Založ si blog

Keby vo svojom vlastnom okolí videli, ako sa chytajú muži na front!

Keď Poliačik v tv kritizuje zbehov z vojny, že ich bude naháňať, rovno sa môže pridať k tejto iniciatíve najväčšej českej alternatívnej stránky za pomoc Ukrajine:

 

 

„Je načase pomoci Ukrajině mobilizovat ukrajinské muže ukryté v ČR!

Ukrajina potřebuje mobilizovat Ukrajince uprchlé před mobilizační povinností do EU, rozhodli jsme se Kyjevu pomoci

Napsali jsme tedy z redakce přímo Michailu Podoljakovi na adresu prezidentské kanceláře v Kyjevě a sdělili jsme mu, že v České republice je prakticky půl milionu Ukrajinců s azylem, kteří uprchli z Ukrajiny různými způsoby, a že vláda Petra Fialy by mohla Ukrajině pomoci mobilizovat uprchlé ukrajinské muže v ČR. Navrhli jsme Podoljakovi, aby ústřední vojenská správa AFU v Kyjevě za pomoci českého ministerstva zahraničí doručovala mobilizační předvolánky ukrajinským mužům na adresy v ČR, a to z hlediska branné povinnosti na Ukrajině, která neumožňuje jiným zemím EU poskytovat azyly těmto mužům, neboť spadají pod ukrajinskou brannou povinnost. Jedinou výjimkou jsou muži mladší 18 let a starší 60 let na území Evropské unie.

Rovněž jsme Michaila Podoljaka upozornili, že podle našich informací část Ukrajinců přichází do EU na falešné doklady, a takovým osobám by měl být zeměmi EU podle mezinárodních standardů odmítnut azyl automaticky bez pardonu, protože osoby cestující na falešné doklady nelze považovat za osoby, které potřebují azyl a mezinárodní ochranu. Výše uvedený případ z Brna to pouze potvrzuje.

Ukrajina potřebuje mobilizovat tolik mužů, kolik jich je k dispozici a v celé EU se odhaduje, že jsou až 3 miliony mužů z Ukrajiny, kteří prokazatelně spadají do mobilizační povinnosti. Je naprostý nesmysl, aby Fialova vláda posílala na Ukrajinu další zbraně, když to hlavní, co Ukrajině chybí, tedy vojenský mobilizovaný personál, se nachází přímo v ČR a je možné ty muže povolat a mobilizovat k nástupu na frontu ihned.

Hrozba nedůsledně kontrolované migrace z Ukrajiny se stává časovanou bezpečnostní bombou v ČR, do země cestují Ukrajinci na falešné doklady…

Fialova vláda chce určitě pomáhat Ukrajině, proto naléhavě vyzýváme Fialovu vládu, aby zahájila jednání s ukrajinskou stranou o možnosti asistované mobilizace ukrajinských mužů v ČR. Ukrajině to pomůže a rovněž to pomůže i České republice tím, že dojde ke snížení objemu ukrajinských uprchlíků. Pokud vláda v Kyjevě nechce jednat o míru, tak v tom případě bude potřebovat k dispozici všechny ukrajinské muže v Evropě, v celé EU. A právě Fialova vláda má možnost poslat Ukrajině nejen české zbraně, ale i ukrajinské muže! Péťo, to chce odvahu! Jdi do toho! Hodili jsme ti laso k Podoljakovi, tak se ukaž!

Proč vláda Petra Fialy nenabídne Zelenskému asistované mobilizace Ukrajinců v ČR? Zástupci AFU by mohli v ČR zřídit své pobočky a detašovaná pracoviště a odvádět Ukrajince přímo v ČR. Pokud Ukrajina nechce jednat o míru, musíme Ukrajině pomoci mobilizovat všechny ukrajinské muže v EU. Bude je potřebovat do strašlivé a dlouhodobé války s Ruskem.“

 

 

 

Kto ma číta, tak vie, že to je práve to, s čím najviac nesúhlasím, aby niekoho do vojny naháňali násilím a nútili ho ísť na skoro istú smrť a pre čo sa nerozhodol sám.

 

Ale keď je tu toľko pokrytcov, čo tvrdia, že toto je správne, týmto ľuďom by veľmi prospelo, keby vo svojom vlastnom okolí videli, ako sa chytajú muži na front! Keby vedľa seba videli, ako ich chytajú po chodníkoch, ako sa tí ľudia bránia, či by okolo prešli len tak – Máš byť hrdina! A máš byť morálny hrdina, tak nech ťa berú! Ja ti budem držať palce na twiteri, keď to budem sledovať na počítači.

 

A keď je tu toľko pokrytcov Ukrajincov, čo tvrdia, že toto je správne a pritom sa tu schovávajú pred mobilizáciou – len nie ich osobne. Nech chytajú iných a tam, kde to nikto nevidí.

 

Títo Ukrajinci tvrdia, že je to správne, lebo im, keď ušli pred mobilizáciou, už to nehrozí a k hrdinstvu nechajú nútiť iných a to svojich vlastných spoluobčanov, čo teda najviac nechápem, že aj vlastní spoluobčania.

 

Nech teda to hrdinstvo, ku ktorému nútia iných, ukážu, či naozaj s ním súhlasia.

 

Toto by ešte mohlo otvoriť ľuďom oči, keď im oči neotvára to, že Poliačik sa vyhráža slovenským teoretickým zbehom z vojny, ale ukrajinským už nie. Ak si to teda myslí pri všetkých zbehoch, môže to ukázať ako a čo by im ukázal.

 

 

„Dost lidí v EU si neuvědomuje, že jakmile začne jít teď na jaře do tuhého na frontě, tak ukrajinská armáda bude potřebovat stovky tisíc mužů, které nemá. Kde je najde? No přece v Evropské unii. Otázkou teď je, jestli dojde na povolávací rozkazy Ukrajinců v EU, anebo místo nich začnou chodit povolávací rozkazy Čechům.

Ale potom nenaříkejte a nenadávejte, až jednoho dne zjistíte, že místo nich musíte na frontu, třeba… třeba v rámci Asistenční mise Evropské unie pro Ukrajinu. Oni to myslí vážně s tou porážkou Ruska. A to znamená, že jsou připraveni i na válku s Ruskem.“

 

 

Potom by bola na mieste otázka, prečo Ukrajinec môže byť zbeh a môže sa schovávať u nás a Slovák nemôže byť?

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5548791x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie