Založ si blog

Kvôli vojnovému charakteru EÚ ožobračujú ľudí zbrojením

 

Deje sa toho veľa, čím progresívni novinári odvádzajú pozornosť, ale v podstate sa deje len ožobračovanie ľudí len zbrojením a nezmyselnými sankciami. A toto podstatné už nekritizujú!

 

Všetci, čo kritizujú zvýšené výdavky, doplácame na zbrojenie, sankcie a samovražedne zlú politiku EÚ.

Ak to nekritizujete, nekritizujte nič.

Progresívci nekritizovali, občania nekritizovali a potom sa im nepáčia dopady!

Všetci vieme, že toto kritizovať nesmieme, lebo šialené zbrojenie je naša povinná priorita v násilníckom manželstve EÚ a NATO!

 

“Na ľuďoch sa šetrí, na zbrojení nie!” Bývalý poslanec poukázal na miesta, kde štátu utekajú peniaze. Spomenul aj Slovnaft

 

„Ďalšie výdavky, ktoré si mohla podľa politika v súčasnosti vláda odpustiť, sú výdavky na šialené zbrojenie, ktorého sme svedkami.

„Ak spočítame len dve najvyššie plánované výdavky, tak sa dostaneme na sumu neuveriteľných 1,3 miliardy EUR. Sú to výdavky na kúpu protivzdušnej obrany za 500 miliónov EUR a nákup 1307 tatroviek za 708 miliónov EUR,“ poznamenal kriticky.

„Nezabudnime ani na finančnú injekciu vo výške 100 miliónov EUR do polosúkromných zbrojoviek na rozšírenie kapacity výroby nábojov pre Ukrajinu,“ doplnil.

Zhrnuté a podčiarknuté : „Len výdavky na zbrojenie prevyšujú ročné príjmy zo zvýšenej DPH,“ uzavrel politik.

„Ale ide sa asi podľa priorít…,“poznamenal na záver.“

„Gyimesi hneď v úvode príspevku išiel k veci: „Plateniu daní sa zázračne vyhol aj Oszkar Világi a jeho Slovnaft.“

Vysvetlil, že rafinéria sa konkrétne rozhodla nezaplatiť daň z nadmerného zisku z ruskej ropy vo výške 180 miliónov EUR. „Len tak. Na základe účtovného triku a preto, lebo si to mohla dovoliť,“ uviedol. „Pýtate sa, čo urobil štát, aby dostal svoje peniaze, s ktorými v rozpočte rátal?,“ poznamenal Gyimesi a hneď si odpovedal: „Nič!“

„Zobrali na vedomie, že Slovnaft daň jednoducho nezaplatí a “odpísali” z príjmovej časti rozpočtu sumu 180 miliónov…. Veď dôchodcovia to na budúci rok zaplatia. Len pripomeniem, že na tejto dani minulý rok Slovnaft odviedol 519 miliónov EUR,“ dodal.“

(Hlavné správy)

======

„Aj Blaha pripomenul, že slovo dostal Poliak z opozičnej strany PiS(Právo a spravodlivosť) . „A ten Progresívcom naložil, čo sa do nich zmestilo…,“ uviedol.

Poliak otvorene v pléne kritizoval, že národná politika a riešenie národných sporov nemá čo hľadať v EP a argumentoval tým, že čo sa( progresívci) sťažujú, že na Slovensku odvolali podpredsedu parlamentu, keď v Poľsku opozícia nedostala žiadne miesto vo vedení parlamentu a nikto v Bruseli ani brvou nemihol. „Lebo v Poľsku vládne neoliberál Tusk a ten môže všetko,“ doplnil Blaha.

Blaha dodal, že polovica EP Poliaka vytlieskala z jednoduchého dôvodu : “pretože už majú všetci plné zuby slniečkarskeho dvojakého metra“.

Uviedol, že predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola dokonca vyhlásila, že Šimečka jej volal, aby sa jej vyplakal. „Až takto zrádza Slovensko ten Judáš,“ píše Blaha.“

 

Poľský europoslanec UPRATAL Šimečkovcov v europarlamente ako nikto: Do očí bijúce pokrytectvo

 

 

A teraz nás môže EÚ za trest, že sme odvolali lokaja USA, ožobráčiť!

Hamuj, hamuj, hovorí násilník svojej partnerke, inak ťa zderiem ako hada!

Do EÚ sme vstupovali ako zaľúbený partner do dobrého manželstva, ktoré sa zvrhlo na vojenský expanzívny projekt spolu s NATO. Teraz musíme držať huby, lebo už sme ekonomicky závislí, nesebestační, čo vám nevysvetlí plochozemec ale Švihlíková, ako nás zneužívali!

Pozor, Švihlíková nie je plochozemec a okrem „vyššej morálky“ je docentka, ktorá rozumie ekonomike, pokiaľ lokaji USA len „vyššej vojnovej morálke“!

Preto sa aj Samo Marec cíti byť v ekonomike vzdelanejší než docentka Švihlíková! Myslí si, že už aj jeho „vyššia morálka“ nahrádza vzdelanie z ekonómie! To si myslia všetci títo lokaji USA, že vyššia morálka správneho lokaja im nahradí vzdelanie všetkých vysokých škôl!

 

 

Ivan Hoffman: Zamete EU se slovenskými voliči?

 

„Případy, kdy Brusel vydírá členské státy zmrazením dotací, nejsou četné, protože četné nejsou ani případy politické neposlušnosti. Co se shora nařídí, to se na národní úrovni bez odmlouvání provede. Pouze ve vzácných případech, kdy někdo nedrží hubu a krok, dá Brusel potížistovi lekci. Bývá to z výchovných důvodů, preventivně, aby se nešířila nákaza.

U zmrazování dotací platí, že pro šikanu se hledá vhodná záminka. Tou je zpravidla něco vágního, neurčitého, jako třeba ochrana principů právního státu anebo evropských hodnot. Co se ve skutečnosti trestá, je pokus o suverénní, nezávislou politiku, zohledňující národní, anebo lokální zájem. A protože neposlušní politici mají k vládnutí demokratický mandát od svých voličů, je třeba sankce Bruselu chápat jako reakci vládnoucího unijního kartelu na to, že někde voliči špatně hlasovali.

Připomeňme, že jen v nedávné minulosti se na pranýř kvůli špatnému hlasování dostali Řekové, Poláci či Maďaři, anebo že si čerstvě EU oškliví voliče v Gruzii. Nevraživých pohledů Bruselu jsou nicméně ušetřeni špatně hlasující Němci či Francouzi. Jejich země nedává smysl trestat, jestliže z panujícího systému profitují na úkor zemí z evropské periférie.

Při krácení či mrazení evropských fondů vzniká, anebo se prohlubuje u šikanovaných voličů averze vůči Bruselu. Jednak proto, že evropské dotace nejsou odměnou za dobré chování, nýbrž kompenzují dotovaným členům nevýhody z členství v klubu. Rovněž a především se pak jedná o proceduru ponižující, kdy se bruselští byrokraté vměšují do vnitřních záležitostí členského státu.

Pokud Brusel zmrazí Slovensku peníze z evropských fondů, každému na Slovensku bude jasné, že to u svých kumpánů v Bruselu spunktoval Šimečka na truc Ficovi. Byla by to tedy medvědí služba progresivní slovenské opozici, která je pro většinu Slováků nevolitelná už teď, a zmíněnou sabotáží by si určitě nepomohla.

Když EU začne některé členské zemi vyhrožovat sankcemi, je to příležitost přemýšlet, zda výhody členství převažují nad nevýhodami. Na Slovensku se taková debata zatím nevede, ale v sousedním Maďarsku ano. U Viktora Orbána vidíme, že politické body nepřináší servilnost k Bruselu, nýbrž vymezování se vůči tomu, co Brusel dělá špatně. Košile vždy bude bližší, než kabát, a místní zájem bude pro občana vždy důležitější, než zájem nadnárodní oligarchie.

Říká se, že čeho je moc, toho je příliš. A Bruselu je v Evropské unii moc. Evropská unie může fungovat jen na bázi dobrovolnosti a rovnosti. Jako žalář národů zářnou budoucnost nemá. EU již nedrží pohromadě idea, že ekonomická spolupráce je prevencí válek. Z mírového projektu se EU stává projektem válečným, přívěskem NATO. A být členem válečné mašinérie není bezpečnostní záruka, nýbrž bezpečnostní riziko.

Položit na misky vah výhody a nevýhody členství v EU je logický krok. Proč se tak neděje, proč nám politici nenabízejí věcnou analýzu zisků a ztrát, proč neporovnávají náklady a benefity? Nejpravděpodobnějším vysvětlením je, že jim k tomu chybí odvaha. Že se bojí zkřížit cestu byznysu, protože tam, kde jde o velké peníze, jde i o život. Z EU jde strach. Pokud Brusel zamete se Slováky, od Roberta Fica se jeho voliči spíše než hrdinství dočkají lekce z reálpolitiky. Tipuji, že si to nechá líbit.“

radiouniversum.cz

 

Súdna rada ostro kritizuje Európsku komisiu za správu o právnom štáte na Slovensku a tvrdí, že vypli druhý názor

https://dennikn.sk/4204021/sudna-rada-ostro-kritizuje-europsku-komisiu-za-spravu-o-pravnom-state-na-slovensku-tvrdi-ze-vypli-druhy-nazor/

„Členovia súdnej rady hovoria o správe ako o politickom dokumente. Predsedníčka Marcela Kosová Európskej komisii odporučila, aby s vydávaním správy o právnom štáte prestala, nech sa neblamuje aj po ďalšie roky.“

 

 

„Povolanim syn, vycuciavac, slusno-lepso-clovek isiel dole.“ (komentár zo Štandardu)

 

Čo je užitočné vedieť ohľadne odvolania:

 

„ŠIMEČKOVCI SÚ RODINA PODVODNÍKOV A PRÍŽIVNÍKOV“ Erik Kaliňák s prekvapivými informáciami, kto Šimečkovcom schvaľoval dotácie! (VIDEO SK, 4 min)

 

 

 

Chmelár:

„Kuvikanie opozície je v tomto prípade nesmierne falošné. Bol to totiž už vtedajší premiér a dnešný europoslanec za Progresívne Slovensko Ľudovít Ódor, ktorý v návrhu balíku konsolidačných opatrení (tzv. „lego kocky“) prišiel s nápadom zrušiť zníženú sadzbu pre knihy, noviny a hudobniny. Vláda Ľudovíta Ódora chcela dokonca vyššiu DPH aj na učebnice, ktorú Ficova vláda znižuje z 10 na 5 percent. A pomáhal mu pri tom vtedajší generálny riaditeľ Útvaru hodnoty za peniaze Ministerstva financií SR a dnešný ekonomický expert a poslanec Progresívneho Slovenska Štefan Kišš. To len aby sme boli všetci v obraze.“

 

Ďalší komentár zo Štandardu:

„Položme si otázku takto. Čo by urobila v takejto situácii dnešná opozícia keby bola na mieste súčasnej koalície? Boli by nejaké výhrady z Bruselu keby dnešná opozícia takto odvolala podpredsedu parlamentu? Prečo Šimečka neodstúpil sám keďže sa peukázalo že jeho rodina zrejme zneužívala verejné zdroje? Asi viem prečo. Z rovnakého dôvodu prečo na ďalšie funkčné obdobie zvolil EP za predsedkyňu EK tetu Ursulu. Lebo oni môžu.“

Štandard:

Nová eurokomisia: Ekológiu má dostať protijadrová radikálka, obranu arcijastrab z Litvy

https://standard.sk/770370/nova-eurokomisia-ekologiu-dostane-protijadrova-radikalka-obranu-arcijastrab-z-litvy

 

„Do čela európskej exekutívy by sa mali dostať aj funkcionári, ktorí v minulosti dohliadali na „moderovanie“ obsahu na internete.“

 

 

 

Ale veď vieme, že prioritou EÚ je teraz tretia svetová alebo len malá jadrová v EÚ.

 

Tá by zároveň aj preriedila občanov, čo nechcú samovraždenú politiku a tretiu svetovú!

 

 

 

Chmelár dnes:

 

„Valné zhromaždenie OSN dnes drvivou väčšinou hlasov 124 štátov schválilo rezolúciu požadujúcu, aby Izrael do roka ukončil okupáciu všetkých palestínskych území. Z členských štátov EÚ rezolúciu podporilo Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Belgicko, Luxembursko, Malta, Cyprus, Slovinsko, Lotyšsko, Estónsko… Slovensko sa zdržalo. „Suverénna zahraničná politika“ vyzerá v praxi tak, že pred slobodou Palestínčanov sme dali prednosť vojenskému obchodu s Izraelom, ktorý nás bude stáť vyše 500 miliónov eur…“

 

 

ZBRAŇAMI TÚTO SPOLOČNOSŤ NEOZDRAVÍME
.
.
„Jediným rezortom, ktorý nemusí šetriť, je opäť ministerstvo obrany. Minister Kaliňák chystá zákazky za minimálne päť miliárd eur. Tieto zbrojné nákupy sú v ostrom kontraste nielen s proklamovanou mierovou politikou, ale aj s potrebami avizovanej konsolidácie. Je smutné, že Ficov kabinet to odôvodňuje navlas rovnakými falošnými argumentmi ako predchádzajúce vlády: vraj si musíme plniť „záväzky“.
Dlhé roky oponujem tejto bezduchej propagande, že 2 percentá HDP na zbrojenie nie je právny, ale politický záväzok, ku ktorému každá vláda pristupuje podľa svojich možností a potrieb. Napríklad malé Slovinsko vynakladá na obranu 1,29 % HDP a Španielsko len 1,28 %. Prečo chceme byť zasa pápežskejší ako pápež? Len preto, že Robert Kaliňák má v tejto vláde také silné postavenie, že sa mu nikto neodváži povedať, že aj jeho rezort by mal niečo obetovať? Keby sa investície do armády zvažovali rozumnejšie, nebolo by potrebné siahať na sociálne výdavky.
Výrazne som pomohol vzniku tejto koalície s cieľom, aby sme sa viac priblížili k ideálu mierového štátu, a preto mám morálne právo pripomínať jej neplnené sľuby. Chlieb a mier, pamätáte sa na to ešte? Na výroky premiéra, že vždy dá radšej na mlieko ako na zbrane? Dnes však musím skonštatovať, že túto vládu ovláda rovnaký militarizmus ako tie predošlé. Sledujeme iba špinavý boj dvoch záujmových skupín (koaličnej a opozičnej) o štátne zbrojné zákazky. A tomuto divadlu nie som ochotný obetovať svoje mierové hodnoty. Ešte stále je čas to zvrátiť a postaviť priority štátu z hlavy na nohy.“
.
.
.
.
.
Prečo nekritizujete zbrojenie?
.
.
Veď to je príčinou ožobračovania!
.
.
.
.
.
.

Dnešný článok Sama Marca zo SME a vymenila som v ňom len meno Šimečka za Šimkovičovú!

15.09.2024

Progresívni novinári nateraz melú z posledného (bez majdanu sú nasucho), lebo píšu univerzálne hlúposti, ktoré sa dajú ľahko otočiť. Ak sme si my uvarili čaj a odhodili vrecko čaju do smetného koša, tak oni si ho prevaria a univerzálne použijú aj na svoj čaj, akoby nám tu celé mesiace neodvolávali Šimkovičovú! A zrazu, keď sa to stane Šimečkovi, píšu [...]

Vyššia morálka Trubana a „šimečkovcov“ v PS

15.09.2024

Tá sa asi týka len naháňania Ukrajincov na smrť. Čo myslíte, ako by ju uplatnil sám na sebe, keď pri daniach podvádza a vie ako sa vyhnúť plateniu daní? Čo by urobil, keby on mal byť mobilizovaný? Myslíte si, že by v súlade s vyššou morálkou neušiel? Zachoval by sa inak ako pri platení daní a neušiel? Alebo by znova vedel [...]

Už dva roky ich charakterizuje toto video o Morozovovi: Udej mámu, posílíš mír?

14.09.2024

Mikloško, ktorý vraj trčí vojnovým štváčom zo …. To, čo stvárajú náboženskí fanatici po voľbách mnohých prekvapilo. No KDH nikdy nezaujímalo kresťanstvo, ale ako využiť kresťanstvo v politike a získať voličov medzi veriacimi. Celé ich kresťanstvo bol vždy boj proti ženám v núdzi z ktorých značná časť (podľa štatistík prípadov) [...]

David Lammy, Veľká Británia

Británia vyzýva na okamžité prímerie medzi Izraelom a hnutím Hizballáh

19.09.2024 23:17

Vojna nie je nevyhnutná, existuje diplomatická cesta, upozornil francúzsky prezident Macron.

Stalin Mednoje

Rusko prepisuje históriu. Moskva zrušila tisíce rehabilitácií obetí stalinizmu

19.09.2024 21:54

Štát je silnejší ako jednotlivec a každý, kto s tým nesúhlasí, je blázon alebo nepriateľ, uviedli kritici.

Czech Nuclear

Juhokórejský prezident sľúbil v Prahe hladký priebeh stavby jadrových blokov v Dukovanoch

19.09.2024 20:45

Jun Sok-Jol do Prahy dorazil zhruba dva mesiace po tom, ako vláda rozhodla o tom, že dva nové reaktory v Dukovanoch má postaviť juhokórejská KHNP.

KOŠICE: Podpora Kultúrneho štrajku, protest

FOTO: V Slovenských mestách sa protestovalo proti krokom ministerstva kultúry

19.09.2024 20:18

Výbor Kultúrneho štrajku tvrdí, že na ministerstve kultúry sa protizákonne prepúšťa a zastrašuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,605
Celková čítanosť: 5701722x
Priemerná čítanosť článkov: 3552x

Autor blogu

Kategórie