Založ si blog

Inak proti nim nič nemám!

V jeden a ten istý deň som riešila, že vraj nemám používať pojem „konzervatívci sú…“ lebo to urážam celú skupinu, keď za tým následuje nejaká kritika a zarovno v ten istý deň som počúvala, že ľudia môžu hovoriť „homosexuáli sú…“ lebo to už neurážajú celú skupinu. Zato dokonca môže celá skupina aj keď všetci takí nie sú, lebo sa napríklad mali ozvať a nedopustiť to, čo sa im nepáči len na nejakej ešte menšej skupinke.

 

Tak prosím, aj tu máte dvojaký meter!

 

Keď hovoríte o homosexuáloch alebo LGBTI, tak sa vôbec nezaoberáte tým, či neurážate celú skupinu, ktorá taká nie je, ako to kritizujete a dokladáte dôkazmi aj z nejakých iných štátov.

Ale keď ja napíšem niečo o konzervatívcoch a ešte zdôrazním, že mnohí konzervatívci, tak ja vraj píšem o všetkých konzervatívcoch.

A kde je teraz to rozoznávanie, že predsa nemyslím všetkých?

 

Tak to napíšem vašim jazykom:

 

Nič nemám proti veriacim konzervatívcom, sama mám priateľov veriacich konzervatívcov a tí sú iní! Ale keď budú sústavne provokovať a otravovať spoločnosť, čo len ja viem 20 rokov dokola len sexom a primitívnymi tromi témami o smrteľnom zatratení homosexuálov, potratmi a sexuálnou výchovou, nečudujte sa, že toho majú ľudia po krk!

Však nech si to myslia doma a v svojom súkromí. Ja to rešpektujem, pokiaľ s tým niekde zalezú. Ale prečo sa s niečim tak primitívnym sústavne pretŕčajú na verejnosti?

 

Nie sú to vaše myšlienkové postupy, keď hovoríte o homosexuáloch? Však toto opakujete už 20 rokov a ešte vás to neomrzelo.

Pritom, aká je šanca, že stretnete homosexuála vo výstrednom oblečení? Žiadna, ak vyslovene nebudete striehnuť na nejakú fotku zo zahraničného Pridu.

 

Ale zato konzervatívcov, akých opisujem, tých stretnete na každom kroku v internetových diskusiách. A zas by vás chceli obťažovať svojimi tromi témami a začnú zas len o homosexuáloch, potratoch alebo sexuálnej výchove. A rovno do vás skáču, aby ste im niečo vysvetlili. Aktívne do vás skáču!

Skáče vari do vás homosexuál?

 

Tak to si buďte istí, že menej by mi vadili ľudia, ktorí by sa pri susednom stole bozkávali, ako ľudia, čo aktívne do mňa skáču, že 21 rok mám zas odpovedať na niečo, čo ich zaujíma a je to téma, pozor, napínavé, zas sú to potraty, homosexuáli a sexuálna výchova!

Vy ako ľudí už neobťažujete? Však ja som na túto tému už alergická! Homosexuála nestretnem, čo je rok dlhý, ale týchto máte na každom kroku vo virtuálnom priestore, kde s tým chodia prenasledovať „susedov“, že im našli vieru.

 

Mňa nikdy homosexuáli neobťažovali. Celé roky som nestretla ani jedného. A to mi vždy písali, že stretla, len som ich nespoznala!

Tak ako ma obťažovali, keď som ich ani nespoznala?

 

Raz sme šli s niekym po ulici a hovorí mi – To boli homosexuáli.

A ja – Kde?

Teraz šli okolo nás a držali sa za ruky.

 

Tak presne takto chcem stretávať tých MNOHÝCH vraj veriacich konzervatívcov. Aby mi niekto povedal: Teraz tu diskutovali dvaja takí. A ja sa spýtam kde? Keď pôjdeš tam a tam, tak ich nájdeš. Čiže nebudú ma oslovovať a nebudú sa mi prihovárať a nebudú sa pretŕčať v televízii, kde budú ešte aj na tlačovke a v parlamente hovoriť o homosexuáloch, potratoch a sexuálnej výchove z pohľadu ich viery, keď náš štát sa neviaže na žiadne náboženstvo.

 

Prestaňte ľudí pohoršovať primitívnou formou náboženstva, ktoré by sa malo zaujímať o duchovno a nielen dokola len témy okolo sexu.

Nikto na to nie je zvedavý, čo si robíte doma a svojim deťom takouto formou akože viery. My už vaše deti nie sme a vieme si nájsť vierovyznanie ako dospelí už sami. Táto vaša fanatická posadnutosť vychovávať k vašej viere susedov, je veľmi odporná a odpornejšia než keby ste sa len bozkávali.

 

 

Opakujem, že to nepíšem o všetkých konzervatívcoch, lebo väčšina z vás sú ateisti, ktorí pre nás žiadne primitívne náboženstvo nemajú, takže nám ho nemôžu vnucovať, asi neoslovilo ani ich.

Taktiež opakujem, že mám dobrých priateľov medzi veriacimi konzervatívcami, čo je predsa vaše zaklínadlo pri homosexuáloch, že keď medzi nimi máte dobrých priateľov, nemáte proti väčšine nič, čo zostala doma a neupozorňujú na seba a sú celkom iní.

 

Ja kritizujem len tých, ktorí sa pretŕčajú na verejnosti a tak ostatným vnucujú s len primitívnymi témami oproti duchovnu, ktorému by sa mali venovať na sebe a nie na susedoch.

 

Inak proti nim nič nemám!

 

 

A keby ste si mysleli, že homosexuálov čaká smrteľné zatratenie a tých, čo k viere vychovávajú len susedov už niečo lepšie, tak ste na veľkom omyle. O vašom duchovnom vývoji nerozhoduje len táto primitívna úroveň.

 

Taká malá ukážka byrokracie štempeľviery:

 

„„Postup je takýto: s osobou, ktorá sa civilne rozviedla alebo nežije s manželským partnerom, sa porozpráva kňaz, potom dotyčná osoba napíše žiadosť, kde opíše situáciu, a požiada o odluku a o povolenie pristupovať k sviatostiam. K tomu priloží farár odporúčanie vzhľadom na okolnosti. Tieto dokumenty sa s krstným a so sobášnym listom, prípadne s kópiou civilného rozvodu pošlú na biskupský úrad,“ opisuje postup farský administrátor v bratislavskom Ružinove Marián Husár.

Ako zistil Svet kresťanstva, v Českej republike a ani v Poľsku rozvedení nemusia žiadať biskupský úrad o možnosť pristupovať k sviatostiam. Ide najmä o prípady, keď rozvedená osoba nemá iného partnera a nie je vinnou stránkou rozvodu. Jej situáciu posúdi miestny kňaz.

„Hovorí sa o povinnosti zachovať manželské spolunažívanie. Túto povinnosť manželia na seba zobrali pri odovzdaní manželského súhlasu, keď vedome a dobrovoľne uzatvárali ,spoločenstvo celého života‘ (kán. 1055 §1 CIC), no a to spoločenstvo majú utvárať ,pod jednou strechou, pri jednom stole a v jednej posteli‘.

Ak manželia tak nerobia, tak potom niečo nie je v poriadku a dochádza k neplneniu si manželských povinností a nezachovávaniu Božieho a cirkevného zákona. Týmto už vstupujeme do oblasti hriechu a prekážky, pokiaľ ide o prijímanie sviatostí,“ vysvetľuje Peter Majcher.

Cirkevný sudca pokračuje, že udelením manželskej separácie dochádza k dovoleniu zo strany cirkevnej autority prerušiť manželské spolunažívanie, ak na to existuje vážny dôvod, ktorý cirkevná autorita najskôr preskúma. Tieto dôvody takisto menuje CIC.

 

https://svetkrestanstva.postoj.sk/116628/preco-musia-na-slovensku-ziadat-o-povolenie-pristupovat-k-sviatostiam

 

 

Takto byrokraticky vidieť vieru, to je väčšia absurdnosť ako a dosaďte si akúkoľvek fotku z Pridu.

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5548371x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie