Založ si blog

Váš názor nás zaujíma, keď nám zaplatíte

„Dobrý deň,

chceli by sme Vás požiadať o pár minút Vášho cenného času.

V SME.sk sa neustále snažíme zlepšovať naše služby, v súčasnosti preto pripravujeme veľký prieskum o slovenských spravodajských weboch.

Keďže ste v minulosti mali predplatné SME.sk alebo Piana, Váš názor je pre nás o to cennejší. Zaujíma nás, čo si myslíte o kvalite spravodajských portálov, ako ich využívate, aký máte vzťah k online reklame či k platenému obsahu. Vaše odpovede nás úprimne zaujímajú. Zapojením sa do prieskumu prispejete k skvalitneniu služieb slovenských spravodajských webov a pomôžete nám lepšie pochopiť, aké máte očakávania od týchto portálov.

Pre vyplnenie dotazníka, prosím, kliknite na tento odkaz: http://prieskum.2muse.sk/mrIWeb/mrIWeb.dll?I.Project=M1101801BC

Vzhľadom na širokú tému prieskumu dotazník obsahuje množstvo otázok. Budeme veľmi radi, ak sa tým nenecháte odradiť. Vypĺňanie dotazníka, ktorý sme pripravili v spolupráci s expertmi z marketingovej a prieskumnej agentúry 2muse, môžete kedykoľvek prerušiť a neskôr sa k nemu vrátiť, kliknutím na odkaz vyššie. Vaše predchádzajúce odpovede ostanú uložené a môžete pokračovať tam, kde ste skončili.

Ďakujeme veľmi pekne za Vašu ochotu a čas,

SME.sk“

 

prieskum:

Máte predplatený prístup do spoplatnených častí nasledujúcich portálov?

SME, Dennik N, hnonline, etrend, týždeň

Mali ste v posledných 12 mesiacoch predplatený prístup do spoplatnených častí nasledujúcich portálov?

SME, Dennik N, hnonline, etrend, týždeň

Žiaľ ale v tomto prípade rozhovor neuskutočnujeme. Agentúra 2muse (čítaj tu:mjúz) Vám ďakuje.

 

Tiež je to dobrý príklad, že tieto noviny a týchto novinárov a prevádzkovateľov zaujíma hlavne to, koľkých majú predplatiteľov. Preto sa im potom stáva, že ľuďom na Slovensku nerozumejú. 

Domnievam sa, že dobrého novinára zaujímajú názory ľudí ku témam o ktorých píše a preto nečíta len vlastné noviny alebo výlučne s ním názorovo zhodné noviny, aby vedel svoje myšlienky lepšie obhájiť a rozumel iným ľuďom (čitateľom), prečo s jeho myšlienkami súhlasia alebo nesúhlasia.

Keď novinár nerozumie vlastným čitateľom a už vôbec nie čitateľom iných novín, stráca akukoľvek schopnosť ovplyvňovať čitateľov a pre čokoľvek ich získať. Potom nerozumie iným ľuďom, pre ktorých píše a rozumie len sám sebe alebo úzkemu okruhu ľudí, ktorí s ním bezvýhradne súhlasia, čím stráca kontakt s realitou v ktorej sú ľudia rôznorodí. Nerozumie im potom, prečo sú iní, prečo majú iné názory, čo presne ich a prečo ovplyvňuje a ako by sa to dalo zmeniť.

Najhorší novinár, aký môže byť, je skleníkový novinár, ktorý rozumie len sám sebe alebo len malej skupinke ľudí. Píše potom len sám pre seba a svoj plat, šéfa alebo pár kamarátov, keď píše len pre svoj skleník určitých a jednostranných názorov. Následkom toho je odtrhnutie od reality, ako ju vidia a poznajú iní ľudia.

Zapálený novinár sa vždy zaujíma o spätnú väzbu a to najmä u ľudí, ktorých by chcel najviac osloviť. Nepohŕda čitateľmi, pretože ľudí, ktorých považujete za menejcenných, nepresvedčíte o ničom.

Zaujímať sa len o predplatiteľov, nezaujímať sa o diskusie a otázky ľudí, neodpovedať im, nezaujímať sa o to, ako budú na odpovede reagovať, to všetko vedie k izolácii novín od čitateľov. Potom je už neskoro sa pýtať, prečo sme ľudí nedokázali osloviť alebo prečo nám vôbec neveria. To je problém, ktorý dnes riešia liberálkovia a nepripúšťajú u seba žiadnu chybu, čo mohli a mali, ale nerobili to. Za vlastné chyby obviňovali len a len čitateľov, lebo podľa nich inteligentný čitateľ by sa im prirodzene podobal ako vajce vajcu a mohol by s nimi len súhlasiť a to aj bez diskusie a bez otázok.

Pritom inteligentní ľudia vedia, že toto takto nejde ani keď len hľadáte partnera, že by s vami rovno jasnovidecky súhlasil ako vaše dvojča. Ešte aj v tých partnerských vzťahoch máte diskusie, otázky a odpovede, ktoré tých dvoch niekde posúvajú, že sa vzájomne názorovo obrusujú a práve diskusie a konflikty menia ich pohľady. Ešte aj v tom partnerskom vzťahu sa učíte chápať odlišnosť a to najmä rozčuľujúcu odlišnosť.

Očakávanie novinárov, že snáď sa nájdu čitatelia, čo mi budú rozumieť aj bez námahy, je naivitou puberťákov, že rovno takí ľudia sa nájdu. Z 500 čitateľov vám tak jeden jediný čitateľ celkom rozumie, pokiaľ nepíšete bežné omáčky, ale naozaj aj nejaké vlastné a originálne úvahy, tak sme aj odlišní a toľko máme odlišných skúseností s tými istými témami.

To si môže dovoliť bloger, čakať ako pavúk na jedneho z 500-vky, keď hľadá kamarátov. Ale novinár má šancu a príležitosť šíriť akúkoľvek osvetu, keď pochopí len jedinú vec – komu! Preto majú novinári takú moc, ktorú vôbec ale že vôbec nevyužívajú, pretože vlastnými čitateľmi pohŕdajú.

Keď novinár vidí v čitateľoch dobytok alebo len nejakú lúzu, stáva sa mediálnym drábom. Pár jeho kamarátov je ukážkou, na čo táto lúza nemá a prečo nemám ľudí rád. Už len tých, čo zaplatia alebo prikyvujú.

Že mám rád pár kamarátov, to je taký argument, ako keď rasista povie, že kamaráti sa aj s černochom a to je dôkaz, že nemôže byť rasista.

Kto nemá rád ľudí, nedokáže ľuďom odpúšťať celkom iné názory a chápať ich, prečo ich majú. To, ako máme radi ľudí, určuje presne to, ako ich dokážeme chápať, keď rozmýšľajú celkom inak a robia niečo celkom opačné.

Nezniesť iný názor je ako nezniesť pohľad na bozkávajúcich sa homosexuálov alebo dôchodcov.

Tie zaznávané alternatívne médiá šíria jednu myšlienku, ktorej ľudia už nevenujú pozornosť tak, ako iným. Keď chcete niekde nechať obsah svojho žalúdka, je to VÁŠ problém, ktorým sa len prezrádzate, že nejaký máte. Ľudia, čo čítajú tie alternatívne weby roky, si práve toto ich prostredníctvom rozšírili. No liberálkovia si to mýlia s oprávnenou kritikou zneužívania extrémistami, čo už liberálmi alebo slobodomyseľnými ľuďmi nie sú.

 

Prokopčák zo SME vám odkazuje:

 

Vraj je to cenzúra. Vraj vám okliešťujú slobodu slova, vraj práva sú posvätné a oni si vás, ublížené obete, oni si vás dovolili obmedzovať. Dovolili sa vám postaviť, nechcú predávať antisemitské bludy v supermarkete.

Takže takto: nie, nemáte právo veriť hocičomu. Nie, nemáte právo hlásať hocičo. A nie, nemáte žiadne morálne právo klamať, šíriť hlúposti, násilie a rasistické xenofóbne nezmysly len preto, že ste sa vo svojich životoch nedokázali nikdy preniesť cez komplex menejcennosti. To totiž normálni ľudia zvládajú kdesi v puberte.

Vraj máme spolu diskutovať. Ale to zároveň znamená, že musíme všetci rešpektovať nejaké pravidlá – a rešpektovať ich vždy, nielen vtedy, keď sa nám to bude hodiť. Aj vtedy, keď v debate prehrávate, keď ste v menšine a keď vám pravidlá demokracie lezú krkom.

Ak ich totiž rešpektovať nebudete, nemáme sa o čom baviť. Nemáme sa prečo baviť. A nebudeme sa baviť – lebo tam je tá čiara.“

https://komentare.sme.sk/c/20854672/nie-nemate-pravo-hlasat-hocico.html

 

Vážený liberálko! Nemyslím prťavý, ale nazvať vás liberálom, by bolo urážkou všetkých slobodomyseľných ľudí.

(To je taký pomyselný list, ako tie ich neexistujúce diskusie.)

 

Ublížená obeť budete aj vy, keď sa raz zobudíte už v zjavnej cenzúre, na ktorej zavádzaní ste sa podielali a to rovnako, ako na milióne mŕtvych v Iraku svojimi konšpiračnými bludmi. Napriek tomu nikto sa nedožadoval toho, aby ste preto boli umlčiavaní. Ľudia vám nechali právo veriť akýmkoľvek vašim konšpiráciám. Dokonca vás nevyžadovali stiahnuť z predaja aj keď nemáte radi ľudí a voláte ich len lúzou a vaše konšpirácie už stáli životy toľkých ľudí.

V totalite tiež z ľudí výrábali nepriateľov, že šíria hlúposti a násilie, keď s ňou nesúhlasili. Tiež im hovorili, že nemajú právo veriť hocičomu a hlásať len pre nich hocičo. Tiež pre nich neboli normálni a vraj len neschopní prispôsobiť sa režimu. A nikto si práve o nich nemyslel, že sú normálni. V tej puberte ste možno vedeli aspoň diskutovať a nielen vynucovať si hrozbami rovnaké názory a to bez argumentov, len slovami pravdepodobne…

Ani nemôžte s ľuďmi diskutovať, lebo to už dávno neviete a neprevádzkujete. Nemáme v akých debatách prehrávať, keď už dávno neexistujú. Výlučne len liberálkovia môžu šikanovať aj obchodné reťazce, lebo keby tam aj tisíc iných zákazníkov nechalo obsah svojho žalúdka, politický výtlak na cenzúru to u iných ľudí nemá.  Billa je s vaším výpalným len politicky stotožnená.

Vy sa už s nikým veľmi dávno nebavíte a výlučne len medzi sebou, keď sa hráte na diskusie.

Aj keby si niekto u vás zaplatil predplatné, aj tak takých čitateľov len vymažate a maximálne im pošlete len dotazník. Aj dnes som dostala:

 

Keďže ste v minulosti mali predplatné SME.sk alebo Piana, Váš názor je pre nás o to cennejší. Zaujíma nás, čo si myslíte o kvalite spravodajských portálov, ako ich využívate, aký máte vzťah k online reklame či k platenému obsahu. Vaše odpovede nás úprimne zaujímajú. Zapojením sa do prieskumu prispejete k skvalitneniu služieb slovenských spravodajských webov a pomôžete nám lepšie pochopiť, aké máte očakávania od týchto portálov.“

 

V Bille nenakupujem, ale vás pravidelne čítam, čo som nikdy tak pravidelne nečítala ani Roháč. No ten úkaz, ako zavádzajú „liberáli“ cenzúru a totalitu, ten za to aj historicky stojí. 

Predplatné nemám, lebo aj ľudí s predplatným vymazávate, keby chceli diskutovať inak, než sú vyžadované názory. Svoje právo umlčať ma, ste si už uplatnili. 

Moje očakávania – Nečakala som, že mi budete chcieť diktovať, čo si mám myslieť a čomu mám povinne veriť aj bez dôkazov.

Vôbec ľudí týmto nepresviedčate, len z nich takto vyrábate rovnakých pajácov a len zastrašovaním a umlčiavaním!

A už vôbec som nečakala, že vám na to nebude stačiť SME, ale roztiahnete sa aj do Billy a do vašej politiky – vašich konšpirácii najčastejšie o chemických útokoch, zatiahnete aj samoobsluhy.

Tak isto neočakávam, že mi jedného dňa budete zvoniť aj na dvere, čo si smiem myslieť doma v kuchyni. No bohužiaľ len neočakávam.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518276x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie