Založ si blog

Železnica cez cudzie územie 2

Ako som sa vôbec dostala ku konzervatívcom

 

Pre mňa bol pojem konzervatívec niečo zaostalé a rigidné, stručne povedané človek, ktorý sa nechce meniť – skostnatený. Tak to vždy bolo.

Títo skostnatenci vždy bojovali proti všetkému novému a stručne povedané proti slobode človeka. Od konzervatívnej módy po boj s masturbáciou, sexuálnou výchovou, rodovou rovnosťou, inou sexuálnou orientáciou atď. Havran by povedal, že so zaprdencami, pri ktorých sa nedalo dýchať.

Ani chvíľu by som neváhala, s ktorými by som sa radšej ocitla na pustom ostrove. A po týchto mojich slovách práve konzervatívca napadne, že pre sex a práve liberála niečo iné a skôr Boh múch, kam by to mohli konzervatívci dohnať.

Keďže pustý ostrov nikdy nehrozil, nemusela som sa už dnes báť, že by ešte mali moc. To, čo som si vždy tak túžobne želala a považovala to za nesplniteľný sen, aby liberálov bolo viac, je dnes prekvapujúcou pravdou moci v Európe. Tých pár jednotlivcov, tá menšina, tí zrazu majú moc. Vlastne som sa mala tešiť, že sa mi splnilo to, v čo som nedúfala.

A ja miesto toho, aby som sa tešila, postavila som sa na stranu tých konzervatívcov a začala bojovať proti liberálom.

 

Ale ja som to tak mala vždy napísané na blogu už na SME, že som na strane menšiny a slabších. A zrazu sa mi zdali a nielen zdali slabší konzervatívci. A to každý má aj v niečom pravdu a preto mu treba pomáhať!

A presne, ako predtým boli ohrození povedzme homosexuáli, zrazu sa mi zdali a nielen zdali ohrození konzervatívci aj s ich oprávnenými požiadavkami.

 

Naozaj si myslíte, že žiadne oprávnené nemajú?

 

Ani Mikloš si to nemyslí!

Takže, jeho slovami, lebo jemu viac veríte, napíšem, čo už dávno cítim aj ja:

 

„Za jednu z najväčších prekážok riešenia považujem narastajúcu priepasť medzi konzervatívcami a liberálmi, presnejšie povedané fundamentalistickými konzervatívcami a progresívnymi liberálmi. Pokiaľ tí prví nepochopia, že svet sa mení a bude meniť a nie všetko nové je zlé, a tí druhí zase neuznajú, že spôsob, akým sa svet mení, môže byť nebezpečný a zlý, ak neochránime niektoré zásadne dôležité princípy a hodnoty, tak sa to nemôže skončiť inak ako zle.“

 

https://www.postoj.sk/50299/preco-som-sa-v-tomto-roku-zacal-bat

 

Aj on sa len bojí neznámeho, ako zvyknete hovoriť? Aj on je len frustrovaný zo svojich neúspechov, ako zvykne hovoriť Čaputová?

 

 

Ja som sa teda nikdy nebála o tradičnú rodinu a že naše ženy zostanú masovými vrahyňami. Nikdy som sa nebála holých zadkov a všetkých bežných hrôz, ale ja som tých konzervatívcov počúvala a mnohé ich obavy a požiadavky sú celkom oprávnené. Momentálne mám problém spomenúť si s takou vervou, ako som mala predtým, ktoré, lebo konzervatívci sa mi veľmi pripomenuli so svojou rigidnosťou a všetkým tým, čo som na nich vždy neznášala. Tak som momentálne v takom náleve – čo si spadla z duba, že si sa ich kedy zastávala?

Uvedomujem si, že som sa ich zastávala vlastne preto, že sa mi zdali slabí a prehrávajúci ako indiáni po nájazde belochov, pretože majú oprávnené požiadavky.

Nejako som nikdy nezabudla na ich mučenie pri koloch, ako by ste povedali o indiánoch. Chcela som obrániť ich oprávnené požiadavky.

x krát som ich tu spomínala, ktoré všetky to boli. x krát som si želala, aby sa dokázali postaviť na odpor a brániť si ich, pretože je ich tak veľa, že počtom by to dosiahli. A x krát som neverila, že by sa dokázali postaviť na odpor. Takže, keď mlčali, tak som im pomáhala, aby sa ozvali, aby za to bojovali.

 

A stala sa taká vec, že už sa ozývajú, už sa bránia, už je ich veľa, už je ich čoraz viac a mala by som sa tomu tešiť, že teda sa už nejako sformovali do akéhosi odboja. Ale tu vysvitlo, že sú to tí skostnatenci, čo keď si sformulujú svoje požiadavky, tak vám spadne sánka, že zas by skončili pri tých koloch, keby sa dostali k moci. A to nie za fašizmus, ako ste si to na nich vymysleli, aby ste ich porazili, ale pre ich dogmatickú tuposť.

Akí že oni sú fašisti? Či mali ste na mysli to, keď píšu na Hlavných správach vety – okamžite strieľať?

 

Napokon ten ich boj nie je proti vojenským základniam. Viac ich zaujímajú holé zadky. Federalizácia ich vôbec nezaujíma, len 63 pohlaví a rôzne druhy WC, že to ohrozuje našu civilizáciu.

Viete, ako sa cítim? Ako keď idete pomáhať nejakej týranej utláčanej žene a ona keď sa konečne postaví na odpor, tak zoberie palicu, že teraz ona toho manžela zmláti!

 

Príklad konzervatívca o zúčtovaní s minulým rokom. Rovno dnešný článok, že celé kresťanstvo a celý konzervativizmus sa pre nich scvrkol na boj proti homomanželstvám a za kriminalizáciu žien v ťažkých situáciách. A presne taký je obraz aj ich viery – na tento obraz sa im scvrkla celá viera v duchovno a celé kresťanstvo:

 

„Na to, že som koncom roku 2018 pre ko­mentáre proti homomanželstvu a potratom stratil 75 percent svojich stálych príjmov, držím sa pozoruhodne dobre.“

 

https://www.postoj.sk/50337/vesely-v-tsunami

 

 

Tým nechcem povedať, že všetkých konzervatívcov považujem za primitívnych a už vôbec tým nemám na mysli tých na Pravde. Práve tu bolo a je najviac takých, ktorých som si vážila, povedzme ako konkrétne kmeň Apačov medzi krutými indiánmi (medzi dogmatickými a primitívnymi konzervatívcami). Ale raz darmo, máte takých voličov, čo si po Hlavných správach píšu, že okamžite strieľať a iní ľudia sú len opice. Nie liberáli vás pochovajú, ale vaši vlastní voliči, lebo je vám to jedno.

Proti holým zadkom nič nevybojujete, ani za tradičnú rodinu. A všetky dôležité témy ste pochovali, práve tie, čo ste si mohli obhájiť.

Vsadili ste na náboženský dogmatizmus, prirodzený hnus a prirodzené pohoršenie a to je ako keby ste miesto pušky (pádne argumenty), zobrali dáždnik a už teraz môžte dúfať, že počtom dáždnikov to dáte, za tradičnú rodinu, proti masovým vrahyniam…

 

Ešte, keby za vás bojoval Huďo, Lichtner, Brankof, Blaha a vôbec konzervatívci, čo dokázali tie požiadavky sformulovať. Ale keď si čítate požiadavky týchto voličov, tak vás títo jednotlivci nezachránia.

 

Takže dnes mám spomienku na boj za konzervatívcov, ako niekto môže mať na indiánov:

 

 

z môjho článku „Železnica cez cudzie územie“

 

„Zato Old Shatterhandov je veľa a to koľkokrát sa nám podarí dostať sa hrou osudu na opačnú stranu a byť zhrozený zo svojej.  Aj keď slniečkár zachraňuje Afriku v rozsahu akcia čivava pre korporácie a svetových oligarchov, aj keď sa z liberála stane konšpiračný Apač.

Aj konšpiračná krajina vyzerá takto. Obsahuje obrovské a mnohými len neprebádané územia aj s drsnými podmienkami a kmeňmi, ktoré sú vzájomne aj nepriateľské. So svojimi pokladmi a tajomstvami o inom videní sveta a udalostí, o ktorých sa šíria hrôzostrašné báchorky, že práve tam vás len primitívni divosi oskalpujú:

 

obrazne:

 

https://www.youtube.com/watch?v=UN-Yny0SrSc&feature=emb_logo

 

hudbou:

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=z8DD4eWdh2s&feature=emb_logo

 

Vzdávam česť na všetky svetové strany, všetkým Winnetouom (konzervatívcom, ktorých si vážim), ktorých ste len na tomto svete našli. A dúfam, že Old Shatterhandov bude stále čím viac, aj keď svojich Winnetouov budú len pochovávať pre stále novú „civilizovanejšiu“ spoločnosť. Aby sme raz všetci boli Apači, čo sa spoja a už to s tými civilizovanejšími neprehrajú.“

 

Old Shatterhand sa nikdy svojej viery nevzdal, hoci bojoval proti bielym na tomto území a neprebral ich náboženstvo. V starom príbehu zostal kresťanom. V novom príbehu by navždy zostal liberálnym kresťanom a liberálom. A Winnetou počul zvony tejto viery, čo priam symbolizuje, že pochopenie a lásku aj z opačnej strany, pre týchto belochov, čo nás tu pôvodne len surovo prepadli. Nech to nám zostane ako spomienka na pôvodne nezmieriteľnosť, ktorá už bola prekonaná práve v tomto príbehu. Nikdy nie všetkými a v prítomnom čase.

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518131x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie