Založ si blog

Aj ja som za lockdown, ale súhlasíte?

Presne ako Chmelár som za lockdown, lebo v tomto obidvaja veríme Flegrovi a Visolajskému, že to sú odborníci, ktorí to vedia lepšie posúdiť, čo je teraz potrebné pre záchranu nemocníc pred kolapsom, keď máme navyše mizerné zdravotníctvo rokmi zhumpľované.

 

Že ja som za lockdown, som písala ešte skôr než Chmelár. Ale jeden deň tvrdého lockdownu stojí asi 80 miliónov a preto toľkí nesúhlasia.

Chmelár teraz píše za lockdown a odvoláva sa na Visolajského, tak sa pozrite, čo presne navrhuje Visolajský:

 

 

Lekár Visolajský, s ktorým sa radí premiér: Lockdown je pre Slovensko momentálne nevyhnutný

 

„Čo by podľa vás mali urobiť premiér a minister zdravotníctva, aby nám neskolabovali nemocnice? 

Najrýchlejšia odpoveď je spraviť lockdown. Najtvrdší, aký vieme. Uvedomujem si, že ľudia musia žiť, zarábať a chodiť do práce, štát nedokážeme zamknúť a na tri týždne sa nehýbať z domu. Vždy však existujú rozumné riešenia. Navrhoval som, aby sme spravili lockdown, s tým, že ľudia budú chodiť do práce, ale aby antigénové testy, ktoré štát má, zadarmo poskytol zamestnávateľom a firmám. Štát by im zaškolil ľudí, aby si mohli testovať zamestnancov. Antigénové testy tu majú zmysel a najefektívnejšie by bolo, keby sa testovalo viackrát do týždňa. Keby sme takto otestovali každú fabriku, tak to má výborný efekt. A vedeli by sme efektívne odchytávať šíriteľov infekcie.

Lockdown je nevyhnutný, aby sme sa vyhli kolapsu nemocníc. Žiadna iná krajina sa nedostala zo situácie kolabujúcich nemocníc inak ako lockdownom. Žiaľ, zatiaľ nikto nenašiel iné, efektívnejšie riešenie. Existujú už aj zahraničné štúdie, ktoré hovoria, že čím skôr lockdown príde, čím je efektívnejší, tým môže byť kratší a s menšími ekonomickými dosahmi.

Kolabujú dnes nemocnice? 

V niektorých regiónoch sú určite už na pokraji kolapsu.

Čo to bude znamenať? 

Budú zahltené a budú sa môcť venovať len pacientom, ktorí sú v nemocnici. Mnohým ľudom aj s inými diagnózami nebudú vedieť nemocnice pomôcť. Najkritickejší scenár bude ako ten v Londýne alebo v Bergame, že sa pri prijatí pacientov spraví filter. Na začiatku sa stanovili kritériá, ktorý pacient s dýchacími problémami má šancu prežiť na ventilácii a ktorý nie. Pacienti, pri ktorých určili, že im ventilácia nepomôže, dostali sedatíva a podpornú liečbu, aby netrpeli a na ventiláciu sa nedostali. Je to obrovský psychický tlak na lekárov, ktorí o tom majú rozhodovať. To žiadny lekár nechce zažiť.

Pripúšťate si, že takýto scenár nastane aj u nás? 

Je to najhorší možný scenár a ja osobne chcem spraviť všetko pre to, aby sa to nestalo. Aj preto som možno agresívnejšie vystúpil na krízovom štábe, že lockdown je potrebný.

Budúci týždeň uvidíme rekordné nárasty pozitívnych v nemocniciach. Čo očakávate?

Politické rozhodnutie, že po testovaní uvoľníme lockdown považujem za nebezpečné. Nie som už pri analýzach ako na jar, ale podľa stavu nemocníc a nárastu pacientov je jasné, že dnes na Slovensku treba lockdown. V Londýne a Španielsku boli situácie, kedy už sanitky ani niektorých pacientov nevzali do nemocnice. Lebo nebolo kam. To je najhorší scenár. To je krátkodobé riziko. Dlhodobé vnímam ešte kritickejšie.“

https://dennikn.sk/2118095/lekar-visolajsky-s-ktorym-sa-radi-premier-lockdown-je-pre-slovensko-momentalne-nevyhnutny/?ref=tit&fbclid=IwAR0JPkeV-tQwh-umIEbWed1lQak8RO5BvKV63Fn9Qb84zFL-iLyMXoJoYeA

 

 

Ešte raz, všimnite si toto:

 

s tým, že ľudia budú chodiť do práce, ale aby antigénové testy, ktoré štát má, zadarmo poskytol zamestnávateľom a firmám. Štát by im zaškolil ľudí, aby si mohli testovať zamestnancov. Antigénové testy tu majú zmysel a najefektívnejšie by bolo, keby sa testovalo viackrát do týždňa. Keby sme takto otestovali každú fabriku, tak to má výborný efekt.“

 

Navrhuje, aby ľudia stále chodili do práce a aby zamestnávatelia testovali svojich zamestnancov aj viackrát do týždňa. 

Ale veď práve toto všetkým vadilo, aj Chmelárovi, aby zamestnávatelia vyžadovali od zamestnancov výsledky testov!!!

V čom je teraz rozdiel? Veď práve zamestnanci sú nútení priniesť výsledok testov! Tí, čo sú doma, môžu si ostať doma.

Veď to isté navrhuje aj Visolajský a aj Chmelár, keď s ním súhlasí – testovať zamestnancov aj niekoľkokrát do týždňa!

A to už vám potom právne bude sedieť?

 

Oni dvaja nebojujú proti testovaniu zamestnancov, naopak súhlasia aj s testovaním niekoľkokrát do týždňa, čo sa ťažšie zabezpečuje, keď im majú tých testovačov najprv vyškoliť, čo vyžaduje nejaký čas. To bude kratší čas alebo dlhší čas pred kolapsom nemocníc?

Chcú tí dvaja lockdown, sedieť doma na zadku a skoro nikto do práce?

A súhlasí s týmto opozícia a občania? Chcete tvrdý lockdown? Alebo taký, aký je dnes, že chodiť do práce a priniesť výsledok testu? 

V čom tí dvaja hovoria niečo iné, keď podporujú, aby zamestnávatelia testovali zamestnancov?

Že je to málo a majú ich viackrát do týždňa? Neobhajujú lockdown, aby zamestanci nechodili do práce, ale boli testovaní!

 

Ďalej Chmelár kritizuje:

 

„Kto verí tým vládnym klamstvám, že sme museli zatvoriť cintoríny, lebo boli nebezpečné, ale v tých tlačeniciach, ktoré dnes stáli pred odbernými miestami v daždi, sa ľudia nemôžu nakaziť?“

 

Opakujem, že oveľa väčším miestom nákazy sú školy, kde nás je v jednom kabinete 16 a v druhom 10 dôchodkýň natlačených na sebe, že si ani nemajú kde všetky naraz sadnúť. Keby ste videli to množstvo detí natlačených na sebe, objímajúcich sa, čo deťom nezabránite, bez rúšok na tvári, ktoré im padajú, nikto z vás by nepochyboval, že to sa nedá prirovnať nákaze na cintorínoch alebo pri testovaní a školy musíme zavrieť.

Tak to bojujte potom za zavretie škôl, lebo takú tlačenicu si neviete predstaviť!

Jednoznačne sa pri testovaní nedostávate do takých situácií ako v školstve. Ľudia stoja vonku a dva metre od seba. V miestnosti nemáte 30 detí s rúškami pod nosom, ale nikoho, čo kontroluje policajt a čo by v škole už nedokázal, lebo malé deti by to nerešpektovali!

Tlačenice máte v školách a to nejako nikoho nezaujíma. A napokon to kritizujú ľudia, čo chcú lockdown s testovaním zamestnancov. Teraz to testovanie máte! Nenavrhovali u zamestnancov dobrovoľné testovanie, ani Visolaský, ani Chmelár, čo s ním súhlasí. V mnohých zamestnaniach je povinné už teraz, v nemocniciach, v práci s dôchodcami, v detských ústavoch. Povinne sa musia pravidelne testovať. To vám právne sedí, že sú týmto vydieraní?

 

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549229x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie