Založ si blog

Milión obetí, ktoré pre náš rasizmus nikoho nezaujímali! Nedozvedeli ste sa meno ani jednej!

„Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala ruských vojakov a veliteľov, aby ukončili vojnu na Ukrajine. Pri každom jednom zmarenom civilnom živote podľa nej porušujú vojenskú disciplínu a strácajú dôstojnícku česť. Uviedla to na sociálnej sieti.
„Ruskí vojaci, velitelia, všetci, ktorých sa to týka, ak ešte cítite v sebe zvyšky ľudskosti, preberte ju k životu a skončite túto strašnú vojnu. Každým ďalším dňom len zväčšujete armádu zranených duší a tiel žien, detí a nevinných ľudí. Ubližovať bezbranným je prejavom tej najväčšej slabosti,“ povedala.
Vojenskú agresiu hlava štátu odsúdila. „Vidím už len tváre desiatok žien, detí, civilistov, ktoré prechádzajú obrovskou bolesťou. Vidím pred sebou duše ľudí navždy zjazvené utrpením,“ dodala.“
.
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/166386-zuzana-caputova-sa-v-prihovorila-ruskym-vojakom-v-ich-materinskom-jazyku-vyzvala-na-ukoncenie-vojny?fbclid=IwAR0L1fXZ90nIetjmSbAuem9pOYACuP8v9UVjvbxzsXPSrOnW4fBSR9zZkLA&campaignsrc=tn_clipboard
.
.
.
Predstavte si správu:
.
.
.
Zuzana Čaputová vyzvala amerických vojakov a veliteľov (nie USA), aby ukončili vojnu v Iraku. Pri každom jednom zmarenom civilnom živote podľa nej porušujú vojenskú disciplínu a strácajú dôstojnícku česť. Uviedla to na sociálnej sieti.
„Americkí vojaci, velitelia, všetci, ktorých sa to týka, ak ešte cítite v sebe zvyšky ľudskosti, preberte ju k životu a skončite túto strašnú vojnu. Každým ďalším dňom len zväčšujete armádu zranených duší a tiel žien, detí a nevinných ľudí. Ubližovať bezbranným je prejavom tej najväčšej slabosti,“ povedala.
Vojenskú agresiu Čaputová odsúdila. „Vidím už len tváre desiatok žien, detí, civilistov, ktoré prechádzajú obrovskou bolesťou. Vidím pred sebou duše ľudí navždy zjazvené utrpením,“ dodala.
.
.
.
Milión obetí, ktoré pre náš rasizmus nikoho nezaujímali!  Nedozvedeli ste sa meno ani jednej!
.
.
.
.
Presne viem, čo by na také jej video napísali naši „intelektuáli“ trasúci sa o svoju kariéru „intelektuálov“. Viem to preto, lebo som to osobne zažila, čo takým písali intelektuáli na SME.
.
Napísali by jej, že je len hlúpa a nerozumie ani príčinám, ani dôsledkom tejto spravodlivej a nutnej „vojenskej operácii“, ktorá bola najvyššími predstaviteľmi USA „citlivo zvažovaná“. A keď nerozumie politike, má byť ticho a variť halušky, hoci nemajú voči ženám žiadne predsudky.
Bola by pre nich možno intelektuálka, ale nevzdelaná, pochopiteľne a naivne sentimentálna. Veď predsa nejde o našich susedov a taká vojenská operácia stojí aj za milión ľudských obetí! Stačí tie deti nevidieť a chápať, že vysoká civilizovaná úroveň amerických vojakov odstránila z vojen pojem „znásilňovanie“ na ojedinelé prípady.
Hlavne, že ste tie ženy nevideli a preto to vašu ctenú ľudskosť doteraz nezaujímalo!
.
.
.
Žiaden ruský vojak Vaše videjká nepozerá – o to trápnejšie je, ako sa iba predvádzate.“
 .
No vážne, predstavte si takú ženu, čo by sa miesto USA prihovárala americkým vojakom a myslela by si, že si ju aspoň vypočujú. Skôr vo filme, keď sa už vrátili z vojnovej operácie. Aká hlupaňa by to bola pre našich intelektuálov. Ale veď dobre, žena, čo nechápe, že o tom nerozhodujú vojaci, kde ich pošlú, ale také osoby ako Čaputová!
.
.
 
„Ste prázdna, vediete jalové reči, ste falošná a protislovenská. A takto si Vás bude pamätať história.“
.
.
.
 
Naozaj patrí k elite, ktorá nám tu organizuje vojny bez ohľadu na ľudské obete.
Určite si to o sebe nemyslí, veď kto z nich si myslel, že by mohol byť nejaký zlý človek. Všetci z nich predsa cítili, mali lásky, deti, prežívali dojatie.
Niet nič ľahšie na svete, ako sám seba oklamať, že to, čo mi prináša prospech, prežitie, ocenenie, prijatie, kariéru, zabezpečenie… sú správne myšlienky a zdôvodnenia. A preto aj ona do špiku kostí verí správnej propagande, že je správna a odôvodnená. Prinieslo jej to prospech, prežitie, ocenenie, prijatie, kariéru a zabezpečenie.
Keby ju považovala za nesprávnu, nikdy sa nestane prezidentkou, neprinieslo by jej to žiadny prospech (výlučne v opozičnej strane), neprežije, keby moc tárala, nemá žiadne ocenenia, stratila by aj tie, čo kedysi získala, jej vlastné okolie by ju už neprijímalo (hoci vraj nie sú ovce), išlo by jej aj o prácu, nielen kariéru (intelektuálov je čím vydierať) a nebola by zabezpečená ani ona, ani jej deti. Prečo by ju mala považovať za nesprávnu?
.
Kto z vás by na jej mieste povedal: „O všetko prídem, skončím na smetisku a vlastné deti ma ešte budú považovať za fašistku?“
Väčšina ľudí by si povedala – „Svet aj tak nezmením, aspoň deti zabezpečím.“
.
.
Ľahšie sa to vidí zo smetiska, keď nemáte o čo prísť a nič vám neponúkajú a neponúkli. Vtedy si môžete dovoliť myslieť aj na obete.
Možno preto je napísané – Ľahšie bude chudobnému prejsť do božieho kráľovstva ako bohatému. Pragmaticky nemá o čo prísť, keď pomyslí na iných v biede a ktorých obetovali.
.
Asi nebude najmorálnejší – najstatočnejší taký človek, čo nič nemá, o nič prísť nemôže a preto sa oháňa aspoň svojou morálkou, ale človek, čo má kariéru aj zabezpečenie a dokáže zabrániť mnohým obetiam.
.
.
.
.
Koľko tých obetí bude, ukáže budúcnosť, ako pri vojne v Iraku. Dúfajme, že nie po tretej svetovej a že naši intelektuáli budú až do smrti len tvrdiť, že keby bola aj tretia svetová, bolo by ich menej!!!
 
 
Oni vedia zatiaľ len to, za čo sa iným oplatí obetovať aj život.
.
Aj Čaputová by si to rozmyslela, či sa oplatí a za čo sa oplatí, keby mala inú ponuku, že za čo na svete by vymenila svoje dcéry, aby boli znásilnené a zavraždené. Hoci teraz vie, že za slobodu by ich obetovala. Lebo bez slobody by im bolo zbytočné žiť.
Všetky tie znásilnené a zavraždené obetovali politici len ako vojaci. Nie jeden Putin, ale boj mocností o územia a zdroje v mene toho, že Ukrajina si môže vybrať, či chce byť v NATO. Za to sa teda oplatí byť aj znásilnený aj zavraždený.
.
A nám tu museli viesť neuveriteľnú propagandu, aby sme to chceli. Za čo iní sa radšej dajú aj znásilňovať aj vyvraždiť.
Intelektuáli predsa vedia, že o tom rozhoduje len jeden človek na svete.
.
.
.
.
.
„Spojené štáty sa otvorene vyhrážajú Šalamúnovým ostrovom, že proti nim podniknú tvrdé kroky, ak okamžite nezrušia zmluvu o vojenskej spolupráci s Čínou.“
.
.
.

Juraj Draxler (náš bývalý minister školstva) 26.4.:

.

.

„USA: s kým budete vojensky spolupracovať si nebudete vyberať vy. O tom rozhodujeme my
Oči Európy sa upierajú na Ukrajinu, ktorá išla do krvavého konfliktu s Ruskom kvôli vojenskej spolupráci s USA.
Huckaná sloganmi, že ako suverénnej krajine jej nemá kto čo diktovať, čo sa vojenských záležitostí týka.
Medzitým sa v tieto dni na druhom konci sveta odohráva úplne opačná dráma:
Spojené štáty sa otvorene vyhrážajú Šalamúnovým ostrovom, že proti nim podniknú tvrdé kroky, ak okamžite nezrušia zmluvu o vojenskej spolupráci s Čínou.
USA odmietli vylúčiť inváziu na ostrovy.
Šalamúnové ostrovy pritom nie sú pri hraniciach s USA. Od americkej pevniny sú vzdialené skoro presne 10 tisíc kilometrov. Ale USA už od 2. svetovej vojny považujú celú oblasť stredného Pacifiku až po Austráliu za „svoju“. Žiadna iná veľmoc tam nesmie rozvíjať vojenskú prítomnosť.
A to, žeby na Šalamúnových ostrovoch mohli permanentne kotviť čínske vojenské lode, je pre nich červená čiara, hovoria – hoci ostrovy vylučujú, že by toto bolo v pláne. Ale to Američanom nestačí.
Jediné, čo ich v tento moment brzdí, je to, že by to vyzeralo trochu hlúpo, ak by vojensky udreli na malý ostrovný národ, kým hlasno kričia proti ruskej odvete voči Ukrajine. Tak to zatiaľ skúšajú len vyhrážkami.
Ale netreba si robiť ilúzie. Ak to tam aj poostreľujú a obsadia, veľký krik okolo toho nebude.“
.
.
.

Ak Čína postaví na Šalamúnových ostrovoch vojenskú základňu, USA nevylučujú útok

.

„Samozrejme, rešpektujeme suverenitu Šalamúnových ostrovov, ale taktiež im chceme dať najavo, že ak podniknú kroky na zriadenie de facto stálej vojenskej prítomnosti alebo vojenského zariadenia (Číny), budeme mať značné obavy a veľmi prirodzene na to budeme reagovať,“ povedal Kritenbrink.“

https://hnonline.sk/svet/26986442-ak-cina-postavi-na-salamunovych-ostrovoch-vojensku-zakladnu-usa-nevylucuju-utok

 
.
.
.

USA nevylučujú vojenský zásah voči Šalamúnovým ostrovom

.

„Washington 26. apríla (TASR) – Spojené štáty nevylučujú vojenskú intervenciu voči Šalamúnovým ostrovom v prípade, ak na svojom území umožnia Číne vybudovať vojenskú základňu. Vyplynulo to z utorkových vyjadrení námestníka amerického ministra zahraničných vecí pre záležitosti východnej Ázie a Tichomoria Daniela Kritenbrinka. TASR prevzala správu od britského denníka The Guardian.

„Samozrejme, rešpektujeme suverenitu Šalamúnových ostrovov, ale taktiež im chceme dať najavo, že ak podniknú kroky na zriadenie de facto stálej vojenskej prítomnosti alebo vojenského zariadenia (Číny), budeme mať značné obavy a veľmi prirodzene na to budeme reagovať,“ povedal Kritenbrink. Minulý týždeň sa stretol s predsedom vlády tichomorského súostrovia Manassehom Sogavarem.“

https://www.teraz.sk/najnovsie/usa-nevylucuju-vojensky-zasah-voci/629031-clanok.html

.
.
.
Takže zo strany USA sa nič nezmenilo! Od nich to bude len „vojenský zásah“, keby niekto chcel o sebe v nejakej krajine sám rozhodovať s kým bude mať spoluprácu.
.
Tak môže o tom rozhodovať niektorá krajina slobodne alebo nie?
.
.
Nedá sa tak, že keď nám vyhovuje, tak nemôže a keď nám vyhovuje, tak môže.
Alebo my sa budeme cítiť ohrození a iní sa nesmú cítiť ohrození.
.
.
.
.
.
Koľko tých obetí bude, ukáže budúcnosť, ako pri vojne v Iraku. Dúfajme, že nie po tretej svetovej a že naši intelektuáli budú až do smrti len tvrdiť, že keby bola aj tretia svetová, bolo by ich menej!!!
.
.
.
To naozaj nerozumiem tejto intelektuálnej logike, že po tretej svetovej vojne by bolo menej obetí!
.
To je logika novodobých intelektuálov!
.
 
Ale zdravý rozum takú logiku nemá!
.
.
.
.
.
.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518725x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie