Založ si blog

Menej je niekedy viac

Občas ste mi to písali, že menej je niekedy viac, ku mojim dlhým článkom a ešte dôležitejšie je povedať si to v politike, že menej je niekedy viac.

 

To „menej“ je v tomto prípade nevoliť extrémistov, o ktorých už teraz viete, že ich do vlády nikdy nepustia a vaše hlasy spolu s nimi budú odstavené.

To je koho chyba, že vytvorili takú situáciu, že nikto by s nimi nespolupracoval?

 

To „menej“ je zvoliť takú stranu, ktorá sa bude dožadovať reálne splniteľných požiadaviek, ktorých oprávnenosť nikto nemôže spochybniť a spochybňovať.

Taká strana má právo odmietať federalizáciu, štvanie do vojny alebo zvyšovanie výdavkov na zbrojenie, vojenské základne alebo kvóty.

To všetko nie je neprijateľné pre spoluprácu s takou stranou, ktorá by bola nenapadnuteľná, čo by jej zaručovalo existenciu.

 

Ale keď si ľudia myslia, že vyvážia jeden extrém opačným extrémom, stvoria a podporia takú stranu, ktorá sa vlastným extrémizmom odpáli, lebo si nepovedali – Menej je niekedy viac. A potom nedosiahnu nielen menej, ale už celkom nič!

 

 

Keby ste podporili tak masovo stranu „Menej je niekedy viac“, tak tá rozumenjšia strana by vedela svoje požiadavky rozumnejšie presadzovať, aby dokázala v politickom boji po voľbách presvedčiť aj iných, keď vyvstanú tieto otázky, o ktorých sú teraz politici ticho, aby ich mohli presadiť. 

 

Už by sa nedali tak ľahko umlčať, prečo majú právo verejne diskutovať k federalizácii, k vojenským základniam, k zbrojeniu atď.

Už by sa nedali tak ľahko scenzúrovať, lebo ich požiadavky by boli celkom oprávnené a nespochybniteľné.

 

Z tohto dôvodu ja volím Socialistov, lebo tí dokážu presadiť viac a postupujú rozumne. Sú tým nenapadnuteľní.

A keď nedokážu, lebo ich bolo málo, to je vaša chyba, že vaše hlasy skončia v koalícii Smeru s Kiskovcami alebo v smetnom koši spolu s odstavenou stranou ĽSNS aj keby mala 20 %.

Pritom stačilo nedať sa oklamať a povedať si, že menej je niekedy viac. Spolu bude takto odstavených asi 30 % hlasov konzervatívcov, len voličov Smeru a ĽSNS. Menšia časť zahodená a väčšia ukradnutá.

 

 

Vtip je, že tá väčšia bude ukradnutá kvôli zahodeniu menšej. Čiže polku z vás okradnú, aby mohli druhú polku zahodiť.

Darmo sa nádejáte, že Smer tieto polky spojí a požehná.

 

Potom nevzdychajte, keď neviete, že Menej je niekedy viac.

 

 

Mazurek a strana ĽSNS preháňa o tom, čo všetko šíri o Levoči a protestoch tam. Vyvrátili to samotné Hlavné správy, keď priniesli hodinový rozhovor s Rómami zo Smižian, čo tam boli. 

Ale zas si niekto pozrel len pár minútové video a už máte uveriť tomu, čomu nemáte veriť, keď niekto prinesie rozzúreného Mazureka.

Tak, keď vás to zaujíma, pozrite si nielen vysvetlenia Mazureka, ako bol zostrihaný, ale aj hodinový rozhovor s Rómami, či boli podplatení a ako sa tam dostali, keď vás Rómovia tak zaujímajú. Tiež zmeníte svoj pohľad na to, či aj Rómovia nemajú oprávnené protesty zas voči ĽSNS, keď ich prezentovali LEN ako osadníkov.

Tak jeden z tých vraj osadníkov má viac rozumu, než mnohí primitívni diskutéri na Hlavných správach dohromady.

Samotné Hlavné správy taký rozhovor priniesli!

 

Mgr. Peter Pollak:

„Už vo štvrtok, keď ich prečíslili v Sabinove, Mazurek šíril legendu, že prišli len Rómovia z osád, ktorých tam autobusmi navozili progresívci. Dôkazy? Nula.

Keď ich potom prečíslili v Košiciach, Kotlebov dvorný hoaxer Mario Vidák rozšíril fámu, že Rómom za to sľúbili 15 eur. Dôkaz? Screenshoty dvoch anonymov z Facebookou.

No a v Levoči tento príbeh len ďalej rozvíjali. Ukázali kričiacich Rómov a Lívia Garčalová zahlásila: „Toto je to, čo vy organizujete, pán Truban, na toto ste sa zmohli.“

Lívia Garčalová v skutočnosti domotala niekoľko vecí. V Levoči sa v ten deň konalo niekoľko rôznych protestov. Bolo tam aj zapaľovanie sviečok, na ktoré odkazuje na videu, lenže to sa konalo v inej časti námestia.

A hlavne. Pokiaľ Rómov niekto zvolával, tak to bol niekto úplne iný, než Truban s Kiskom: samotní Rómovia.

Napríklad študent a rómsky aktivista Boris Kočko na Facebooku zverejnil video, v ktorom vyzýval Rómov, aby prišli vyjadriť svoj názor na Kotlebu. Jeho video malo skoro tisíc zdieľaní.

https://www.facebook.com/bororko/videos/1310105835862481/

19.1.

„Zjednoťme sa v boji proti rasizmu! 👍🚫

Zdieľajte 🙏🏽

Nie sme profesionáli v nahrávaní ale sme na 100% autentickí“

 

„Dopredu sme apelovali na Rómov, aby neboli agresívni a aby nepili alkohol. Priamo na mieste sme na to aj dohliadali. Z toho kotlebovského videa som zhrozený, úplne skresľuje realitu,“ povedal Kočko, aktuálne študent učiteľstva v Ružomberku.

Novinár Ľudma mi hovoril o skupinke rómskych robotníkov, ktorí robia na stavbe na Štrbskom Plese. Cestovali desiatky kilometrov do Levoče, lebo tam chceli byť.

„Vypýtali sa z práce skôr, aby to stihli. Chceli ukázať, že proti Kotlebovi protestujú normálni, pracujúci Rómovia a nie len nejakí asociáli z osád,“ povedal Ľudma.

A čo tie transparenty?

Áno, niekoľko z nich, vrátane píšťaľok, rozdali miestni politici. Lenže prekvapenie: z úplne inej strany, než o ktorej rozprávajú Koltlebovci.

Časť Rómov priviedol Peter Pollák z OĽaNO, syn prvého rómskeho europoslanca Petra Polláka. „Nechceli sme z takéhoto podujatia vytĺkať politické body. Na transparenty sme ručne napísali heslá ako „Stop ĽSNS“ alebo „Stop fašizmu“. Nebola na nich žiadna propagácia hnutia OĽANO,“ hovorí.

Jemu a ďalším kolegom z OĽaNO sa podľa Polláka podarilo zmobilizovať viac než 200 účastníkov, vrátane Rómov z osád.

„Nerobil som rozdiely, či sú z osady alebo nie. Levoča je moje rodné mesto, preto som považoval za povinnosť prísť jasne vyjadriť svoj názor na extrémizmus. Som rád, že sa nás našlo viac,“ dodáva.

A na záver jedno zhrnutie. Už niekoľko rokov hovorím, že Kotlebovi v rozhodujúcej miere pomohli dve americké firmy: Facebook a Youtube. Tie jeho strane umožnili šíriť úplne čokoľvek, bez ohľadu na dobré mravy i na fakty. Cez Facebooku a Youtube dokážu zmobilizovať významné percento užívateľov, ktorí ich verziu reality nekriticky šíria ako písmo sväté. A keď im ponúknete fakty, tak to označia za „liberálnu propagandu“.

Lenže dávať fakty je to jediné, čo môžme robiť. A to bol aj zmysel tohto dlhého statusu.“

https://www.youtube.com/watch?v=fN5kw4y_l0g&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3bmWQnOpeVTdwMu3ITZkafteygSU7_TG4AeTDoAzbKKHZFzsY4kL-VF3A

 

Ale to je tak, keď niekto nemá zdravý rozum a kvôli tomu, že mu ho zatemnil hnev na Rómov – osadníkov, svoj hlas odpáli.

Doslova je to tak, že o ne prídete kvôli:

 

1. osadníkom

 

2. ženám vrahyniam

 

3. a holým zadkom

 

A to aj smeráci, lebo vaše hlasy budú handrou na tieto.

A to presne je duchovná kvalita nášho národa, prečo ľahko prejde od federalizácie po vojenské základne čokoľvek.

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544645x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie