdia, že je to správne, lebo im, keď ušli pred mobilizáciou, už to nehrozí a k hrdinstvu nechajú nútiť iných a to svojich vlastných spoluobčanov, čo teda najviac nechápem, že aj vlastní spoluobčania.

 

Nech teda to hrdinstvo, ku ktorému nútia iných, ukážu, či naozaj s ním súhlasia.

 

Toto by ešte mohlo otvoriť ľuďom oči, keď im oči neotvára to, že Poliačik sa vyhráža slovenským teoretickým zbehom z vojny, ale ukrajinským už nie. Ak si to teda myslí pri všetkých zbehoch, môže to ukázať ako a čo by im ukázal.

 

 

„Dost lidí v EU si neuvědomuje, že jakmile začne jít teď na jaře do tuhého na frontě, tak ukrajinská armáda bude potřebovat stovky tisíc mužů, které nemá. Kde je najde? No přece v Evropské unii. Otázkou teď je, jestli dojde na povolávací rozkazy Ukrajinců v EU, anebo místo nich začnou chodit povolávací rozkazy Čechům.

Ale potom nenaříkejte a nenadávejte, až jednoho dne zjistíte, že místo nich musíte na frontu, třeba… třeba v rámci Asistenční mise Evropské unie pro Ukrajinu. Oni to myslí vážně s tou porážkou Ruska. A to znamená, že jsou připraveni i na válku s Ruskem.“

 

 

Potom by bola na mieste otázka, prečo Ukrajinec môže byť zbeh a môže sa schovávať u nás a Slovák nemôže byť?

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5562964x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie