Založ si blog

Súkromné progresívne denníky, slúžiace len jednej strane, šíria hoaxy a nepravdy!

Genocída, to ich nezaujíma, lebo sú súkromní novinári lokajskej strany USA. To vysvetľujú, prečo je potrebné vyvraždiť deti, ktoré tam zaberajú pôdu. Vraj chcú chytiť vodcu Hamasu, ktorý je už dávno v Katare, ale Katar by si už vyhladiť ako Lidice nedovolili, lebo s tými potrebuje USA obchody, to už teda nebude „humanoidná zver“!

 

Samozrejme, úvodom najdôležitejšia téma dnešných dní – genocída detí kvôli územiu a plynu za ktorý už nebudú musieť Palestínčanom platiť!

 

Nižšie je výpočet klamstiev a hoaxov, ktoré tieto súkromné denníky s ich politickými aktivistami šíria v snahe klamať občanov Slovenska. Podrobne ich zachytáva Chmelár, kde všade čitateľov klamú a aké hoaxy šíria.

 

Pod tým paradox, že hoaxy týchto politických aktivistov, akože novinárov, vysvetľuje Danny Kollár s dôkazmi, kde všade klamú. Dôkazy uvádza vo videu, ktoré tieto hoaxy vyvracajú dokladmi.

 

Ešte nižšie Michelko, ktorý žiadne hoaxy nešíril, napriek tomu o ňom klamú, že je dezinformátor, len tak, aby ho dehonestovali.

 

 

 

VIDEO: Izraelští vojáci zahájili vystěhovávání palestinských vesnic ze Západního břehu! Šokující reportáž britské televize zachytila vystěhovávání celých vesnic pod výhružkou izraelských vojáků, že pokud nevyklidí prostor, tak Palestince zastřelí!

A vrcholem absurdity je vývěsní tabule Evropské unie, která násilné odsuny Palestinců sponzoruje!

 

„Izraelská armáda po spuštění ofenzívy v Gaze totiž bez pozornosti médií spustila ještě i něco dalšího, a to jsou masivní etnické čistky a vyhánění Palestinců z jejich domovů na Západním břehu Jordánu. Izraelská armáda obchází palestinské vesnice a dává rodinám ultimáta. Buď se vystěhují do 24 hodin, anebo je postřílí!“

 

https://rumble.com/v3thuxs-izrael-zahjil-vysthovvn-palestinc-z-jejich-domov-na-zpadnm-behu.html

 

4.11.

 

Izraelčania vyšli do ulíc: Tisícky protestujúcich žiadajú odstúpenie premiéra Netanjahua

 

„Tisíce Izraelčanov protestovali v sobotu večer pred rezidenciou premiéra Benjamina Netanjahua v centre Jeruzalema. Predsedu vlády vyzvali, aby odstúpil v dôsledku krvavého útoku palestínskych militantov, ktorý vyvolal najnovšiu vojnu Izraela s hnutím Hamas.

Netanjahu dosiaľ odmieta prevziať zodpovednosť v súvislosti s útokom zo 7. októbra, pri ktorom niekoľko tisíc ozbrojencov Hamasu preniklo do Izraela, zabilo tam vyše 1400 ľudí a odvlieklo 240 rukojemníkov do Gazy.

Zdôraznil však, že on a ďalší izraelskí predstavitelia budú musieť poskytnúť verejnosti odpovede, no až po vojne.“

 

https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/izraelcania-vysli-ulic-tisicky-protestujucich-ziadaju-odstupenie-premiera-netanjahua?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_area=spravy&itm_position=3

 

 

 

Chmelár 29.10.:

.

.

„Bez ohľadu na kuvičie hlasy bola cesta Roberta Fica do Bruselu triumfálna. Štvornásobný premiér ukázal, že na to, aby ste robili suverénnu zahraničnú politiku, potrebujete jediné – odvahu. Samozrejme, že z postoja novej slovenskej vlády nebol každý nadšený, ale všetci ho rešpektovali a niektorí mu dokonca skryto držali palce za to, že sa odvážil povedať niečo, na čo si oni netrúfli. Keď budete len pritakávať, nikto si vás nebude vážiť. Veď si len skúste odpovedať na otázku, koho zo Slovenska dnes počúvajú v zahraničí: rebelského premiéra alebo „86. najvplyvnejšiu ženu sveta“?

.

Je však neuveriteľné, čo v tejto súvislosti natárali červené denníčky. Tie sa úplne míňali s realitou, akoby boli na nejakom inom summite. Už nemohli klamať o tom, že Fico nás chce dostať z EÚ, dokonca ani o tom, že bude sám stáť v kúte a nikto sa s ním nebude baviť, tak spustili kanonádu, že Európska únia je z nového slovenského premiéra vydesená a dokonca v panike… Naozaj sa už treba vážne začať zaoberať otázkou, ako donútiť médiá, aby si seriózne plnili svoje informačné povinnosti a nezavádzali ľudí.
.
Ako ďalší príklad takéhoto ohýbania reality môžeme uviesť špinavé obvinenia slovenských novinárov, že Robert Fico na summite Európskej rady „urážal Ukrajinu“, keď o nej povedal, že je to najskorumpovanejší štát. Preboha, veď to o nej tvrdia všetky príslušné medzinárodné organizácie. Je to samotná ukrajinská colná správa, ktorá potvrdila, že sa rozkradla tretina pomoci určená pre vojakov. Nepochybujem o tom, že je to oveľa viac – tú tretinu len odhalili. Z podobného súdka sú aj nesmierne demagogické mediálne postoje k výhradám Smeru voči vojenskej zmluve s USA, ktoré dnes opakoval v diskusnej relácii RTVS poslanec za SaS Juraj Krúpa. Vraj obavy, že nám tu Američania rozmiestnia jadrové zbrane a znásilnia naše ženy, sa ukázali ako hoax. Ale takto to formulované nikdy nebolo.
Je to podobne hlúpe, ako keby niekto schválil zákon umožňujúci vstúpiť cudzincom na váš pozemok a kritikom sa vysmieval, že sa tak dosiaľ nestalo. Legislatíva je zlá už tým, čo umožňuje, nielen tým, čo spôsobuje. A v tomto prípade je podstatné, že DCA umožňuje Spojeným štátom rozmiestniť tu jadrové zbrane (aj keď sa tak dosiaľ nestalo), beztrestne páchať násilie (aj keď sa tak dosiaľ nestalo) a pohybovať sa po suverénnom území Slovenskej republiky bez akýchkoľvek obmedzení (aj keď sa tak dosiaľ nestalo). Štát, ktorý reaguje na ohrozenia vlastnej suverenity iba represívne, nie preventívne, je slabý štát.
.
Ak by malo niečo pohoršovať (nielen našich) novinárov, tak je to vyhlásenie českej ministerky obrany Jany Černochovej, ktorá po tom, čo Valné zhromaždenie OSN drvivou väčšinou štátov sveta prijalo rezolúciu požadujúcu okamžité prímerie v Gaze, vyzvala na vystúpenie Českej republiky zo svetovej organizácie… No, na toto si ešte netrúfol ani severokórejský diktátor. Začal som sa strácať v tom, kto vlastne ohrozuje medzinárodné ukotvenie svojho štátu. Lebo ak Černochová nechápe, že členstvo v OSN, ktorá je základnou infraštruktúrou svetového poriadku a medzinárodného práva, je garantom nezávislosti a suverenity Českej republiky, potom nemá na svojom poste čo robiť. Už sa vôbec nečudujem, že si za svojho poradcu vybrala práve maršala Naďa. Proste, aký pán, taký krám (nechcite odo mňa, aby som bol pri tomto porekadle rodovo korektný).
.
Veľmi ma pobavil postoj prezidentky Tejtokrajiny Zuzany Čaputovej. Tá okomentovala premiérov suverénny postoj tým, že nechápe, prečo Robert Fico zdôrazňuje suverenitu, veď aj jej rozhodovanie alebo pôsobenie Eduarda Hegera bolo vždy suverénne… No neviem, naozaj sa chce hlava štátu púšťať na tento tenký ľad? V tom prípade jej musím pripomenúť, ako „suverénne“ si išla nohy dolámať, aby v rekordne krátkom čase a na nátlak ambasády USA schválila vojenskú zmluvu so Spojenými štátmi, pričom ignorovala všetky pripomienky expertov a žiadosti renomovaných právnikov, aby pre závažné pochybnosti dala dohodu preskúmať na ústavný súd. A spomeňte si aj na ich „suverénne“ rozhodovanie, keď im New York Times oznámili, že sem prídu zahraniční vojaci a ich americkí partneri sa im to ani neunúvali vopred povedať. Alebo ako „suverénne“ plnili žiadosti USA, aby sme Ukrajine darovali všetku bojaschopnú vojenskú techniku, dokonca pritom neváhali ani porušiť Ústavu SR. Toto sa už nikdy nesmie stať.
.
Ale podobný problém s chápaním suverenity majú už aj u našich západných susedov. Český prezident Petr Pavel v dosť trápnom prejave pri príležitosti štátneho sviatku výročia Česko-slovenskej republiky (pôsobil ako školáčik pred tabuľou, ktorý sa neučil a zabudol si domácu úlohu) viac ako budovanie štátu vyzdvihoval členstvo v Európskej únii a po záplave plytkých fráz povedal: „Aby sme uspeli, mali by sme trochu potlačiť naše národne špecifické, často zbytočne skeptické myslenie“… Fu, povedať toto v deň českej štátnosti je fackou všetkým jej otcom zakladateľom. Tí totiž vybojovali samostatný štát práve preto, aby už nikto nepotláčal národnú identitu. Viem si predstaviť, ako Pavlove slová nadvihli zo stoličky práve Václava Klausa, ktorý na to, že suverenita začala niektorým marketingovým politikom prekážať, poukazuje už veľmi dlho.
Je dobré, že nás v Európskej rade konečne zastupuje silný politik, ktorý neuhne pred obhajovaním štátnych záujmov Slovenskej republiky. Čo ma však veľmi sklamalo, je postoj tejto garnitúry k izraelsko-palestínskemu konfliktu. Chápem, že Robertovi Ficovi na tejto otázke až tak veľmi nezáležalo a niekde musel takticky uhnúť, aby uspokojil aj Brusel. Ale uznesenie Európskej rady k tomuto problému nie je ani trochu vyvážené, ako tvrdil. EÚ ním povedala asi toto: Podporujeme Izrael v páchaní vojnových zločinov, nič nevidíme, nič nepočujeme a nič na to nehovoríme, ale svoje svedomie vykúpime humanitárnou pomocou pre trpiacich Palestínčanov… Je to obyčajné svinstvo. Je to hanebné vzdanie sa morálnej zodpovednosti za osud nevinných civilistov.
.
Podobne alibisticky sa zachovala aj slovenská diplomacia, keď sa zdržala pri hlasovaní za rezolúciu Valného zhromaždenia OSN, ktorá vyzvala na okamžité humanitárne prímerie. Výzvu podporilo 120 členských štátov OSN, 14 bolo proti a 45 sa zdržalo. To je veľmi silná legitimita, navyše rezolúciu podporili tie najľudnatejšie štáty ako India, Brazília, Indonézia, Vietnam, Rusko a mnohé ďalšie, zo štátov EÚ Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Slovinsko a Luxembursko. Izrael teda nemá pravdu, keď pohŕdavo vykrikuje, že OSN už po tomto hlasovaní nemá legitimitu. Naopak, má ju najvyššiu. Toto je vôľa drvivej väčšiny sveta, rovnaká vôľa, akú prejavilo svetové spoločenstvo pri hlasovaní o konflikte na Ukrajine. Nerozumiem stanovisku slovenskej diplomacie, ktoré v odôvodnení, prečo sa Slovensko zdržalo hlasovania, uviedlo, že mu tam chýba „dôrazné odsúdenie teroristických útokov Hamásu“. Ale veď to robí OSN opakovane, načo je potrebné zdôrazňovať to aj vtedy, keď rezolúcia nerieši vinníka, ale snaží sa dostať pomoc k ľuďom, ktorí zomierajú na nedostatok vody, jedla a liekov? To mi pripadá ako čistá výhovorka.
.
 
Izrael a Spojené štáty odmietajú humanitárne prímerie s tým, že kto žiada zastavenie paľby, podporuje teroristov. Ale to je absurdné. Podporuje teroristov aj pápež František, ktorý opakovane žiada zastavenie bojov v Pásme Gazy? Čo sa už naozaj všetci zbláznili, ak nevidia tú neprimeranosť izraelskej „obrany“, pri ktorej už zahynulo vyše 8 000 ľudí, z ktorých väčšinu tvoria deti a ženy? Ako sa môže svet mlčky prizerať takémuto masovému vraždeniu, odvracať zrak od vojnových zločinov a popierať v prípade Palestíny univerzálnosť ľudských práv? Generálny tajomník OSN António Guterres varuje, že situácia sa dramaticky zhoršuje, Červený polmesiac odmieta žiadosť izraelskej armády na okamžitú evakuáciu nemocníc plných pacientov, Svetová zdravotnícka organizácia varuje, že to nie je možné urobiť bez obrovských obetí na životoch a Európska únia si od toho umýva ruky?
Všetci sa pohoršujú nad zabíjaním izraelských civilistov zo strany Hamásu. Ja tiež. Ale je to Izrael, ktorý okupuje palestínske územie – kým Palestínčania neokupujú ani kúsok izraelského územia. Sú to izraelské úrady, ktoré búrajú palestínske domy a vyháňajú Palestínčanov z ich polí – kým úrady Palestínskej samosprávy Izraelčanom nič nedemolujú, ani nekonfiškujú. Izrael zavraždil za posledných dvadsať rokov vyše 10 000 palestínskych civilistov, Palestínčania do začiatku tejto vojny zabili 881 izraelských civilistov. Je to také jednoduché. Až vtedy, keď zmizne útlak a okupácia, môže zavládnuť mier a bezpečnosť. Namiesto toho, aby ste kládli podmienky utláčanému ľudu, aby mohol vôbec nakŕmiť svoje deti, vyvíjajte väčší tlak na odstránenie režimu apartheidu. Nekŕmte boha vojny.“
.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=728180046020887&set=a.475941001244794
.
.
.
Chmelár 28.10.:
.
DOPLNENIE PREDCHÁDZAJÚCEHO STATUSU
.
„Žiaľ, v hanebnom falšovaní dejín pokračuje aj verejnoprávna televízia…“
.
.
.
.
Chmelár 4.11.:
.
.
.
PREZIDENTKA REPUBLIKY NIE JE CISÁR PÁN
.
.
„Chápem ľudí, ktorých takéto prejavy rozhorčili. Môžeme debatovať o miere vkusu, ale podpredseda parlamentu neporušil nijaký zákon a pokúsiť sa ho odvolať z funkcie za odloženie obrazu Zuzany Čaputovej do skrine je nielen stratou času, ale predovšetkým stratou súdnosti. Je to také hlúpe, akoby Matoviča odvolávali zakaždým, keď niekoho urazí. Nečudujem sa, že sa k tomuto cirkusu pripojila práve skupinka nepríčetných pacientov z Lode bláznov, ale fakt, že tentoraz iba asistujú klubu KDH je čistá groteska. Bolo by oveľa užitočnejšie, keby namiesto záplavy vášní a silných demagogických slov, ktoré budeme opať počuť v parlamente, zazneli radšej výzvy na serióznu odbornú diskusiu o uvedených problémoch. Možno by sme sa z nej dozvedeli nielen to, aké sú skutočné úlohy prezidenta republiky, ale aj to, že dve slovenské vlajky namiesto jednej európskej by nemali nikoho poburovať – rovnako ako nikoho neznepokojuje, že na Elyzejskom paláci, symbole suverenity Francúzskej republiky, neveje vlajka EÚ. Ale to by sme museli mať aspoň minimum politikov so štátnickým presahom, a nie gašparov, ktorí nevedia zaujať ničím iným ako škandalizovaním marginálnych tém patriacich do oblasti politického folklóru.“
.
.
„O vkuse či nevkuse podpredsedu parlamentu si môžeme myslieť čokoľvek, ale prezidentka republiky nie je cisár pán. Keď sa exminister kultúry za Smer Marek Maďarič až hystericky rozčuľuje, že „obraz prezidenta na stene, to je rešpekt k štátnosti, to je vedomie štátnosti, to je úcta ku všetkému, čo nás k našej štátnosti viedlo“ – nemá pravdu rovnako ako bývalý europoslanec za Smer Boris Zala, ktorý kričí, že Blaha vraj odstránil dva štátne symboly. Musím preto (nielen) týmto pánom pripomenúť to, čo sa učia už deti základnej školy v občianskej náuke: štátnymi symbolmi Slovenskej republiky sú štátny znak, štátna vlajka, štátna pečať a štátna hymna. Nie vlajka Európskej únie, nie prezidentka a už vôbec nie jej obraz.
Vešať na stenu v každom úrade obraz prezidenta, to nie je prejav úcty k štátu, ale historický relikt monarchie, ktorý sme mali už dávno odstrániť. Nielen preto, lebo je nesmierne nákladné prakticky po každých prezidentských voľbách meniť obrazy na všetkých typoch štátnych úradov, regionálnych úradov, samospráv, škôl a podobne. Ale najmä preto, že sa tým vedome pestuje kult osobnosti, ktorý by mal byť pre demokratickú republiku z princípu neprijateľný. Mimochodom, ja sám som v prezidentskej kampani pred piatimi rokmi v rozhovore pre jeden bulvárny denník navrhoval odstrániť tento prekonaný symbol a nahradiť ho štátnym znakom. Rovnako som zdôraznil, že sa treba systematicky vysporiadavať s pozostatkami monarchistického režimu v našom štátnom zriadení. Je ich tam stále pomerne dosť. Jeden sme odstránili pomerne nedávno – zrušením trestného činu urážky hlavy štátu. Ďalšie mi kolú oči už dlho: napríklad vymenovanie univerzitných profesorov sa u nás zaviedlo počas vlády cisárovnej Márie Terézie a vyjadrovalo absolutistickú moc nad vzdelaním. Dnes je však absurdné, aby hlava štátu takýmto politickým spôsobom vstupovala do odborného procesu. A dalo by sa pokračovať.
Dlhodobo upozorňujem na to, že u nás vyše tridsať rokov od dosiahnutia nezávislosti Slovenskej republiky neexistuje ani odborná, ani verejná diskusia o úlohe a postavení prezidenta. To nesvedčí o „úcte k štátu“. To svedčí iba o našich vžitých predsudkoch, podľa ktorých je úlohou prezidenta reprezentovať a našou vzhliadať k nemu. To je však žalostne málo a navyše to so sebou prináša namiesto koncepčného myslenia pokrytecké moralizovanie a malomeštiacke pózy.“
.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=731594622346096&set=a.475941001244794
.
.
.
=========
.
.
.
.
Danny Kollár:
.
.
.
.
.
.
od 44 min. zhrnutie:
.
.
.
https://www.youtube.com/watch?v=GJbtDfePOh0
.
.
.
.
.
.

Michelko: Nemám problém povedať, že je to žurnalistická žumpa

 

„Michelko poznamenáva, že jemu nikdy nikto žiadnu konšpiráciu neprišil. “Neexistuje jediný blud, ktorý by som ja hlásal. Oni teda v rámci týchto svojich konšpirácii hovoria, že chodím konšpiračných médií. Ja zas hovorím, že ja si zodpovedám sám za seba a nech riešia to čo ja tam poviem.

“Hovorím, že nemám problém chodiť aj do mainstreamových médií, aj do komerčných, verejnoprávnych, treba všade hlásať názory, myšlienky, postoje.”

Michelko vysvetľuje, prečo na neho mainstreamové dezinformačné médiá útočia: “Samozrejme, že sme si zadali tým, že je tu tichá dohoda, že nebudeme dávať N-ku, Smečku, Expresu a Aktualitám rozhovory a nebudeme s nimi komunikovať, lebo to čo oni robia, áno ja to kľudne poviem, že je to žurnalistická žumpa. A čo sa týka Jojky a Markízy – dostali čas na sebareflexiu. Nikdy tam nie je snaha napísať čo len milimeter niečo objektívne.”

 

https://www.hlavnespravy.sk/michelko-nemam-problem-povedat-ze-je-to-zurnalisticka-zumpa/3308474

 

 

 

Súhlasím s nesledovaním mainstreamu, keďže ja sama som už dávno vyhodila televízor. Jednostranné správy bez akýchkoľvek verejných odborných diskusií k rôznym témam by ma ani nezaujímali.

Taktiež súhlasím s nesledovaním súkromných novín nejakej jednej strany, ktoré od roku 2015, od migračnej krízy šíria hlavne hoaxy, ktoré sa vždy po čase aj ukážu ako hoaxy.

 

Oveľa zaujímavejšie sú diskusie a rozhovory na alternatíve, pretože sú dlhšie, obsažnejšie na množstvo otázok a aj na kritiku prítomných politikov. 

 

 

Uvediem príklad. Keby ste si chceli vypočuť kritiku Blahu, tak v mainstreame sa toho nedožijete. Len urážky totiž nie sú kritikou! V tomto prípade sa mainstream správa ako krčma, ktorá pozná len urážky. Nič sa z takých článkov a krátkych vstupov nedozviete. Väčšinou teda hoaxy mainstreamu, čo si potom zistíte, že nie je pravda, ako vám to v danom videu ilustruje aj Danny Kollár, kde všade klamali a uvádza dôkazy!

Naopak, na alternatíve dávali Blahovi množstvo a veľmi kritických otázok na ktoré musel odpovedať. Určite sa viac zapotil v alternatívnych médiách, čo všetko musel zodpovedať a vysvetľovať. Taktiež poslucháči mu rovno môžu dávať aj nepríjemné otázky.

 

Stručne povedané, alternatíva sa venuje argumentom a jednostranný mainstream len urážkam z ktorých sa odpovede na argumenty nedozviete!

 

Krčmu teda viac pripomína mainstream, ktorý si myslí, že dehonestácia je odpoveď alebo argument. 

Čo na tom, že račkujú spisovne a vedia, kde patria čiarky? Forma je vám na nič, keď má primitívny obsah len dehonestácie argumentov alebo pýtajúcich sa.

 

Taktiež veľká prednosť alternatívnych médií je v tom, že nerozoštvávajú občanov a ich rodiny! 

Nikdy nevyzývali k tomu, aby ste členov rodiny považovali za fašistov a vyhnali z rodín povedzme slniečkárov. Majú teraz ku skutočnému liberalizmu jednoznačne bližšie! A umožňujú diskusie s kýmkoľvek. Každému, kto by mal záujem, dajú priestor!

Na podpásovky môžu ľudia hneď reagovať, čo aj reagujú! Takže ste svedkom väčšej kritiky a počujete tie odpovede!

Všetko sa tam rieši, nič nie je tabu, že o tomto sa diskutovať nesmie!

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5560151x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie