Založ si blog

Nesľubujú ukončenie vlády oligarchie, len jej modernizáciu!

Neverím pojmu dobrí oligarchovia

 

Takto si pravicoví voliči ospravedlňujú, prečo má byť na politickej scéne ESET proti zlému Smeru a prečo budú politicky podporovať dobrých oligarchov.

 

Na Slovensku máme dosť ľudí, aby politikmi mohli byť ľudia, čo nezastupujú žiadnych oligarchov, ani dobrých, výborných, úspešných.

Všetci, aj vynikajúci, čo zajtra pôjdu do neba, nemajú čo v politike hľadať, lebo čokoľvek, celkom čokoľvek od médií po zákony zneužijú na také správy a také zákony, ktoré im prinesú finančné zisky. Preto nemajú čo ovládať médiá a keď ich vlastnia, tak manipulujú voľby. A nemajú čo ovládať zákony a sudcov, lebo všetko v štáte zmanipulujú vo svoj prospech.

 

Nedá sa veriť žiadnym médiám, za ktorými stoja a nedá sa veriť žiadnym politikom, ktorých sponzorujú, lebo tých si kúpili, aby im presadzovali ich vlastné ekonomické ciele. Zároveň to veľmi súvisí práve so zahraničnou politikou, lebo akúkoľvek domácu mafiu – oligarchov, nechajú nadnárodné mafie šafáriť ako chcú, keď budú plniť ich zahraničné záujmy. To je veľmi dôležitý poznatok, pretože práve podľa tohto zahraničného plnenia úloh môžete identifikovať lokálne mafie – charakterizuje ich poslušnosť zahraničným záujmom, ako prvý a posledný predpoklad, prečo môžu byť lokálnymi mafiami.

 

Každá lokálna mafia preto v prvom rade plní zahraničné záujmy, aby mala zabezpečené, že môže sa v domácej politike nerušene obohacovať na ovládaní zákonov a médií!

 

Lokálnu mafiu spoznáte podľa tohto, keď na to ideme od ich charakteristického znaku udržania sa pri moci:

 

1. Ich kúpené strany a politici v nich budú presadzovať hrozbu Ruska a vojenské základne.

2. Ich kúpené strany a politici v nich budú presadzovať poslušné riešenia migračnej krízy.

3. Ich kúpené strany a politici v nich budú presadzovať do budúcnosti poslušné riešenia klimatickej krízy.

 

Všetko to slúži na upevnenie ich moci v lokálnej domácej politike, kde za to môžu ovládať zákony a médiá!

 

Stačí sa pýtať, ktoré strany a ktorí politici toto plnia a presne vás to zavedie do strán, ktoré si domáce mafie kúpili!

 

Domáce mafie si na to nekúpia komunistickú stranu, nekúpia si strany, ktoré odporujú, kúpia si strany, ktoré im poslušnosťou voči vyšším mafiám zaručujú prežitie v domácej politike na vlastné obohacovanie sa.

 

Kúpia si preto politikov, ktorí majú presadzovať hrozbu Ruska, vojenské základne, poslušné riešenia migračnej krízy a do budúcnosti klimatickej krízy.

A pozrite sa, ktorí to sú!

 

To sú politici, za ktorými stojí PENTA alebo ESET. Taktiež toto všetko presadzujú médiá, ktoré hoci akože podielovo vlastnia PENTA a ESET. 

 

Pýtajte sa, prečo ekonomické skupiny PENTA a ESET potrebujú presadzovať práve zahraničné záujmy? 

No presne preto, aby celkom nerušene mohli v domácej politike za poslušnosť voči cudzím záujmom presadzovať svoje vlastné ekonomické ciele. A to ovládanie zákonov, súdnictva, polície, zdravotníctva a všetkého, kde sa dá ekonomicky priživiť na ich vlastné obohacovanie.

Žiadnej z týchto skupín nezáleží na svetovom mieri, na Ukrajine, na Afrike, na migrantoch, na nejakej slniečkárskej ideológii alebo liberalizme. Všetko sú to pre nich témy, ako sa udržať alebo dostať k moci na vlastné obohacovanie sa. 

 

Preto si prejdite všetky strany a všetkých politikov, koho presne sponzorovala PENTA alebo ESET a to všetko sú ľudia, čo pracujú v prospech starej a novej mafie na Slovensku.

 

Ja ich všetkých nepoznám, keďže sa o domácu politiku, kde a čo všetko sa dá rozkrádať, tak nezaujímam. Ale ich chápadlami sú ich médiá a ich strany, kde sponzorujú svojich konkrétnych politikov a novinárov.

 

Taktiež každá strana, ktorá bude po voľbách spolupracovať s ich stranami, pretože bude napomáhať zákonom, ktoré slúžia finančným skupinám!

Nezávislý politik je ten, ktorý nie je nijako sponzorovaný PENTOU alebo ESETOM.

 

 

 

Chmelár:

 

 

Nesľubujú ukončenie vlády oligarchie, len jej modernizáciu!

 

TU POMÔŽE UŽ IBA REVOLÚCIA

„Zajtra to bude presne osem rokov, čo som viedol protestný pochod stoviek prevažne mladých ľudí z Hviezdoslavovho námestia pred sídlo Penty. Pred zhromaždeným davom som vyhlásil, že bez ohľadu na výsledok volieb nám vládnu stále tí istí – dve až tri finančné skupiny a päť až šesť veľkopodnikateľov. Tento výrok sa objavil vo všetkých médiách a jeho dôsledkom bolo, že som sa rok nedostal na obrazovku. Spomínam to preto, lebo odvtedy odvaha neuveriteľne zlacnela a počúvať dnes lídrov PS/Spolu ako s vážnosťou objaviteľov teplej vody oznamujú verejnosti, že na Slovensku vládnu finančné skupiny, už nie je ani smiešne, skôr nudné.

 

Na tom, čo sme sa dnes dozvedeli z uniknutých nahrávok, ma neznepokojuje ani tak ich obsah, nech sa vám už z nich akokoľvek obracia žalúdok. Znepokojuje ma, kto vráti tohto džina späť do fľaše, lebo každému triezvo uvažujúcemu človeku musí byť jasné, že z neprávosti nikdy nevznikne spravodlivosť a že tí, ktorí sa dnes trasú za mocou, sa týchto praktík nevzdajú ani po jej prevzatí. Pritom len hlupák si môže myslieť, že očista verejného života bude taká jednoduchá ako to dnes prezentovali na tlačovej konferencii Michal Truban a Miroslav Beblavý v prejavoch plných fráz a nekonkrétnych sľubov, z ktorých sme sa nedozvedeli nič okrem veľkohubý ;ch rečí, že noví politici to budú robiť inak a majú pripravené systémové zmeny. Stačí sa pozrieť na systém práce Esetu, aby vám bolo jasné, že digitálna oligarchia kontrolujúca vaše dáta môže byť ešte nebezpečnejšia a návrhy PS/Spolu na vytvorenie „Centra pre hybridné hrozby a dezinformácie“, zriadenie „pracovnej skupiny pre bezpečnosť volieb“, založenie oddelení „strategickej komunikácie“ na všetkých štátnych inštitúciách a podobne spojené so zriadením (dobre počujete) „ministerstva pre obranu demokracie“ vyvolávajú obavu zo zneužitia moci na potláčanie nepohodlných názorov… Nie, títo páni nám v skutočnosti nesľubujú ukončenie vlády oligarchie, len jej modernizáciu.

 

Na finančnej skupine Penta je zaujímavé to, že hoci si ju všetci prehadzujú ako horúci zemiak, maslo na hlavách majú všetci. Opozícia sa veľmi snaží, aby jediné, čo si občan pamätá z kauzy Gorila, bolo Ficovo pitie coca-coly. Ficovou taktikou je zasa neustále pripomínať, že Gorila bola kauzou druhej Dzurindovej vlády. To je síce pravda, no to neznamená, že Penta slúžila len jej. V skutočnosti Penta ovláda ministerstvo zdravotníctva takmer dve desaťročia. Minister Uhliarik za KDH z Radičovej vlády absolvoval pred svojím vymenovaním pracovnú poradu s Jaroslavom Haščákom. Nielen preto si vyslúžil prezývku Pentliarik.

 

Všetky kľúčové posty na ministerstve obsadili ľudia z Penty. A čo sa zmenilo po nástupe druhej Ficovej vlády? Ministerkou zdravotníctva sa stala pani zvolenská, ktorá predtým pracovala pre Pentu. Keď padla, nahradil ju minister Čislák. Aj ten prišiel z Penty. Z čoho sa tu chce Smer vyzúvať? Ľudia na ministerstve zdravotníctva dlhodobo nezastupujú záujmy štátu, ale záujmy Penty.

 

A štát, ktorý mal strážiť primeranosť cien a ziskov úplne zlyhal, a Pente ešte aj pomáhal a slúžil. Veríte, že sa to zmení? Snívajte ďalej. Hlavným expertom na zdravotníctvo Kiskovej strany Za ľudí je (prekvapenie?) manažér Penty.

 

Nechutne zavádza aj poslanec Beblavý, ktorý sa pokúša vyviniť z nadpráce tvrdením, že poslanci SDKÚ neboli zapletení do kupovania hlasov finančnou skupinou Penta. V skutočnosti sa tak nestalo iba preto, lebo vtedajšia premiérka Iveta Radičová sa postavila Dzurindovej skupine (do ktorej patril aj Miroslav Beblavý) radikálnym vyhlásením, že ak podporia Dobroslava Trnku za generálneho prokurátora, podá demisiu. A pripomeňme, že poslanec za SDKÚ Stanislav Janiš predtým Trnku skutočne navrhol. Mimochodom, mantru o tom, že kauza Gorila sa týkala druhej Dzurindovej vlády, rád opakuje aj Štefan Harabin, no začiatkom februára 2012 žiadali organizátori protestov proti Gorile aj jeho hlavu – konkrétne požadovali „odstúpenie morálne zdiskreditovaného Štefana Harabina z funkcie predsedu Najvyššieho súdu SR“.

Poviem vám pravdu: po tom, čo som zažil, po tom, čo som pochopil, ako funguje tento režim, neverím, že túto chobotnicu je možné poraziť voľbami. Systém je príliš prehnitý, skutočná moc sa nachádza mimo volených štruktúr. Na revolúciu síce ešte nie sú vytvorené podmienky, ale hnev ľudí rastie. A ak ho nepodchytia ušľachtilí ľudia a nepripravia demokratickú revolúciu, potom sa ho zmocnia gauneri a zneužijú tie najnižšie pudy na fašistický prevrat. Je to začarovaný kruh. Ak Penta zneužíva zisky zo zdravotníctva na kupovanie poslancov alebo kupovanie dôkazov proti nej, potom je nevyhnutné z rezortu j u vyhnať. Ale toto dnes už nedokážete voľbami. Oligarchia je príliš silná. Môžete sa len pokúsiť dostať do parlamentu takých zástupcov, ktorých v rozhodujúcej chvíli nekúpia. Lebo nijaký zločin nemožno kryť donekonečna a deň zúčtovania sa blíži.“

 

 

 

Neblíži, keď ľudia veria pojmu „dobrí oligarchovia“!

A keď vsádzajú na boj jednej finančnej skupiny proti druhej. To znamená len toľko, že maximálne jednu vystrieda druhá finančná skupina, čo bude robiť to isté, len to bude už iná finančná skupina, čo sa ešte ako predošlá nenabalila!

 

 

Ale pritom sa budú oháňať liberalizmom a ľudskými právami a slobodou, aby to pekne znelo. Ukrajinou, hoci obete Turecka môžu opľuť, lebo taký je politický záujem. Utečencami, hoci v zdravotníctve nechajú zomierať vlastných ľudí.

 

 

.

 

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Nemali by sme tu zbytočne komplikované a zbytočne zdramatizované voľby voličmi KDH, čo nezačali rozmýšľať!

26.03.2024

Luna Vive: „Nepáči sa mi napríklad, že si presviedčala ľudí , aby volili Harabina, ale neodsudzujem ťa, pred pár rokmi by som možno vlastne vysoko pravdepodobne robila to isté, teraz si myslím, že preberať za iného svojím spôsobom zodpovednosť a svojím spôsobom ho manipulovať , nie je správne. Možno aj ty k tomu názoru raz dospeješ.“ Luna po voľbách: [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 5517398x
Priemerná čítanosť článkov: 3746x

Autor blogu

Kategórie