Založ si blog

Sabaka ako Glum

Ľudia, ktorí nie sú ľahostajní k životom iných – lekári a novinári

 

V prvom rade sú to novinári z PRAVDY, lebo keby sa o to nezačali zaujímať niektorí novinári, mohli by sa lekári snažiť koľko chceli, keď nemajú priestor vyjadriť sa verejne k liečbe koronavírusu. Takúto moc majú len novinári, ktorí najviac ovplyvňujú všetko, čo sa v spoločnosti deje. Teraz bojujú perom miesto meča a pero je ich meč.

Preháňam? Vôbec nie, pretože všetci vieme, čo dokážu novinári, ako zasiahnuť do deja celej spoločnosti. Veď preto sa dnes po celom svete bojuje informačnou vojnou a nie ako v Pánovi prsteňov pred nejakými hradbami.

Musíte sa tak vidieť, všetci, že váš život neznamená o nič menej, než nejakých Hobitov, veď skutočný život je rovnako ťažký a ľudia zomierajú a zbytočne bojujú aj v realite. Skutočne všetci, čo sa snažíte o akékoľvek dobro, aj keď sa tvárite, že ste to už vzdali a že nič sa nedá robiť, musíte sa vidieť v každom archetypálnom obraze. Lebo o svojej láske by ste už nepovedali, že to je len malichernosť môjho života. Cez svoju lásku viete, že toto je sväté územie vo mne, aj keby celý svet zlyhal a všetci boli malicherní.

To nie je glorifikácia, ako napísal Sabaka, to je obraz vašej sily, keď už nemáte silu ani chuť. To nie je rozprávka pre deti, ale pre dospelých, nakoľko a prečo svoje city, ako to cítite, zrádzate:

 

 

Archetypálny obraz prekročenia rieky. Tentoraz sa hodí na bojovníkov z radov lekárov, co bojujú za liečbu. Napríklad u nás Mesík a další lekári:

 

 

 

„Kresťanská symbolika v Pánovi prsteňov“

„Dozviete sa tiež o mnohých prepojeniach kresťanstva a Tolkienovho diela, ktoré vám doteraz nenapadli.“

https://www.postoj.sk/32825/krestanska-symbolika-v-panovi-prstenov

 

Čítajte Tolkiena, otvorí vám oči“

„Mal Tolkien jasný úmysel napísať dielo plné náboženských odkazov?

Tolkien bol hlboko veriacim katolíkom, jeho syn sa dokonca stal kňazom. A po druhé, Pán prsteňov je veľdielo, ktoré vznikalo dlhé roky. Tolkien sa k nemu neustále vracal a veci, ktoré v ňom zreli, postupne zapracúval. Nakoniec sám konštatoval, že je to jeho najkatolíckejšia kniha.

Je účinnejšie pri vysvetľovaní niektorých právd používať jazyk mytológie?

Túto otázku si položil aj samotný Lewis vo svojej recenzii Pána prsteňov. Dospel v nej k presvedčeniu, že mýtus je veľmi dôležitý, pretože realitu života zobrazuje ešte ozajstnejšie a skutočnejšie, ako naozaj je.

Mnohí v Aragornovi vidia odkaz na osobu Ježiša Krista.“
https://www.postoj.sk/28279/citajte-tolkiena-otvori-vam-oci

 

 

Konkrétne sa našiel politik, ktorý sa už o to začal zaujímať a je z opozície – Taraba. Vraj to predloží do NRSR a budeme vidieť, ako bude kto hlasovať, či zas ich bude zaujímať len politický boj a nie životy ľudí a ich liečba.

 

Taraba nechá hlasovať, aby okamžite parlament zaviazal schváliť a nakúpiť lacný liek Ivermectin

Opozičný nezaradený poslanec Tomáš Taraba v piatok informoval, že na budúci týždeň na rokovaní parlamentu dá hlasovať, aby okamžite parlament zaviazal vládu schváliť a nakúpiť lacný a účinný liek Ivermectin.

„Ľudia sa tohto lieku dožadujú, odborníci ho odporúčajú, len vláda je hluchá. Slovensko naproti tomu lieči Covid s Remdesivirom, ktorý strojí 2100 eur a jeho výsledky sú chabé.

„Je škandál, že sa tu ľudia nevedia dostať k účinnej a lacnej liečbe,“ dodal.“

 

 

A najväčšia vďaka patrí našim lekárom, či doma, či po svete, ktorí nečakajú na príkazy zhora, ale aktívne sa zaujímajú o liečbu ľudí a čo je v nej nové. Aj keď tí menej schopní im celé dejiny vždy podrážali nohy. Ja nechcem od Sabaku, aby sa usmieval, ale aby sa aktívne zaujímal, čo je v liečbe koronavírusu nové a keď na to už nemá čas, aby nezhadzoval úsilie tých, čo majú, že to sú len dezinformátori.

 

Zatiaľ viem o týchto lekároch:

 

Juraj Mesík

 

slovenský vedec Ondrej Halgaš, ktorý pôsobí na Torontskej univerzite 

 

ambulantný internista Martin Novysedlák pracujúci v Nemecku

 

Hlavný odborník ministerstva pre odbor anestéziológia a intenzívna medicína Jozef Firment z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

doc. MUDr. Jozef Firment, PhD.

 

 

primárka onkológie – Za ľudí za poslancov vládnej koalície:

MUDr. Andrea Letanovská, PhD.

 

A ľady sa pohli aj v našej vládnej koalícii, čo sa dočítate v týchto článkoch. Nebudem vám robiť výber, lebo všetky stoja za vaše prečítanie, keď vás zaujíma, čo je v našej situácii najdôležitejšie, keďže očkovanie ide pomaly a to je liečba ľudí na koronavírus. Len tá momentálne zachraňuje alebo nezachraňuje u nás, keď očkovanie nestačí.

 

Za novinárov a ich články a rozhovory:

 

Miroslav Čaplovič PRAVDA

 

Eugen Korda TÝŽDEŇ videorozhovory

 

Mária Hlucháňová PRAVDA

 

Lenka Dale Parlamentné listy

 

Vladimír Šnídl Denník N

 

Tatiana Stará Hlavné správy

 

 

Im patrí vďaka, že sa nezaujímajú len o politický boj ale práve o obete a záchranu ľudí.

 

Sabaka, keď nestojíš o glorifikáciu, nestoj ani o tlieskanie. Zatiaľ akosi viac pomáhaš strane odborníkov a sponzorov, ktorá to všetko byrokraticky brzdí. A síce nevyzeráš ako Glum, a podľa teba ako ktorá postava?  Možno ten kráľ, ktorého museli zobudiť. Ale škretov tam máme požehnane, aj keď sa tak necítia, lebo si myslia, že na to stačí len nevyzerať ako škret a rozumieť niektorému odboru. Aj obchodom v ňom, čo sa vznešene volá randomizovaná štúdia (prsteň)?

Jednoducho povedané najsilnejšími mumifikovaná a práve len vaša inteligencia a odbornosť je tu glorifikovaná. Ale veď ani ten Sauron (hierarchický systém ich „anjelov“, dnes odborníkov) nebol sprostý a bol by určite ovenčený titulmi!

 

 

Mesík: „Ak by bol Ivermectin voľne dostupný v lekárňach, dráma by skončila behom niekoľkých dní.“

„Mesík sa snaží aj s pomocou petície presadiť legalizovanie lieku Ivermectin, ktorý podľa neho môže zachrániť mnoho životov. Na Slovensku aj napriek odporúčaniam WHO totiž stále používame (drahý) liek Remdesivir.

Liek je pritom schválený aj v niektorých krajinách – napríklad vo Francúzsku, Nemecku a Rakúsku sa dá kúpiť v lekárňach.

Mesík odhaduje, že pokiaľ by bol liek voľne dostupný v lekárňach, mohlo by sa nám podariť zlomiť krivku úmrtnosti a život by sa mal začať vracať k normálnosti.“

 

 

Matovič, ešte aj Gandalf to podcenil.

 

 

a náš bloger:

 

„Problémy dodávok vakcín korigujú akcie farmafiriem“

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5550444x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie