Založ si blog

BlackRock, Vanguard a State Street mají zakázky na zničení i obnovu Ukrajiny současně!

Trojice investičních žraloků ovládá 88% firem v žebříčku S&P 500 a shodou okolností agentura Standard & Poor’s právě poslala eurobondy Ukrajiny do defaultu! Výprodej a porcování Ukrajiny právě začalo spolu s pátečním krachem amerických trhů na Wall Street!

 

Robert F. Kennedy bez servítků popsal transformaci USA na oligarchii! VIDEO:

 

https://rumble.com/v59oalg-robert-kennedy-prohlsil-e-blackrock-a-dal-dv-firmy-maj-zakzky-na-znien-i-ob.html

 

 

„Všechny tři firmy jsou samozřejmě členy Pařížského klubu věřitelů Ukrajiny a podle Kennedyho vlastní zakázky jak na zničení Ukrajiny skrze vyzbrojování od zbrojovek, které tyto 3 firmy ovládají, ale i zakázky na následnou poválečnou obnovu Ukrajiny. Doslova to funguje tak, že nejprve tyto 3 firmy pomohou Ukrajinu úplně zničit tím, že jí poskytnou zbraně a zbrojní úvěry na své vlastní zničení v boji s Rusy, a potom následně poskytnou Ukrajině peníze na její obnovu a rekonstrukci po válce.

Jak upozornil Kennedy, tak tato trojice firem vydělává peníze oběma způsoby, jak dodávkami zbraní Ukrajině, za které dostává zaplaceno od amerického Kongresu, tak i úvěry poskytujícími Ukrajině prostředky na její poválečnou obnovu. Tento šílený kolotoč přitom funguje tak, že americký Kongres ovládají dvě politické partaje, které jsou obě sponzorovány těmito třemi společnostmi.

Nelze se potom divit, že v Kongresu potom probíhají hlasování na schválení zbrojního balíku pomoci Ukrajině, ze kterého ve skutečnosti Ukrajinu moc nedostane, protože většina peněz jde americkým zbrojovkám kontrolovaným BlackRock, Vanguard a State Street. které za ty peníze vyrobí zbraně na rozmlácení Ukrajiny v prodlužující se válce a část peněz skončí jako sponzorské dary zbrojařů republikánské a demokratické straně.

 

BlackRock, Vanguard a State Street postupně transformují USA z demokracie na oligarchii

 

Stejně tak mají tyto 3 firmy zakázky na obnovu Ukrajiny, které přesunou současný státní ukrajinský majetek do soukromých rukou těchto 3 investičních žraloků. Na Ukrajině dojde ke stejnému procesu jako v USA, kde BlackRock a Vanguard vykupují naprosto veškerou zemědělskou půdu a provádí tzv. korporatizaci zemědělství, tedy mění klasický model soukromých oddělených farem do obrovských korporací vlastněných jediným kapitálem. To samé v ČR a v mnohem menším formátu provádí Agrofert.

O tomto modelu vyvlastnění nemovitostí v zemích bývalého Východního bloku se mluvilo již před časem na Světovém ekonomickém fóru v přednášce o konsolidaci veřejných rozpočtů, kdy je potřeba najít nové formy zdanění. Vedle komerčního zdanění nemovitostí se chystá i zavedení uhlíkových daní, a to jak na osobní spotřebu, tak i na provoz nemovitostí. To je zahrnuto v tzv. Green Dealu, který právě schválila Fialova vláda. Dojde k uvalení uhlíkových daní na energie a paliva v ČR. Litr benzínu by tak mohl dosáhnout 50 Kč za jeden litr, což ale povede k obrovskému tlaku na další růst inflace v ČR. A právě toto všechno chystá Black Rock i na Ukrajině.

 

Agentura Standard & Poor’s poslala Ukrajinu v pátek na eurobondech do defaultu

 

Právě Ukrajina je totiž již prakticky celá v platební neschopnosti a věřitelé z Pařížského klubu již nařídili Kyjevu začít rozprodávat národní majetek, jak jsme o tom informovali v našem předchozím článku o tom, že agentura Fitch snížila rating Ukrajiny na C, tedy na úroveň blízkou státnímu bankrotu. Jenže, to bylo pouze zahřívací kolo před tím, co přišlo v pátek odpoledne.

Agentura Standard & Poor’s, která je provozovatelem právě zmíněného žebříčku S&P 500, totiž v pátek v podvečer přinesla [3] šokující zprávu, že snížila rating eurobnodů Ukrajiny na stupeň D, tedy default Ukrajiny a platební neschopnost státu. Pokud jde o eurové dluhopisy, tam došlo ke snížení ratingu na CD, tedy na úroveň selektivního defaultu. Tyto změny přišly v reakci na dekret [4] Volodymyra Zelenského, kterým se odkládá platební schopnost Ukrajiny k dluhopisům splatným k 1. srpnu o rovné 2 měsíce. Na webové stránce Standard & Poor se k tomu uvádí toto:

Rating ukrajinských eurobondů snížen na “D” kvůli chybějící platbě kuponu v rámci restrukturalizace dluhu

 

Ukrajina míří do výprodeje a přijde postupně o všechen státní majetek, který držel v zemí sociální smír

 

Takže, je to tady, dámy a pánové. Ukrajina právě na eurobondech propadla v hodnocení S&P do defaultu a na krátkodobých úvěrech má hodnocení SD, tedy selektivní default na jednotlivých a selektivně vybraných úpisových titulech. Ukrajina tak stojí podle odhadů jen pár měsíc od vyhlášení bankrotu, protože s ratingem D na eurobondech s maturitou 2026 už jí nikdo nepůjčí.

A vedle toho rating SD na krátkodobých úpisech využijí jen žraloci, kteří ale neočekávají splacení dluhu, ale vytvoření leverage, tedy páky na Ukrajinu k rozprodeji státních majetků, do které se jí dlouho a dlouho nechtělo, protože tyto majetky fungovaly jako buffer a rezerva pro národní ekonomiku založenou na vysokém přerozdělování výnosů státních firem do sociálních programů, zejména výplaty důchodů.

Jakmile se Ukrajina zbaví státních aktiv, ztratí zdroje příjmů pro státní důchody, stejně jako v ČR, v Polsku a ve všech zemích bývalé RVHP po divokých privatizacích a po vybrakování Fondu národního majetku. Na Ukrajině dojde k zopakování toho, co po roce 1991 postihlo zakavkazské republiky bývalého SSSR, kde zavření a kolaps státních podniků vedl k propuknutí superchudoby a superbídy, zejména v Arménii a rovněž v Tádžikistánu.

BlackRock, Vanguard a State Street proto zahájily tlak na Kyjev, aby začal rozprodávat majetek naproti nesplatitelným úvěrům. A aby se z této pasti nemohl Kyjev vyvléknout pomocí nových úvěrů získaných u někoho jiného, třeba u Číňanů nebo Arabů, nebo dokonce Rusů, tak BlackRockem ovládaný S&P poslal ukrajinské eurobondy v pátek pro jistotu do defaultu.

 

Zásah S&P proti Ukrajině a eurobondům přišel doslova jako na povel BlackRocku, aby se Kyjev nemohl z dluhů vyplatit novými úvěry

 

To je podle nejen mého názoru, ale i podle analytiků Bloomberg pojistka BlackRocku, aby se z defaultu Ukrajina nedostala s pomocí cizích úvěrů od někoho jiného. To je klasický postup investičních žraloků, když chtějí dostat nemovitý majetek dlužníka za lacino, ale nikoliv své peníze, o které jim nejde.

Cílem je privatizace infrastruktury Ukrajiny, ovládnutí veškerého a mamutího ukrajinského bytového fondu, který je v rukách ukrajinského státu a je po Rusku druhým největším bytovým fondem v Evropě. A rovněž se chtějí dostat k zemědělské půdě, která je na Ukrajině rovněž v rukách státu a ukrajinští zemědělci ji mají pouze propachtovanou.

Ukrajina nebyla schopna splatit splátku a nejprve Fitch snížil rating na C a hned poté S&P poslal Ukrajinu do defaultu na D a do selektivního defaultu SD. Rozprodej Ukrajiny prostě začal. A to právě v nejvyšší čas, když burza na Wall Street měla znovu černý pátek [7] po uveřejnění čísel znovu narůstající nezaměstnanosti v USA a po vypuknutí obav z toho, že je to tady, že prostě propukla recese.

Právě v takové situaci začnou američtí investoři hledat zdroje, kde se zahojit, kde získat za lacino lukrativní růstové tituly, kde se dostat k nemovitostem a k zemědělským pozemkům. Ukrajina přitom právě sama ulehla na porcovací talíř nosatých disektorů, stačí prostě jen do Ukrajiny zakrojit. Taková je realita. A brzy na talíř ulehne i Česko, stačí sledovat makroekonomické ukazatele selhávající české fialové ekonomiky.“

(krátené z českej alternatívy)

 

 

Chmelár:

 

JE TO POTVRDENÉ: EURÓPSKA KOMISIA NÁS ZRADILA

 

„V ten istý deň, keď sa Európska komisia odmietla zaoberať sťažnosťou Slovenska a Maďarska, odsúhlasila ďalších 1,5 miliardy eur vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Šialené priority, po ktorých môžu prísť legitímne otázky, aký zmysel má za takýchto okolností členstvo v EÚ. Po tejto sabotáži našich záujmov nemajú význam žiadne pozičné hry, malo by prísť z našej strany rázne a okamžité blokovanie financií. Takto vzťahy vo vnútri EÚ nemôžu fungovať. Tieto sankcie nepoškodia Rusko, ktoré si rýchlo nájde nových klientov, ale Slovnaft, ktorý sa nestačí transformovať na nových zákazníkov. Tvrdenia Kyjeva, že zákaz tranzitu ruskej ropy neohrozuje energetickú bezpečnosť Slovenska, sú brutálne zavádzajúce. Možno neohrozí energetickú bezpečnosť, ale celkom určite ohrozí ceny.
Preto je v tejto súvislosti až nechutné, ako sa na celej dramatickej situácii priživuje opozícia. Práve toto sú momenty, keď by malo celé Slovensko držať spolu a stáť za našimi predstaviteľmi pri ochrane základných záujmov štátu. Namiesto toho politici Progresívneho Slovenska otvorene klamú a zavádzajú, absurdne obviňujú zo vzniknutej situácie Rusko a ešte si aj vymýšľajú, že odberom ruskej ropy pomáhame Rusku financovať vojnu! Tomáš Valášek a Martin Hojsík nehanebne klamú. Musia totiž vedieť, že platby za odber ruskej ropy končia na účtoch Ruskej centrálnej banky vedenej v Európskej clearingovej banke. Tieto účty sú však zmrazené, takže my síce za ropu zaplatíme, ale Rusko nič nedostane. Navyše, podľa rozhodnutia Bruselu z minulého týždňa všetky dane odvedené z operácií na tomto účte sa posielajú ako finančná pomoc v Ukrajine. Čo zároveň znamená, že zastavením dodávok ropy z Lukoilu si vlastne Ukrajinci odrezali zdroj príjmov z Lukoilu – toto v Kyjeve naozaj nemohli vymyslieť.
 
Európska únia na čele so skorumpovanou Ursulou vyšetrovanou z trestnej činnosti nás zradila. Každý, kto má naozaj rád Slovensko, by v tejto chvíli mal ťahať za jeden povraz. Účelové reči o vlastenectve sú neúprimné až trápne, ak opozícia v takejto principiálnej veci podporí Kyjev a Brusel. A my ostatní by sme zoči-voči realite týchto nepriateľských akcií mali začať seriózne rozmýšľať o tom, načo nám je za týchto okolností Európska únia. Vláda by mala vypracovať plán B. Keď ho má aj Nemecko, o to viac by ho malo mať Slovensko. Plán B by nemal byť bezhlavým útekom z EÚ, ako to nepremyslene navrhujú extrémistické sily, neopisuje žiadnu želateľnú situáciu. Je len prípravou na akokoľvek nechcenú možnosť, že toto spoločenstvo sa rozpadne. Len naivný človek sa nepripravuje na negatívne scenáre. A po dnešku sme k nemu zasa o krok bližšie. Vystupovať z EÚ by bola nezmyselná partizánčina a civilizačná hlúposť. Ale brániť sa voči jej diskriminačným až nepriateľským krokom je najvyšší čas.“
.

https://www.facebook.com/photo?fbid=898666555638901&set=a.475941001244794

 

 

EURÓPSKA KOMISIA VYDIERA SLOVENSKO A MAĎARSKO SPÔSOBOM, KTORÝ SME OD ČIAS BREŽNEVOVEJ NADVLÁDY NEPOZNALI
.
.
„Spôsob, akým Európska komisia vydiera Slovensko a Maďarsko, mi začína pripomínať Brežnevovu politiku voči Dubčekovej Pražskej jari. Súhlasím s vyjadrením maďarského ministra zahraničných vecí Pétra Szijjárta, že vyhlásenie Európskej komisie o tom, že nevidí nijaký problém v súvislosti s ukrajinským zákazom tranzitu ropy na územie dvoch členských krajín EÚ, považuje za škandál. My naozaj plným právom očakávame, že Európska komisia bude konať v prospech záujmov svojich členských krajín, nie v prospech záujmu Ukrajiny. List podpredsedu Európskej komisie Valdisa Dombrovskisa (bývalého lotyšského premiéra) šéfom diplomacií Slovenska a Maďarska však znova dokazuje, že Ukrajina si proti členským štátom EÚ môže dovoliť prakticky čokoľvek.
Namiesto konania nám Európska komisia odkázala, že nechápe, prečo sme doteraz neznížili svoju závislosť od ruskej ropy. A úplnou náhodou všakáno v tom istom čase zaslal chorvátsky premiér predsedníčke Európskej komisie list, v ktorom jej ponúkol zásobovanie prostredníctvom ropovodu Adria. Toto hranie sa na nechápavých a sprostých je až urážlivé. Tak Valdis Dombrovskis ako aj Ursula von der Leyenová veľmi dobre vedia, že ropa dodávaná južnou trasou by bola niekoľkonásobne drahšia. Nielen pre samotnú cenu suroviny, ale aj pre vysoké prepravné poplatky, ktoré sú 5-krát vyššie než náklady prepravy ropy do susedného Rakúska, mnohonásobne vyššie ako je priemer na európskom trhu. A ako poznamenal šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár, zatiaľ nie je jasný ani objem ropy, ktoré by bolo Chorvátsko schopné dodať. Ale toto všetko Ursula von der Leyenová veľmi dobre vie a keby náhodou nie, Péter Szijjártó jej to opätovne pripomenul. Takže s kým sa to tu hrá Brusel na slepú babu?
.
Dva listy, ktoré poslal podpredseda Európskej komisie Slovensku a Maďarsku a zároveň chorvátsky premiér Európskej komisii, sú len ďalším dôkazom, že ide o sprisahanie koordinované z Bruselu. Oni veľmi dobre vedia, že Chorvátsko pre nás nie je spoľahlivou tranzitnou krajinou. A to, že nás chce Brusel vydať na milosť a nemilosť takémuto neserióznemu partnerovi a sám je ľahostajný voči hrozbe nedostatku ropy a drahších pohonných hmôt pre národné hospodárstvo a obyvateľstvo dvoch členských krajín EÚ, je tak brutálny útok na našu suverenitu a naše záujmy, že slovenská vláda by sa mala ihneď zobudiť z uhorkovej sezóny, nečakať a prijať tvrdé protiopatrenia. Ak Európska komisia dovolí, aby sa kandidátska krajina, ktorá porušuje asociačnú zmluvu, zahrávala s jej dvoma členskými krajinami a ohrozovala jej energetickú bezpečnosť, spochybňuje tým samotné základy a zmysel Európskej únie. V takom prípade by sme mali my rovnako bezohľadne odpovedať, nech Kyjev zabudne na členstvo v EÚ, kým sa bude správať ako nepriateľ. Nemôžeme si však pri tejto príležitosti odpustiť zopakovať otázku, tentoraz dôraznejšie: Kde, dočerta je, a čo robí podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič?!?
.
Dnes nám však vyvstala ešte jedna, rovnako závažná otázka. Podpredseda Európskeho parlamentu za Progresívne Slovensko Martin Hojsík sa dnes arogantne vyjadril, že slovenská vláda preháňa a že by mala ponuku Európskej komisie prijať… Viete, nikdy som nerozumel významu, s ktorým opozícia používa pojmy „kolaborant“ a „vlastizradca“ pre ľudí, ktorí sa usilujú o mier a sledujú národno-štátne záujmy Slovenska (napríklad aj v oblasti energetiky). Znelo to, akoby šimečkovci, naďovci a gröhlingovci buď nevedeli, kde majú svoju vlasť alebo za ňu považovali Spojené štáty alebo Ukrajinu, keďže sledujú prioritne ich záujmy (napokon, to, že si Rastislav Káčer ešte ako veľvyslanec v Maďarsku chodil po pokyny nie do Bratislavy, ale do Washingtonu, zodpovedá tejto definícii). Rovnako slovo „kolaborant“ predsa znamená osobu spolupracujúcu iným štátom proti záujmom vlastnej krajiny – a tomu zodpovedajú aktivity opozície, ktorá počúva pokyny z Bruselu a Washingtonu ako písmo sväté.
.
Ale práve tomu, čo dnes robí Progresívne Slovensko, zodpovedá význam kolaborácie a vlastizrady. Lebo ak ste čakali, že v otázkach životných záujmov Slovenskej republiky sa politická reprezentácia zjednotí, museli ste ostať len v zhnusenom šoku zo správania zapredaných progresívcov, ktorí navrhujú, aby sme sa podvolili diktátu, nátlaku a nevýhodným podmienkam tak odpudzujúcim spôsobom, že aj Vasiľ Biľak by im tú servilnosť závidel. Chcem však veriť, že aj na strane opozície je veľa čestných ľudí, ktorým záleží na ich vlasti a životnej úrovni jej obyvateľov. Slovensko sa musí zomknúť. Toto nie je o našej vláde. Toto je o neokoloniálnej politike Bruselu, ktorej sa musíme vzoprieť ako jeden muž, pretože budeme čeliť tlakom, aké sme od čias sovietskej nadvlády nepoznali.“
 

https://www.facebook.com/photo?fbid=900038755501681&set=a.475941007911460

 

 

 

Odporúčam článok blogerky:

 

Ako je to naozaj 5. – Je čas na rozhodných vodcov. . .

 

„V tejto chvíli je zrejmé, že celý plán skrsol v hlave ešte stále nepotrestanej kriminálnice von der Leyenovej, lebo Ukrajina sama by sa nepripravila o príjmy. Peniaze za plyn totoiž nejdú Rusom, ale ECB ich zmrazila a veksluje ich Ukrajincom. Je preto úplne jasné, kto tu ťahá nitky. A keďže v tomto týždni zasa EÚ futrovala Ukrajine ďalšiu miliardu a pol pomoci, je zrejmé, že to je odmena za poslušnosť, aby príjmovo neutrpeli.

 

Ďalší aspekt je, že aj EÚ sa pridala ku ukrajinským kecom, ako nie je týmto počinom narušená energetická bezpečnosť Slovenska. To, že hrozí zvyšovanie cien a životných nákladov kvôli tejto ukrajinskej darebáčine voči nám , nepokladajú za podstatné. Však my sme v tom spolku piata noha – akurát nás zneužívajú.

 

A hláška starej kriminálnice, ktorú doteraz nepotrestali za kovidzmluvy, takže jej už zjavne otrnulo  – Komisia chce preto identifikovať projekty, do ktorých by mohli krajiny vložiť peniaze spoločne, ako tomu bolo napríklad v prípade vakcín proti covidu-19, povedala von der Leyenová.

 

Skutočne netuším, či na čele národa v týchto časoch má byť Fico. Ukáže nám to dianie a jeho správanie.

Lebo my teraz na čele národa potrebujeme rozhodného vodcu.

 

Takého, ktoré v prvom rade Ukrajincom ukáže, že sa vydierať nenecháme. Pre nás teraz nie je potrebný premiér, ktorý bude vykladať, že v dohľadnej dobe môžeme Ukrajine odstaviť naftu a elektrinu ani nespomenie. Dôležitý je rozhodný vodca národa, ktorý Ukrajincom ráno pošle informáciu, že dnešným dňom prestávame posielať naftu a elektrinu. A na dôvažok, ak sa ešte Ukrajinci nejako drzo vyjadria, požiada o vrátenie „darov“ z čias minulej vlády. My sme bez obranného systému, a Migy sa nám tiež zídu, keď tie americké krápy budú problémom. Veď aký problém s  tým Ukrajinci majú? Žiadny. Nemrznú, a elektrinu im posielajú aj iné krajiny, naftu im tiež môžu začať posielať.

Ukrajinský predstaviteľ Šmyheľ, ako píše článok v linku

https://www.hlavnespravy.sk/originalne-gesto-nadradenosti-a-nadutosti/3589746

nám drzo odkazuje, že ich nemáme vydierať. Je to presne ako s agresorom, ktorý zbije a potom obviní obeť, že tak musel konať kvôli nej.“

 

 

 

EKONOMICKÝ ATENTÁT EU A UA PROTI SLOVENSKU – KAMENSKÝ

 

 

 

 

 

.

Dnešný článok Sama Marca zo SME a vymenila som v ňom len meno Šimečka za Šimkovičovú!

15.09.2024

Progresívni novinári nateraz melú z posledného (bez majdanu sú nasucho), lebo píšu univerzálne hlúposti, ktoré sa dajú ľahko otočiť. Ak sme si my uvarili čaj a odhodili vrecko čaju do smetného koša, tak oni si ho prevaria a univerzálne použijú aj na svoj čaj, akoby nám tu celé mesiace neodvolávali Šimkovičovú! A zrazu, keď sa to stane Šimečkovi, píšu [...]

Vyššia morálka Trubana a „šimečkovcov“ v PS

15.09.2024

Tá sa asi týka len naháňania Ukrajincov na smrť. Čo myslíte, ako by ju uplatnil sám na sebe, keď pri daniach podvádza a vie ako sa vyhnúť plateniu daní? Čo by urobil, keby on mal byť mobilizovaný? Myslíte si, že by v súlade s vyššou morálkou neušiel? Zachoval by sa inak ako pri platení daní a neušiel? Alebo by znova vedel [...]

Už dva roky ich charakterizuje toto video o Morozovovi: Udej mámu, posílíš mír?

14.09.2024

Mikloško, ktorý vraj trčí vojnovým štváčom zo …. To, čo stvárajú náboženskí fanatici po voľbách mnohých prekvapilo. No KDH nikdy nezaujímalo kresťanstvo, ale ako využiť kresťanstvo v politike a získať voličov medzi veriacimi. Celé ich kresťanstvo bol vždy boj proti ženám v núdzi z ktorých značná časť (podľa štatistík prípadov) [...]

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Stupava záplavy povodeň

Škody po povodniach sú veľké, to najhoršie ešte nie je za nami, vyhlásil Fico. Stretol sa aj s Vallom, Drobom a Viskupičom

16.09.2024 17:21, aktualizované: 18:38

Slovensku ponúkla pomoc s povodňami aj Ukrajina. Škody sú podľa Tarabu miliónové.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,604
Celková čítanosť: 5698885x
Priemerná čítanosť článkov: 3553x

Autor blogu

Kategórie