Založ si blog

Najviac sa nákaza rozšírila masovým nedodržiavaním opatrení a protestami bez rúšok!

Článok píšem z pohľadu veriaceho človeka. Je to dôležité preto, lebo neveriaci človek verí v náhody a v náhodné obete.

Ja verím tomu, čo ste možno už niekedy počuli, že keby len matky na tejto Zemi boli také ženy, aké majú byť – ženy plné lásky, tak by sa nemohli diať vojny a nebolo by na Zemi toľko zla – čo je v skutočnosti len nevedomosť.

Nemyslím si, že ľudia sú obete nejakej malej skupiny ľudí, respektíve už dávno by neboli, keby sa sami neotvárali zlu a teda nevedomosti bez skutočnej duchovnosti a cituplnosti. V tomto zmysle verím tomu, že tento svet je pre nás najlepší svet, aký len môže byť a aký sme si tým, akí sme všetci ľudia, zaslúžili. Nemyslím si, že je pre nás trestom, ale názornou ukážkou, akí sme, aby sme denne ochutnávali svoje vlastné plody, či sa nám páčia.

Z tohto pohľadu, že nie ste obete, len samých seba, tých 90 % ľudí živí 10 % svojich otrokárov svojim strachom, depresiami, nenávisťou, odporom, hnevom a agresivitou. Konkrétne na Slovensku nie sme na tom až tak zle, ani sa preto nemáme až tak zle, ako v mnohých iných častiach sveta. Verím tomu, že ak majú Slováci nejakú ochranu nad sebou a to myslím duchovnú, tak sa o ňu sami zaslúžili a je výsledkom ich duchovného pokroku a ich dobra alebo skutočnej cituplnosti.

Keď nás niečo stíha, je to vždy našim dielom, ako sa my otvárame od toho strachu až po agresivitu a ako sa vieme zachraňovať našou láskou a vlastným duchovným napredovaním. Z pohľadu veriaceho človeka verím, že aj žijeme tu len a len pre náš duchovný vývoj, ktorého tempo si ako všetci ľudia určujeme sami. Preto verím aj tomu, že o čo je človek duchovne ďalej, o to menej strachu je v ňom.

 

Keď vypukla pandémia, naši ľudia sa spočiatku správali zodpovedne. Dodržiavali všetky bezpečnostné opatrenia a preto sme zvládli prvú vlnu tak vynikajúco.

 

Tiež sme mohli byť nezodpovední už od začiatku pandémie, ako sme krútili hlavami nad nezodpovedným správaním v iných krajinách, kde na všetky opatrenia množstvo ľudí kašlalo. Potom sme uverili, že to žiadna pandémia nie je, len podvod a prežili sme krásne a slobodné leto.

 

To, že dnes máme toľké obete a že sme si to pokazili, to nie je vinou vlády, žiadneho jedného človeka Matoviča alebo nejakých pár poslancov. Je to výsledkom toho, ako sme sa ako spoločnosť postavili ku všetkým hrozbám. Mnoho ľudí teraz píše, že tie opatrenia nefungujú, lebo ľudia dodržiavajú opatrenia a aj tak tu máme obete a katastrofálny stav. No títo ľudia nepíšu pravdu, lebo pravda je taká, že veľká časť spoločnosti tie opatrenia nedodržiavala a nedodržiava ani len dnes, keď už je aj katastrofálny stav.

 

Pokiaľ sa samotná spoločnosť nezmení, zbytočne sa ľudia vyhovárajú za vlastnú nezodpovednosť na vládu. Toto by zvládla len vláda, ktorá by mala občanov, ktorí by boli slobodne a zodpovedne dodržiavali bezpečnostné opatrenia alebo vláda, ktorá by bola všetky bezpečnostné opatrenia vyžadovala násilím a porušovaním slobody občanov na každom kroku.

Taká vláda mohla zatvoriť hranice, zakázať zahraničné dovolenky, zakázať svadby nad povedzme 10 ľudí, pozatvárať školy, povinne testovať vo všetkých ohniskách, hromadne pokutovať nenosenie rúšok, nedodržiavanie karantény, rozháňať protesty, trestať demonštrujúcich.

 

Mohli sme to dosiahnuť slobodne alebo len násilne.

V našej spoločnosti sa to nedalo dosiahnuť násilne! Proti všetkým bezpečnostným opatreniam zakaždým bojovali všetky médiá s opozíciou na čele a zakaždým proti všetkým bezpečnostným opatreniam bojovali aj masy občanov rozoštvané opozíciou a ich médiami. U nás nebolo možné zatvoriť hranice, u nás nebolo možné zakázať zahraničné dovolenky, u nás nebolo možné ani obmedzovať čas v obchodoch, proti všetkým opatreniam doradu boli masové protesty na čele s médiami a opozíciou. Vláda tým protestom len ustupovala. A tomu sa vôbec pri takých masových protestoch nečudujem. Neviem si predstaviť, aká vláda by dokázala zahrať vám tu takú totalitu, že pôjde proti masám a médiám. Čo si ľudia a médiá vydupali svojim masovým odporom, to a len to zakaždým mali. Nič z toho nebolo možné, čo teraz klamete, že mala si vláda vynútiť a zabezpečiť. Ešte tesne pred katastrofálnym stavom, keď už bol, ešte aj vtedy masovo bojovali médiá proti zatvoreným školám. A darmo sa odborníci oháňali tým, že chcú testovať len v ohniskách, aj v ohniskách sa ľudia dobrovoľne otestovať nechceli a len veľmi malá časť len dobrovoľne a aj v ohniskách to pre nich bolo len porušením ich osobnej slobody.

 

Keď si občania takto masovo, a takto masovo podporení médiami a opozíciou, vybrali a zakaždým vybrali a vyberali len slobodu a osobnú slobodu pred všetkými možnými opatreniami, majú dnes len výsledok takejto osobnej slobody, bez akejkoľvek zodpovednosti k iným.

 

A dnes sa chcú za to vyhovárať na vládu a na pár ľudí?

 

Áno, je to typické pre ľudí. Správajú sa nedospelo a ako puberťáci, ktorí si najprv presadzujú slobodu a keď doplatia na svoje nezodpovedné správanie, tak hľadajú, kto iný je na vine, koho za to budem ako nedospelý a nezrelý obviňovať, že on za to môže. To nie ja, to on!

 

Neexistuje násilník, ktorý by neobviňoval iných. Za všetko môže niekto iný, dokonca najviac aj jeho obeť. A práve násilník sa cíti dokonca najväčšou obeťou. Tým nechcem povedať, že naši ľudia sú násilníci, ale že len tam smeruje dokonca aj násilník, že je len obeť!

 

Ako liberál som celé roky najčastejšie voči liberalizmu dostávala otázku, že ako môžem podporovať takú „bezbrehú slobodu“, akú vraj hlása liberalizmus. A či si uvedomujem, lebo určite si neuvedomujem, že sloboda, pravá sloboda je predsa zodpovednosť!

 

Tak teraz vám tu píšem: Teraz ste sa ukázali, aké to boli len žvásty o tej vašej zodpovednosti! Ako ste práve vy nemali žiadnu predstavu o nejakej zodpovednosti! A vraj konzervatívci!? Kde je teraz tá vaša vznešená zodpovednosť, keď skôr liberáli vám porozprávajú o zodpovednosti?

A čím sa oháňate vy? Však len tou slobodou a presne tak ju len zneužívate, ako ste z toho obviňovali len liberálov alebo migrantov, že len sloboda a len sloboda a všade sloboda a nikde žiadna zodpovednosť!!!

 

Medzi liberálmi a konzervatívcami je ten rozdiel, že liberáli žili na slobode, poznali nástrahy slobody a tak prirodzene našli svoju zodpovednost na slobode. Aj slobode sa musí človek učiť! A to celé roky, aby zle nedopadol na tej slobode! Spoznáva celé roky nástrahy tej slobody!

 

A konzervatívec často nič nevie o slobode. A preto, keď sa raz odtrhne a začne sa oháňať slobodou a nepozná nástrahy slobody, oveľa horšie dopadne než liberál. Nikdy sa nenaučil a neučil žiť na slobode. To sa dá povedať aj o konzervatívnej spoločnosti. Daj demagógom slobodu a budeš mať ľudí odtrhnutých z reťaze. Slobodou sa zrazu oháňajú a zodpovednosť nepoznajú!

 

To by sa vám ako slobodným ľuďom nestalo! Slobodní totiž vedia, čo je to zodpovednosť na slobode a celkom slobodná!

A hlavne: Slobodný človek nehľadá, KTO za jeho činy môže! Vie, že na akejkoľvek slobode si za ne môže sám!

 

Mali ste slobodu!

Mali ste otvorené hranice, dovolené zahraničné cesty, dovolené 8 tisícové svadby, slobodu bez testovania, slobodu na protesty, slobodu na porušovanie všetkého! Mali ste slobodu, ktorú ste si vydupali! A na čo vám tá sloboda bola?!

Aby ste teraz kričali po tvrdej ruke? Že mala byť vtedy, ale vtedy nie, alebo inokedy, ale vtedy vlastne tiež nie! Vlastne NIKDY, ale MALA BYŤ!

A tak malý „konzervatívček“ zas hľadá svojho vodcu, ktorý ho neovládol silou! A zas objaví len svojho vodcu – demagóga. Svojho Kotlebu alebo Pellegriniho… Bol by lepší a dal by vás povinne zaočkovať! A to aj Chmelár!

 

 

z komentárov:

 

„Ale ved rovnake

Rady a skupinky su pred obchodmi, postami. Je to o ludoch- a pokial su blbi ( co evidentne su ) tak to aj tak vypada. Stacilo ked by regionalny uvz / hygiena na jeden den poslala ludi do terenu, dali zopar pokut a je vymalovano. Na to nepotrebuju cakat na vladu a ani ziaden manual. Ludia si nevazia ani to malo co maju.“

(bloger)

 

„Či teraz Mikas konal korektne?
Pripomínam to, že od jesene, začiatku zimy, už aj v nemocniciach fungujú Covidom nakazené osoby, na Covid-oddelenia nastupuje do práce aj nakazený personál. A nie je to iba osobitná slovenská špecialita, stalo sa to už aj v iných, od nás vraj vyspelejších krajinách. Covid totiž úraduje aj medzi personálom nemocníc ale liečiť treba aj za takúto cenu.

Dokonca už aj ÚVZ SR prekonal svoje vlny Covid-nákaz, aktuálne pracujú v takom režime, „že pre istotu“ testujú iba kolegov s príznakmi, boja sa toho, že ak by ich testovali plošne a preventívne, tak by sa činnosť úradu pre množstvo pracovníkov v karanténe jednoducho zastavila.

 

Tak potom prečo by nemohli ísť do parlamentu hlasovať poslanci zo svojej karantény, ak dodržia isté bezpečnostné opatrenia? Jedná sa predsa o stav núdze, ak sa ten zákon neodsúhlasí, tak dopomôžeme šíreniu Covidu, zväčší sa riziko kolapsu nemocníc. Veď minimálne od jesene po zahraničných už máme aj slovenské skúsenosti, že v opitom dave sa šíreniu Covidu extrémne darí.

Videl som pred Vianocami Fica v TV-novinách, rehotal sa v parlamente ako zmyslov zbavený, vykrikoval, od 29.12. končí stav núdze, my ho nepomôžeme predĺžiť, nech je bordel, nech sa oslavujúci Slováci počas Silvestra hromadne nakazia a potom hoc aj pokapú!
Fico iste hrá na to, že ak sa nakazí dostatok osôb, nastane nejaký kolaps krajiny, či vlády, a on tak unikne trestnému stíhaniu a jemu blízke, už vo väzbách vegetujúce osoby sa tiež vyhnú trestnému stíhaniu a dostanú na slobodu.

V Mikasovom nariadení možno bola aj istá dávka politiky, ale sme v pandemickej kríze, a bolo treba odsúhlasiť dôležitý zákon, aby nedošlo ku kolapsu a rozvratu krajiny…“

 

 

„Za to, ze umoznil parlamentu schvalit zakon, ktory spresnil pravidla vyhlasovania nudzoveho stavu, ktory je podla vlady potrebny pre boj s pandemiou ?

Skor sa treba spytat zakonodarcov preco sme 18 rokov mali taky neporiadok v zakone o nudzovom stave, ze z neho nebolo jasne ako sa ma predlzovat a preco ho nenovelizovali skor.

 

 

Za zakony nesie vylucne zodpovednost parlament. Ak vlada predlozi nejaky paskvil, je na poslancoch ho odmietnut. A ak uz nejaky paskvil schvalil, mali byt ho iniciativne opravit. Zakon o nudzovom stave je z roku 2002. Vedeli o tom mesiace, ze ten zakon je zle napisany a tych par viet kludne mohli dat aj poslanci ako vlastnu iniciativu, ked ich predchodcovia uz taky paskvil schvalili.

Je to pochybenie parlamentu a samozrejme vladnej koalicie.

 

 

„Vie niekto, čo sa dalo robiť

za súčasnej situácie? Nemocnice sa plnia, lekári a sestry sú na kraji so silami, mŕtvi pribúdajú. Cítim, že koaličné riešenje je pritiahnuté za vlasy, ale ako bez núdzového stavu dodržať pandemické opatrenia? Novinári, politici a poslanci, ktorí odsudzujú postup koalície bez toho, aby navrhli altrernatívne účinné riešenie, takto vlastne bojujú za zvýšenie počtu úmrtí občanov SR.“

 

„Vraj všetkom zle.

 

Nuž ja som spokojný a mám pocit, že naša vláda robí všetko lepšie, ako komunisti zo Smeru.
Už len beztrestnosť kritiky a osočovania Matoviča, je dôkazom demokracie.
Ak poslanci zasadali napriek karanténe, tak to mňa nijako neohrozilo, teda pán Schutz – v_s_r si oko.“

 

 

„To, ze mame najmenej nakazenych na milion obyvatelov spomedzi V4, ukazuje, ze matovicova vlada aj mikas robia svoju pracu dobre. Ked sa pozrieme na vsetky staty EU, slovensko je na 5 mieste z dola v pocte nakazenych na milion obyvatelov, sme teda 5 najlepsi v EU.“

 

 

„Aka nekompetentnost alebo diletanstvo? Ved spomedzi V4 mame od vypuknutia pandemie kumulativne najmenej nakazenych aj najmenej mrtvych na milion obyvatelov, pokles ekonomiky mame na urovni priemeru eu.

Nakazeny na milion obyvatelov od vypuknutia pandemie kumulativne:
data z 27 dec

CZ 62.620
PL 33.234
HU 32.717
SK 30.683

Toto sa vola good job!“

 

 

„by som sa divila keby čaputová

 

podporila niečo čo sa týka boja s pandémiou.“

 

 

„Haha zase jej“ Excelencia “ uprednostnila svoju prioritu : byť stále tá“ pekná a dobrá “ , Jej “ Excelencia “ čo trpíte schizofréniou? ak s tou vyhláškou nesúhlasíte nemali ste to vôbec podpisovať , nútil vás niekto ? Ste obyčajná alibistická farizejka ako ste svoje farizejstvo ukázali pri zákone o 13 dôchodkoch ktorý bol prijatý porušením zákonov , tam ste tiež najprv alibisticky podpísali , ved ako by to bolo aby jej excelencia kvôli nejakému porušeniu zákonov nedopriala každému aj modré z neba , a potom šup na ústavný súd nech sú oni zlý .PS: nikdy som nevolil Matoviča ale túto alibistickú bezzásadovú prezidentku ktorej jediným kritériom je byť “ pekná a dobrá “ som dvakrát volil !

 

 

Aj keď všetci pomrieme, ale ústavu neporušíme.

Na ľuďoch nezáleží. Je tu ústava a náš (môj!!!) obraz pred verejnosťou.“

 

 

Opozícia opäť chce len čím horšie, tým lepšie pre náš politický boj, aj za cenu životov našich rodičov.

Najviac sa nákaza rozšírila masovým nedodržiavaním opatrení a protestami bez rúšok!

 

Blaha klame, keď sa tvári, že NEVIE (Nepočúval potom diskusie odborníkov!), na čo je potrebný núdzový stav pre nemocnice a v čom by bol rozdiel, keby nebol!

 

Ale ľudia majú právo protestovať, rúška sú zotročením a antigénové testy sú falošné… Tak, čo chcete?

 

 

 

 

Lekár z nitrianskej nemocnice: Doteraz zdraví ľudia sa dusia

„Na vlastné oči som videl, ako doteraz zdraví ľudia bez predchorobia, bez komplikácií, prichádzajú a dusia sa. Jedna sanitka. Druhá sanitka. Tretia. Sedem,“ napísal na sociálnej sieti lekár z nitrianskej nemocnice Tomáš Debnár.

Situáciu opisuje ako peklo. Pacienti sa dusia, musia čakať, lebo je ich veľa. Kyslík u mnohých nezaberá. „Pozeráte sa do očí ľudí a odchádza z nich život. Nič im doteraz nebolo… Jednoducho pľúca to nezvládajú, nedýchajú dostatočne.“

To, čo sme na jar sledovali v Taliansku, sa stáva realitou aj u nás. „Na jednej strane desať ľudí, čo prišlo po svojich, a na druhej strane desať dovezených sanitkou v jednom momente, a to sú 3.00 ráno…“

https://mynitra.sme.sk/c/22563337/lekar-z-nitrianskej-nemocnice-doteraz-zdravi-ludia-prichadzaju-a-dusia-sa.html?ref=trz

 

 

Chmelár:

 

„Na druhej strane ak si opozícia myslí, že na predĺženie núdzového stavu nie sú dôvody, nech navrhne, ako inak chce zastaviť túto skazu, lebo tento nástroj sme si nevymysleli my, ale v oveľa tvrdšej podobe ho dnes uplatňujú v celej Európe. Zvlášť Robert Fico, ktorý odmietal celoplošné testovanie, odmieta núdzový stav, odmieta očkovanie a teraz žiada testovanie (proti ktorému vystupoval), by mal zrozumiteľne vysvetliť, čo vlastne chce – okrem zlomyseľného a škodoradostne deštruktívneho postoja, aby tu nezostal kameň na kameni.

 

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542326x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie