Založ si blog

Môj názor k cenzúre kritiky českej a slovenskej vlády

Zo zakázaných médií som sledovala Hlavné spravy, Infovojnu a Aeronet. Všetky tri médiá som aj kritizovala, na Aeronete som sa kvôli tomu aj pohádala, o čom som písala tiež, ako ma potom scenzúrovali tam, keď som ich tam v diskusii kritizovala. Tu som o tom mala článok, kde som citovala, čo mi vymazali. Píšem to ako dôkaz, že som ich správy neprijímala nekriticky, ale aj kritizovala rovnako ako iné, ako som napríklad kritizovala aj Blahu alebo Smer. To sa tu len falošne ľuďom podsúva, že nejaké stránky čítajú ľudia nekriticky. Nie je to pravda, lebo aj u Blahu som videla, čo mu tam vytýkajú zas jeho čitatelia. Všade sa našli čitatelia, čo aj kritizovali tieto stránky aj ako ich čitatelia. To je podvod na občanoch, vydávať ich ako nekritických k tomu, čo čítajú. Dôkazom toho je napríklad Infovojna, kde sa skoro denne Lichtner sťažoval, ako mu ich poslucháči nadávajú, lebo pravidelne kritizovali Smer alebo ĽSNS a to sa nepáčilo buď voličom Smeru alebo ĽSNS. Poslucháči Infovojny kritizovali aj ich hosťov, či tam bol Marček alebo Fico alebo Danko. Robiť zo všetkých občanov, čo sledovali alternatívne médiá len primitívov, čo veria hocčomu, je útok na občanov za to, že sa im nepáčia noviny 5 % bubliny. Asi tak, každý, komu sa povinne nepáčime, je primitív!

Keby to tak bolo v obchodoch, že niekde povinne nenakupujete, tak Lidl by si mohol dať reklamu: Každý, kto u nás nekupuje, je primitív! A všetky iné obchody sú len pre dezolátov, čo si kúpia bársaké sr…. a bársaké handry! Tiež by mohli zakázať predaj v iných obchodoch, lebo tým asi naženú zákazníkov len k sebe, keby teda mali tú drzosť ako novinári 5 % bubliny. 

 

Keď sa vrátim ku kritike alternatívnych médií, tak na Infovojne sa mi nepáčili témy o homosexuáloch a k domácemu násiliu. Voľakedy ma to tak poburovalo, že som ich kvôli tomu nepočúvala a len kritizovala. Neskôr tieto témy vytlačili iné a preto som ich už mohla počúvať. Za najväčší prínos Infovojny považujem to, že na Slovensku prakticky nikto nedokázal kritizovať Smer tak, aby sa ľuďom otvárali oči. Novinári mainstreamu to nedokázali, lebo tým 5 % z bubliny to zvyšní občania neverili. Ale keď Smer vytrvalo a celé roky kritizovala Infovojna, tým už to veriť začali, keď poslucháči a čitatelia videli, že kritizujú všetkých doradu. Vďaka tejto objektívnosti sa v tomto infovojne darilo najviac, aby to obyčajným jazykom ľuďom vysvetľovali, že akí sú tí politici Smeru farizejskí. A robili to v Infovojne dlhé roky napriek tomu, že im za to ich poslucháči pravidelne nadávali a Lichtner mal už toho plné zuby, ale nedali sa a kritizovali ich ďalej.

 

Tu chcem vypichnúť hlúposť 5 % bubliny novinárov.

 

Keby mali rozum a chcú oslabiť Smer a aby ľudia nevolili Smer, tak by ich nechali pôsobiť takto naďalej, lebo nikto iný tu nedokáže Smer skritizovať lepšie, aby ľudia nemali len ružové predstavy o Smere, hoci je v opozícii. Stále ľuďom pripomínali a pripomínajú v čom všetkom sa Smer správa dvojtvárne.

Ale títo 5 % novinári si myslia, že stačí, keď o Smere budú písať oni, čo im už ľudia neveria! Tým pádom zmizla kritika Smeru, ktorej boli ľudia prístupní!

Takže si vlastne touto cenzúrou Infovojny strelili do nohy, lebo bez kritiky Smeru o to viac ľudí bude voliť Smer. Blaha by mohol napísať – Ďakujeme, že ste tak sprostí!

 

 

Hlavné správy ma až tak nezaujímali, lebo tam neboli žiadne dlhšie analýzy a rozhovory a boli dobré na rýchly prehľad o opozícii. Keď ste rýchlo chceli vedieť, čo je nové a na čo by ste v mainstreame čakali ešte dva dni, kedy sa to dostane aj do mainstreamu, tak na Hlavných správach to už bolo, že opozičný politik ten a ten sa takto posekal s tým a tým… Hneď ste boli v krátkom a rýchlom obraze, kto sa zas kde z opozičníkov posekal a prečo. Na Hlavných správach mi vadili asi najprimitívnejší čitatelia. To som Hlavným správam v niekoľkých článkoch vytýkala, že tam sa diskusie vôbec nekontrolujú a nemažú vulgárne komentáre. To znižovalo úroveň týchto Hlavných správ možno na nejaký Nový čas alebo Topky, čo už ani neotváram.

Kde sú teraz nejaké noviny, čo by v tomto nahradili Hlavné správy, aby sa rýchlo čitatelia dozvedeli, čo je nové o opozícii? Kde túto dieru v informáciách nahrádza mainstream? Kde sa čitatelia a voliči opozície dozvedia informácie o svojich politikoch?

To si ako myslíte, že im majú stačiť prevažne len 5 % novinári „demokratickej bubliny“, ktorá ich politikov, ktorých volili, len uráža? Veď tým urážate aj ich voličov! Nemajú právo aj voliči opozície na informácie o svojich politikoch a aby boli podané slušne a nie ako len primitívom? Sú všetci občania, čo nevolili túto vládnu koalíciu, len primitívi? Kto zaplní teraz túto informačnú dieru? Čo majú teraz títo voliči a občania čítať? Vari nie Schutza, pre ktorého sú len prasce?

Tu je príklad, čo napríklad vymazali spolu s Hlavnými správami. No kritiku vlády!

https://janatutkova.blog.pravda.sk/2022/03/03/pan-minister-mikulec-hlavne-spravy-nesirili-ziadnu-nenavist-a-nepravdu-o-utecencoch-z-ukrajiny/

 

 

Aeronet, hoci je to už česká alternatíva, mal najväčší prínos v tom, že rozhodne nikdy nešírili niečo tak primitívne, ako že Putin je nejaký spasiteľ, čo sa možno niekde na nejakej alternatívnej stránke aj písalo, len ja také nepoznám. Jediné také poznám len z Česka a to Tadesco, kde Putina vykresľovali ako nejakého spasiteľa a záchrancu a rovnako aj Trumpa. Ak toto má byť prokremeľská propaganda, tak asi s účinnosťou našich 5 % novinárov na 5 %. To som čítala len niekoľko dní, aby som mala predstavu, ale to ani v Česku nečítajú.

Najväčší prínos Aeronetu bol v tom, že sa vysmievali, doslova vysmievali z čitateľov, ktorí veria Putinovi, že Putin je už nejaká dobrá postava ako v rozprávke. Ale to by ste ich museli počúvať, aby ste to vedeli, že Putina vykresľovali ako bábku všetkých zlých síl, ktoré kritizovali. Tiež sa to mnohým ich čitateľom a poslúchačom nepáčilo, lebo bežne ľudia túžia veriť – Ktorí sú tí dobrí a ktorí sú tí zlí? A  Aeronet im dokola opakoval, že že nie je medzi nimi rozdiel a len sa vám to zdá, to je len vaše zbožné želanie, že Rusko a Putin sú už tí dobrí, ale totalitu tam majú jedna radosť a vy už pred tým zatvárate oči! Tiež mal toho ten ich pán VK plné zuby, že to ľuďom stále opakujú a vynárajú sa im aj tam ľudia, čo chcú veriť v rozprávku o dobrých a zlých.

Aeronet teda nevypli pre to, že sa zastávali Putina a Ruska, keď opak bola pravda, ale pre kritiku ich českej vlády alebo americkej. Ani to nesmú! Nesmú kritizovať českú vládu ani americkú! 

 

 

========

 

 

Chmelár 3.3. k cenzúre akejkoľvek kritiky českej alebo slovenskej vlády:

 

Kde-kto bude teraz namietať, že „blokovanie“ predsa nie je cenzúra. Ubezpečujem vás, že od roku 1848, kedy Európou prebehla vlna revolúcií a ich súčasťou bolo aj zavádzanie slobody tlače, sa žiadne obnovenie cenzúry nenazvalo týmto zdiskreditovaným názvom. Cenzúrne orgány sa nazývali úradom nad bezpečnosťou tlače, tlačovou radou, tlačovým dozorom, dokonca v niektorých štátoch aj komisiou pre slobodu tlače. V Európskej únii sa cenzúra nazýva „regulácia“ a propaganda „strategická komunikácia“, takže ako vidíte, vynachádzaví sú dosť, George Orwell by z nich mal radosť.

Fascinuje ma, že piatkové rozhodnutie parlamentu o obmedzení slobody prejavu slovenské mainstreamové médiá privítali. Ale už o dva dni šéfredaktori médií hlavného prúdu hromadne odsúdili obmedzovanie slobody novinárskej činnosti v Rusku. Vraj je neprijateľné, aby boli zverejňované iba informácie z vládnych zdrojov. Šéfredaktorka Sme Beáta Balogová vyjadrila znepokojenie, že sa ocitneme vo svete, kde za kritiku mocných bude hroziť väzenie. A viete, čo je na tom úplne šialené? Že to, čo kritizujú v Rusku, schvaľujú u nás doma! Vykresľujeme Rusko tými najtemnejšími farbami, ale v Rusku stále môžete sledovať západné médiá, vrátane tých ukrajinských, kým u nás boli ruské zablokované.

Ak im to prejde, budú to skúšať opäť a zasa a znova. Už stihli znormalizovať televízie. Všimnite si to sterilné spravodajstvo a jednostranné komentáre. Niet oponentov, niet iných názorov, niet nikoho, kto by im narušil ten prúd lží, poloprávd a propagandy. Je tragikomické vidieť ministra obrany Naďa, ako sa spupne rozkročí a spokojne povie pred kamerami: „Kde sú teraz moji oponenti? Vidíte? Zaliezli.“ Nie. Nikam sme neodišli. Umlčali ste nás. Presnejšie, pokúšate sa o to. Ale hlas tohto národa neumlčíte. Keď jačíte, že pôjdeme za mreže, hovoríte to s väčším strachom ako my počúvame tie nezmyselné obvinenia. Získali ste nových sluhov, nových udavačov, ale nikdy si nezískate srdcia tohto ľudu.“

(krátené)

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5213268245371692/

 

 

Tak najprv ich Naď zakáže a potom povie: Kde sú teraz moji oponenti? Vidíte? zaliezli.

A tak majú pravdu aj v televízii bez diskusií, nemajú žiadnych oponentov, lebo ich zlikvidovali a diskusie nepripustili!

Kto má pravdu, vždy si svoje názory vie obhájiť a nemusí oponentov len zlikvidovať! Televízie bez diskusií sú najlepším dôkazom klamstiev!

 

 

Toto som si ešte nevypočula, ale je to z Česka téme, tak aj vás by to mohlo zaujímať:

Jindřich Rajchl: Zablokování webů je podle práva možné jen tehdy, když porušují zákon

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5554333x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie