Založ si blog

Európska komisia dostala oprávnenie schváliť Globálny pakt OSN o migrácii v mene celej EÚ

Toto sme ešte nikdy nezažili, aby nám politici a novinári kompletne zahrali divadlo o nejakom Globálnom pakte, o ktorom vedeli, že sa neschvaľuje jednotlivými štátmi, ale za nás a za naše štáty len Európskou úniou.

To znamená, že klamal Lajčák, že klamal Blaha, že klamal Sulík a všetci zúčastnení, keď nám spoločne aj s novinármi hrali divadlo, že nejaké štáty z EÚ ho môžu aj neschváliť.

Alebo mi chcete povedať, že nie je povinnosťou politikov to vedieť o čom vôbec rokujú a ako sa to bude schvaľovať? 

Za to je kto platený? Aby to vedel?

A ako je možné, že to nevedel ani jeden novinár? Oni nie sú platení za to, aby si zisťovali o čom vôbec píšu?

Ja som to prvýkrát počula včera na infovojne, ale len počula a nevidela som o tom žiadny dôkaz. Takže som bola v stave, že uvidím, či to je naozaj pravda.

A dnes už som ten dôkaz našla a zas len v alternatívnych médiách:

 

Európska komisia dostala oprávnenie schváliť Globálny pakt OSN o migrácii v mene celej EÚ.

Európska komisia dostala oprávnenie schváliť Globálny pakt OSN o migrácii v mene celej EÚ.

Prečo o tom hovoríme? Aby Rada vedela „kvalifikovane“ rozhodovať, vytvára si tzv. pracovné skupiny k jednotlivým témam. Témou OSN a vzťahom k tejto organizácii sa zaoberá pracovná skupina CONUNNevedno, kto tam sedí za Slovensko, faktom je, že o činnosti tejto skupiny sa vôbec neinformuje. A malo by sa.

Neskôr, ešte v ten istý mesiac (20.3.), sa skupina zišla ešte raz na zasadaní č. 266406. Na tomto zasadnutí bolo schválené poverenie pre Európsku komisiu, aby v mene Európskej Únie schválila a podpísala Globálny pakt OSN pre bezpečnú riadenú a legálnu migráciu.

Jean-Claude Juncker: Migranti „potrebujú legálny spôsob, ako sa dostať do Európy“

 

Tu je poverenie uvedené:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/HTML/?uri=CELEX:52018PC0167&from=SK

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/?uri=CELEX:52018PC0167

 

Návrh ROZHODNUTIE RADY, ktorým sa Komisia oprávňuje schváliť v mene Únie globálny pakt o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii v oblasti rozvojovej spolupráce

COM/2018/167 final – 2018/0079 (NLE)

V globálnom pakte o migrácii sa stanovuje zoznam spoločných cieľov bezpečnej, riadenej a legálnej migrácie.

 

A teraz mi povedzte, prečo ľudia nemajú veriť alternatívnym médiám, keď od novinárov a žiadnych novín sa to nedozviete a nie je to nikým zverejnené ani dnes 8.12. hoci na tých alternatívnych stránkach to už bolo zverejnené aj s dôkazom už 4.12.?

Tak prečo potom ľudia majú veriť novinárom, že ich budú informovať? A že vôbec budú môcť informovať!

Za toto si poslanci zvýšili platy o 1000, že nám hrajú takéto divadlo?

 

.

Celkom rovnaké hrajú aj v tejto otázke o kvalifikovaných robotníkoch, keď od nich podľa novej legislatívy nebudú vyžadovať žiadne doklady o vzdelaní (len pri zdrav. a ped. pracovníkoch) a že ide len o dočasné riešenie, čo už Richter sám pre SME pripustil, že ešte sa len zváži, či bude dočasné.

 

My sme eldorádo zahraničným investorom

 

Milan Krajniak:

„Ešte raz zopakujem tú základnú matematiku. V Česku pri rovnakej výkonnosti ekonomiky ako máme my na Slovensku, pri rovnakej produktivite práce priemerná čistá česká mzda je 900 eur, u nás 700 eur. Prečo? Niekde je chyba. Niečo asi táto vláda robí zle. V Slovinsku rovnaká výkonnosť ekonomiky, rovnaká produktivita práce Slovincov ako u nás na Slovensku, Slovinci majú 1 000-eurové platy, priemerná čistá mzda. Kde je tá chyba? Kde je ten defekt.
My sa tu tvárime, že naša ekonomika šľape ako Saganov bicykel. Áno, tí ľudia robia jak murovatí, šľapú jak ten Sagan, ale na tých stupňoch víťazov tie zelené a žlté tričká si oblieka ni ekto iný. Nemali by sme sa zamyslieť, že prečo je to tak? Pretože zle prerozdeľujeme tých 90 mld., ktoré sa tento rok u nás vyprodukujú. Keď môžu Slovinci dať 49 % z toho koláča ľuďom, 10 % štátu a približne 40 % firmám, prečo by sme to nemohli urobiť aj my. Veď to by sme neboli nepro investičná krajina? Akurát by sme boli trošku viac pro zamestnanecká krajina, ale nijako nadštandardne. To by sme sa dostali iba na normálnu úroveň v Európskej únii.
Toto všetko čo som vám teraz hovoril, to sú čísla takpovediac z x-krát zverejnených zdrojov. Namiesto toho, aby sme rozmýšľali ako dotlačiť ten koláč, to čo sa delí tých 40 % na Slovensku čo je hanba, aspoň na t&y acute;ch 47 % priemeru EÚ, čo znamená pre ka dého pracujúceho človeka 200 eur mesačne v čistom viac, namiesto toho, aby sme sa bavili ako dotlačiť tie automobilky a tých veľkých zamestnávateľov, že musia zdvihnúť tie mzdy, tak my vlastne podrazíme nohy tým našim ľuďom a pustíme im sem lacnú konkurenciu, ktorej nemôžu konkurovať. Slovák nemôže konkurovať pri výrobnej linke, keď má 900, 1 000-eurový plat, nemôže konkurovať Srbovi, ktorý je ochotný robiť za 500 eur. A mne je toho Srba ľúto. Ja chápem, že on sem príde robiť. Ja chápem, že sem chce prísť robiť. Ale som zvolený slovenskými občanmi v slovenskom parlamente. Tak čie záujmy by sme mali obhajovať a chrániť?
Celý tento návrh zákona alebo tieto zmeny, táto willkommen politika pre ekonomických migrantov je postavená ekonomicky na hlavu, logicky na hlavu, zahraničnopoliticky na hlavu. Ako môže niekto pred chvíľou hlasovať proti Marrákešu, ktorý hovorí, že štáty majú povzbudzovať riadenú migráciu a súčasne byť za túto willkommens belehradsko-kyjevskú dohodu, ktorú schválila vláda minulý týždeň v stredu a o ktorej tu dnes rokujeme. Ako tieto dve veci idú dokopy? Ako ide dokopy, že tuto pána kolega, ktorého si vážim, je to môj kolega z výboru, dať veľmi dobrý pozmeňovací návrh k Marrákešskemu protokolu, za ktorý sme hlasovali, kde zvlášť vytkol a podčiarkol t&uacu te; ekonomickú migráciu, ktorú ako Slovenská republika odmietame a potom idete hlasovať za pozývací list pre desaťtisíc ekonomických migrantov s tým, že im uľahčujeme všetky pracovné povolenia, že sem môžu prísť pracovať. Ako to môžte robiť súčasne? Akú to dáva logiku?
Veď to nedáva zahraničnopolitickú logiku, politickú logiku, nedáva to ekonomickú logiku. Viete čo za tým je? Vy hovoríte, že ekonomika nám šľape. Ekonomika nám šľape jak ten Saganov bicykel. Lenže tá ekonomika má defekt. Má defekt. A ten defekt je, že darmo vyprodukujeme tisíc zlatých a radujeme sa, že je o sto zlatých viacej ako minulý rok, keď tým ľuďom z tých zlatých dáme rovnako má lo. Ide o tom, kde sa to prerozdelí. My sme eldorádo zahraničným investorom.
Viete, tu sa ho vorilo, že buďme vďační Európskej únii za to ako fantasticky nás zadotovala eurofondami. Lenže pán Piketty už dávno spočítal, že to čo sem Európska únia doniesla ako eurofondy, keď sa započíta s tým čo tieto veľké nadnárodné firmy odtiaľto vyviezli vo forme dividend a častokrát nezdanených peňazí naspäť do svojich materských krajín, tak keď si to porovnáte, tak stredná Európa je v mínuse. A ja to nehovorím preto, že nemám západoeurópske firmy. Ja to hovorím preto, že sme hlúpi. Že sme hlúpi, že necháme odtekať z našej krajiny peniaze, ktoré by tu mali zost ať. To je to čo sa týka firiem. Ale to čo považujem za úplne neprijateľné a sociálne nespravodlivé je, že my máme 300 tisíc ľudí vonku. 300 tisíc.
Kým nepovieme willkommen, poďte domov, poďte robiť, poďte konečne k svojim rodinám, pracujte doma na Slovensku, my povieme willkommen Srbom a Ukrajincom. Poďte k nám, nemáme dostatok pracovnej sily. Čo si o tom musí myslieť ten chlap, ktorý robí v Nemecku alebo v Anglicku vo fabrike. On nie je kvalifikovaná pracovná sila? Ale veď je, inak by sa tam nemohol presadiť. Inak by ho nezobrali v tom Anglicku alebo v Nemecku. On je vysokokvalifikovaná pracovná sila. Akurát chce dostať aspoň trochu slušné peniaze aj u nás doma na Slovensku. Týchto ľudí mi je ľúto.
Mám viacerých príbuzných, ktorí robia takto po fabrikách alebo robili dlhé roky po fabrikách v západnej Európe v Anglicku, v Nemecku, najmä v týchto dvoch krajinách. Veď oni, oni sa chcú vrátiť domov. Oni by išli robiť bez akýchkoľvek problémov aj do tých automobiliek alebo do iných takýchto veľkých investorov. Ani nechcú taký istý plat ako mali v Nemecku alebo v Anglicku. Ale chcú aspoň trošku slušný prístup. Aspoň trošku slušný prístup.
A keď som vám spočítal, že to čo nám chýba v tom priemere EÚ, že koľko percent z tých vyprodukovaných peňazí ide u nás na platy zamestnancov, ib a 40 % a v priemere EÚ 47,5 %, ten rozdiel je 6,25 mld. eur v tomto roku. 6,25 mld. eur. To keby sme dokázali dotlačiť tých veľkých zamestnávateľov, lebo o nich najmä tu ide, aby to aspoň čiasto ne rozpustili medzi ľudí. No, tak dobre, nech je to, nech je to 100 eur navyše. Ale veď tým ľuďom by to reálne pomohlo. To by mohla byť presne tá motivujúca zložka, že si povie, no dobre, tak už nebudem robiť vonku, nebudem dochádzať do Rakúska zo Svidníka, zostanem doma. Prečo im nechceme pomôcť? Prečo hovoríme willkommen Srbom a Ukrajincom a našim ľuďom, ktorí robia v Rakúsku a v Nemecku hovoríme auf wiedersehen. Prečo? Veď štát by z toho mal rovnako daní či tu budú zamestnaní Srbi alebo Slováci. Tak prečo Srbom a Ukrajincom hovoríme willkommen a tým to hovoríme bey-bey, zostaňte tam. Nikdy nebudete mať slušné platy na Slovensku, lebo tých cudzincov, ktorí sem budú ochotní prísť robiť za 500 eur bude furt dosť. Vždy nájdeme krajinu, kde je životná úroveň horšia ako u nás. Koho môžme pozvať, keď nebudú už ani Srbi a Ukrajinci chodiť, tak sa nájdu Bangladéšania, ktorí prídu radi a vždy. Prečo to robíme? Akú to dáva logiku? Nedáva to žiadnu logiku.
Preto dávam procedurálny návrh, aby sme tento návrh zákona vrátili pánovi ministrovi a vláde na prepracovanie, aby sme nepokračovali v rokovaní o tomto návrhu zákona.“
http://tv.nrsr.sk/archiv/schodza/7/38?id=201839

 

Jaroslav Paška:

„Vážený pán predseda, vážený pán poslanec, v mnohom s vami súhlasím, len chýba vám to podstatné čo sa týka tohto opatrenia, ktoré pripravila vláda a síce asymetria, asymetria v profesiách, v štruktúre zamestnanosti. Naši ľudia, ktorí pracujú v zahraničí sú prevažne buď v Rakúsku zdravotné sestry alebo opatrovateľky, v Nemecku lekári, prípadne vo Veľkej Británii takisto pomocné profesie. A automobilky potrebujú technicky vzdelaných ľudí. A problém, a to vám zrejme povie pán minister je v tom, že technicky vzdelaných ľudí nemáme pripravených na Slovensku v takej kapacite, ktorá dneska tá situácia v automobilovom priemysle vyžaduje . Takže dočasné opatrenie. Reakcia na to, aby tie kapacity, ktoré sú vybudované v Slovenskej republike, aby mohli fungovať a produkovať, a samozrejme, myslím, že by na to malo naväzovať povedal by som ďalšie opatrenie, ktoré by malo podporiť technické vzdelávanie našich mladých študentov absolventov.
Takže, ak hovoríme, že odmietame Globálny pakt, tak to je záväzok, ktorý by sa týkal 10, 15, 20, 100 rokov. A technické opatrenie, ktoré robí vláda teraz kvôli tomu, aby operatívne zabezpečila profesie potrebné na to, aby sa mohli rozbehnúť kapacity, ktoré sú dobudované, je dočasné opatrenie. Akonáhle bude mať Slovenská republika viacej absolv entov takých profesií, ktoré potrebujú tieto automobilky, tak postupne budú odchádzať Srbi, Chorváti, Ukrajinci. Takže naozaj treba to hodnotiť troška v tej charakteristike ako je to aj myslené a ako to bude zrejme aj vykonávané a realizované, že dnes potrebujeme veľmi súrne riešiť nedostatok pracovných síl v určitom zložení profesií a tam, ak príde niekto zvonka na to krátke obdobie, dočasne rok, dva, tri, päť rokov podľa toho, samozrejme, ako sa uplatní, tak bude mať otvorený priestor a počas toho obdobia zase Slovenská republika sa musí … (Prerušenie vystúpenia časomerom.)“

 

 

Pán Paška klame, pretože keby v tejto situácii záležalo na technicky vzdelaných ľuďoch, tak by nová legislatíva neobsahovala NEVYŽADOVANIE dokladov o vzdelaní a len pre zdravotné sestry a pedagogických pracovníkov.

 

Zas vám to tu dávam z článku na SME:

 

Na Slovensku je síce podľa neho okolo 180 tisíc nezamestnaných, avšak ich štruktúra a vzdelanie nezodpovedá dopytu na trhu práce.

ALE – Ďalším opatrením je zníženie administratívnej záťaže žiadateľov pri predkladaní dokladov o dosiahnutom vzdelaní.

Podmienka informovania o dosiahnutom vzdelaní sa má ponechať len pre regulované povolania, ako sú zdravotnícke, právnické alebo pedagogické povolania.“

Všetky tieto rozporuplné vyjadrenia sú v jednom jedinom článku!

 

Oni tých robotníkov chcú zo zahraničia nie preto, že majú vyššie vzdelanie, ale preto, že tí sú už ochotní pracovať aj za 500 eur. Keby im záležalo na ich vzdelaní, tak od nich budú vyžadovať to vzdelanie a neupravia legislatívu tak, aby sa ani NEVYŽADOVALO!!!

 

 

Za ďalšie pán Paška klame, že je len dočasné opatrenie, pretože UŽ TERAZ sa píše: 

 

Tieto opatrenia budú podľa rezortu práce dočasné a mimoriadne a sú reakciou na aktuálny nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily na slovenskom trhu práce.

ALE – Ministerstvo práce však pripúšťa, že vláda neskôr zváži, či tieto opatrenia ponechá!!!

Ďalej nasledujú krátkodobé opatrenia, ktoré možno ponechá!!!

 

A toto opatrenie nebude dočasné, pretože ak sa raz nastavia platy vďaka lacným pracovníkom z iných krajín, automobilky by boli sprosté, aby potom prepúšťali Srbov a Ukrajincov za nízky plat, aby nabrali Slovákov za vyšší plat. TERAZ sa rozhoduje o platoch robotníkov na Slovensku v týchto profesiách. A keď to raz automobilky u nás zažijú, že to ide aj takto a vláda im v tom navyše ešte pomáha, tak už len stále budú radšej zamestnávať lacnejších pracovníkov a táto legislatíva sa preto NEZRUŠÍ a ani do budúcnosti od nich nebude vyžadovať kvalifikácie a vzdelanie, len ochotu robiť za málo!

Však oni si už nekvalifikovaných za tie platy preškolia a na školenie Slovákov môžu kašlať, keď tí by za tú sumu aj tak robiť nešli.

Toto nebude dočasné opatrenie a kto nie je sprostý, tak už teraz vie, že je to len začiatok zamestnávania lacných pracovníkov ako v zahraničí.

 

A zas opakujem, že veď dočasne ich zamestnajte, ale s podmienkou priemerného platu v danom rezorte a nestláčajte slovenských robotníkom platy!

Ešte aj v tej rozprave v parlamente je vidno, že k argumentáciám neodpovedáte, vyhýbavo alebo klamete, hoci v novinách už vyšli články, čo vaše argumenty vyvracajú a dokazujú už teraz vaše klamstvá. 

Vy sa naozaj nehanbíte takto ožobračovať slovenských robotníkov? Veľmi dobre viete, že len zneužívate to, že sú sprostí a že si to neuvedomujú.

Dáva vám to morálne právo ich preto, že vám tak slepo veria, ožobračovať na celé roky dopredu?

Koľko ste zobrali od tých spoločností za zradu na obyčajných ľuďoch, čo vám veria a čo sa vás teraz zastávajú? 

S čím chcete ísť do hrobu? Pán Paška, nie s čistým svedomím?

Veď, keď ste sa zobudili pri Marrakéšskej a vy všetci viete, že ste museli byť odvážni. Necítili ste, ako sa ľudia za vás postavili?

Pán Blaha! Majte, preboha, viac odvahy voči ožobračovaniu našich vlastných robotníkov. Chcete dopadnúť tak, aby si vás ľudia pamätali ako zlodejov alebo odvážnych mužov? Aj vy ste to zažili, ako sa za vás ľudia postavia, keď ich bránite a spoločnosť sa čoraz viac dozvedá, čo sa deje.

Ako chcete udržať Smer a SNS? Nepotrebujete hlasy? Budú naveky alebo pokiaľ to tiež ľuďom dôjde ako pri Globálnom pakte?

Môžte si udržať tieto strany a hlasy, keď vaša odvaha bude len pokračovať.

Toto je otázka času, kedy to ľuďom dôjde ako pri Globálnom pakte, ako ich aj toto potápa. Chcete byť budúcimi Lajčákmi v očiach ľudí, chcete to zažiť?

Za aké peniaze alebo mlčanie dáte vlastnú statočnosť?

Čo je pre muža v politike viac, keď je servilne ticho a celkom dobre prežije aj to, že bude tiež masami ľudí opľutý, alebo keď cíti, že mu voliči veria a nielen pár rokov, pokým im to nedôjde?

Dal by sa Fico ešte raz zlákať do bytu? Dal by sa ešte Sulík zlákať na raňajky? Každý deň rozhodujete o svojej povesti a popularite a životnosti vlastných strán. 

Najďalej sa, ako aj dnes môžte vidieť, nedostanú tí, čo sú buď servilní alebo si chcú rýchlo nahrabať. Denne vidíte, ako ich to počká a potom sa pýtajte, či to za to stálo, že sa za nich môžu hanbiť ich deti a môžu ich pritom utešiť len peniaze a opľutá pamiatka ich rodičov.

(písané, keď som ešte nevedela, že to bolo len divadlo)

Alebo, že by naši politici boli len sprostí a nevedeli o čom rokujú a kde sa to schvaľuje?

 

Chmelár dnes:

„Správou dňa nie je to, že Lajčák ostáva. Správou dňa je, že platy poslancov porastú o 1000 (slovom tisíc) eur mesačne a biedne dôchodky stúpnu o 2,5 %. Robert Fico rád hovorí, že keď sa darí ekonomike, musia to pocítiť aj ľudia. V skutočnosti sa táto vláda správa tak, že keď sa darí oligarchom, nasype ľuďom omrvinky ako krákajúcim vranám, ktoré treba umlčať. Sociálne balíčky pre národ a predražené miliónové zákazky pre „našich ľudí“.“

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5550607x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie