Založ si blog

Viac verím českému zdravotníctvu, že skôr prežijú tam

Práve som nautilovi napísala a napíšem aj vám, hoci je to veľmi súkromné:

Odtialto som kupila tuto nanoimpregnaciu:
https://www.nanotechnologia.sk/nano-impregnacie/nano-textil/
Viac sa o nich pise tuto:
http://www.nanotechnologie.sk/oddelenie/51/impregnacia-textilu.php
Moj syn dostal vo februari cukrovku a je na inzuline. Cakaju druhe babatko v auguste.
Moja dcera ma astmu. Medzi kamaratmi mojich deti – jeden ma cukrovku od detstva a jedna poruchu imunity.
Moja dcera tiez ma zdravotne poistenie v Cesku, lebo tam studuje (4.roc) a chcela zostat. Viac verim ceskemu zdravotnictvu, ze skor preziju tam.
Ti kamarati sa zas schovavaju na Slovensku. A na mladych nikto neberie ohlad, ze by nemuseli nastupit do skoly a do prace. Chcu od nich nastup v maji do plnych ucebni.

 

 

Ale pohľadajte mi tam jeden komentár, akých tu máme stovky, dokonca tisíce, že naši ľudia sa z toho zbláznia, hrozí im psychická choroba a podobne. Keď sa tento zákaz pohybu vyhlásil v Česku, čítala som aj články, kde sa diskutovalo o tom, ako sa to bude kontrolovať alebo ako sa to dodržiava. Také otázky padali aj na tlačovkách, že ako to vláda bude zabezpečovať. Babiš alebo niekto iný, koho sa to práve pýtali, vždy odpovedal v takom zmysle, že je to hlúpa otázka, pretože Česko nemá toľko policajtov a vojakov, aby mohli každého a všade strážiť. Z toho som to aj ja tak pochopila, že sa nepredpokladá, že by to ľudia nedodržiavali. Týmto to bolo vybavené a nikto sa už nepýtal. 

Keďže české správy sledujem, asi len jedenkrát som čítala, že niekde na Morave to nerešpektovali. Keby to bola zvláštna vec, tak by som si to uložila, ako si ukladám, keď sa tam niečo dôležité deje. K tomuto nemám uložené nič, pretože to bola napokon samozrejmosť, že to ľudia dodržiavajú a nikde to nepotrebovali nejako riešiť. Včera som videla prvý článok, kde sa diskutujúci kriticky vyjadrovali k nejakým právnikom, ktorí chcú Česko za tento zákaz pohybu žalovať. Pod článkom to nezískalo žiadnu podporu. Ani to veľmi nezaujalo pozornosť – krátka diskusia. Rovnako nezaujalo pozornosť, že obmedzenia pokračujú aj cez veľkonočné sviatky. Tiež krátka diskusia cez sto komentárov, čo pri nejakých zaujímavých témach sú cez 1000. 

 

Ale pozriem na slovenskú diskusiu a v nej čítam, že toto neurobilo ani len Česko:

 

„Zákaz cestovania na sviatky nevyhlásili ani Češi“ (SME) Rovnaké klamstvá ako s tým Prymulom, ale Slováci sú sprostí, tak čo by ich neoklamali.

 

Vždy som si myslela, že Česi sú inteligentnejší národ. Potom som si to prestala myslieť, keď tam boli zvady medzi dvomi tábormi a pokus o nejaký Majdan. Zaujímavé je, že teraz sa už tak nehádajú. Skončilo to. Teda, oproti tomu, čo tam bolo predtým, keď žiadny koronavírus nebol a keď nemali obmedzenie pohybu. Naposledy najviac Česi nadávali na to, že okamžite nezakážu lety z Talianska a zo sveta. To sa vtedy asi naposledy ľudia tak búrili, že boli búrlivé a dlhé diskusie. Asi preto už pokojne stíchli, že ich konečne začala vláda chrániť a to od počtu 298 nakazených rovno núdzovým stavom. 

Odvtedy stúpala popularita Hamáčkovi, ktorý pre nich najviac zosobňuje toho ochrancu, čo ich núdzovým stavom chráni.

 

Prymula je tam naopak ten zlý, čo chce ľudí premoriť ale tu ho šíria, že čo chcú Česi, hoci to nechcú.

Dnes si opäť myslím, že Česi sú inteligentnejší národ, ako som si vždy myslela.

Urobiť si Majdan cez novinárov a koaličných partnerov v čase epidémie, na to sa dajú zmanipulovať len ovčania. 

Tiež by som chcela patriť k normálnemu národu, ktorý v čase pandémie ochraňuje občanov a nie len ekonomické záujmy.

Bola by som za takú ochranu vďačná, ako som bola aj Pellegrinimu. Keby bol vyhral Smer a toto zabezpečil, tak som vďačná Smeru doteraz. Keby bol vyhral Kotleba a vyhlásil núdzový stav, tak dnes píšem poďakovanie Kotlebovi za to, že vyhlásil núdzový stav a chráni občanov. A bolo by mi šumafuk, či mi preto budete nadávať do fašistov. Poďakovala by som sa komukoľvek, ale my takého nikoho nemáme. Ani len ten Matovič nevyhlásil núdzový stav a to tu už máme vyše 600 nakazených a nemáme také možnosti ako Česko, žiadnu takú pripravenosť nemocníc. 

Aby som v tom našu vládu podporila, tak som ďakovala aspoň za tých pár dní. 

Ale tu čakajú novinári ako supy, kedy dostanú prikázaných politikov k moci a tu čakajú neúspešní politici, kedy sa počas pandémie dostanú k moci. A tu čakajú aj koaliční partneri, kedy sa dostanú k moci.

 

Ľudia absolútne nie sú schopní pochopiť, že v tejto situácii je mi šumafuk, kto ten núdzový stav vyhlási a kľudne môže Mazurek. Mne je celkom jedno, kto vymení Matoviča. Ale všetko tam čakajú len politici, ktorí ten núdzový stav nevyhlásia ani na pár dní a nevyhlásili by ani teraz. Všetci, ale úplne všetci nechcú žiadny núdzový stav a vyhlásili by ho len keby kolabovali nemocnice. A preto tam týchto supov nechcem. 

 

Ani v tejto chvíli najmenej neľutujem, že som nevolila progresívcov, z ktorých napokon vyliezajú len lokaji pre záchranu ekonomiky a navyše by celkom zablokovali testovanie osád, lebo pokiaľ by vyriešili, aby to nebolo rasistické, tak by už bolo neskoro.

Ani jedna strana sa nevyjadrila, že by schvaľovala núdzový stav, takže keby bol Matovič aj Quasimodo, nemám koho iného podporiť.

 

Naopak v tejto situácii ma sklamal Chmelár, o ktorom som si prvýkrát pomyslela – Tiež si musíš riešiť práve teraz ako lepšie by si riadil krajinu?

 

To si riešte potom, keď neskolabujú nemocnice. A som naozaj zvedavá, ako bude lepšie prosperovať ekonomika, keď vám skolabujú nemocnice.

 

Takže, keď mňa niekto sklamal, je to Chmelár. A o Pellegrinim si nemyslím, že by vyhlásil núdzový stav. Celkom nikde to nepovedal, že by to bolo správne. Takže pre mňa si ho už zbytočne ospevujete. Ale za začiatok obmedzení som mu vďačná a to mu nikdy nezabudnem ani pre no a čo, nebudeme to riešiť my. Som vďačná aj za tú náhodu, že sa vlády striedali a preto tu nebol čas supov.

 

Na koledování zapomeňte, kvůli opatřením nebude možné, upozornil Hamáček

 

  • 6. dubna 2020
  •  122
Lidé letos nebudou moci na Velikonoce koledovat, ani si například připíjet se sousedy, sdělil v pondělí ministr vnitra Jan Hamáček. Aktuální vládní nařízení kvůli novému typu koronaviru to totiž nedovolují. Omezení pohybu platí od 12. března, k rozvolňování opatření musí Česko podle ministra přistupovat opatrně.
„Podle současných opatření to možné není,“ odpověděl Hamáček na dotaz, zda mohou příští pondělí koledníci vyrazit po vesnici nebo zda si kolegové a sousedé mohou tradičně připít slivovicí.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch doplnil, že se nebudou moci konat ani velikonoční bohoslužby, a vyzval lidi, aby o svátcích zůstali doma a nescházeli se s příbuznými.

„Určitě se nebudou konat bohoslužby, nebudou chodit koledníci. Odporovalo by to přijatým opatřením,“ řekl Vojtěch po jednání vlády. „Nadále platí veškerá omezení, zákaz shromaždování a větších akcí. Primárně by lidé měli zůstat doma, nescházet se s příbuznými,“ dodal. Podle něj se omezení volného pohybu ani zákaz pohybu venku ve více než dvou osobách nezmírní dřív než po Velikonocích.

„Díky opatření, které jsme přijali, je průběh epidemie v České republice zatím lepší než ve státech na západ od nás. A já bych byl strašně rád, aby to tak zůstalo,“ uvedl Hamáček.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-jan-hamacek-velikonoce-koledovani-koleda-tradice-jaro-covid-19.A200406_140509_domaci_rko

Prečítajte si diskusiu normálnych ľudí k tomu:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-jan-hamacek-velikonoce-koledovani-koleda-tradice-jaro-covid-19.A200406_140509_domaci_rko/diskuse

 

Nenájdete v nej jeden jediný komentár, že by preto niekto nadával, že má obmedzený pohyb a to už od 13.3. doteraz.

 

Ani tá Timrava nikde nevystihla takú hlúposť slovenského národa, akú som videla dnes a nebola to poviedka.

 

 

z komentárov na SME:

 

„Pani Keppleová

musím reagovať na vaše slová – „Toto šťastie občania podporili sebadisciplínou, čo je chvályhodné.“ Je to blud.
.
Mali sme akurát šťastie, že sa na Slovensku vírus prejavil neskôr. Žiadna disciplína tu nie je. Vidíme to na výkrikoch komentátora Schutza, ktorý apeluje na obnovenie voľného pohybu. Vidíme to na každodennom chovaní Slovákov. Vidíme to na výzvach na dodržiavanie základných bezpečnostných pravidiel a hygienických opatrení, ktoré sú na na každom kroku porušované a o to viac, čím sa otvárajú malé prevádzky, bufety cez okno alebo záhradkárstva či iné malé prevádzky.
.
V supermarketoch SBSkári rozdávajú rukavice. V Bratislave v Bille na Dolných Honoch si obyvatelia Pentagonu vzali rukavice, aby ich pri ovocí a zelenine zahodili do koša. A videl som aj viacerých bez rukavíc a boli to pánkovia v oblekoch. Čo poradíte, kritici opatrení, čo poradí pán Schutz, ktorý kričí po zrušení opatrení? Že mali SBS-kári volať policajtov? Že mali zavrieť obchod a dezinfikovať? Koľko takýchto ľudí je potrebné zavrieť do karantény, pokutovať? Koľko obchodov bude potrebné zavrieť na neurčito po dobu dezinfekcie a tovar zlikvidovať, aby si Slováci uvedomili, ako sa majú teraz správať? Koľko Slovákov bude treba odsúdiť na náhradu škody za zničený tovar a zavreté predajne?
.
Opatrenia nie sú to najlepšie, ale ako denno-denne vidím, sú potrebné.
.
Kedy už konečne pochopíte, že zamorenie vírusom je potrebné držať pod kontrolou, aby sa zdravotnícky systém nezosypal? Pokiaľ krivka vystrelí strmo hore, skolabujeme všetci, čo potrebujem trebárs operáciu slepáka. Je tu v diskusii nejaký lekár, sestra? Veď dajte svoj názor na túto situáciu.
Talianski a španielski lekári dali x-reakcií, ako sa majú ľudia správať – ZOSTAŃTE DOMA – je och odkaz. Vy kritici opatrení, vy umierate ináč ako Taliani či Španieli?

 

„Ta hysteria z Matovica a jeho tvrdohlavosti v opatreniach mozno pominie s exponencialnym narastom nakazenych. Som zvedavy co sa bude sypat na matovicovu hlavu, kedze aktualne sa snazia z neho vystruhat paranoika.“

 

===============

 

Ale kľudne si otvorte obchody a reštaurácie. Hlupáci sa vám do nich nahrnú a potom sa nechajú kosiť s radosťou, že zvrhli psychopata.

Teraz zvíťazí ich Kotleba, Pellegrini alebo náhradníčka Trubana a už elegantne vás pochovajú, aby sa väčšina nezbláznila, lebo tak majú ďaleko k duševným chorobám.

V živote som nemala predstavu, čo pre Slovákov znamená pohodlie. A ako by šaleli, keby šesť dní nemohli ísť na chatu a pritom celé roky si o sebe predstavovali, že by dokázali uniesť, keby sa im narodilo postihnuté dieťa, že by dokázali na mieste iných uživiť štvrté, piate, šieste dieťa do chudoby, že by sa radšej dali zavraždiť pre záchranu iných a podobne. Teraz je vidno, že neuniesli by celkom nič z tohoZbláznili by sa, boli by na kazajku, keby týždeň mali postihnuté dieťa. Páchali by samovraždy, keby sa ocitli s taškami bez domova, skončili by na psychiatrii, keby do chudoby čakali tretie dieťa. A hlavne, okamžite myslia ako kotlebovci, pričom sa nad nich malomeštiacky povyšujú. 

 

 

Ako matka by som nechcela svoje deti obetovať nielen ako Židovka. Nie všetci sme Židia a nielen Židia si zaslúžia žiť.

Ako matka by som nechcela svoje deti obetovať ani v 68, hoci Šimečka by ich obetoval. A pre mňa jednoducho ste nacisti aj vy a horší od tých kotlebovcov, ktorí sa tu celé roky nehrali na čo by urobili oni. Naopak si myslím, že viac ľudí by zachránili aj tí kotlebovci. Počula som, čo hovoril Kotleba v národnej rade k bankárom. A vy ostatní ste len ich lokaji.

Tým nechcem povedať, že ľutujem, že som radšej nevolila kotlebovcov, pretože mi bolo jasné, že z nich ste si spravili smetný kôš na volebné hlasy – nacistov miesto vás. Ale nacisti sú naši oligarchovia a bankári a veľké korporácie. Kvôli ekonomike obetujú ľudí a k ventilátorom sa dostanú presne tak, ako predtým skúpili všetok zdravotný materiál, aby aj na tom ešte zarábali.

Sulík svoje deti neobetuje, ani Harabin. Nikto, kto o tom má moc rozhodovať. Najviac ma na tom vie naštvať len to, že ste sa tu hrali na antifašistov a kŕmili nás rečami o boji proti nejakým fašistom a nacistom. To bolo tak falošné! Veď máte nacistické myslenie.

Migrantov ste chceli zachraňovať len preto, že na tom sa po celej Európe dokázali liberáli priživovať v celej sieti priekupníkov s ľuďmi, akože na záchranu. Boli za to granty a za propagandu odmena, kariéra a postup, či do televízie, novín alebo kdekoľvek.

Ľudia to vidia, ale to vám je jedno. Hlavne, aby ste na tom zarobili, keď ste zarobiť mohli. A keď prídete o platy, obetujete aj susedov.

 

A navyše ste rozmaznanci, čo sú na psychické zrútenie za pár dní z toho, čo tu chudoba zažívala celé roky a nikto jej nepomohol, lebo schopnému človeku (ako vám) sa to nestane. Prezidentka vám musí hovoriť, aby ste sa chudáci psychicky nezbláznili.

 

 

Nevadí mi, keby tam Matovič aj plakal. Normálny človek, myslím cítiaci, by plakal. Normálny človek na jeho mieste by sa už psychicky zrútil z vás, keby mal okolo seba takých supov a také obyvateľstvo. Očakávam, že sa zrúti, keď nemá hrošiu kožu, ako bude rásť počet obetí.

Zvládol by to človek, ktorý by mal okolo seba normálnych ľudí a nejakú podporu. To by na jeho mieste potreboval každý z vás, čo zas viete, čo by ste robili na mieste iných, na jeho mieste, na mieste niekoho iného. Proste to budete opakovať do smrti – čo by ste vy na mieste iných.

 

A vy by ste neuniesli celkom nič z toho. To sme teraz mohli vidieť a ešte budeme vidieť, ako chudáci jeden po druhom skolabujete – že ste prišli o prácu, že nemáte na hypotéku, že čakáte tretie dieťa do takej núdze… čo všetko by ste na mieste iných zvládli.

 

 

 

Viac verím českému zdravotníctvu, že skôr prežijú tam.

Som rada, že moje dve ohrozené deti nežijú na Slovensku a nevrátili sa do tejto krajiny a ochrany.

V budúcich voľbách, keď to prežijem, dám svoj hlas strane, ktorá teraz vyhlási núdzový stav. Inak sa už nikdy volieb nezúčastním.

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542254x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie