Petr Drulák: „Falošné tóny progresivistov v orwellovskej fraške“

 

Štandard Petr Drulák:

 

Falošné tóny progresivistov v orwellovskej fraške

 

Orbánova vecná kritika

 

„Na úvod upozornil, že Leyenová svojím prejavom porušila zásadu nestrannej komisie „strážiacej zmluvy“. Túto zásadu síce porušuje sústavne a nadväzuje tým na neblahé poňatie svojho predchodcu Junckera, ktorý začal hovoriť o „politickej“ komisii. Ale je dobré to pripomínať, pretože politizáciou si tento nevolený orgán privlastňuje právomoci, ktoré mali byť demokraticky kontrolované, čím prehlbuje nedemokratickosť EÚ.

Taktiež na číslach odkryl západné pokrytectvo vo všetkom, čo sa týka Ruska, či už sa to týka príchodu ruských občanov alebo postoja k sankciám. Maďarom vyčítajú, že Rusom uľahčujú vstup do krajiny, ale v Maďarsku ich pracuje sedemtisíc, zatiaľ čo v Nemecku tristotisíc, v Španielsku stotisíc a vo Francúzsku šesťdesiattisíc.

 

Demaskovanie pokrytectva západných krajín

 

Podobne pokrytecká je kritika ekonomickej spolupráce Maďarska s Ruskom. Západné firmy, skryto či otvorene na obchode s Ruskom dobre zarábajú. Od roku 2022 nakúpili od tureckých a indických rafinérií ruskú ropu za osem a pol miliardy dolárov, v roku 2023 zvýšili odber ruského plynu o 44 percent a na daniach v Rusku zaplatili približne dve miliardy dolárov.

Na výhrady k maďarskej demokracii reagoval poukázaním na to, že aj keď má v maďarskom parlamente dvojtretinovú väčšinu, opozícia má riadne zastúpenie vo výboroch, zatiaľ čo v Európskom parlamente jeho skupinu patriotov zo všetkých funkcií vylúčili.

Na obvinenia z korupcie povedal, že považuje za nehorázne, aby Európsky parlament so všetkými korupčnými škandálmi poučoval členské štáty o korupcii.

Na vydieranie krátením európskych fondov reagoval pripomienkou, že osemdesiat percent týchto peňazí končí vo vreckách západných firiem.

V Bruseli robia všetko pre to, aby Orbánovej vláde maximálne sťažili polrok jej predsedníctva v EÚ. Patrí k tomu aj to, že premiér Orbán dostal príležitosť predstaviť v Európskom parlamente svoje priority až túto stredu, teda v polovici predsedníctva. S európskymi voľbami a zmenou zloženia parlamentu to nesúvisí. Pred piatimi rokmi, tiež po európskych voľbách, pozvali premiéra predsedajúceho Fínska do Štrasburgu už v polovici júla.

 

„Ciao, bella!“ či progresivistické výlevy

 

O čom sa už hovorí menej, je Orbánova odpoveď na kolektívny útok bruselských činovníkov. Jeho prejav bez papiera bol demonštráciou argumentačnej sily, ktorá niekoľkými dobre mierenými údermi rozbila polopravdy a vyložené lži, ktorými si „demokratická“ Európa navykla Orbánove Maďarsko častovať.

Svoj parlamentný výlet mohol korunovať tým, že by si od srdca zaspieval „Ciao, bella!“. Témou tejto krásnej a dojímavej piesne je boj prostého, pracujúceho človeka proti okupantom. Ak je dnes na takýto boj v Európe niekto vôbec pripravený, tak skôr „populisti“ a patrioti, ku ktorým sa hlási Orbán, než nadnárodná progresivistická oligarchia, ktorej exponenti ju v parlamente vyspevovali.“

 

(krátené)

 

„…. že osemdesiat percent týchto peňazí ( eurofondov) končí vo vreckách západných firiem….
No konecne im to nahlas v Bruseli povedal niekto do oci. Bez spravneho zapadneho “partnera” sa k vacsej zakazke platenej z EU nedostanete. Aj o tom, alebo prave o tom, su eurofondy.“

 

 

 

 

Španělský europoslanec o EU: „Toto není dům demokracie, toto je dům démonického pokrytectví“ (VIDEO)

 

O proslovu Orbána a jeho výměně názorů s šéfkou EK jste si jistě již dříve přečetli jinde, byla toho v posledních dnech plná média – a to včetně těch mainstreamových.

Nicméně o tom, co následovalo, jste se už možná nikde neodčetli. Orbán byl po svém proslovu vypískán členy levicové frakce, kteří dokonce zazpívali jakousi „pokrokářskou“ píseň. I o tom se psalo hodně.

 

Nicméně poté následovaly reakce na Orbána i na jeho oponentku Ursulu von der Leyenovou, která má sama na krku už druhou velkou korupční kauzu, což ovšem nebyl pro mnohé problém, aby ji znovu zvolili do čela této organizace.

 

Na výměnu názorů zareagoval španělský europoslanec Jorge Buxade (Vox). Jeho řeč mířila na šéfku EU Von der Leyenovou.

 

„Kolik Evropanů hlasovalo pro Ursulu von der Leyenovou? Přijde sem, urazí Maďarsko a odjede. Opustila debatu!“ řekl Buxade a dodal, že každý, kdo podpořil von der Leyenovou, by se měl stydět.

„Toto není dům demokracie, toto je dům démonického pokrytectví,“ zdůraznil europoslanec.

 

„Ve Španělsku si vybrala soudce Lidová a Socialistická strana Partido, ale problémem je Maďarsko. Německé vlády byly Putinovými hlavními spojenci a premiér Sánchez nakupuje plyn a ropu z Ruska, jako by nebylo zítřka, ale Maďarsko je problém.

 

Komise přemístila evropské hospodářství do závislosti na Číně tím, že přemístila podniky a pracovní místa, ale problémem je Maďarsko. Ve Španělsku jsou vyšetřováni manželka a bratr premiéra, stejně jako několik ministrů, ale problémem je Maďarsko,“ shrnul europoslanec.

 

Dále se vyjádřil k Orbánovu projevu, který označil za závan čerstvého vzduchu, zmínil ochranu dětí a hranic a svůj projev zakončil slovy:

 

„A je to pravda: ženy mohou chodit po budapešťských ulicích bezpečněji než v Bruselu, Paříži, Berlíně, Londýně nebo – bohužel – Madridu.“

 

 

https://cz24.news/spanelsky-europoslanec-o-eu-toto-neni-dum-demokracie-toto-je-dum-demonickeho-pokrytectvi-video/

 

 

 

V každej dobe sa rodia ľudia, ktorí ukazujú na iných ako na stelesnené zlo, ktoré treba vykynožiť a v mene svojej „vyššej morálky“!

 

 

Keď sa v Orwellovi búri len lúza, vyzerá to takto:

 

 

Všetci fajnoví inteligenti sú kontrolovaní a ovládaní aj vlastnými kolegami, aby neboli dezoláti, čo by sa búrili!

 

Nie, nemučia ich, stačí niektorých mediálne obesiť na Denníku N alebo SME na výstrahu iným možným dezolátom z radov intelektuálov. Majú čo stratiť, preto radšej budú mať „vyššiu morálku“ a kričať hoci aj po tretej svetovej a naháňaní Ukrajincov na smrť!

 

Nemá čo stratiť len lúza, lebo tí sa o kariéru nemusia medzi sebou šikanovať ako v SND v ich balete, dokonca aj v ich opere. Na lúzu žiadna komisia neplatí!

 

Určite si mnohí inteligenti myslia to isté, ale nebudú sa ohrozovať. Nie každý chce prísť o prácu alebo o rodinu, lebo v nej má čitateľov progresívnych denníkov, čo vyhrali preteky s kostolmi o najintelektuálnejšiu vieru, že USA zachraňovali Ukrajinu pre morálku.

 

Lúza nahlas hovorí, že sme vazalmi USA a ich EÚ, čím intelektuálne prekonala „intelektuálnu elitu“ a to hlavne v morálke!

 

Lúza preto, lebo každý je tu lúza, keď má hoci len otázky pre poslušných, ktorí ani len otázky nemajú!

 

Lúza preto, lebo všetci sme tu ľudský odpad, keď náš duchovný vodca nie je Šimečka, Buzalka alebo Von der Lajnová.

 

 

 

Za poľskú lúzu v EÚ:

 

 

 

 

„Oslovujem Vás ako žena ženu, ako matka matku.. Ako to, že sa nehanbíte propagovať niečo také, ako je migračný pakt, ktorý vedie k tomu, že milióny žien a detí v Európe sa cítia ohrozené na uliciach svojich vlastných miest ?!,“ opýtala sa europoslankyňa.

 

„Vy ste zodpovedná za každé znásilnenie, za každý útok, za každú tragédiu spôsobenú príchodom nelegálnych migrantov, pretože Vy ste týchto ľudí pozvali na územie Európy!

 

„Za to, čo robíte, by ste mali skončiť vo väzení, nie v Európskej komisii!“

 

„A od Poľska, ruky preč!,“

 

 

 

 

Za slovenskú lúzu v EÚ:

 

 

 

 

„Pani von der Leyen, my za Vás zahlasovať nemôžeme. Bola by to neúcta voči ženám, ktoré sa pričinili o rozvoj a ochranu ľudkých práv,“ uzavrela Laššáková.

 

 

 

Pre vás „inteligentov“ lúza! Ale ktorá z nich je tak skorumpovaná ako pani Von der Lajnová?

 

Kritizujete Fica, ale nadnárodná skorumpovaná mafia vám nevadí! 

 

Lebo tá vám diktuje, čo presne vám má vadiť a čo nesmie!

 

Ste prisluhovači tej väčšej! 

 

 

„Intelektuálna elita“ vždy posluhovala tej aktuálne najväčšej a za odmenu mohla byť „intelektuálnou elitou“!

 

 

 

 

Dnes si nemá kto pamätať ako sa označovali ľudia, čo sa v tom socializme búrili!

 

Dnešným mladým ľuďom klamú, že to boli nejakí hrdinovia disidenti. Z toho majú mylnú predstavu, že si ich ľudia preto vážili!

 

Ale ja si to pamätám veľmi dobre, že pre vtedy žijúcu spoločnosť „intelektuálnej elity“, ktorá bola aj vtedy poslušná ako je aj dnes, to boli tiež len dezoláti!

 

Aj keď ich v tej dobe nevolali dezoláti a len neprispôsobivá lúza, čo nerozumie pokroku a nerozumie ničomu. Aj keď boli aj z intelektuálneho prostredia vzdelaní a VŠ, volali ich neprispôsobiví nepriatelia štátu!

 

Nijako inak o nich nehovorili, ako aj dnešná „intelektuálna elita“, len ako o neprispôsobivých, lenivých, frustrovaných z osobných neúspechov, keď ich vyhodili z práce!

 

Búrili sa preto väčšinou len hlupáci, čo sa dali aj za jeden plagát zavrieť!

 

Ani pes po nich neštekol, lebo si ich NIKTO nevážil a len ako dezolátov – neprispôsobivých a lenivých!

 

 

Takú sme mali „intelektuálnu elitu“!

 

A takú máme aj dnes!

 

 

 

To nie je vizitka, že sa búri len lúza! To je vizitka, že „intelektuálna elita“ aj napriek vzdelaniu nemá v sebe morálku, lebo má čo stratiť!

 

Veď vám to už x krát vaši obracači kabátov vysvetľovali, že nedalo sa inak!

 

 

A to isté si uvedomujú aj dnes, že nedá sa inak, ak nechceš patriť k dezolátom a lúze!

 

Bolo na to jedno vrece aj v socializme, aj dnes!

 

 

 

 

======

 

Ale raz aj táto doba pominie a uvidíte, koľkí inteligenti sa ešte budú k tej lúze hlásiť, že tiež si mysleli to isté, len nedalo sa inak, keď chceli robiť kariéru, zostať v práci, báli sa byť nálepkovaní, ako sa predtým báli Židia a ich obrancovia. Hviezda vtedy predsa nebola metál!

Hviezda vtedy bolo niečo odporné, k čomu sa ľudia báli hlásiť! Bolo to stelesnené zlo, ktoré treba vykynožiť! 

 

Aj dnešní si ukazujú stelesnené zlo! A koho treba vykynožiť! 

 

 

Týmto sa aj dnešní podobajú na nacistov! V každej dobe sa rodia ľudia, ktorí ukazujú na iných ako na stelesnené zlo, ktoré treba vykynožiť a v mene svojej „vyššej morálky“!

 

 

 

.

Mudr. Fischer: „Hippokrates sa musí v hrobe obracať! „

13.10.2024

„Názory cca 50tich slovenských, českých, európskych a svetových lekárov a vedcov (z toho 3 nositelia Nobelovej ceny), ktorí argumentujú proti očkovaniu.“ „Názor a návrh prof. MUDr. Viliama Fischera, CSc., FICS na zorganizovanie 1. európskeho alebo svetového kongresu o koronavíruse za účasti oboch názorových strán.“ Prof. [...]

A bola by mi ukradnutá, keby mi ju niekto konkrétny nedával za morálny vzor, aká by som mala byť ja, ale ja taká nie som!

12.10.2024

Názor zo SME, z diskusií, jedna ukážka aká mám byť aj ja: „Títio tu, čo si teraz uchmatli Slovensko, rozdelili ľudí, čo tu žijeme, na 2 kategórie. Občanmi 1. kategórie sú voliči strán vládnej koalície: heterosexuáli ideálne bielej pleti, pozerajúci správy na STVR, čítajúci na nete všetko možné aj nemožné, ale NIKDY nie denníky SME a N spolu s [...]

Za nenávisť k homosexuálom môže cirkev, za nenávisť k dezolátom môžu progresívne médiá!

12.10.2024

Každému na jeho strih nacizmu! Niekto nálepkuje ľudí, kto je hriešnik, teraz moderne kto je dezolát. Len tá dogmatická zaostalosť sa nezmenila a kráča s dobou! Storočia je ich hobby pohoršovať sa ako ich dennodenná dávka pomyjí od tých s „vyššou morálkou“. Dnes na Štandarde vyšiel Palkov starý článok k vraždám v [...]

Očkovanie / Očkovanie bez registrácie / Vakcína /

Očkovanie ako za čias pandémie? Na podanie vakcíny proti COVID-19 sa čaká aj niekoľko týždňov

18.10.2024 08:00

Covid je na vzostupe, no dostať sa k očkovaniu je dosť náročné

Libanon Hizballáh Izrael útoky Bejrút

Hizballáh oznámil novú eskalačnú fázu vo vojne proti Izraelu

18.10.2024 07:15

Libanonské hnutie zároveň vyhlásilo, že po prvý raz proti izraelským vojakom nasadilo presne navádzané strely.

Zelenskyj, Meloniová, Michel

ONLINE: Kyjev odmieta, že chce jadrovú bombu. Hovorí o nejadrovom odstrašujúcom strategickom balíku

18.10.2024 06:40, aktualizované: 07:58

Nejadrový odstrašujúci strategický balík, ktorý by chcela mať Ukrajina na svojom území, môže zahŕňať rakety schopné strieľať až za Ural.

Nemecko, fabrika, nemecký priemysel

Nemecká ekonomika padá na kolená. Čo vylieči "chorého muža Európy"?

18.10.2024 06:00

Motor európskej ekonomiky sa zadrhol. Nemecké hospodárstvo je v dlhodobej recesii a nedarí sa ho oživiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,622
Celková čítanosť: 5736689x
Priemerná čítanosť článkov: 3537x

Autor blogu

Kategórie