Založ si blog

„Keď inde 8 z 10 ťažkých covidových pacientov umrie, u nás 8 z 10 pacientov prežije. “

Chmelár 1.3.

 

ĎAKUJEM, PÁN PREMIÉR!
„Priatelia, už viac ako hodinu ma tu trhá od smiechu. Po nečakanom dovezení vakcíny Sputnik V na územie Slovenskej republiky sa všetci agenti a dosadení miestodržitelia amerického impéria prestali ovládať a krotiť svoje antiruské šovinistické pudy a doslova vybuchli. Šéfa parlamentného eurovýboru Tomáša Valáška let do Moskvy tak rozčúlil, že na protest odišiel z vládnej koalície…
Mne je úplne jasné, že od Igora Matoviča je tento krok čistý politický kalkul, ktorým sa pokúsil zachrániť svojho najvernejšieho ministra, Mareka Krajčího. Ale bol to dobrý krok a možno jediná správna vec, ktorú vo funkcii premiéra urobil. Urobil tak v poslednej chvíli, keď už hrozilo, že nám ostatné štáty vakcíny vykúpia. Zahanbil tak aj predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý sebavedomo tvrdil, že Matovič tára a žiadne vakcíny neprídu. Pripísal si naozaj dobrý bod a ja mu za to po prvýkrát ďakujem. A je mi jedno, kto mu pri tom pomáhal a ak to bol naozaj kapitán Danko, tak nech ho za to pre mňa za mňa povýšia na majora. Podstatné je, že Slovensko výrazne zvýšilo šancu, aby sme sa z tejto nočnej mory dostali. Je to len a len na vás. Nie je dôvod sa rozčuľovať. Neviem, akým právom sa nejakí politici starajú do toho, aké vakcíny si želajú ľudia. Pichajte si do seba, čo chcete alebo nepichajte do seba nič. Ste slobodní ľudia. Ja som hneď na začiatku avizoval, že sa zaočkovať dám. A keď mám tú možnosť, vyberám si ruskú vakcínu Sputnik V. Ďakujem, pán premiér.“
(krátené, je to dlhé)
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/4047646531933875/
.
.
Aj ja sa chcem dať zaočkovať vakcínou Sputnik V. ako minister hospodárstva Sulík povedal v závere diskusie na SME, že napríklad Sputnikom a on si nevyberie nejaký „šunt“. Takže, jeho sa pýtajte, ktoré vakcíny Sulík považuje za „šunt“. Nie Matoviča, ktorý povedal len dve slová „vieme svoje“.

 

 

 

Útoky primárov na Mesíka

 

 

Naši lekári a odborníci a vedci hore zlyhali, keď nikto z nich neupozorňoval v čase pandémie na včasnú ambulantnú liečbu, ktorá by bola zastavila toľko úmrtí.

A teraz je v ich záujme, aby sa nedokázalo, nakoľko mohla byť včasná ambulantná liečba kľúčová, preto im vyhovuje, keď sa to nedokáže, ani ich zlyhanie, že o tom vôbec nehovorili, hoci mali celé mesiace pandémie toľko mediálneho priestoru!

 

Ale to píšem o lekároch odborníkoch a vedcoch hore v tých pandemických komisiách a o tých, čo sa striedali v rôznych médiách a o tomto nikde nehovorili a o toto sa nezaujímali.

Nikde, celkom nikde nepíšem o primároch nemocníc, ktorí majú plné ruky práce v zachraňovaní životov už toľkých zanedbaných pacientov. Nikto predsa primárom nemocníc nemôže vyčítať, že pacientov neliečili vo všeobecných ambulanciách, v ktorých oni nepracujú! A najmä, keď od tých odborníkov hore nemali žiadne pokyny alebo protokoly, ako inak by mali liečiť, keď to tých odborníkov ani nezaujímalo!

 

Pre istotu tu zopakujem, čo som už k nim písala 21.2.:

 

Pozor! To nie je v záujme primárov nemocníc, ktorí sú preťažení a celkom vysilení v boji s covidom. To nie sú tí odborníci lekári, v ktorých záujme bolo neliečiť a ktorí to všetko takto riadia. Oni nie sú zodpovední za riešenia v pandémii, keď robia všetko, čo je v ich silách a s tým, čo majú a čo im prikázali zhora celkom iní odborníci a vedci a ich inštitúcie.

 

Nie primár alebo lekár v prvej línii má suplovať odborníkov a lekárov hore, ktorí na to mali noviny, komisie a médiá, kde o tom mali hovoriť a sa včasnej ambulantnej liečby dožadovať! To teraz píšte im, prečo sa o to nezaujímali, prečo o tom nikde nehovorili, prečo po tom nevolali a prečo sa teraz tejto zodpovednosti chcú zbaviť!

 

Nie primár a lekár v prvej línii za to môže, čo sa neudialo hneď po nákaze a cez ambulantnú liečbu!

Im priviezli už zanedbaných pacientov, ktorým nemal kto pomôcť a čím im pomôcť! To zas ani lekári zo všeobecných ambulancií nemôžu za to, že nedostali lieky pre pacientov! Ale určite majú viac času vám odpovedať, prečo sa tých liekov do svojich ambulancií nedožadovali! A prečo sa báli ozvať, že nemajú čím pacientom pomôcť!

 

https://malinova.blog.pravda.sk/2021/02/21/politici-maju-poskytnutu-vcasnu-ambulantnu-liecbu/

 

 

Nepáči sa mi, keď primári nemocníc útočia na Mesíka a to len preto, že pacienti útočia na nich. Vždy budú nejakí pacienti na lekárov útočiť a to tak je vo všetkých profesiách. A teraz zvlášť, keď im príbuzní zomierajú, lebo ich zdravotná starostlivosť predsa bola v mnohých prípadoch zanedbaná aj keď nie nemocnicou. 

To, že sa Mesík a ďalší dožadujú včasnej ambulantnej liečby, neznamená, že útočia na bežných lekárov alebo primárov nemocníc a znevažujú ich prácu.

Všeobecní lekári u Bukovského hovorili, že také dostali aj pokyny. Tým odborníkom hore naopak vyhovuje, keď pacienti budú útočiť na lekárov a lekári a primári im to za nich vrátia, keď rozoštvú pacientov a lekárov, lebo tým sa odsúva pozornosť od tých odborníkov hore, čo to mali riešiť!

A presne na to tento primár aj skočil.

 

Primár Hložník:

 

„Neviem pochopiť, prečo Ján Baránek či Juraj Mesík znevažujú prácu lekárov, hovorí primár Jakub Hložník z ARO v Petržalke.

„Hložníka sa osobne dotýka, keď ľudia na sociálnych sieťach bez bližších znalostí vyčítajú lekárom, že pacientov nechávajú umierať. „Na oddelenie nám priviezli aktívneho šesťdesiatnika, športovca, ktorý krátko po nákaze skúšal aj ivermektín. Je na umelej ventilácii pľúc. Mám napriek tomu hovoriť, že je to stopercentný liek? Len preto, že to chcú ľudia počuť?“ pýta sa Hložník.

Na internete na nás útočia, že prečo neaplikujeme nové postupy, o ktorých si tí ľudia niekde prečítali. Linkujú mi protokoly FLCCC , kde sa odporúča ivermektín, vitamíny, zinok a ďalšie veci.

Všimol som si, že s týmto v rozhovoroch operuje hlavne pán Juraj Mesík. Pritom s výnimkou ivermektínu, ktorý donedávna nebol dostupný, je naša liečba rovnaká ako inde vo svete, pričom momentálne skúšame aj ivermektín.

Keď si čítam diskusie napríklad pod profilmi niektorých novinárov, tak tam som naďabil na rozumných ľudí, ktorí diskutujú vecne. Keď potom vidím diskusie napríklad pod Mesíkovými statusmi, tam nás pomaly idú ukameňovať.

Keď hovoríme o sociálnych sieťach, nemôžeme vynechať tému ivermektín, ktorú sme už trochu načali. Aký máte na ivermektín názor?

 

Nech sa pokojne vyskúša, riziko vedľajších účinkov je pri väčšine ľudí malé, pokiaľ ho nebudú jesť ako lentilky. Ale druhá vec je, čo sa okolo neho deje. Veď už je známy prípad človeka, ktorého brala záchranka, pretože pojedol ivermektín pre papagáje. Primár Kulkovský z Považskej Bystrice napísal status, že pacientom na jeho oddelení ivermektín nezabral. No a hneď sa do neho začali ľudia púšťať.

Áno, to zástancovia ivermektínu hovoria, že viac než v nemocnici má zmysel v ambulantnej liečbe. Jeho najväčšia sila má byť týždeň či dva po nákaze, pretože vtedy údajne bráni rozmnožovaniu vírusu. Na našom oddelení máme pána, ktorý bral ivermektín ešte doma. Bol to zdravý chlap, šesťdesiatnik, športovec. Bral doma ivermektín, napriek tomu je u nás na umelej pľúcnej ventilácii. Jasné, je to jeden prípad, z ktorého sa nič nedá vyvodzovať. Ale na internom sa tiež hromadia pacienti, ktorých museli priviesť do nemocnice, hoci brali ivermektín. Tak čo mám teraz hovoriť? Že je to stopercentný liek? Len preto, že toto chcú ľudia počuť?“

https://dennikn.sk/2287395/primar-hloznik-na-facebooku-ma-poucoval-aj-murar-nech-nam-hrdinovia-radsej-pridu-pomoct/?ref=copy

 

 

Neviem, prečo si myslí, že má hovoriť, že ivermektín 100 % zaberá, keď sa tu už celé mesiace píše, že najviac zaberá, o čo skôr sa podá!

Čo potom o ňom vie, keď toto nevie?

A prečo tvrdí, že toto chcú ľudia počuť? Veď ľudia chcú počuť, že lekári podávajú včasnú liečbu, že zdvihnú telefón a vôbec nejakú liečbu dostanú!

Čo by tak povedal, keby jemu príbuzného nikto neošetril a len by skončil v nemocnici? 

 

 

A rovno dnešný zážitok. Rodič môjho žiaka je pozitívny, ale jeho dieťa bolo v škole, lebo výsledok testu sa dozvedel až po skončení školy.

Navyše sa nevedia dovolať lekárovi.

Toľko k byrokratickým čestným prehláseniam.

Písala som o tom, že budú len byrokratické a čestne prehlásiť môžete hocčo, ale rodičia to budú porušovať a podpisovať papiere aj keď nevedia výsledok testu alebo na ňom ani neboli.

 

Ja darmo chcem byť zodpovedná! Nemôžem počúvnuť ministra zdravotníctva, aby som necestovala MHD, keď raz nám do tohto nechali otvorené školy a týmto som mala prikázané stráviť dnes 1,5 hod.v MHD!

A okrem toho som bola celý poldeň s dieťaťom nakazeného rodiča a tak isto aj ostatné deti. A ak si myslíte, že po tomto nasleduje nejaká karanténa, tak ste na omyle, lebo toto sa školy netýka, keď ide o rodiča a deti netestuje ani regionálny zdravotný úrad, ani na začiatku nákazy rodičov, ani na jej konci.

Koľko takých prípadov bolo dnes na Slovensku? Aj za dva dni otvorených škôl zvýšite nákazu! A potom sa budete čudovať, že opatrenia, ktoré čakali na papieri, robili v praxi presne naopak.

Už včera som na to upozorňovala, ale nebolo nikoho, kto by poučil regionálne zdravotné úrady, že takto sa mobilita neznižuje!

Naša škola je riadne otvorená pre všetkých, ale podľa Grohlinga je to len fáma. Pre kritickú infraštruktúru sme mali stále otvorené už predtým, píšem o otvorených školách pre všetkých na prvom stupni ZŠ v tejto situácii!

 

A efekt:  Viac než 1/3 zostala doma, čím im rozbili online vyučovanie a tieto deti dnes nemali už ani len to online vyučovanie!

 

 

 

Muž, ktorý dokáže zachrániť ľudí – doc. MUDr. Pavol Török CSc.

 

„Keď inde 8 z 10 ťažkých covidových pacientov umrie, u nás 8 z 10 pacientov prežije.“

 

„Keď inde 8 z 10 ťažkých covidových pacientov umrie, u nás 8 z 10 pacientov prežije,“ hovorí o úspešnosti svojej liečby doc. MUDr. Pavol Török, ktorý v rozhovore s politickým analytikom Jánom Baránkom debatoval na tému koronavírusu a možnostiach liečby tejto choroby.“

 

 

 

„O slovenskom lekárovi doc. MUDr. Pavlovi Törökovi CSc., ktorý sa na Slovensku nebál začať liečiť pacientov aj liečivami, o ktorých boli v zahraničí známe pozitívne vedecké práce, no v domácom prostredí dlho neboli schválené regulačnými inštitúciami, už informujú médiá aj v Českej republike.“

 

Slovenský průkopník léčby ivermektinem: Není náhoda, že naši pacienti žijí

 

„Ve druhé lékárně dostali čtyři balení ivermektinu, a i ta byla rychle vyprodána.
Jedno balení stojí 6,60 eura (cca 170 Kč). Lék je na předpis a proplácí ho zdravotní pojišťovna.

Ivermektin mohou na Slovensku předepisovat praktičtí lékaři, ale zatím jim chybějí základní medicínské informace o léčbě.“

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/slovensky-prukopnik-lecby-ivermektinem-neni-nahoda-ze-nasi-pacienti-ziji-40352412?fbclid=IwAR2P5DU1D1WNQyK-trT4bM_eQQJODSwoErbxsLhEZHWSMqrlhTGVIajj8Tw#seq_no=4&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=vaXf6tfbPKF-202102270943&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

pod Mesíkom 1.3.:

 

„pane doktore, je prosím možné poslat odkaz na vaši petici? můžeme ji přebrat – použít v Česku? je možné se s vámi spojit?“

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542222x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie