Založ si blog

„Ak by novinári robili svoju prácu a nie aktivizmus pre Brusel a USA a VB, tak by tie správy vyzerali inak a nie tak, že sa tešia v podstate z toho, že prídeme o suverenitu. „

Štandard 30.1.:

 

Brusel kvôli Ukrajine demoluje základy práva. A vydiera

 

Európski úradníci pripravili proti Maďarsku diabolský plán. Ak Orbán neposlúchne a bude aj ďalej blokovať 50-miliardový balík pre Ukrajinu, EÚ zorganizuje sabotážny útok proti maďarskej mene a maďarskej ekonomike – s cieľom spôsobiť Maďarsku vážne finančné škody. Tvrdí to Financial Times po tom, čo nahliadol do utajeného dokumentu, ktorý vypracovali úradníci Rady EÚ.

Ak dokument EÚ, ktorý spomína Financial Times, naozaj existuje, hoci len v neoficiálnej podobe, potom Brusel ohavným spôsobom ničí základy práva. Európsku úniu si predsa členské štáty neplatia na to, aby organizovala útoky proti ich ekonomike. A len za to, že členský štát „nesprávne hlasoval“ na samite EÚ.

Brusel už v tomto prípade nepohrozil len pozastavením eurofondov pre Maďarsko – vraj pre porušovanie princípov právneho štátu. Zachádza oveľa ďalej. Do ilegálnej zóny. Dokument EÚ podľa Financial Times ráta s tým, že po zastavení eurofondov budú nutne nasledovať ďalšie údery: odstrašenie trhov a investorov, honba na maďarskú menu forint, prudký rast nákladov na pôžičky pre maďarskú vládu a znižovanie zamestnanosti.

Takéto finančné trestné výpravy zvyknú využívať veľmoci proti nepriateľským krajinám, prípadne proti štátom, ktorým chcú nanútiť svoju politiku. No nepoužívajú sa proti vlastnému členskému štátu, ktorý sa previnil tým, že nehlasoval podľa predpísanej línie.

Konflikt vnútri Únie má korene v decembri 2023. Maďarsko na samite EÚ vetovalo masívnu finančnú pomoc Bruselu Ukrajine. Využilo svoje právo. Napokon, podobné problémy so schválením pomoci boli aj v Spojených štátoch, konzervatívci v Kongrese zablokovali plány Bidenovej vlády.

Začiatkom roka prišla odveta. Brusel Maďarsku pohrozil, že ho odstaví od eurofondov. Vraj pre porušovanie práva v Maďarsku. Skutočným dôvodom však bola neposlušnosť maďarskej vlády počas hlasovania Európskej rady o Ukrajine. Priznali to aj poslanci europarlamentu v rezolúcii proti Maďarsku. Maďarská vláda podľa nich pri Ukrajine „konala v rozpore so zásadou lojálnej spolupráce“ a treba ju potrestať.

Keď nezabrali tradičné hrozby o priškrtení eurofondov, Brusel sa Maďarsku vyhráža sabotážnymi útokmi „trhov“ na maďarský forint a maďarskú ekonomiku. Inými slovami, Orbánovi priložili na čelo revolver. S dobrou radou, aby si dobre premyslel opakované hlasovanie o Ukrajine. Bude onedlho: 1. februára.

To, čo predvádza Brusel pri Ukrajine a krotení Maďarska, treba pomenovať priamo. Je to vydieranie. Nehorázne vydieranie, ktorým sa dupe aj po základoch práva, aj po základoch demokracie a slobody.

Brusel tým na samitoch EÚ zavádza novinku: imperatívny mandát. Členovia s hlasovacím právom sa nemajú rozhodovať podľa svojho vedomia a svedomia, ani podľa svojich záujmov, ani podľa mandátu od voličov. Majú „rozhodovať“ podľa toho, ako sa im povie. Ak neposlúchnu, EÚ spolu s trhmi zdevastuje ekonomiku členského štátu.

Ak tieto autoritatívne praktiky Bruselu prejdú, EÚ ako garant slobody, demokracie a práva skončí. Z hlasovania, z reálneho rozhodovania a z hľadania dohody sa na samitoch EÚ stane fraška. Divadlo pre slaboduchých. Pretože nikto nemôže slobodne hlasovať, ak mu čata eurokomisárov oprie o hlavu samopal.

Keďže Maďarska – a princípov spravodlivosti – sa dnes nemá kto zastať, následky sa prejavili pomerne rýchlo. Orbánova vláda naznačuje, že je pripravená ustúpiť a podporiť hlasovanie o Ukrajine. Žiada len záruky, aby v budúcnosti existovala možnosť prehodnotiť finančné plány Únie. Pretože v nich ide o desiatky miliárd eur.

K nechutným praktikám, ku ktorým sa znížila EÚ, sa žiada doplniť kontext. Nie, Maďarsko pri Ukrajine nevystupovalo deštruktívne, ako to podsúvajú jeho kritici. Orbánova pozícia bola racionálna, realistická a vecne správna.

Maďarská vláda žiadala iba to, aby sa rozhodnutia o rozsiahlej pomoci Ukrajine urobili až po eurovoľbách. S novým europarlamentom. Dovtedy, navrhovalo Maďarsko, by sa mali rozhodnutia o financovaní Ukrajiny dávkovať. Po menších balíkoch. Ukrajina nemala ostať bez pomoci EÚ. Išlo len o to, aby bola pomoc primeraná. A aby sa Ukrajine nepodpisovali mamutie bianko šeky. Krátko pred európskymi voľbami.

Pripomienky Maďarska boli celkom konštruktívne. Podobne by mala uvažovať každá zodpovedná európska vláda. Lenže – pre Brusel to bolo neprijateľné. Pri Ukrajine nechce robiť dohody a kompromisy. Chce diktovať.

Navyše, dnes je už celkom nepopierateľné, že politika Spojených štátov, Británie a Bruselu pri ukrajinskej kríze stroskotáva. Mohutná vojenská a finančná pomoc Ukrajine nevedie k vyriešeniu konfliktu silou. Je to naopak. Ukrajina stráca ďalšie územia. Bez perspektívy, že pôvodné plány vojnových jastrabov by mohli zabrať.

Nie, nezaberajú.

No napriek tomu sa vynucujú. Dnes už aj za cenu konca slobodného, demokratického rozhodovania vnútri EÚ.

V Únii sa presadzujú autoritatívne donucovacie praktiky, ktoré idú proti európskym záujmom. A najnovšie celkom priamo aj proti členským štátom, ktorým má Únia slúžiť.

Je to strašné poznanie. No zároveň je to prirodzené. Vojnový aktivizmus, ktorému chýba širšia mediálna kritika a verejná kontrola, sa zvykne preklopiť do diktátu, kde sú hlasovanie, sloboda a demokracia na obtiaž. Také sú, žiaľ, pravidlá.

Aby sme to uzavreli, porušovanie princípov právneho štátu v Maďarsku nie je téma dňa. Témou dňa by mal byť nehorázny rozklad práva, demokracie a slobody v Bruseli.“

.
https://standard.sk/554710/brusel-kvoli-ukrajine-demoluje-zaklady-prava-a-vydiera
.
.
.
.
z komentárov pod tým:
.
„Ach,také jednoduché.Kolonie musia poslúchať,demokracia je len falošná predstava,v kapitalizme je hnacím motorom moc a zákon silnejšieho,všetko okolo sú len rozprávky pre naivných.Nestačilo nám vo svete ako poučenie stáročia útlaku koloniálnymi veľmocami?Tie milony obetí? Veď oni sa nezmenili,len sú sofistikovanejší!“
.
.
Ono, každému rozmýšľajúcemu je zrejmé akým smerom sa transformuje EU. Tá pozvoľná premena na arogantné a totalitné mocenské centrum je zrejmá. Vie to každý. Vedia to tí, ktorí proti tomu bojujú (p.Daniš) a vedia to aj tí, ktorí tomu slúžia (npr. A. Šoltész). Otázne preto dnes už len je, koľko percent tzv. „národných elít“ v jednotlivých štátoch majú tí, čo tento proces reálne riadia. A či už kúpených, vydieraných alebo inak osedlaných. To sú tie hovoriace hlavy ako Čaputová, či Pavel (obaja sú za právo veta). Títo „kam vietor, tam plášť“ vedia odkiaľ fúka a tak sa buď prispôsobujú vďaka charakterovým vlastnostiam, ktoré ich sprevádzajú celý život (Pavel, Krupa, Naď, Korčok, etc.), vďaka oportunizmu (Matovič, Pellegrini, B. Kollár, Babiš, etc.) alebo vďaka nevídanej prostote (Heger, Remišová). Hlavné („mainstreamové“) médiá majú „reálni tvorcovia“ všetky. Vlastnené, jednoliate média tak pracujú na predaji myšlienok a emócií, títo panáčikovia na lokálnych implementáciách. Nachádzame sa v bode, kedy transfer EU na totalitný superštát môže mať reálnu podporu cca do 25-30% (prevažne mladého) obyvateľstva. Na západe je to cez 50%, vyrovnávajú to ešte našťastie štáty s pokazenými génmi na východe. Ale spolu to nemože byť viac ako 25-30%. Dôležité však je, že majú podporu cca 80% týchto hovoriacich hláv roztrúsených kade-tade, ktoré sú ponúkané v jednotlivých národných štátoch na demokratické zvolenie a následnú implementáciu. A pod rôznymi falošnými maskami (KDH, SaS, Dobrá voľba)“
.
.
„Organizovať takéto podvratné akcie voči členskej krajine EÚ preto, lebo sa nemieni podriadiť diktátu Uschi VDL a jej camarilly, je mimo akýchkoľvek princípov demokracie.

Navyše kvôli krajine, ktorá by – pri striktnej aplikácii dodržiavania kritérií vstupu – mohla o členstve v EÚ nanajvýš tak snívať…
Takto sa prekračuje Rubicon. A tí, čo ho prekračujú, to sotva robia nezištne, z nejakého altruizmu.
Vyzerá to tak, že korupcia a vydieranie sa stali organickou súčasťou Eurosajuzu. Možno aj preto im Ukrajina tak prirástla k srdcu a k peňaženke.“

.

.

„Vďaka za článok. EÚ začína nebezpečne testovať hranice atakujúce schopnosť jej vlastného prežitia ako systému. Zavádzanie praktík Brežnevovej doktríny obmedzenej suverenity nemôže Európsku úniu v ničom posilniť, len oslabiť a rozložiť.

Európsku komisiu aj jej byrokratický aparát bude potrebné v rámci princípu subsidiarity rozpustiť a jej právomocí preniesť na sekretariát Európskej rady. Ak má Európska Únia prežiť, bude nevyhnutné Európsku komisiu zrušiť.
Otcovia zakladatelia Robert Schuman, Alcide de Gasperi, či Konrad Adenauer by dnes len neveriacky krútili hlavou, ako vyzerá ich vysnívané dieťa, ktoré sa zmenilo na akéhosi progresívneho Otesánka.“

 

„Budem večer sledovať správy, či to odvysielajú v plnom znení 😄

Redaktor, ktorý by odvysielal takuto reportaž , by do hodiny letel aj so šéfredaktorom, ktorý to dovolil von oknom a ostatné médiá by ich zlynčovali“

 

Ak by novinári robili svoju prácu a nie aktivizmus pre Brusel a USA a VB, tak by tie správy vyzerali inak a nie tak, že sa tešia v podstate z toho, že prídeme o suverenitu.“

 

„Takto priatelia:

Rusku (Putinovi) sa neupiera viacerými komentátormi tu na štandarde byť proti rozširovaniu NATO…Gruzínsko, Ukrajina. Teda Rusku sa neupiera robiť veľmocenskú politiku , lebo veď ju robí i USA. Pravda.
Maďarsko – Orbán nemá spojencov, lebo Maďarii nestrávili Trianon a porážku v I.svetovej vojne keď i Slováci bojovali za veľkosť Uhorska.
A teraz? Maďarsko len zisťuje aké to asi bolo v Uhorsku. Ako sa Maďari správali k ostatným „butathotom“..
Tak sa dnes ide správať EÚ voči Mašďarsku…nazvime to z pozície sily.
Taká politika vždy bola a bude…ak poslúchaš a nie si sám tak sa hráme na demokraciu…
Ak si osamotený a neposlúchaš tak z Teba urobíme, štvanca, vyvrheľa a vagabunda. Hybridná vojna sa vedie i v EÚ…
Opakujem! Maďarskej iredente toto neuškodí…len nech pocíti svoju medicínu…Veď ono prídu voľby a budú už v júni…Viktorovi spojenci sú už na ceste…ale hádam ho prejdú chúťky na veľkomaďarstvo…Ono všetko zlé je na niečo dobré!
Vivat európske „hodnoty“!
Autokrati v Bruseli proti Horthymu v Maďarsku……v diskusi čo je to demokracia!:))“

 

„Akurat, ze dnes to pociti Orban a zajtra ty…Ak toto niekto schvaluje je uplne mimo, alebo mas pocit ze sa nasim predkom v tejto pozicii pacilo ?! Preco prajes inemu to, co nechcete zazit sam ???“

 

„Demokracia je stav, keď tri tigre a jedna ovca idú hlasovať,čo bude na večeru.

Sloboda je stav , keď veľmi dobre ozbrojená ovca povie : Ja voliť nebudem !
Sir Benjamin Franklin.“

 

„to co tu DD pise si same dezinformacie a hoaxy. EU je predsa garant demokracie, ludskych prav a prosperity pre kazdeho 🙂“

 

„Dobre ranko 😁 Pobavilo, hned mam krajsi den, ked viem ako sa v tej nasej drahej EU mam.“

 

 

 

Chmelár 28.1.:

 

„Zdôrazňujem to už veľmi dlho a spolu so mnou aj čoraz viac expertov na Západe: čím dlhšie potrvá vojna, tým menej Ukrajina získa. Toto všetko by jej západní predstavitelia mali vysvetliť, ale nerobia to, lebo na vojne bohatnú. Mrzí ma, že to musím povedať tak ostro, ale ak to niekto stále nechápe, musíme zatriasť ich svedomím inak: to, čo nedosiahli nacisti vojenskou cestou, dosiahli západné korporácie ekonomicky: dostali pod svoju kontrolu najúrodnejšiu pôdu v Európe. Milióny sovietskych vojakov (a áno, aj státisíce tých ukrajinských) položili svoje životy za to, aby ukrajinská pôda zostala v rukách ukrajinského ľudu. Ani sa nenazdali, a už im nepatrí. A Ukrajina bude ešte veľmi trpieť za to, že svojim veľkým ochrancom tak slepo dôverovala.“

 

https://www.facebook.com/photo?fbid=781730403999184&set=a.475941007911460

 

Bieda a faloš opozície

 

 

 

30.1.:

 

Leyenová včera v Římě odkryla karty – Češi a Slováci budou platit miliardy na záchranu Itálie před bankrotem! Celá rodina italského poslance – imigranta Aboubakara Soumahoro byla zatčena za rozkradení imigračních fondů EU a zotročování imigrantů do Evropy!

 

„Šéfka komise EU Ursula von der Leyen, italská vládkyně Georgia Meloni a předsedkyně parlamentu EU Roberta Metsola včera v Římě za nadšeného potlesku “spřátelených” afrických vůdců a diktátorů vyhlásily, že Brusel okamžitě zakročí proti roztahování Rusů, Číňanů, Japonců a Turků v Africe!, a zaplatí “spřáteleným” africkým vůdcům podle plánu Mattei stovky miliard výpalného za imigranty! Plán Mattei má africké země, přes které vedou imigrační trasy, a země odkud Afričané migrují, přesvědčit, aby podepsaly dohody o zpětném přebírání migrantů, kterým bylo zamítnuto povolení k pobytu v Itálii.

Absolutní absurdita! Včera v Římě na konferenci Leyen-Metsoa-Meloni k plánu Mattei, který má omezit ilegální imigraci do EU, pochvalně vystoupil i italský poslanec Aboubakar Soumahoro! V prosinci 2023 byli v Itálii zatčeni jeho příbuzní – manželka, tchýně a švagr, a po dalších se pátrá, a letos v lednu s nimi začal soud! Podle obžaloby a stovek svědků – imigrantů, celá rodina poslance Soumahoro lákala imigranty do Itálie, nutila legální i nelegální imigranty dřít zadarmo na italských polích, neplatila imigrantům celé měsíce žádné mzdy, ale přitom na jejich začleňování do italské společnosti vybírala milionové státní příspěvky i evropské dotace, a prodávala plodiny, které imigranti sklízeli. Za tyto nahrabané miliony EUR si členové klanu Soumahoro nakupovali drahá auta, šperky, značkové oblečení a luxusní nemovitosti v Belgii, v Portugalsku, a ve Rwandě, a pořádali opulentní hostiny a trachtace v pětihvězdičkových hotelech a restauracích po celé EU!  Část členů rodiny Soumahoro před zatčením prchla do Afriky, a jsou na ně vydány mezinárodní zatykače! Podle obžaloby rodina Soumahoro rozkradla nejméně 2.5 milionu EUR, (62 milionů CZK), dotací, ale vyšetřování pokračuje. Italský poslanec Aboubakar Soumahoro se narodil na Pobřeží Slonoviny, do Itálii imigroval v roce 1999 a dotáhnul to dokonce na národního odborového koordinátora pro imigraci! Poslanec Soumahoro je členem strany Europa Verde, která je ve stejné evropské parlamentní frakci jako čeští Piráti! 

Více jak 150 miliard EUR z Bruselské pokladny a 5.5 miliardy z italské pokladny má podle včera vyhlášeného tzv. Matteiho plánu putovat do kasiček vybraných afrických států, a ty na oplátku povolí italskému státnímu koncernu ENI ve svých zemích ovládnout těžbu ropy a plynu, a vybudovat z nich ropovody a plynovody do Itálie, aby Itálie mohla s patřičnou přirážkou prodávat africký plyn a ropu Německu, Rakousku, Česku, Slovensku a dalším severoevropským zemím. Spřátelení Afričané se za slíbené miliardy také zavázali, že zakročí proti nelegální imigraci do EU, a že už budou do Evropy dodávat podle potřeb Bruselu jen legální imigranty.

Celý včera vyhlášený Mattei plán bude mít na Čechy a Slováky děsivý dopad – budou platit z eko-daní uvalených na uhlí, ropu, plyn a každý výrobek i potravinu, a z poplatků za vypouštěné CO2, mastné výpalné do Bruselu, odůvodněné nutností nahradit spotřebu fosilních paliv a energií ekologičtějšími obnovitelnými zdroji, a přitom Brusel pošle do Afriky o 100 miliard EUR více, než vybere za všechny tyto daně a poplatky, a nechá za vše postavit v Africe nové těžební věže na ropu a plyn, a postavit nové rafinerie, a ropovody a plynovody, aby zásobovaly Evropu ropou a plynem!!!! Tak to nemá chybu!!! Češi a Slováci budou platit daně a poplatky do Bruselu, Brusel z nich podplatí Afričany, aby povolili italskému státnímu koncernu ENI postavit za další peníze z bruselské pokladny rafinerie a ropovody, a Češi a Slováci si budou tento drahý africký plyn a ropu muset kupovat, místo levného ruského plynu, jen aby majitelé koncernu ENI na tomto prodeji zbohatli!!!! Tomu se říká mega-krádež za bílého dne! A co dělá česká a slovenská vláda – mlčí!

Češi a Slováci budou nejen platit z eko-daní a z eko-poplatků a z úroků za Bruselem vypůjčené miliardy výpalné Afričanům a investice Italů v Africe, (ENI), ale ještě od nich budou muset nakupovat drahý neekologický plyn a ropu! Zisk poputuje majitelům ENI – italskému státu, společnostem jako jsou Black Rock, Vanguard, norským a britským bankovním fondům, a daně Itálii! Není tak divu, že Macronovi se plán líbí, a už chystá jeho francouzskou obdobu!

Proč byla provedena sabotáž Nord Stream se zdá být už jasné! Proč Slovensko už nebude smět odebírat levný ruský plyn jakbysmet! Proč byl vymyšlen Green Deal, už není pochyb! Velký byznys s africkým plynem a ropou naplní kapsy krachující Itálie a EURO bude zachráněno! Platit budou Češi, kteří EURO nemají, a Slováci, kterým ho nikdo nezávidí.

Deklarovaným hlavním cílem plánu Mattei je zabránit imigraci Afričanů do Itálie. Podle ostřílených afrických analytiků je celý plán naivní a absolutně neřeší pravou příčinu imigrace do EU, vysoké sociální dávky a možnost zbohatnout podnikáním v šedé ekonomice, či distribucí drog, pašováním lidí a kriminální činností, jak skvěle dokazuje činnost klanu zeleného poslance Aboubakara Soumahoro!

Skutečným cílem plánu Mattei je pomocí evropských miliard zachránit italskou ekonomiku před krachem, a získat vliv nad ropnými a plynovými poli v Libyi, o které se perou Rusko, Turecko, Francie a Itálie. Světoví analytici se plánu smějí, protože Itálie nemá ekonomické, politické a ani vojenské zdroje, aby uspěla v tak náročném geopolitickém terénu jako je Afrika. O prolhanosti současné politiky Bruselu nejlépe svědčí, že aby do Říma k projednání plánu Mattei shromáždili aspoň pár afrických vůdců, aby to fotografiích vypadalo dobře, pozvali i tak obskurní africké představitele, jako je Teodoro Nguema Obiang Mangue, syn diktátora Rovníkové Guinee, který je na sankčním seznamu Velké Británie, a ve Francii byl potrestán pokutou 30 milionů EUR za praní špinavých peněz a korupci.

Klesající vliv Bruselu a Západní Evropy v Africe je patrný na první pohled ze srovnání loňského setkání se “spřátelenými” africkými vůdci, které se konalo v Paříži u Macrona 22. června, a kterého se účastnilo ještě 55 hlav států Afriky, a ze včerejšího jednání v Římě, kde už bylo jen 25 hlav států Afriky! Ještě v srpnu 2023, viz MAP 1742, vyhrožoval čadský diktátor Idriss Mahamata Déby, tou dobou považovaný za posledního spojence Paříže a USA v Sahelu, pro-ruským rebelům v Nigeru válkou, pokud ihned nepropustí svrženého prezidenta a nevrátí mu moc, a ve Washingtonu se už těšili, že rebelie bude poražena.

Poslední pořady: 20.1. s Josefem Skálou na TV Bureš, pořad najdete zde. Ve čtvrtek 11. ledna Studio Helene – Svobodný vysílač. Záznam pořadu najdete zde. Ve čtvrtek 4. ledna u Hájka na Protiproudu. Pořad najdete zde.“

 

 

 

.

„USA nechtějí, tak si americkou základnu postavíme sami, tvrdí Černochová a už shání cihly“

05.05.2024

Môj výsmech z tejto bláznivej ministerky, čo je ako Naď na Slovensku, znamená len to, že aj my si z nej môžeme robiť výsmech, nielen Reflex z ľudí, čo si tu americké základne neprajú! 22.4.2022 som napísala článok: Hoax šírený ministerkou obrany v Česku „Černochová dodala, že USA by mali mať dve základne na Slovensku. To však slovenské [...]

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,496
Celková čítanosť: 5563813x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie