Založ si blog

„Česko a Slovensko nesmí dovážet levnou ruskou ropu a plyn, ale EU bude místo ní dovážet z Afriky drahou rusko-italskou ropu a plyn“

Miliardové tajné státní kšefty s Putinem! Co je Čechum zakázáno, je západní Evropě povoleno! A Fialovi to nevadí!

 

„Jak víte, Česko i Slovensko svírá Drahota, způsobená vysokými cenami energií, protože je nesmíme levně nakupovat z Ruska! Brusel vyhlašuje na Rusko jednu sankci za druhou! V únoru letošního roku Europarlament přijal usnesení sankcionovat ropnou firmu Lukoil. V nejnověji aktualizovaném seznamu sankcí ze 17.března , je majitel Lukoilu Vagit Alekperov uveden jako osoba podléhající sankcím, protože má “prospěch” z obchodů s Ruskem, a protože Rusko/Putina podporuje! (Viz. bod 28 seznamu sankciovaných osob.) Dokonce je zakázáno dodávat do Ruska potrubí pro ropovody a plynovody, (viz. Str. 61 seznamu sankcí), a je zakázáno do Ruska dodávat čerpadla a jejich součásti.

 

Jenže západní byznys je byznys! A tak 17. března radostně do světa vytroubila americká burza NASDAQ, že Lukoil ve spolupráci se státní Italskou ropnou společností ENI uzavřel obrovský kontrakt, ve kterém Lukoil drží 43%, a obě firmy budou společné provozovat nové ropné a plynové plošiny v Atlantickém oceánu u břehů afrického Konga!

 

A hádejte, kam se má vytěžený LNG a ropa dovážet! No přeci do Evropy, jak oznámila EU v lednu 2023!

 

Česko a Slovensko nesmí dovážet levnou ruskou ropu a plyn, ale EU bude místo ní dovážet z Afriky drahou rusko-italskou ropu a plyn, a přes energo-šmejdy jí prodávat Čechům a Slovákům! Asi si z nás Fiala a Heger dělají srandu! ENI je italská státní firma, a štědrý zdroj dividend do Italské státní kasy! Italská vláda postupně od roku 2013 posilovala výkupy svůj státní podíl v ENIUSA dokonce vlastní 16% ENI! (Asi proto neměly v lásce Nord Stream.) Itálii stačí, lehce přes 30%, aby kontrolovala činnost ENI, a společně s Ruskem dělala ropný a plynový byznys v Africe! Fialovi nestačí 69,78%, ani aby udělal pořádek v ČEZ, natož aby někde sehnal nějakou levnou ropu a plyn!“

 

 

Zdroje pre tieto informacie, ktore pouzila ceska alternativa a ktoru volate „dezolati“. Ak ste od nich inteligentnejsi, napiste na zaklade tychto informacii lepsiu a pravdivejsiu informaciu, ked s nimi viete lepsie pracovat:

 

 

https://www.neimagazine.com/news/newseuropean-parliament-calls-for-russia-sanctions-to-include-nuclear-10576973

 

https://www.nasdaq.com/articles/russias-lukoil-and-italys-eni-win-energy-rights-in-offshore-congo-project

 

https://t.me/africaintel/2418

Europe’s energy switch may boost African producers

https://www.reuters.com/article/us-eni-government-idINBRE9AK10E20131121

 

https://www.eni.com/en-IT/about-us/governance/shareholders.html

 

 

Konkretne tato ceska stranka vyzyva, aby Cesi vyjadrili svoj nazor k tomu na proteste v Ostrave 29.3.

No kto sa tam zucastni, toho budu Cesi volat „dezolatmi“ a proruskou chamraďou“, aby proti tomu nikto neprotestoval!

Ste predsa mudrejsi, nez hlupaci „dezolati“, ktori by s tym nesuhlasili!

 

Mali sme pravdu!

 

Pred „vojenskou operaciou“ v Iraku bolo na SME vela citatelov, ktori nesuhlasili s touto len „operaciou“ a pisali argumenty preco.
Celkom rovnako boli plateni trollovia, co chodili do diskusii a mali takychto ludi prekricat poctom komentarov, aby ludia po tejto vojne volali na zelanie vlady a ich poslusnych medii.
Vsade to bolo ako dnes, vsade sa volalo po vojne, na cele novinari a propaganda v mediach. Kazdemu, kto tu vojnu nechcel, pisali, ze je hlupak, nerozumie politike, nechape dovody, to bolo presne ako teraz, len vtedy ludom za to nenadavali, neurazali ich, lebo predchadzajuca generacia bola slusnejsia a nie tak vulgarna a znacifikovana, ako to mozete vidiet teraz.

Vyhrali v diskusiach zaplateni trollovia, ktori nas mali do toho volania po vojne dostat, ze tuto vojnu chce cele Slovensko.
Mnoho ludi aj vahalo, ze mozno naozaj nerozumeju politike, ked im to tvrdia intelektuali na to vzdelani, na SME takych bolo vela a odvolavali sa na svoje vzdelanie, na to, ze sa uz roky zaoberaju politikou a preto su fundovanymi odbornikmi posudit to a potrebnost tejto vojny.
Vyhrali teda intelektuali a odbornici, co tomu rozumeli lepsie.

 

Takto sa unasali deti predtym

USA po prehre vo Vietname unieslo tisice deti do USA, Kanady atd… Takto ich davali do lietadiel, babetka v otvorenych debnickach uz priamo v lietadle:

https://t.me/i20028843/64533

No koho to vtedy zaujimalo, ze sa unasaju deti?

===

Preslo par rokov a ukazalo sa, ze nemali pravdu, ze sa mylili, ze sirili len zaplatenu propagandu USA a ze samotni novinari v USA sa teraz ospravedlnuju, ze len nevedeli, comu sluzili! Nasi arogantni sa neospravedlnili dodnes a este boli za tieto klamstva povyseni a dnes stvu do dalsej a uz svetovej vojny.

Celkom rovnako sa po case ukaze, ze nemali pravdu, ze sa mylili, ze sirili zaplatenu propagandu USA a ze samotni novinari v USA sa budu ospravedlnovat, ze len nevedeli, comu sluzili! Uz teraz sa to zacina diat, ked vychadzaju na povrch spravy o zbytocnych stratach vojakov, o civilistoch, ktorych vojaci zneuzivali ako stity, o rozkradani pomoci pre Ukrajinu.
Kedze sa to este len zacina diat, mozu sa trollovia roztahovat, lebo su to vsetko este len konspiracie – Ukrajinci zbytocne straty nemaju, civilistov nezneuzivali, pomoc sa nerozkradala. Kto by to tvrdil, toho zmlatia alebo degraduju.

Jedneho dna, ked to uz bude v mainstreame, vsetci tito trollovia zmiznu, ako zmizli ti, co nas presviedcali, ze kto kritizuje zlu migracnu politiku, tak chce migrantov topit!

Kde teraz su?

Rovnako zmiznu aj tito, ked sa ukaze, aku propagandu tu dnes hlasaju a co vsetko sa a ako na Ukrajine rozkradlo zo zahranicnej pomoci a ake metody pouzivali na ukrajinskych vojakov, ktori to hlasili.

===

Dnes uz intelektuali neobhajuju vojnovu operaciu v Iraku, dnes si uz neobhajuju, ze tomu rozumeju lepsie, lebo su vzdelani a fundovani to posudit.

Dnes uz intelektuali neobhajuju prilev migrantov do Europy, dnes si uz neobhajuju svoju lepšiu ludskost, lebo su len citlivejsi chapat, ze to je len nevrazivost voci migrantom, bat sa vyssej kriminality.
Dnes si uz neobhajuju, ze tomu rozumeli lepsie, lebo su vzdelani a fundovani to posudit, ze ich plany s migracnou politikou nezlyhaju.

Dnes uz neobhajuju, ze do Europy prudia vacsinou matky s detmi a buduci vysokokvalifikovani ludia, co Europu zachrania a maju na to vsetko statistiky, ze to nie su ekonomicki migranti!

Dnes by to uz bola hanba, vsak?

Ktori intelektuali sa dnes ohanaju tym, ze su slnieckari a preto ludskejsi a citlivejsi a mudrejsi?

Dnes uz neobhajuju ani to, ze jeden sveter nam pri sankciach pomoze!

O par mesiacov sa uz nebudu hlasit ani k tomu, co pisali dnes!

Dufajme, ze nie v atomovom kryte pri ich inteligencii a funfovanej predvidavosti.

Dnes este nevedia, ze Ukrajina prehra a ze USA to uz vie, lebo maju z rokovani spravy. Dnes este neveria spravam v USA, ked to nebolo v nasom mainstreame.

Dnes bojuju s „dezolatmi“, ktori o stihackach USA nerozhoduju!

 

To, ze nas ozobracili, sankcie na zapade nedodrziavaju, ze kupujeme od Ruska len mnohonasobne drahsie, to ich nezaujima, lebo to nam v mainstreame nenapisali a spoliehaju na hlupost ludi! Takych je lahko ozobracit, aj nahnat do akejkolvek vojny!

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540533x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie