Založ si blog

„Ale veď nos rúško aj v rozkroku. . . „

Takéto komentáre sa tu páčia dôchodcom Smeru, tak si viete predstaviť, ako ich ten Smer už poštval, keď už nevadia len vyhradené hodiny v obchodoch a plocha, ale už aj rúška, lebo na tlačovke Smeru spochybňovali už aj rúška, že „sú s nimi ako debili“.

A viete, že práve rúška nás najviac ochránili?

Tu máte dôkaz:

 

Koronavírus zrejme vchádza do tela cez bunky v nose

 

Vedci identifikovali „vstupnú bránu“, ktorou sa pravdepodobne najčastejšie začína infekcia novým koronavírusom. Ide o dva typy nosových buniek.

 

Vedci zistili, že pohárikovité a riasinkové bunky v nose majú na povrchu veľa špeciálnych proteínov, ktorými sa nový koronavírus vie dostať do ich vnútra. Ich identifikácia môže pomôcť vysvetliť, prečo sa ochorenie COVID-19 šíri tak rýchlo.

 

Aby sa vírus mohol začať množiť, musí nájsť bunky, do ktorých sa vie dostať. Predchádzajúce štúdie, ktoré popisovali stratégiu SARS-CoV-2, potvrdili, že vírus používa špicaté proteíny na svojom povrchu ako „kľúč“.

Pomocou nich sa prichytí na proteíne ACE2, ktorý sa nachádza na povrchu niektorých buniek a pre vírus predstavuje vhodný receptor, alebo aj „zámok“.

Vedci sa preto rozhodli zistiť, aké bunky produkujú a vystavujú na svojom povrchu oba kľúčové vstupné proteíny, ktoré potrebuje vírus SARS-CoV-2 na ich infekciu.

Bunky v nose, rohovke oka a vo výstelke čreva

„Zistili sme, že receptorové proteíny ACE2 a TMPRSS2, ktoré môžu aktivovať vstup SARS-CoV-2, sú na povrchu buniek v rôznych orgánoch, vrátane buniek na vnútornej výstelke nosa,“ uviedol hlavný autor štúdie Waradon Sungnak zo Sangerovho inštitútu v správe inštitútu zavesenej na portáli Sciencedaily.

 

 

Autori štúdie tvrdia, že práve poloha infikovaných buniek je do veľkej miery zodpovedná za rýchly prenos infekcie. „Umiestnenie týchto buniek na povrchu nosovej dutiny ich robí pre vírus ľahko prístupnými a môže uľahčiť prenos infekcie na ďalších ľudí,“ povedal Martijn Nawijn z univerzitného medicínskeho centra Groningen.

 

 

https://dennikn.sk/1873036/koronavirus-zrejme-vchadza-do-tela-cez-bunky-v-nose/

 

 

Takže v ochrane pred nákazou museli práve rúška zohrať kľúčovú úlohu a sú najlepšou ochranou aj do budúcnosti. Preto by žiadne zodpovedné strany alebo médiá nemali spochybňovať nosenie rúšok pri tejto nákaze a pandémii. Keď tak robia, tak ohrozujú životy ľudí a tie životy starých a chorých sú im potom ukradnuté!

Presne tak, ako to predviedol Smer, lebo neviem o žiadnej ďalšej strane, ktorá by tieto opatrenia s rúškami spochybňovala a to dokonca na tlačovke. A je to celkom určite závažnejšie, než sa zaoberať spoločným „šuflíkom“ našich premiérov. Keby sa tak ľudia zaujímali o zbrojenie a vojenské základne, tak by tu vojenské základne pri toľkej hysterii nikdy neboli. 

 

 

 

„Tak tu je v krátkosti zhrnuté, čo dnes vieme o tom, čo tento Corona-miláčik robí (okrem toho, že napáda pľúca). Aj s odkazmi na zdroje.

 

Nie, nie je to vírus, ktorý napáda výlučne dýchací systém. Jeho posobenie je multi-systémové. A teda aj poškodenia človeka sa neobmedzujú výlučne na pľúca. Sú tiež multisystémové.

1. Napáda T-lymfocyty – imunitné pameťové bunky zodpovedné za špecifickú imunitu, podobne ako HIV

https://www.nature.com/articles/s41423-020-0424-9

https://www.todayonline.com/…/coronavirus-could-attack-immu…

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7114094/

 

2. Sposobuje zvýšenú zrážanlivosť krvi, čo vedie k trombózam, ku krvným uzáverom, teda k tomu, čo sa bežne nazýva mrtvica, alebo infarkt. Podľa toho, kde sa krvný uzáver vytvorí.

https://amp.cnn.com/…/strokes-coronavirus-young-…/index.html

https://www.thrombosisresearch.com/…/S0049-3848(20…/fulltext

 

3. Napáda endotel, výstelku ciev… čím sťažuje cirkuláciu krvi, čo vedie k hypoxii tkanív, a tiež ku vyššie spomenutým krvným zrazeninám (uzáverom).

https://journals.plos.org/plosone/article…

 

4. Degraduje hemoglobin a tým znemožňuje bunkové dýchanie, čiže okysličovanie tkanív, tela. Implikácie sú jasné.

https://chemrxiv.org/…/COVID-19_Disease_ORF8_and_S…/11938173

http://www.htct.com.br/en-hemoglobin-value-may-be-decreased…

 

5. No a… last, but not the least – priama infekcia CNS systému. Čo sposobuje trvalé zníženie kognitívnych schopností.

https://www.sciencedirect.com/…/artic…/pii/S0166223620300916

 

6. Ešte som zaregistrovala informácie, že: U některých osob, které prodělají infekci koronavirem SARS-CoV-2 lze předpokládat i poškození orgánů, které virus může skrze ACE2 receptory napadnout – tedy srdce, varlata, játra, slezinu či slinivku. Toto hovorí neurovědec z brněnské Masarykovy univerzity Omar Šerý:

 

https://www.nature.com/articles/s41423-020-0424-9?fbclid=IwAR1PYMtG8jXXmPfbFvxcHJOcakm4MDjYSzYQTD3uAra3aW4hVXpJSLl48dg

 

Konali rýchlo a nosili rúška. Médiá dávajú Slovensko a Česko za vzor

 

Slovensko a Česko lepšie využili čas.

https://svet.sme.sk/c/22395124/koronavirus-slovensko-cesko-svet-vzor.html

 

Desať grafov o skutočných úmrtiach a nákaze

https://dennikn.sk/1875148/bergamo-uz-mozno-ma-kolektivnu-imunitu-desat-grafov-o-umrtnosti-a-premorenosti-koronavirusom/?ref=tema

 

 

príklady názorov na Pravde:

 

https://debata.pravda.sk/debata/blog-janina-601-2020-04-30-dajte-pokoj-dochodcom/reakcia/7408284/#prispevok_7408284

 

https://debata.pravda.sk/debata/blog-janina-601-2020-04-30-dajte-pokoj-dochodcom/reakcia/7408279/#prispevok_7408279

 

„ked už smrť povrazom neexistuje, tak Igorko chce dôchodcov hladom umoriť k smrti cez víkendy“

 

„Ďakujem každému, všetkým, ktorým nebolo ľahostajné, keď tunajší správcovia sa pokúšali implementovať do právneho neporiadku fašistické praktiky nad nami staršími. Veľká vďaka, že ste sa nás zastali a pomohli vrátiť veci do normálu. Je pre mňa povzbudením vnímať, že žijem v spoločnosti, ktorá nedopustí páchať ZLO na spoluobčanoch.“

 

Takéto komentáre sa tu na Pravde páčia našim blogerkám. Samá oplzlosť a primitivizmus. Ako mám veriť tým jemným článkom, kde sa moralizuje o citoch, hodnotách, ženskosti, citlivosti, urážaní iných názorov, keď v diskusiách pod nimi si pluskujú najoplzlejšie nadávky a ešte si vyjadrujú vďačnosť ako sa vzájomne podporujú?
Však to je úplne v rozpore s tými článkami. Napríklad dajte nám dôchodcom pokoj, ale keby sa tu niekto ukázal, najviac sa nám páčia vulgárne príspevky k iným názorom, lebo také sme jemné a chápavé voči iným názorom. A kto by s nami nesúhlasil, pomôžme si a poďakujme si vulgárnym primitivizmom.

Keď sa my smejeme a tancujeme doma, to máme také pozitívne myslenie, ale keby sa niekto iný doma smial alebo tancoval, tak sa smeje z hospodárskeho krachu a počkaj, prejde ťa smiech, keď ťa vyhodia z práce.

Tak, čo si želáte? Keby som bola vážna, tak šírim strach a hystériu z pandémie, pokým iní doma tancujú, lebo majú pozitívne myslenie. A keď napíšem, že som sa doma smiala, tak nechápem, že pri hospodárskom krachu sa nesmiem smiať, lebo ony sú kvôli hospodárskemu krachu doma vážne.

Otestujte sa, či sa dokážete uvolniť, relaxovať a zatancovať si napriek hospodárskemu krachu. Ak nie, strach a paniku tu šírite vy:

 

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541594x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie