Založ si blog

„Šimečka ako šéfredaktor Sme formoval verejnú mienku štvavými kampaňami proti všetkým, ktorí chceli mier a odmietali vykonštruované obvinenia proti Iraku. „

„Šimečka sa pokúša vyviniť z toho, že pred dvadsiatimi rokmi špinil čestných ľudí a chcel im zničiť život, no dnes robí to isté: o ľuďoch požadujúcich diplomatické rokovania píše ako o kolaborantoch“

 

Bývalý inšpektor OSN: CIA klamala. Príbehy o zbraniach v Iraku nedávali zmysel

 

„V Iraku ste pred inváziou boli späť ako inšpektor MAAE. Čo bolo úlohou vás a vášho tímu?

 

Zozbierať všetky dostupné informácie, analyzovať ich a pripraviť plány na ďalšie možné inšpekcie. Do MAAE som sa vrátil v roku 2001, krátko pred 11. septembrom. Vtedy som vôbec neočakával, že pôjdeme späť do Iraku. Po 11. septembri, keď sa začala blížiť vojna, sme si nemysleli, že to má niečo spoločné so zbraňami hromadného ničenia. Boli sme si celkom istí, že Bagdad žiadne nemá. Ale vedeli sme, že nás do toho zatiahnu.

 

Príbeh nedával žiadny zmysel. Vedeli, že to povieme, ak budeme mať šancu vidieť dokumenty, ktoré s ním súviseli. Tak nám ich CIA neukázala a tvrdila, že Iračania sa snažia kúpiť urán z Nigeru a že je to znak niečoho zlého. My sme argumentovali, že tento príbeh nie je pravdivý. Že je to nezmysel, veď Bagdad už mal väčšie množstvo uránu, ako to, o ktorom sa diskutovalo. Na americkom ministerstve zahraničných vecí boli ľudia, ktorí tajne odovzdali MAAE dokumenty o tomto prípade. Môjmu šéfovi a mne. Povedali nám, aby sme ich vyhodnotili my. Môjmu šéfovi trvalo tak štyri hodiny, aby dokumenty prešiel a zistil, aké sú v nich podvrhy. Napríklad v nich boli mená ľudí, ktorí mali niečo podpísať, no boli už mŕtvi. Aj dieťa by prišlo na to, že sú to falzifikáty. No museli sme riešiť takéto veci, lebo verejnosť to očakávala a nevedela, že CIA klame.“

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/660836-byvaly-inspektor-osn-cia-klamala-pribehy-o-zbraniach-v-iraku-nedavali-zmysel/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box

 

 

Arogantnosť a predajnosť progresívnych novinárov

 

 

Ľudia bežne nerozumejú, prečo aj na irackej vojne aj na terajšom volaní po tretej svetovej vojne majú najväčší podiel viny práve novinári a nie politici!

 

Novinári sa zvyknú za politikov len schovávať, že oni len slúžili tomu, čo im bolo povedané, keď už pravda vypláva na povrch.

No mnohokrát a nielen ja opakujem, že niekoľko skorumpovaných politikov a kdekoľvek na svete by nedokázalo nič, oklamať žiadne masy, žiaden dav, žiadne krajiny poštvať do vojny, keby k tomu nemali svoju armádu novinárov do informačnej vojny o to, o čo im ide, kde práve chcú vyvolať vojnu.

Žiadna iracká vojna by nebola bez armády novinárov po celom svete, aby to malo punc schválenia občanmi rôznych krajín, na čo majú jednotlivé krajiny spracovať práve novinári. Politik takú moc nemá, nech by bol akokoľvek skorumpovaný, lebo nevychováva ľudí!

 

Zmanipulovať ich na akúkoľvek vojnu a viesť vojnu voči jej odporcom, je práve úloha novinárov, čo tomu politikovi, tej moci slúžia!

 

Pár politikov USA dosiahlo vojnu v Iraku len s pomocou pre nich pracujúcich médií a to ako v USA, tak aj na Slovensku svojich – SME.

Na Slovensku tomuto slúžili novinári na SME! 

 

Na Slovensku oni zabezpečovali, práve títo novinári, aby ľudia na Slovensku museli súhlasiť s touto vojnou a na Slovensku oni viedli boj proti každému, kto by nechcel vojnu, ale mier!

Doslova slúžili skorumpovaným politikom USA, o ktorých klamstvách sa takto otvorene, ako klamala aj CIA, môže písať až po 20 rokoch. Veľmi málo sa o tých klamstvách písalo!

 

A dnes robia zase to isté a zas tie isté médiá a tí istí ľudia. Opäť dostali úlohu štvať ľudí do tretej svetovej a opäť viesť vojnu proti obyčajným občanom, čo tretiu svetovú vojnu nechcú, ale chcú mier. 

 

Presne títo novinári sú teraz nasadení na Slovensku na štvanie ľudí do tretej svetovej a na štvanie proti ľuďom, čo ju nechcú!

Dvaja alebo traja politici zapredaní týmto záujmom, by to na Slovensku bez nich nedokázali! Naďa s Káčerom a Hegerom, nikto neberie vážne! Bez štvania novinárov a hlavne medzi intelektuálmi, ako to robili aj pred Irakom, by to nedokázali!

 

 

No tentokrát je ten ich boj prejavom už nacizmu, pretože prenasledovať nejakú skupinu ľudí (čo chcú mier, ako proti nim štvali aj pred Irakom) je prejavom nacizmu, keď všetci ich majú označovať na želanie týchto novinárov, ako „lúzu, dezolátov, fašistov, ľudákov“.

 

 

O tom všetkom svedčia ich články na SME, že to vymýšľajú a vymysleli práve novinári, aby sa to medzi intelektuálmi ujalo a občania Slovenska bojovali proti občanom Slovenska, čím rozoštvávajú občanov za ich politické zámery a rozoštvávajú im aj rodiny v mene týchto politických zámerov, že správne je jedine to, čo im novinári nadiktujú, ako diktovali aj pred Irakom, čo je jedine správne!

 

Slovensko nikdy nemal silu rozoštvať Naď, Káčer alebo Heger! Nikdy nemali taký dosah na mienku ľudí ako novinári!

Slovensko a obyvateľov na Slovensku rozoštvali práve títo progresívni novinári a podarilo sa im to celkom rovnako ako pred Irakom!

 

O tomto povedia o 20 rokov, že to bola len „chyba“?

 

Neviem, aký zločin sa tomuto rovná, lebo vďaka ich pôsobeniu Slovensko dalo súhlas k obetiam v Iraku. A teraz vďaka nim tu ešte aj intelektuáli volajú po zapojení všetkých štátov do vojny a na smiech je, že by z toho mohla byť tretia svetová s jadrovými zbraňami.

Toto s intelektuálmi dokázali svojim pôsobením a písaním práve novinári a presne ako pred Irakom!

 

Ak vypukne tretia svetová vojna, tak zodpovednosť za volanie po tretej svetovej, majú na Slovensku práve títo progresívni novinári!

Traja politici by to nikdy bez spolupracujúcich médií nikdy nedokázali!

 

 

A ani prenasledovať občanov, ktorí s tým nesúhlasia, keby proti nim nepoštvali vlastných spoluobčanov a vlastné rodiny!

 

 

Preto tak na vine nie sú len títo traja politici alebo Čaputová, ako novinári bez ktorých by to nešlo, keby nerozoštvali občanov proti občanom!

 

 

 

Chmelár 20.3.2023:

 

Včera som si prečítal akúsi sebakritiku Martina Šimečku, že to, čo robil pred 20 rokmi, bola „chyba“. Mnohí toto sypanie si popola na hlavu považujú za zásadné, mňa však nedojalo. Aj odhalení zločinci z päťdesiatych rokov nazývali justičné vraždy eufemisticky „chybami“. Je to kolotoč zbavovania sa viny, ktorý sa opakuje v našich dejinách ako historické prekliatie. Aj spomínaný Viliam Široký sa to naučil od ľudákov, ktorí sa mu po vojne ospravedlňovali za to, že ho štyri roky väznili a že to bola „chyba“.

 

Šimečka ako šéfredaktor Sme formoval verejnú mienku štvavými kampaňami proti všetkým, ktorí chceli mier a odmietali vykonštruované obvinenia proti Iraku. Už vtedy som si za svoje postoje (ktoré sa s odstupom rokov ukázali ako presné a pravdivé) vyslúžil nálepky ako „intelektuálny extrémista“ či „distingvovaný anarchista“. A keď vysvitlo, že vyše 70 percent ľudí požaduje referendum o vstupe do NATO, Martin Šimečka na celej novinovej strane vystavil kádrové posudky protagonistom týchto požiadaviek…

 

 

Šimečka sa pokúša vyviniť z toho, že pred dvadsiatimi rokmi špinil čestných ľudí a chcel im zničiť život, no dnes robí to isté: o ľuďoch požadujúcich diplomatické rokovania píše ako o kolaborantoch, o najvýznamnejších osobnostiach slovenského vedeckého a kultúrneho života protestujúcich proti prítomnosti cudzích vojsk na našom území sa vyjadruje ako o luze a ľavičiarov presadzujúcich mier označuje za fašistov. Nie, toto falošné kajanie sa ma neoklame. Títo ľudia nič staré nezabudli a nič nové sa nenaučili. Z tohto dôvodu ma vôbec neprekvapuje, prečo sa k 20. výročiu prepadnutiu Iraku nevyjadrila Zuzana Čaputová, prečo sa v mene Slovenskej republiky neospravedlnila za náš podiel na tomto zločine. Ona s ním totiž vnútorne súhlasí, len je už neúnosné naďalej a s týmito katastrofálnymi výsledkami ho ospravedlňovať. O ich pokrytectve svedčí najlepšie to, že muža, ktorý americké zločiny v Iraku odhalil, umlčali vo väzení, oni sami pre obhajobu Juliana Assangea nepohli ani prstom a sami sa tvária, že netušili, že Amerika im nehovorila pravdu…

 

„My sme ako transatlanticisti nepovedali občanom celú pravdu,“ lakonicky priznal pred dvoma rokmi Mikuláš Dzurinda. Stačí to takto povedať?

(krátené)

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=596431302529096&set=a.475941007911460

 

 

Matovič:

 

„Netreba však zabúdať na to, čo v tom čase robili slovenské médiá. Hlavné PROvojnové médium bolo SME, ktorému vtedy velil istý pán Šimečka – otec šéfa PS. Ten si dnes zrazu síce sype popol na hlavu, ako veľmi vtedy zlyhal (aspoň to), to však z neho vinu z verejného nadŕžania zločinom nikdy nezmaže. Dnes tento istý človek stojí na čele inej Koalície ochotných – dnes už ako hlavný ideológ Denníka N(enávisť) hlása tézu, že vláda s mafiou zo Smeru s menom Hlas je nie že prípustná, ale priam žiadúca. Uvidíme, kedy opäť pochopí zvrátenosť svojej propagandy.“

 

 

Títo novinári nie sú informační, ale určujúci, po ktorej vojne majú občania volať a aké koalície voliť!

 

Toto je úloha novinárov?

 

Podľa mňa toto je úloha agentov! Ovplyvňovať smer politiky, získavať súhlas na vojnu, prenasledovať ľudí, vymýšľať spôsoby ako ich prenasledovať, aby sa prenasledovali občania navzájom (čo je zvlášť podlé!). Určovať volebné strany a ovplyvňovať ich výsledky!

 

A obete v tých vojnách, za ktoré lobujú, im zjavne nevadia! Takže nemôže tu byť reč ani o morálke.

Pre spracovaných, že vďaka tretej svetovej by bolo menej obetí. Tak debilná propaganda, akú viedli aj pri migračnej kríze!

Dnes máte pocit, že to migrantom pomohlo? A dnes im veríte, že boli len ľudskejší?

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5550389x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie