Založ si blog

Bezdetná odborníčka na matky v núdzi odpovedá k riešeniu tejto skupiny

Odpovedám na najčastejšie otázky o potratoch │Kulturblog

 

umelé ukončenie tehotenstva 2019 (5800):

1102 matiek, čo mali vynosiť štvrté, piate, šieste dieťa

696 čo už majú 3 deti

174 čo už majú 4 deti

232 čo už majú 5 a viac detí

 

 

 

 

Pre ňu je to len filozofický problém.

 

Navrhujem tak riešiť aj ekonomiku.

 

Nezaujímajú ju príčiny a riešenie príčin, k tomu sa absolútne nevyjadrila. A vraj podľa nej na každom živote záleží. No zaujímajú ju výlučne len embryá a matky a ich deti už nie. Presne ako slniečkárov len migranti a bezdomovci už nie. Nie je to potom také exotické pre záchrancu.

 

Ženám, ktoré sa nemôžu oslobodiť od násilníkov, lebo inak by s deťmi neprežili (iste aj na tie myslela), odkazuje:

„Nemajte sex!“

 

Vidíte, aké je to jednoduché!

 

Pri migrantoch odkazuje:

Nechajte ich utopiť, ďalší si to rozmyslia. Tiež jednoduché!

 

A keď táto skupina matiek v núdzi je tak ľahko poriešiteľná, že nepotrebujeme odborníkov a behom štyroch minút vám vysvetlí ako to jednoducho riešiť, navrhujem, aby ste jej predložili aj problémy iných skupín:

 

 

– pomoc podnikateľom

– pomoc zamestnancom

– migrantom, toto už vyriešila, nechať utopiť

 

 

Boli ste zamestnancom? Tak si to viete predstaviť. Ale aj keď ešte neboli, môžete si to predstaviť. Už ste boli Afričanom, matkou, epidemiológom, psychiatrom…

 

Na začiatok stačí 8 minút jednoduchých riešení!

 

Ja mám návrh – zrušiť kapitalizmus, tak je to jednoduché. Zasadne parlament a toto vám oznámia. Je to celkom jednoduché!

Alebo je ľudský a patrí do normálnej spoločnosti?

Keby ste použili srdiečko, tá odpoveď je jednoznačná. Musíme vykročiť do ideologicky správnej spoločnosti – morálnej!

Ďakujem za potlesk, že mám tiež také srdiečko, ktoré vie, aká je správna spoločnosť. Hneď sa mi bude lepšie spať ako jej. Ona by bola lepšia matka a so šiestym by ukážkovo šla na adopciu. A ja by som bola najlepší politik, presadila by som tu ideálnu spoločnosť. Ja ju chcem a vy nie! Alebo posnívame spolu?

Ale sme dobrí ľudia, čo?

 

Stačí mať správny názor a už to ide. Stačí len chcieť – mať správny názor.

Možno si myslí, že v jej veku si tie ženy mysleli, že pôjdu miesto zmrzliny na potrat. Ale ja som už v detstve vedela, že najlepší bude komunizmus, kde bude všetko pre všetkých zadarmo. A tiež stačilo mať správny názor!

 

A mohli by sme zoštíhliť štátny aparát na srdiečkový. Veď viete rozoznať dobro od zla? Všetkým zadarmo a radšej nemať sex s podobnými mužmi ako ona.

 

Ale povedala aj zopár argumentov:

 

Vraj množstvo občianskych združení o ktoré sa nezaujímala, inak by vedela, že majú nedostatočné kapacity pomôcť. Je to ako s migrantmi. Najprv si ich zoberme a potom budeme rozmýšľať, čo zvládneme podobne ako Merkelová. A v každom prípade sa už narodili!

 

Bavíme sa tu o ľudských životoch, nielen o embryách!

 

 

Ako neriešenie príčin rozvratu štátov v Afrike legitimizuje, že ich nemáme zachraňovať? Aj im patrí táto Zem a preto sa tu obyvatelia Afriky presťahujú, keď nebudú mať vhodné podmienky tam. Kto s tým nesúhlasí, podľa tejto logiky hlása kultúru smrti a ich utopenie.

Už ste slniečkárov pochopili? Také jednoduché to je!

 

 

 

 

pod Vašečkom:

 

 

 

„zena ma pravo NEONDZIT potom jej pravo konci a zacina pravo dietata ma zivot“

 

 

„Zjednodušene: právo ženy ja počať dieťa, počaté dieťa má právo narodiť sa.“

 

„popravenych… no s takouto retorikou zmenu nedosiahnete. ale to vam proste nedochadza“

 

„Pán Vašečka, v prvom rade prestante prosím Vás zavádzať vy.
Zákon o interrupciách, ktorý u nás máme, je napriek tomu, kto ho prijímal, štandardom v každej demokratickej krajine nepoškvrnenej komunistickou ideológiou. Náš zákon nie je vo svetovom merítku žiadny unikát a v mnohých štátoch, ako Kanada, či New York majú oveľa radikálnejšie zákony. Nejedná sa o žiadny komunistický zastaraný zákon, ale zákon, ktorý úplne reprezentuje vedecký pokrok v 21 storočí. Popozerajte sa prosím okolo seba na krajiny a medzinárodné inštitúcie a zistíte, že oči pred pravdou si zakrývate vy.

Pýtate sa, kam sme sa teda posunuli za tých 34 rokov? Nuž ako iste viete potraty sa u nás vykonávajú v niekolkonásobne menšej miere (z cca 45.000 potratov ročne sme sa dostali na cca 7.000 a to aj vrátane interrupcií potratovej turistiky z polska.) Spoločnosť sa teda zmenila, aj bez akejkovek kozmetickej zmeny zákona o interrupciách. A toto číslo klesá dlhodobo.

A ak hovoríte o slobode, v prvom rade nám prestante podsúvať nejaké zjednodušené systémy „dobra a zla“ a to, ktoré rozhodnutia sú (podľa Vás) zlé. Žijeme v slobodnej krajine kde každý rozhoduje za seba, podla vlastného systému hodnot, na ktorý máme všetci právo.

Napokon, vzletne tu rozprávate o prevencií pred potratmi, ale jednu z najúčinejších metód, ochrany pred neželaným tehotenstvom vy navrhujete z poučenia pred potratom vypustiť. Z akého dovodu? Priznajte si konečne farbu, že váš návrh zákona, napriek niekolkým pozitívnym zmenám je zase len pokus o ideologickú kolonizáciu tejto témy Vaším svetonázorom.“

 

 

„Za necelých 30 rokov samostatnosti bolo v parlamente už cca 11 návrhov zákonov zakazujucich, obmedzujúcich, či kriminalizujucich potraty. Zákonov na pomoc tehotným ženám bolo vrátane tohto predložených 2. To krásne ukazuje falošnosť prolife tábora. Roky aktivisti šírili hesla ako “potrat je vražda” ergo žena je vrahyňa. Keď ste po rokoch zistili, že touto nenavistnou rétorikou verejnú mienku skôr znechucujete, tak prišla obrátka o 180 stupňov a zrazu už hovoríte o ženách ako obetiach a predstierate, ako Vám leží na srdci životná situácia týchto žien. Tak kde ste boli posledných 27 rokov? Pritom je každému jasné, že tento zákon je len príprava alibi pre ďalšie návrhy zákonov kriminalizujucich potraty, ktoré máte už isto prichystané.“

 

„Tak kde ste boli posledných 27 rokov?“

 

„Pomahali tym zenam v terene, na rozdiel od vas, internetovych mudrlantov.“

 

A preto ma najspomínanejšia poradňa Alexis dve pracovníčky na celé Slovensko. Sú ukážkou pomoci!

A podľa tých pracovníčok nedokážu pomôcť matkám s ubytovaním a už vôbec nedokážu pomôcť matkám pri domácom násilí, keď sú tehotné. 

 

 

Obraz „veriacich“ na Slovensku:

 

 

 

Monika Beňová:

 

„Pekný pondelok, milí priatelia. Chcela som, aby to ostalo v našej intímnej rodinnej zóne trochu dlhšie, ale tak Plus1 to zmenila a tak by sme sa chceli podeliť s tými z vás, ktorí nám to prajete, o našu nesmiernu radosť a šťastie z očakávaného rozšírenia našej rodinky.
Čakáme dieťatko, dcérku, som v 6.mesiaci a cítim sa naozaj fantasticky.
Tehotenstvo považujem za veľmi krásne a šťastné a zároveň veľmi osobné a intimne obdobie v živote ženy. Aj preto sme si to chceli užívať
čo najdlhšie bez pozornosti médií. Preto je toto jediná oficiálna informácia a aj stanovisko k nášmu šťastíčku.
Ďakujem médiam, že to budú rešpektovať.
A vám ostatným ďakujem za blahoželania ale aj zato, že nám držíte palce na nadchádzajúce 4 mesiace❤️
Toto je moj život, od nikoho neočakávam, že ho bude žiť za mňa. Robím svoje vlastné rozhodnutia, a diskutujem o nich len so synom a s partnerom. Lebo len oni dvaja v tejto chvíli patria do mojho života. Nechcem od nikoho nič, len pokoj a pohodu, ak chce byť niekto zlostný a nepríjemný, nech sa páči, máte vlastné životy, rodiny a fejsbukový profil.
Vychovala som ako mlade dievča, mala som 19, skvelého syna, vychovám aj teraz, v zrelom veku, skvelú dcéru. Ale najma, je to moj život, moja rodina, moje radosti aj starosti, tak ak nám to neprajete, tak si to riešte u seba. Ja sa do vašich životov nestarám.
Tak krasny deň prajem, nech sa vám dobre darí a nech na nás svieti slniečko.
Ja vždy využivam slobodu a voľbu. Moju voľbu. A nepotrebujem nato ľudí ktorých názory podporuje postoj.sk, aby mi tú slobodu možnosti voľby upierali pretláčaním svojich bigotných názorov do legislatívy.
A ešte čosi, včera sa v hlasovaní jasne ukázalo, že klerofašizmus si našiel svojich pohrobkov už aj v NR SR !!!“
A ešte pár slov k niektorým zlostným komentárom 🙂
Toto je moj život, od nikoho neočakávam, že ho bude žiť za mňa. Robím svoje vlastné rozhodnutia, a diskutujem o nich len so synom a s partnerom. Lebo len oni dvaja v tejto chvíli patria do mojho života. Nechcem od nikoho nič, len pokoj a pohodu, ak chce byť niekto zlostný a nepríjemný, nech sa páči, máte vlastné životy, rodiny a fejsbukový profil😉
Vychovala som ako mlade dievča, mala som 19, skvelého syna, vychovám aj teraz, v zrelom veku, skvelú dcéru. Ale najma, je to moj život, moja rodina, moje radosti aj starosti, tak ak nám to neprajete, tak si to riešte

 

 

 

Matkou po päťdesiatke, aj to je už možnosť voľby

 

https://www.postoj.sk/58177/matkou-po-paetdesiatke-aj-to-je-uz-moznost-volby

 

 

„pani Čobejová, je mi Vás ľúto, že nemáte inej roboty, ako rozoberať osobné životy iných žien a porovnávať ich životné rozhodnutia a udalosti s morálnym imperatívom, ktorý ste si sama vymajstrovala na základe bohviečoho. Dlho som nevidela príšernejší text, a to som v poslednej dobe videla všeličo. Panebože. Je ťažko vôbec hľadať slová, ako sa tento diskurz utrhol z reťaze po nástupe novej vlády

 

 

Súhlasím!
je to absolútne príšerný text nehodný publikovania a autorka by sa s týmito myšlienkami mala vysporiadať vo vlastnej hlave a nesnažiť sa ich povyšovať na novinársky text, pretože nie sú ničím iným len neslušným prekročením hranice súkromia, ktoré má každý z nás.

 

 

O čom by bola diskusia, keby sa nemohli rozoberať osobné životy a životné rozhodnutia? Nota bene keď ich tá osoba verejne oznamuje?

 

 

Vytiahol to na ňu Plus1deň, tak sa rozhodla oznámiť to oficiálne. Ono je aj tak celkom komplikované schovávať v 6. mesiaci tehotenské brucho, hlavne ak ste verejne činná osoba.

 

 

„Najlepšie“ roky svojho života premrhala v „smotánke“ a teraz keď sa prehupla do „polčasu“ a prichádza etapa zrelosti a múdrosti simuluje „rozpuk“.

 

 

Ste trapny jak oci a to sa este zdrziavam, zasterka hyenizmu v mene humannosti je slabe slovo, o jemnom naznaku eugenizmu nevraviac.
Zaujimave, ved zena ma moznost volby, to je predsa argument pro-choicerov, nie? Ale v takychto pripadoch jej volbu odsudzujete?! Trochu si ujasnite, o co vam ide…

 

 

Prečo nie je OK? V tomto kontexte, kde Beňová lobuje za potraty všeobecne a tobôž za potraty ťažko poškodených plodov (genetické testy), je donosenie umožnením umrieť dôstojne, prirodzeným spôsobom, bez ruky človeka – lekára, ktorý má život zachraňovať a bez súhlasu jeho matky – ktorá má svoje dieťa chrániť od počatia až po jeho prirodzenú smrť. Hneď tu vidieť možnosť vyslobodiť sa zo zodpovednosti za nevinný život: matka, lekár, personál…Poznámka o resistutácii len podčiarkuje, že dieťa nie je možné donekonečna oživovať, pretože proti smrti nieto lieku.
Bola to ťažká debata, ani som to celé nebola schopná pozerať, ale tú spornú pasáž som si niekoľkokrát prehrala, pretože chcem mať vo veci jasno.
Pre vás je dôležitejšou informácia, kam zaradiť psychologičku, než odčítať, že Záborská je za donosenie ťažko postihnutého dieťaťa, ktoré má mizivé šance po narodení prežiť, proti postoju Beňovej, ktorá je za právo ženy ísť na potrat bez ohľadu na to, či je vývoj patologický alebo normálny. V debate je to zreteľne odlíšiteľné.

 

 

Pravdupovediac oná psychologička z Oľano ma nezaujíma. Mňa neprekvapuje, že Záborská je za donosenie dieťaťa, ktoré do pár dní zomrie. Čo ma na jej reakcii prekvapuje, je drsnosť jej vyjadrenia bez štipky empatie voči matke, ktorá má postihnutý plod. Stále rozpráva len o dieťati.
Už len chýba vyjadrenie, že si to tá matka mala rozmyslieť pred otehotenením.
Viete pani Mária zažil som dvakrát u blízkych priateľov takúto situáciu, raz musel byť vyvolaný predčasný pôrod a druhý raz došlo k situácii – no tak umrelo. Viem veľmi presne, ako by komentovali výroky dlhodobej europoslankyne. Zvlášť keď obaja sú lekármi.

 

 

Benova bola umelo oplodnená? Ak nie, tak prečo sa tu rozbieha táto téma?

 

 

Uz by ste to mohli odcitovat Cobejovej text, kde tvrdi, ze Benova otehotnela s pomocou mediciny.

 

 

 

Myslím si, že problém pochopiť jednoduchý text má skôr autorka článku, keď dokázala z jednoduchého oznámenia tehotenstva pani Beňovej navnímať, že tá otehotnela medicínskym zásahom kvôli tomu, aby si udržala mladého partnera, prípadne kvôli tomu, že predtým uprednostnila kariéru.

 

 

nemyslim, ze hlavny dovod je kritika zien podstupujucich ivf, skor je za tym paradoxny jav, ked podporovatelka pro-choice je napokon spokojna s tehotenstvom v nie prave odporucanom veku.

 

 

No a tu narážame na neschopnosť pro liferov pochopiť, že aj keď je niekto pro-choice, neznamená to, že v prípade vlastného tehotenstva za nie ideálnych podmienok bude voliť interrupciu. Pointou pro-choice je to, že aj keď ja osobne by som na interrupciu za žiadnych okolností nešla, nebudem to zakazovať iným, ktorých rozhodnutie a situácia môžu byť iné.

 

 

 

Keby takýto článok uverejnil Nový čas, tak tiež by ma to pobúrilo, ale povedala by som si, že pre nich je dno štandardom. Žiaľ, Postoj sa týmto článkom ako „konzervatívny denník“ zaradil do žurnalistickej žumpy, o čom svedčia aj komentáre pravidelných čitateľov a predplatiteľov denníka, ktorí sú takisto znechutení.

 

 

Inak tiež je celkom zaujímavé to, že Postoj nerieši, aké je neetické, sebecké a amorálne to, že 54 ročný predseda parlamentu je otcom už po 11ty krát, pričom nežije ani s jednou matkou svojich detí, pričom to vyzerá, že s prokreáciou ešte neskončil.

 

 

 

a tiez je zaujimave, ze tento tvoj prispevok nikto nikto z pritomnych mravokarcov ani neokomentuje. Museli by priznat, ze im je srdecne jedno, ako sa spravaju muzi. Ich „moralka“ sa z nejakeho dovodu tyka iba zien. Tym dovodom je, ze ju spisali muzi s tazkymi sexualnymi deviaciami (knazi).

 

 

Problémom ale je, že takýto článok o Kollárovi sa pri príležitosti nedávneho narodenia jeho 11teho dieťaťa ani neobjavil, keďže pán Kollár sa momentálne miestnej úderke veľmi hodí. Ja mám totiž pocit, že ak by M.B. neoznámila tehotenstvo, tak nečítame ani žiaden článok o egoistických karieristkách s deťmi zo skúmavky.

 

 

Nechutný článok z redakcie Postoja, ktorý si o sebe myslí, že je snáď mienkotvorné médium a dokonca vraj kresťanské. Byť pani Čobejová, do konca života sa hanbím za takýto odporný pokrytecký paškvil.
Niesom fanúšikom pani Beňovej, ale aby sa na téme jej tehotenstva, implikujúc, že čaká dieťa vďaka IVF priživovali odporcovia reprodukčnej medicíny, pričom ona mohla úplne v pohode otehotnieť prirodzene je naozaj otrasné.
Asi ste už zabudli, že pred dostupnosťou antikoncepcie ženy rodili deti počas celého obdobia plodnosti, mnohé aj po 50ke. Asi by ste si mali prečítať biblické príbehy žien, ktoré otehotneli vo vysokom veku, napríklad Alžbeta, alebo Sára.
Na jednej strane zakazujete potraty, uplatňujete si výhradu svedomia pri predpisovaní a predaji antikoncepcie, odsudzujete metódy reprodukčnej medicíny ale na druhej strane veríte na nepoškvrnené počatie a ukazujete prstom na ženu, ktorá otehotnela po 50ke a neveríte, že to mohlo byť prirodzenou cestou. Tá ironická gratulácia na začiatku článku s príchuťou opovrhnutia len krásne korunuje vaše pokrytectvo. Hanbite sa.
P. S.: Som naozaj veľmi zvedavá, či sa na Postoji objaví podobný článok, ak otehotnie 47 ročná čoskoro novomanželka pani Lexmann. Či vtedy to už bude dieťatko vymodlené a požehnané?
P. S. 2.: IVF vám na Slovensku vo veku nad 38 rokov nikto nepreplatí, tak nezavádzajte verejnosť bájkami o úbohých daňových poplatníkoch skladajúcich sa karieristkám na dieťa zo skúmavky.

 

 

 

A ako osočujem pani Čobejovú? K jej osobe som sa nevyjadrila ani jedným slovom, kritizujem jej článok, na čo mám v demokratickej spoločnosti plné právo a ktorý je podľa môjho názoru ďaleko za čiarou, o to viac, že Postoj sa údajne prezentuje ako kresťanské médium. Aj v tejto diskusii a aj na Facebooku sa s mojím názorom stotožňuje množstvo čitateľov a predplatiteľov Postoja.
Takisto môžem kritizovať Beňovú za jej politické výstupy, ale kritizovať také niečo ako je jej tehotenstvo by mi ani len nenapadlo a nemyslím si, že mi ako žene a matke prináleží také právo.
Pani Beňová síce môže mať isté postoje týkajúce sa tejto témy, za ktoré bojuje, ale tieto jej postoje narozdiel od iných nikomu nič nezakazujú a neprikazujú, čiže do intímneho života nezasahujú. To je ale mimo tému, pretože o tom tento článok nie je.
Mám totiž pocit, že ak by Beňová neoznámila tehotenstvo, tak tu žiaden zatrpknutý a zavádzajúci (áno, autorka sa snažila vytvoriť dojem, že starším ženám hradíme ich sny o deťoch my, úbohí obyčajní daňoví poplatníci) článok o ženách karieristkách s deťmi zo skúmavky nečítame.

 

 

Píšete – persona ako Beňová týmto postojom zároveň niečo vo verejnom priestore legitimizuje, a nehanbí sa to otvorene tlmočiť a zdieľať na sociálnych sieťach.
Čo tlmočila na sociálnych sieťach bez hanby a verejne legitimizovala?
Postla fotografiu, kde je bosá s ružovým detským oblečením a informáciu, že je v šiestom mesiaci.
Nenapísala – absolvovala som umelé oplodnenie, lebo po 32 rokoch túžim byť opäť matkou.
Má mladého partnera, ktorý podľa trpkého konštatovania exmanžela Flašíka chce mať dieťa.
Tak čo legitimizovala vlastne?
Že čaká dieťa hoci nie je zosobášená s partnerom?
Alebo je hanebné, že je na tej fotografii bosá?

 

 

A i kdyby bylo, paní Čobejová jí IVF neplatila, tak co je jí proboha do toho? Znovu se potvrzuje, že tihle bigotové by nejraději vlezli lidem až do postele.

 

 

vidim to rovnako a myslim ze Cobejova to ani tak neopisuje ze by ju odsudzovala, len sa zamysla nad tym ci je to nasledovaniahodne a ze zivot si treba vediet naplanovat aby nam nic neuniklo.

 

 

Tak isto by sme sa mohli teda potom pýtať pani Čobejovej, prečo má len jedno dieťa a verejne dumať nad tým, či náhodou neuprednostnila kariéru novinárky pred materstvom.

 

 

ano mohli, je ale rozdiel Cobejova a Benova. Benova je profesionalna politicka (neviem ci robila nieco ine v minulosti) a je desatrocia platena ako poslankyna z nasich dani. O politikoch a ich sukromnom zivote sa pise, je to normalne.

 

Jej tehotenstvo a sposob k akemu k nemu prislo, je tema pre bulvar.

 

 

 

mozno sa da trochu chapat motiv clanku, ked zastankyna potratov Benova si paradoxne napokon v nie prilis typickom veku uziva tehotenstvo.. 

 

 

Lebo si to zamerne spojil do jednej vety – zastankyna potratov si uziva tehotenstvo – ako keby bola nejaky farizej. Pravdou je, ze sprosta Cobejova prestrelila, a to preto, ze je sprosta. Keby Cobejova nebola sprosta,nebude sa zaoberat (ani ziaden normalny clovek), ci je tehotenstvo v 50-ke normalne. Karel Gott sa posledny krat stal otcom v 70-ke a nikto ho za to neodsudzoval. Ale to bolo mozno tym, ze je muz. Alebo ze Cesi na pohadky o pekle, povinnom prispievani do kasicky a tehotenstve bez suloze veria velmi malo (uprimne im toto zavidim)

 

 

Áno, je v poriadku, že komentujeme tehotenstvo Moniky Beňovej. Je politička a áno, tak ako z mediálnej pozornosti na jednej strane ťaží, tak z nej v takýchto prípadoch nemusí byť nadšená, ale musí ju zniesť.

Ak však na druhej strane redaktorka bez príslušného vzdelania a nevyhnutných informácií rozoberá jej vnútorné motivácie, pripisujúc političke rôzne strachy a neistoty, tak to je prasárna. Súhlasím s Čobejovej predpokladom, že Beňová ustojí aj oveľa viac ako takéto medzi-ženské protivnosti, ale bez ohľadu na pravdivosť jej psychologizovania týmto článkom Čobejová v istom zmysle oberá Beňovú o ľudskú dôstojnosť a vulgarizuje verejný priestor.

Téma ako taká do novín určite patrí. Ale v takejto osobnej rovine skôr do krčmy.

 

 

Nuz, keby autorka mala naozaj prislusne vzdelanie a informacie, tak neviem, ci by verejna polemika tohto druhu uz nesplnala skutkovu podstatu trestneho cinu. Minimalne by bola hrubym porusenim profesionalnej etiky a dovodom na stratu prava vykonavat cinnost.
Oni neexistuju studie a clanky na temu tehotenstva, asistovanej reprodukcie, motivacie zien/rodiciek, ich psychologie? Nik sa tomu nevenuje, neskuma to, nepublikuje, takze nik si to nemoze nastudovat?
Na jednej strane to je zasah do sukromia, na druhej strane oznamila to, je to verejne cinna osoba a tazko sa da nieco robit s tym, ze otazka, ci je tehotenstvo v pripade starej zeny v poriadku (a pripadne ci je eticka aj lekarska asistencia v takomto pripade) su otazky, ktorym sa je tazke vyhnut – ony su totiz vcelku opravnene.
Alebo lekarske standardy uplne ignoruju spolocensky postoj?

 

 

Čo Vám ja viem? Je to téma, ktorá patrí do bulváru, v postoji by som to nečakala. Lebo áno, Beňová je politička, musí zniesť vyššiu mieru verejného záujmu, ale toto s politikou nesúvisí. A podľa mňa – inak ako osobne sa o tom písať ani nedá. Preto mal postoj radšej mlčať, aby sa vyhol tomuto vŕtaniu sa v niekoho psychike…

 

 

Syn 32, partner 36.

52 rocna zena s dietatom je sympaticka, no okolnosti by mohli byt trochu ine.

 

Kto ste vy pani Cobejova, aby ste hodnotili nacasovanie takej sukromnej zalezistosti ako je tehotenstvo konkretnej zeny este navyse verejnej!? Pani B. patri medzi zeny, ktore by som nikdy nezaradila do kategorie inspirativne a sama nie som podporovatelka rodiciek-senioriek, nakolko je to eticky otazna zalezitost. Otazne je aj to ,aky signal tymto ako katolicke medium davate ? Odkedy katolicka cirkev odsudzuje zeny, ktore sa rozhodli pre dieta? Boli ste pani Cobejova pri tom, ked sa toto dieta pocalo? Co vam dovoluje vychadzat z toho ze slo vylucne o umele oplodnenie? Pani B. sa nezastavam, ale zastavam sa jej sukromia a tohto verejneho odsudzovania …. Taka Sara alebo neskor svata Alzbeta asi mali jedine stastie , ze rodila pred 2000 rokmi, inak by asi aj ona bola na titulke. Viete, jedna vec je spracovat temu nevhodnosti materstva , ci uz s ohladom na vek ( pani B. nie je prva rodicka na svete ani na SK po 50-tke) alebo mentalne ci fyzicke poruchy, zle financne zaziemie, zeny bez partnerov… atd. a druha tu verejne odsudzovat tehotenstvo cudzej zeny a vyvodzovat zavery jejj moralneho zlyhania! Ako nnemci vravia: Nebudme papezkejsi nez papez! Vsetkym rodickam, ktorych to caka, v akejkolvek zivotnej faze a situacii-good luck ! 🙂

 

eticky otazne zalezitosti maju priestor v mediach na zamyslenie a diskusiu, kedze ako ste to sama nazvali su ‚eticky otazne’…a otazky sa rozoberaju v mediach, je to prirodzene

 

Neviem ako cirkev, ale už som zažil ako cirkevný predstaviteľ chrstol osobe, ktorá podstúpila umelé oplodnenie, že svoje dieťa nedôstojne splodili. Ktovie kde a za akých okolností bol splodený on. A jemu podobní mudráci.

 

Ten dotyčný povedal len pravdu. Muž, žena a lekár sa rozhodli, že spravia TO (dieťa) samozrejme za peniaze. Boha z toho vynechali. TO nie je v Božom pláne na tejto zemi. To TO je tu len z vôle ľudí. Prestúpenie 1. Božieho prikázania. A poďme sa na to pozrieť ako TO vzniklo. Muž žena si povedali JA chcem. Pýcha? ťažký hriech. Muž sa musel vymasturbovať do kelímka pri pozeraní porna – ťažký hriech. žene odoberú vajíčka s pomocou hormónov ktoré do nej natlačili, hormóny berie ešte dlho aj počas tehotenstva, ktoré sa samozrejme dostávajú aj do tela TO. Ktovie koľko zárodkov sa zničí, spláchne resp. použije na výrobu vakcín – leták uvádza pestované na ľudských diploidných bunkách. Lekár sa hrá na boha a vyberá tú akože najlepšiu spermiu a vajíčko. Prax je taká, že ak zistia, že TO je nejak poškodené ide sa na potrat.Overené info. Hmm, žeby vražda? Tie stvorenia sú v mnohých prípadoch ťažko poškodené (poznám prípad) TO nebolo počaté ani z lásky, ani z normálneho spojenia medzi mužom a ženou len v sklenenej nádobe, bez účasti Boha, bez duše iba schránka. Takáto pyšná činnosť človeka má byť požehnaná Bohom? Toto je dôstojné? ľudia sa hrajú na bohov ale všetko iba dočasu.

 

Prosim vas, poslite mi vas obciansky preukaz. Aj tak ho nepotrebujete. Rovnako ako svoju svojpravnost ci slobodnu volu. Tento nabozensky fanatizmus by mal byt lieceny. A to myslim vazne akoze nie je boh nado mnou.

 

Presne takúto reakciu som čakala. Chápem že tvoj ateizmus to nedokáže pochopiť a prijať, lebo ateizmus je len o pudoch, krásno, láska, porozumenie ateizmus neobsahuje. Som rada že si si to prečítal. Boh je aj nad tebou 🙂

 

Osobne si myslím, že by ste si mali nechať pre seba svoje názory na ťažké hriechy a neprezentovať ich ľuďom s iným svetonázorom. Toho dotyčného možno splodili v jarku po dedinskej zábave, keď sa jeho matka nevládala brániť spitému partnerovi. Tak sa to Bohu páči? Keby to nebolo na plač, je to celé na smiech.

 

A aby som bol presný, výrok znel. Váš syn sa raz bude musieť vyrovnať, ako bol nedôstojne splodený. Takže preto tá poznámka o možnom nedôstojnom plodení jeho osoby.

 

mal pravdu, neexistuje pravo na dieta, to ze si rozne pary vybavia pocatie, vynosenie a narodenie dietata roznymi sposobmi je uz proble nasej civilizacie, urcite je to nedostojne, ano aj umele oplodnenie.

 

A komentovať tehotenstvo 50+ ženy je dôstojné?

 

Slováci sú majstri sveta v rýpaní sa v živote iných a komentovania dôstojnosti a nedôstojnosti. Takže ma váš názor vôbec neprekvapuje. Monika Beňová by mala podať žalobu na redaktorku Postoja za piplanie sa doslova v jej maternici.

 

A kde vzal právo komentovať dôstojnosť plodenia iných?

 

Som zabudol, že niektorí ľudia odvodzujú svoje právo komentovať konanie druhých od Boha.

 

Kluuuud, bo porodite 😀… Takze Sara a Sv Alzbeta rodili z vôle Boha a nie zazobanej feministky ktora vsemozne podporuje potraty… Takze najprv si napravte tému…. A teraz k clanku, clanok sa venoval trendu, ze ak ma niekto peniaze moze si kupit skoro vsetko (aj vajíčka darkine trebars). Ale dajme tomu, ze su to jej oocity, tie sa urcite ziskali az po nejakej horm. liecbe co neni zle, ale urcite z nich nevytvorili len jedno embryo, zvysok siel určite do dusika…

 

uplny suhlas, dovolim si len jednu pripomienku.
ak niekto sa neriadi katolickym videnim sveta a nemal by problem vyuzit moznosti mediciny na umele oplodnenie (keby aj), malo by nas byt trt do toho a mali by sme byt opatrni v odsudeni niekoho/niecoho len preto ze nevyhovuje nasim meritkam ktore nie su galakticky dane ako jedine spravne.

 

 

Pani Benova musi znasat zvysenu aj negativnu medialnu pozornost (rovnako ako ju musi znasat Rkc.) – toto je casty liberalny argument. preco by sa mali vytahovat iba domnele ci mensie prehresky Rkc? Pani Benova ma toho na rovasi viac samozrejme z mojho pohladu ( je veriaca katolicka co veri v reinkarnaciu – vyrok v Stv, v eu parlamente po smrti papeza sa objavila v tricku s Marilyn Monroe) atd. K clanku: redaktorka sa snazila poukazat na schyzofreniu Benovej ked nedavno utocila na Zaborsku ohladom prolife nazorov…. otazka znela inak maju mat moralne pravo na dieta zeny po 50 hlavne uletene zlatokopky, politicky, hetecky…Normalne tazko pracujuca zena na takeho excesy by sotva nasla cas….

 

ako je v článku napísané, to prvé tehotenstvo bolo nechcené (zrejme ste vy odflákol čítanie článku).
snáď nechcete tvrdiť, že 32 rokov, sa snažila otehotnieť a nedarilo sa. skrátka to „odložila“ a teraz chytá posledný vlak.
btw. netuším, v čom by mohla byť beňová nejakou pozitívnou inšpiráciou. ešte sa pokojne môže stať, že dieťaťu diagnostikujú nejakú vadu. ja to rodičom určite neprajem. a potom možno! uvidíme novú možnosť „voľby“. lepšom prípade úmorný boj za to, aby dieťa dokázala donosiť a porodiť.
ja ich dieťaťu prajem veľa šťastia. bude ho potrebovať

 

Starena s dieťaťom je síce rarita, no stále lepšie ako so psom alebo dvoma.
Chúďa decko.

 

Ach Július. Vy a vaše autenticky katolícke reakcie. Starena so psom? Veď má 32 ročného syna.

 

Beňová ma 32 ročného syna. Nie je odkázaná na „starobu“ sa starať o psov, aby nemala osamelý život. Katolícky tu „ičujete“ na ňu, bez toho, aby ste vedeli, či bola alebo nebola umelo oplodnená. To dieťa bude mať dnes 36 ročného otca. Nebude vychovávané „starenou“. Ale veď pokračujte vo svojich láskyplných katolícky autentických postojoch.

 

 

ziaden clovek nevie kopnut cloveka tak ako zena zenu.

 

 

Uz dlhsie tu vidim tvoje odporne panbickarenie a je mi z neho uprimne na grcanie. Ty si sama seba postavila na taky moralny piedestal ze snad uz ani Boh by ti nebol dost dobry. Si neskonale presvedcena o svojom poslani konat a prinasat ludom dobro. A vobec ti nedochadza, ze keby si sa ludom nemontovala do zivotov tak by si im urobila ovela vacsiu sluzbu. Odporna moralistka. Osobujes si pravo posudzovat vsetko a kazdeho – aby si sa mohla ukajat na ton, ze si vnutorne lepsim clovekom. Z tvojho prejavu mam ale dojem, ze si cisty sociopat. Manipulujes ludi, nemas vycitky, si emocne vyprahnuta a city len predstieras. Potratene embrya – WTF?

 

Keby pani Beňová nebola tehotná, žiadny článok by sme o túžbach zrelých žien a na materstvo „prezretých“ nečítali.

 

Dolezitejsi fakt je, ze ak sa z nej v tomto veku podarilo vydolovat nejaky zivy oocyt (vajicko) kopec dalsich embryy bolo hodenych do tekuteho dusika. Ak tych oocytov tam uz nebolo vela, tak musela nastupit darkina, od ktorej taktiez kopec embryí slo do ľadu…. A toto je ten etecky problém, nie to, ze rodic po 50-tke uz na kadečo tym detom nestaci a kto ho vie ci sa vobec uz dozije vnucat…

 

A co ak otehotnela prirodzene?

 

 

A vy ako viete, že počala prostredníctvom IVF? Ja poznám len vo svojom blízkom okolí tri ženy, ktoré po 50ke počali prirodzene a porodili zdravé dieťa.
Na jednej strane veríme v nepoškvrnené počatie Panny Márie, ale schopnosť ženy otehotnieť prirodzene pred menopauzou, hoci aj po 50ke spochybňujeme?

 

Pani, co sem furt pletiete tie svete?? Mne nevadi ak sa budete modlit k pani Benovej, je to na vás ale neporovnavajte ju so svetymi. Ako son uz pisal, ja netvrdim, ze musela ist na ivf, ale tvrdim, ze je to vysoko pravdepodobne…. Kedze zrazu otehotnela az ked si nasla zajacika.

 

mat vase eticke problemy

 

No, preto sa to volaju eticke problemy…. Aj nemci si za hitlera vraveli, naco riesit eticke problémy so zidmi…ked sa ich bytostne netykali

 

Cobejova mala napisat v uvode, ze vychadza z toho, ze taketo tehotenstvo ma minimalnu sancu byt ozaj prirodzene.

 

Redaktorka Postoja by sa mala vyvarovať zasahovaniu do intímnych životov. Vôbec neobstojí váš argument, že je verejnou osobou a má strpieť, keď sa niekto vŕta v jej ovulácii a v maternici.

 

Mnohi dufali ze tato pani sa nebude dalej mnozit…

 

netušila som, že Beňová a Judiniová počali dieťa neprirodzene a k tomu až po menopauze

 

Dobrou správou by to bolo, keby počala prirodzene. Pri umelom oplodnení vzniká totiž biologický “ odpad“ – nadbytočné embryá.

 

 

 

Autorka to podla mna napisala velmi pekne a citlivo

 

Len či nevarila z vody.

 

 

Kresťanskí kandidáti dostali za pätinu hlasov takmer polovicu mandátov. Ako s nimi nenaložiť nekresťansky?

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542357x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie