Založ si blog

Kto je na vine?

Tento článok je o tom, čo si ja myslím o tom, kto je na vine za kolabovanie nemocníc povedzme v Česku, kde ma to viac zaujíma, ako na Slovensku.

 

Myslím si, že na vine je tá okolnosť, ktorá spôsobila rozšírenie nákazy v Česku a teda tí zodpovední, ktorí jej mohli predísť.

A to som sa z rozhovorov s najväčšími odborníkmi z prvej línie v Česku dozvedela, že nákaza sa v Česku rozšírila po vpúšťaní Ukrajincov a cudzincov, ktorých nikto nekontroloval, či neroznášajú nákazu. Dôkazom bolo to, že pokiaľ hromadne neprichádzali, denne mali 1-2 pozitívne prípady na testovaniach, ale po ich vpustení poskočili testovania pozitívnych na 12-14 prípadov denne a následne na to o dva týždne sa počty nakazených dvihli aj v Česku.

Čiže na vine je podľa tohto vláda, že sa ich rozhodla nerušene púšťať a netestovali ich. Máme vinníka – vláda a jej nezodpovedné rozhodnutie, v ktorom samotná vláda podcenila pandémiu, ako keby boli konšpiračné médiá a nie vláda.

 

No zároveň si myslím, že každá vláda sa rozhoduje pod nátlakom médií a občanov. Keď občanom na niečom záleží a masovo sa búria, vláda sa bojí čokoľvek, čo sa ľuďom nepáči, uskutočňovať a naopak sa nebojí ničoho, pokiaľ sú občania v danej téme ľahostajní alebo nezodpovední tiež.

Taktiež sa každá vláda bojí ísť proti médiám, ktoré jej určujú, čo si môže, nemôže dovoliť, podľa propagandy, ktorú šíria.

Čiže každá vláda koná len pod veľkým tlakom médií a občanov spracovaných médiami.

Takže sa nedá povedať, že za svoje rozhodnutia je zodpovedná len vláda, hoci oficiálne je, keď vlády vždy konajú pod nátlakom médií a občanov. 

 

Všetko sa potom na vlády hádže, ale najväčší podiel na rozhodnutí vlád majú vždy médiá a reakcie občanov na tie médiá.

Nemyslím si, že nám vládnu vlády, ale médiá, ktoré masovo ovplyvňujú mienku ľudí a presne preto na svete prebieha informačná vojna.

Vždy vyhráva nie to, čo chce vláda, ale ako boli ľudia spracovaní médiami, ktorým smerom. Najmocnejší ľudia v pozadí si cez médiá presadzujú aj svoje vlády. Čo chcú urobiť, nezačnú vládami, ale médiami. Nevyhovujúce vlády médiami vymenia, médiami dosadia, médiami zdiskreditujú, médiami postihujú alebo propagujú. 

Za najmocnejší nástroj považujem informácie, ich výber, ovplyvňovanie ľudí a nie nejakú vládu. Najmocnejšími nástrojmi sú novinári alebo konšpiratívci, nie poslanci, ktorých myšlienky nikto ani nepozná. Nie poslanci rozhodujú o novinároch, ale novinári rozhodujú ako výkonná moc o poslancoch, premiéroch, prezidentoch, či môžu byť s nimi ľudia spokojní, či nemôžu, môžu ich trestať, zdiskreditovať – novinári predkladajú ich obraz podľa zadania aj keď sú len pešiakmi.

 

Preto nie česká vláda je zodpovedná za ľahostajnosť alebo nezodpovednosť, ako sa rozhodla, ale médiá ako len výkonná moc rôznych záujmových skupín pri ovplyvňovaní ľudí. 

 

Najviac ľudí v Česku ovplyvnili konšpiračné médiá, aby pandémiu podceňovali. Opäť to vyzerá, že zodpovedné a na vine sú potom konšpiračné médiá, ale pokiaľ by šlo o témy, na ktorých záujmovým skupinám mocných záleží, nijako by neustupovali konšpiračným médiám. Je nemysliteľné, aby si dovolili šíriť rasizmus, neznášanlivosť a zrazu sa ustupovalo konšpiračným médiám a konšpiráciám? To ako si myslíte, že konšpiračné médiá sú také silné? Veľmi ľahko by ich mohli zakázať aj scenzúrovať, čo každý deň vidíme, že čo sa nesmie šíriť, to je vymazané a zmizne zo sveta.

 

Nie, konšpiračné médiá nevyhrali, nemali takú moc, keby niekomu a niektorým záujmovým skupinám nevyhovovalo, čo sa cez konšpiračné médiá šírilo.

Nemohli by šíriť rasizmus, nemohli by šíriť neznášanlivosť, ale mohli šíriť konšpirácie o pandémii, lebo to opozičným stranám v Česku vyhovovalo.

Takže ste potom konšpirácie o pandémii mohli vidieť a čítať nielen na konšpiračných stránkach, ale aj v mainstreame, kde ich dovolili šíriť aj lekárom.

To nebola nemohúcnosť, ale zámer a politický boj medzi stranami.

 

To opozícia napádala vládu a pomáhala si konšpiračnými médiami a konšpiračnými lekármi, ktorým cez médiá zrazu dávala voľné pole!

Kolaps českých nemocníc je výsledkom politického boja medzi stranami, ktoré na to využívali aj konšpiračné médiá, lebo zrazu ich politickému boju vyhovovali! 

 

 

A presne to isté si myslím aj o situácii na Slovensku.

 

 

Možný kolaps aj slovenských nemocníc je výsledkom politického boja opozičných strán proti tejto vláde.

 

Jasným dôkazom je to, že pokiaľ si myslíte niečo neželané, jednoducho vaše myšlienky vymažú, zrušia, obvinia vás, zastrašia vás, zdiskreditujú vás a už si ani neškrtnete. Mohli sme to posledné roky a nielen posledné roky vidieť na rôznych témach. Nemôžete šíriť žiadne neželané konšpirácie o rasizme, neznášanlivosti, NATO, EÚ, aby vás v tom navyše ešte niekto podporoval. 

 

Ale zázračne nechali prenikať konšpirácie o pandémii k celej verejnosti, zrazu púšťali konšpiračných lekárov k slovu, aby slobodne a masovo ovplyvňovali občanov a konšpirácie odrazu mohli šíriť aj opoziční politici. Celý mainstream ustúpil konšpiráciam a nechal sa konšpiračným médiám prevalcovať? Pre nemohúcnosť, ktorú nikdy nemali? Skúsili by ste k nejakej dôležitej téme, ktorú by si neželali a bola by hneď cenzúra ako remeň.

 

Celý mainstream ustupoval konšpiračným médiám a konšpiračným lekárom, ktorým dávali priestor aj v mainstreame preto, lebo opozičným stranám to vyhovovalo a viedli cez médiá svoj politický boj. Cieľom bolo zdiskreditovať túto vládu, vyvolať predčasné voľby a dosadiť svojich pretláčaných, využiť na to chaos.

 

Dnes tomu ľudia neuveria, lebo médiá sú v tom veľmi úspešné a vytvoria čokoľvek a akúkoľvek realitu na objednávku.

Boj o moc medzi politickými stranami a záujmovými skupinami spôsobil kolapsový stav našich nemocníc. Svojmu boju ako vždy obetovali aj občanov. 

Preto na vine sú opozičné strany a ich médiá, ktorým konšpiračné stránky teraz len vyhovovali!

 

To si myslím bez ohľadu na to, čo si o tom myslíte vy a ktorí podceňujete vplyv médií a čo sa šíri a hlavne neuveriteľnú benevolentnosť voči všetkým konšpiráciám.

 

Keď sa to niekomu hodí, budú mať prechodne aj konšpiračné médiá pravdu! Ak sa to dá využiť a zneužiť!

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5545246x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie