Založ si blog

Aj keď vedia, že prehrali, chcú obetovať ešte 50 000 Ukrajincov, aby nestratili tvár, že kapitulovali!

Na to bude obetovaných 50 000 ľudí a ich životov, aby sa nehanbili, že sa vzdali a aby ste sa vy nehanbili! 

 

 

Vy neodvádzajte pozornosť na Rusko, lebo ja nie som Ruska a nežijem v Rusku!

 

Žijem v EÚ, kde sa schvaľuje, že 50 000 životov obetujeme a pomáhame naháňať na smrť, aby ste sa vy nehanbili, že sa vzdali a také debilné ste mali odhady na proxy vojnu s Ruskom!

 

Ste za to spoluzodpovední, keď ich naháňanie na smrť schvaľujete a pomáhate propagande, ktorá ich naháňa na smrť!

 

 

Alexej Arestovič potvrdil informace Viktora Orbána a německého Bildu o plánu na mír skrze ofenzívu!

 

VIDEO s Arestovičom:

 

https://rumble.com/v57bho4-alexej-arestovi-potvrdil-informace-viktora-orbna-a-nmeckho-bildu-o-plnu-na-.html

 

 

Aj keď ich potvrdil, stále je to v rovine konšpirácií aj od Arestoviča, lebo čo sa stane alebo môže stať, nie je FAKT!

Je to predpoklad, možné informácie, čo progresívni novinári nerozoznávajú, keď svoje predpoklady vydávajú za fakty, čo sa stane a nie za svoje konšpirácie.

 

Inak, oni preto nediskutujú a preto nemajú ku svojim konšpiráciám odborné diskusie, lebo vždy idú tak nelogické propagandy, čo nám majú vnútiť, že to by v diskusiách s odborníkmi neobhájili ani neviem akí liberáli alebo argumentačne schopní ľudia.

Preto nediskutujú a preto by prehrávali v diskusiách, či o migrantoch, sankciách, strate veta, federalizácii alebo čo sa týka vojny na Ukrajine.

Logika nie je na strane ich propagánd pre hlúpejších.

 

No táto stále len konšpirácia, o ktorej hovorí Arestovič, že má o tom informácie, je veľmi logická. A to preto, lebo vysvetľuje prečo Rusko neustúpi a prečo sa nechce vzdať Ukrajina aj keď už Zelenský vie, že Ukrajina prehrala – nechcú stratiť tvár. Ako by vysvetľovali vojakom a občanom, že toľko mŕtvych Ukrajincov položilo život a oni sa vzdajú? Akoby to vyzeralo pred svetom?

 

A preto, hoci už vedia, že prehrali, odďalujú kapituláciu pre zachovanie tváre a hoci už nezmyselne, chcú nechať ďalších novomobilizovaných Ukrajincov zomierať za už nezmyselný boj a zbytočné obete!

Vedome počítajú, že im takto nezmyselne zomrie ešte 50 000 vojakov a to aj takých, ktorých ešte len teraz mobilizujú, o tom počte hovorí Arestovič. Všimnite si jeho poslednú vetu na tom videu, kde hovorí, že Rusi sa správajú racionálne a Ukrajinci iracionálne!

 

Tým myslí to, že aj keď vedia, že prehrali, chcú obetovať ešte 50 000 Ukrajincov, aby nestratili tvár, že kapitulovali!

 

A toto je o tom, ako im záležalo a záleží na životoch vlastných obyvateľov Ukrajincov. 

 

Stratili nielen územia, ale celkom zbytočne doteraz asi 210 000 životov Ukrajincov a chcú obetovať ešte 50 000, aby nestratili tvár.

 

Tieto počty sa dozviete, keď táto vojna skončí. Počet obetí je vypočítavaný podľa ukrajinských štatistík o úmrtiach, počte zranených a amputácií končatín. S amputáciami je ich 75 000 (ukrajinské štatistiky) a mŕtvych nie podľa ruských zdrojov, ale výpočtov českých vojenských analytikov na základe štatistík s amputáciami.

O ďalších 50 000 hovorí už sám Arestovič.

 

Čo je EÚ za organizácia, ktorá pomáha štvať na smrť ďaľších 50 000 Ukrajincov?

 

To sú jednoducho len prisluhovači – vazali USA za kráľovské platy. Ani USA nechce stratiť tvár, že viedli proxy vojnu s Ruskom, ktorá Ukrajinu pripravila o územia a tisíce životov Ukrajincov. Svoje už dosiahli, zbrojárske koncerny sa nabalili, obchodné spojenie Nemecka s Ruskom sa im podarilo prekaziť, čo by v čase mieru nemohli. A teraz odchádzajú!

 

 

Akú morálku máte vy doma, čo ste celkom zbytočné obetovanie životov Ukrajincov podporovali? A čo ste sa tu preto hrali na „vyššiu morálku“?

 

Mnohí by mohli povedať, že zlú morálku, ľahostajnú k zbytočným obetiam, ale realita je taká, že vy nemáte tak zlú morálku, len ste takí hlupáci, čo znova naleteli a tentoraz na vojnovú propagandu proxy vojny USA s Ruskom!

 

Na schvaľovanie a volanie po vojne, ktorá bola len z môjho svedectva minimálne osem rokov provokovaná, aby potom predstierali, že sú prekvapení!

 

Nehcela by som byť na vašom mieste, keď si uvedomíte, že ste pomáhali mnohých Ukrajincov naháňať na skoro istú smrť. Kde buď zomreli alebo prišli o ruku alebo o nohu!

 

Nechali ste sa oklamať propagandou, že všetci chcú bojovať a popierali ste obete, ktoré sa schovávali pred mobilizáciou, ktoré boli zabité na úteku pred mobilizáciou. Pomáhali ste ich naháňať na smrť podporou tejto propagandy. 

 

Nie preto, že ste tak zlí, ale preto, že ste takí hlupáci.

 

Boh vám bude za to milostivý, že ste boli len takí hlupáci!

 

Teraz vďaka vašej podpore, ešte budú na smrť naháňať ďalších 50 000! 

 

 

Ako môžete mať morálku, že bojujú za vás, keď väčšina z nich uteká a nechce? Lebo zas ako hlupáci veríte, že chcú?

 

Chápete vašu úbohú morálku, za ktorú nemôžete, lebo ste znova boli len oklamaní a tak ako pri Iraku?

 

 

A koľkokrát vás ešte oklamu?

 

 

Tiež mi potom neklamte, že som o tom nepísala! Aj o tomto zbytočnom obetovaní životov mám už veľa článkov. Tiež by bolo na samostatnú rubriku!

 

=====

 

 

Informace o mírovém ukončení války pomocí dopředu neúspěšné ofenzívy začaly v Kyjevě unikat z více zdrojů

 

Ukrajina musí o svá území přijít v boji, aby je mohla Rusku odevzdat a neztratila tvář

 

„A o detailech tohoto zintenzivnění právě v posledním videu hovořil bývalý Zelenského poradce pro národní bezpečnost Alexej Arestovič. Podle jeho interních informací již existuje na obou stranách konfliktu plán na ukončení války a na mírové rozhovory, ale svým občanům a svým lidem se budou muset tyto rozhovory předložit pouze takovým způsobem, aby to nebylo vnímáno jako kapitulace na jedné straně, a ani jako nesplnění ambiciózních cílů SVO na straně druhé.

A podle Arestoviče ten plán má podobu spuštění naprosto šílené podzimně/zimní ofenzívy, ve které má Ukrajina ztratit poslední své použitelné vojáky a Rusko má úplně zničit energetiku na Ukrajině, a to před nadcházející zimou. Hrozba zimy a hladu se má stát záminkou pro Kyjev pro zahájení mírových rozhovorů, a to s podporou USA a v té době již Donalda Trumpa jako již zvoleného prezidenta a mírového emisara.

Ukrajina se přitom území sama vzdát nemůže, ale může je “ztratit” v bojích v rámci plánu a dohody o velké ofenzívě na podzim a v zimě. Je to naprosto šílený a neuvěřitelný plán, který ale zní naprosto logicky. Ukrajina nemůže Rusku odstoupit území, může jej ale ztratit a přijít o ně v nerovném boji s Ruskem.

A to se potom Ukrajincům prodá jako argument daleko snadněji než odevzdání území v rámci mírových dohod. Kyjev si tak chce zachovat tvář. Takže vrhne na podzim síly proti Krymu a proti Krymskému mostu. Rusové v odvetě pošlou Ukrajiny energeticky do pravěku.

Syrský se Zalužným prý chystají kapitulaci

A pozor, ve skutečnosti je situace ještě mnohem dramatičtější. Informace o ukončení války pomocí dalších zhruba 50 000 mrtvol a následné odstoupení území Ukrajiny ruským vojskům na základě deklarace, že ukrajinská armáda dělala, co mohla, ale prostě přesile Ruska se neubránila, se totiž podle všeho dostala už ven více kanály.“

(z českej alterantívy)

 

======

 

z veľmi dlhého rozhovoru s Robejškom na Štandarde:

 

 

„Viac by sa mi však páčilo, ak by občania na oboch stranách boli viac kritickí voči tomu, čo hovoria politici na oboch brehoch a zapojili vlastný mozog,“ vraví.

 

Na Západe je veľa analytikov, ktorí upozorňujú, že Rusko malo oprávnené obavy z ohrozovania jeho bezpečnostných záujmov zo strany Západu a dlho avizovalo, že ak sa budú prekračovať jeho červené čiary, bude musieť reagovať. Táto téza sa takmer nesmie vysloviť, označuje sa za proputinovský naratív. Prečo ho podľa vás šíria ľudia ako je John Mearsheimer, Chad Freeman, John Matlock, Jeffrey Sachs, George Friedman a mnohí ďalší, čiastočne dokonca Henry Kissinger? Majú títo ľudia nejaký záujem šíriť proruské naratívy? 

 

Mnohým sa za to dostáva nálepiek ako „kontroverzní analytici“ alebo „Putinova piata kolóna“, prosto silné slová vyslovované intelektuálne slabými jedincami. No práve tí, ktorých ste menovali, sa od intelektuálnych pešiakov zásadne líšia. Na rozdiel od amatérov vo vládach a v redakciách sú títo ľudia skutočnými expertmi na medzinárodné vzťahy. Oni predsa ponúkajú zrozumiteľné vysvetlenie, pričom sa vystavujú diskusii o tom, či sú ich argumenty správne alebo nie. No tí pokrikovači, ktorí sa nechávajú na fronte fotiť v helmičke a v nepriestrelnej veste, sa skutočnej diskusii nikdy nevystavia. Ale práve iba ochota nechať si položiť kritické otázky je pre mňa overenie toho, že tí ľudia majú poctivé úmysly. Predstava, že by bol John Mearsheimer nejaký ruský žoldnier, je pre mňa absurdná.

 

Keď som na prelome 60. a 70. rokov študoval v Prahe na Karlovej univerzite, českí politici a v ich službách činní novinári hovorili o západných imperialistoch a mierových iniciatívach Sovietskeho zväzu. Dnes európske vlády a mainstreamové médiá hovoria o ruských imperialistoch a západnej podpore demokratického rozvoja. Podobne ako táto argumentácia každého mysliaceho človeka urážala vtedy, musí ho urážať aj dnes.

 

Odvtedy až takmer do dnes svetové dianie ovplyvňoval muž menom Henry Kissinger, ktorý veľmi dobre chápal, že či už v dobách Napoleona, počas „studenej vojny“ alebo aj dnes, ide v geopolitike len o jedno: o udržiavanie mocenskej rovnováhy medzi veľmocami. Kvetnaté reči o dobrých a zlých môžu robiť dojem – a bohužiaľ i robia –, len na intelektuálnych pešiakov, ktorí sa hojne vyskytujú v médiách, neziskovkách, medzi sociálnymi vedcami a umeleckými celebritami. Proste, urbánnymi snobmi. Táto blahobytom otupená maloburžoázia sa potom snaží formovať obraz sveta pre zvyšok spoločnosti a má na to aj možnosti. V skutočnosti ale pritom spoločnosť iba ohlupuje, ak nechcem rovno povedať manipuluje. “

 

https://standard.sk/715560/robejsek-zapadu-chybaju-statnici-ktori-rozumeju-geopolitike-a-moci-radsej-moralizuju

 

=========

 

EÚ už nepôsobí ako mierový projekt ale vojnovoštváčsky!

 

 

europoslanec za Hlas:

 

Európsky parlament trestuhodne zneužíva Ukrajincov a ignoruje Ukrajincov

„Na zasadnutí Európskeho parlamentu v stredu 17.7.2024 som hlasoval proti deklarácii o Ukrajine. Jej text predstavuje bezcharakterné zneužívanie ruskej agresie a ešte bezcharakternejšie zneužívanie ukrajinských mužov, žien, detí či starých ľudí. Dnešné rokovanie parlamentu potvrdilo dôležitosť môjho volebného cieľa: vrátiť Európu a jej inštitúcie ľuďom, lebo dnes fungujú mimo reality života Európanov.

Vo vystúpeniach dnes opakovane zazneli úplne nereálne a nerealizovateľné ciele: aby Ukrajina vyhrala vojensky, aby vytlačila agresora, aby sme dodali Ukrajine flotily lietadiel či stovky protileteckých batérií a ďalších smrtiacich zbraní. Mnohí poslanci a poslankyne prednášali úplné nezmysly, pretože nič z toho, čo si želajú nedokážu ovplyvniť a už vôbec nie zrealizovať.

Za najcynickejšie považujem neustále opakovanie, že „Ukrajina bojuje za nás a naše hodnoty“. Táto rétorika robí z ukrajinskej armády našich žoldnierov, Wagnerovcov Európskej únie. Vskutku nechutné a hodné odsúdenia. Európska únia nesmie hnať Ukrajincov do boja, aby zomierali za nás, zatiaľ čo my si sedíme v bezpečí a pohodlí, napr. Európskeho parlamentu.

Deklarácia opakuje vojnové floskuly a žiada eskaláciu vojny. Ukrajincom a Ukrajinkám neprináša ani štipku nádeje na mierové riešenie strašného konfliktu. Pripomína mi tragický prístup neoliberálov v ekonomike: keď sociálne výdavkové škrty a znižovanie daní pre bohatých prináša strašné dôsledky, oni tvrdia, že úspech sa dostaví, až keď tých škrtov a znižovania daní bude ešte viac, že v tom musíme byť „dôslednejší“. Doterajší európsky prístup vedie len k tomu, že ruská armáda postupuje a zabíja ukrajinských vojakov i civilistov. A deklarácia požaduje, aby sme v tomto tragickom prístupe pokračovali, ba ešte ho pritvrdili.“

(krátené)

======

 

Draxler, bývalý minister školstva. To keby sa progresívnym ovciam zdalo, že je primitívny plochozemec kovoobrábač:

 

 

„No a k tej Ukrajine. Slovensko pred pár dňami nevybočilo z radu ostatných členov NATO a nebojkotovalo rezolúciu, že Ukrajina má v princípe dvere do NATO otvorené.
Opäť: je úplne zbytočné púšťať sa do vojny na každom kroku, rezolúcia síce sama osebe je hlúpa, ale ohľadom Ukrajiny budeme ešte v mnohých diplomatickch konfliktoch, zbytočne si mínať muníciu na každom kroku. Navyše tu by sa naši najvyšší predstavitelia dostali aj do vzájomného „vypravdovania“ kto mal čo urobiť, a pre kľud aj doma by bolo zbytočné do tohto sa púšťať.
Mimochodom, iróniou je, že napríklad predstaviteľ PS Tomáš Valášek včera v médiách plakal, že Smer vraj svojim spojencom klame, a ak by išlo do tuhého, vstup Ukrajiny do NATO by nepodporil.
Áno, tak to je, nepodporil. Ak by som si ja osobne mal vybrať jednu oblasť, kde premiérovi Robertovi Ficovi verím, tak je to práve jeho postoj v tejto téme. On je hlavnou zárukou (po jeho odchode z politiky by to už bolo zložitejšie), že v kľúčovych momentoch bude Slovensko podporovať vyváženú politiku na východe, takú, ktorá je, mimochodom, nielen v záujme SR, ale aj EÚ a v konečnom dôsledku Ruska a samotnej Ukrajiny.
V tomto by som sa vôbec neznepokojoval. Vládne špičky tu vedia, čo robiť.
Okrem toho je opozíca v tejto chvíli morálne zdecimovaná. V zásade nedokážu nič pozitívne komunikovať. Navyše im úplne spadli masky – vedenie najsilnejšej opozičnej strany po varovanich, nech si uvedomia, kto im vládne, prešlo do polohy tichej podpory genocídy, ktorá sa odvíja každý deň, každú hodinu. O jednom konflikte moralizujú, druhý, typickú preventívnu vojnu, označujú za „pochopiteľnú obranu“. Len teda sú „znepokojení“ či náhodou tie desiatky tisíc mŕtvych detí už nie sú priveľa.
Dvíha sa z toho žalúdok, ale aspoň úplne jasne vidno, ak mal niekto pochybnosti, čo sú zač.
O tom, že Ukrajinu táto koalícia do NATO nepustí (ak by k rozhodovaniu vôbec došlo, v skutočnosti je to na dlhé roky ak nie na večnosť vylúčené, rezolúcia bola čisto gestom) som skalopevne presvedčený.“
Spolu s poslancom Valáškom 🙂

======

 

 

A takto vedie vojnovú propagandu Denník N Tomáš Vasilko:

 

Vývoj bojov (875. deň): Bol pesimista, teraz je mierny optimista. V čom sa Ukrajina zlepšila podľa poľského analytika

https://dennikn.sk/4102207/vyvoj-bojov-875-den-bol-pesimista-teraz-je-mierny-optimista-v-com-sa-ukrajina-zlepsila-podla-polskeho-analytika/?ref=tit1

 

 

Opäť novinári pomáhajú vytvárať zdanie, že Ukrajina môže vyhrať, aby ľudia schvaľovali, že ďalších 50 000 ľudí pošlú na zbytočnú smrť. 

 

Zomrú len preto, aby sa lídri v USA a v EÚ a na Ukrajine nehanbili, že prehrali proxy vojnu s USA a to o zdroje, nie o ukrajinské územia pre Ukrajincov, ale pre seba! Keďže už ich tam majú vykúpené aj BlackRock.

 

 

Čo myslíte, bude sa aj Vasilko o 20 rokov ospravedlňovať?

 

Nie, povie si, že veď on nestrieľal!

 

On len zabezpečoval, aby po tom hlupáci, ich čitatelia volali! A pomáhali tým iných naháňať na smrť!!!

 

Toto je o vašej hlúpej morálke! Nevolá sa „vyššia morálka“, ale hlúpa morálka oklamaných čitateľov. Na to majú novinárov!

 

 

 

Že nie každý sa dá oklamať, to nie je ruskou propagandou. To je tým, že ľudia už majú skúsenosti s propagandami cez médiá!

 

Videli to na rozpútavaní vojen cez médiá, videli to pri propagande o migrantoch, o sankciách, o povinnom očkovaní, o strate veta, o boji proti snahám o mier! A hlavne pri boji médií za cenzúru! 

 

Nepotrebujete ruskú propagandu, stačí vám zdravý rozum!

 

 

Nespoliehať sa, že novinári budú rozmýšľať za vás! Že rozmýšľajú za vás!

 

Rozmýšľajú za tých, ktorí ich platia!

 

 

.

Ja si myslím, že by sme mali začať bojkot divadiel

07.09.2024

zo SME: „Super nech sa im všetci na to vyserú… A nebude žiadne divadlo, žiadna opera, žiadne galérie, žiadne výstavy…čo si to títo dementi pologramotní už dovoľuju to nemá obdoby v celej histórii…“ Umelci a herci sú evidentne zneužívaní na politický prevrat. Otvorene o tom diskutujú ich čitatelia pod ich článkami [...]

Vždy vyhráva politická angažovanosť a kontakty – na ocenenia a dotácie!

06.09.2024

Talentovaných a tvorivých ľudí je veľmi veľa, len nedostanú dotácie pretože nemajú kontakty alebo hlavne požadovanú ideológiu! Je veľmi, veľmi naivné myslieť si, že najlepší sú tí podporovaní s kontaktmi a požadovanou ideológiou. Také možnosti tí iní nemali, preto nemali kde získať ocenenia, neboli politicky podporovaní! Ale aj toto tým [...]

Myslím si, že za výhražnými správami školám je skupina ako Gerulata

06.09.2024

Tým myslím vlastizradných Slovákov a Čechov, čo si myslia, že týmto bojujú proti Telegramu, ale potom terorizmus na školách zneužijú na politický prevrat. Zas majú problém, že nevedia dostať občanov na politický prevrat do ulíc, tak teraz nezavraždia novinára, ale deti! A to má dostať občanov do ulíc na zrušenie výsledku volieb a politický [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,597
Celková čítanosť: 5688920x
Priemerná čítanosť článkov: 3562x

Autor blogu

Kategórie