Založ si blog

Keď predseda strany slúži ako volavka

Spor Progresívneho Slovenska a SaS

Jeho podstata bola dôvodom, prečo som vo voľbách 2016 volila SaS.

Keďže pre mňa ako ženu je najdôležitejšia otázka v politike ochrana ľudskej rovnoprávnosti a ľudskej rovnoprávnosti žien, hľadala som stranu, ktorá ju ešte dokáže chrániť a má jasne deklarovaný postoj a riešenia k migračnej kríze v Európe, ktorá v Európe spôsobuje zánik ľudskej rovnoprávnosti žien a to aj pre moslimky.

Strana LSNS nikdy nemala šancu ovplyvňovať politiku, čo ste mohli vidieť a túto stranu by som nikdy nevolila pre jej požadovanie trestného stíhania matiek, ktoré boli na interupcii. Osveta sa v tejto veci robí iným spôsobom, než trestným stíhaním a toto je strana, ktorá tiež chce svoje názory iným vnucovať pod hrozbou trestného stíhania, čo je TO ISTÉ, čo robia extrémisti liberálkovia!

 

Problémom SaS je, že okrem Richarda Sulíka už nikto v tejto strane nesúhlasí s programom vlastnej strany v migračnej kríze. Okrem Richarda Sulíka v tejto strane neexistuje nikto, kto by mal v migračnej kríze rovnaký postoj ako Richard Sulík alebo aký deklarujú vo svojom volebnom programe. Nikto z nich ho nie je schopný verejne zopakovať, ani sa k nemu prihlásiť. Robia to tak všetci preto, aby sa pri obvineniach mohli vyhovárať, že majú iné názory, než Richard Sulík, že majú iné názory na migračnú politiku a riešenie migračnej krízy, než má Richard Sulík a než majú vo svojom vlastnom volebnom programe a len ako názorovo utlačení chudáci s ním museli kvôli Sulíkovi súhlasiť.

Inak väčšinou deklarujú, že so Sulíkom nesúhlasia a sú jeho názormi utláčaní, aby sa kedykoľvek mohli ako chameleóni zmeniť. To vám predviedol už Martin Poliačik, Jozef Mihál a Martin Klus, ako sa dá existovať v strane s ktorej predsedom máte celkom iné názory a postoje a kde ste vlastne len utlačení chudáci, ktorým tá strana bola dobrá len na zvolenie, inak v nej má každý celkom inú politiku a chce niečo celkom iné, takže môžte po voľbách len oči otvárať, čo všetko to bude a môže byť.

V tejto strane nikto nemá odvahu hlásiť sa k vlastnému programu alebo mať názor, že by tu migrantov prijímať nechcel, ako to prezentuje Richard Sulík.

Z tohto musíme všetci chápať, že je to len veľmi súkromný názor Richarda Sulíka a vôbec nie názor nejakej strany a nebodaj nejakej strany SaS. Všetci v tej strane majú celkom iné politické názory, než jej predseda a jej predseda za vlastnú stranu vôbec nehovorí a sústavne len svoje osobné názory od ktorých ktorýkoľvek poslanec SaS ľahko odskočí, že bol len Sulíkom utláčaný, aby ich také mal. To znamená, že absolútne nikto nemôže spoliehať na to, že čo povie Richard Sulík, to bude táto strana presadzovať alebo že by to isté chceli presadzovať jej poslanci v parlamente a celkom kľudne to môže byť aj úplný opak toho. To znamená, že ani neviete, ko ho volíte, keď volíte stranu SaS. Môžte napríklad zvoliť poslanca SaS a on môže odísť do Progresívneho Slovenska a vo vašom mene presadzovať úplne inú politiku, než pre akú ste ho do parlamentu a vo voľbách volili. Jej poslanci sa necítia zaviazaní ani svojmu volebnému programu, ani politike tej strany a kedykoľvek sa zahrajú len na jej obete alebo obete Richarda Sulíka, že v tejto strane nemohli mať opačné názory!

Zopakujem, že politika Richarda Sulíka v migračnej kríze by sa mi páčila, ale strana Richarda Sulíka NEEXISTUJE, okolo seba má ľudí s celkom inými a OPAČNÝMI politickými názormi na migračnú politiku a preto voliť túto stranu pre ľudí, ktorí súhlasia s Richardom Sulíkom je veľmi nebezpečné, lebo podporíte ľudí, ktorí potom v iných stranách alebo vo vlastnej strane SaS budú pracovať pre úplný opak!

Jednoducho vysvetlené, keby táto strana bola napríklad reštauráciou, tak by vás len reklamným štítom lákala na vegetariánske jedlá, ale napokon by vám v tej reštaurácii servírovali len klobásy a zabíjačkové jedlá s tučnou porciou slaniny, lebo kuchári sú v nej utláčaní vegetariánom a preto majú právo servírovať, čo chcú! Samotní kuchári, ani čašníci s jedálnym lístkom nesúhlasia a Sulíka majú len ako obťažujúcu reklamu. A mohli by sme v prirovnaní pokračovať aj k tomu, že samotná tá reštaurácia sa správa ako hmyzožravá rastlina, ktorá láka nič netušiaci hmyz na svojho predsedu.

 

ilustrácie ich bojov:

Richard Sulík včera:

„PROGRESÍVCI, KOREKTNE SÚPERIŤ NEVIETE?
Dovolím si vám priblížiť, kontext, z ktorého ste vytrhli môj výrok „treba zavrieť hranice“. Išlo o to, že do Európy sa valí množstvo migrantov (ktorých vy na rozdiel od nás vnímate ako obohatenie) a pokiaľ chceme, aby jedna z veľkých výhod EÚ ostala zachovaná a to zrušené hraničné kontroly medzi členskými štátmi (Schengen), musíme chrániť tie hranice vonkajšie a v prípade pretrvajúceho prívalu migrantov mus&iacut e;me tieto hranice zavrieť. VONKAJŠIE!. Vy vo vašom videu dávate môj výrok do protikladu s voľným cestovaním po Európe. Pritom, nikdy som sa nevyjadril proti Schengenu, naopak, často som sa vyjadril, že to je pre mňa jedna zo štyroch hlavných výhod nášho členstva v EÚ.“

 

„Pan Sulik potom preco mate v strane krajne ľavicovo orientovaných ludi ktori tak radi podporuju migraciu?“

 

„Poliačik už dávno nie je v SaS.“

 

„Mali sme Poliačika, ale ten našťastie odišiel a dnes je v Progresívnom Slovensku.“

 

„Mám na mysli aj napríklad hovorcu islamskej nadácie pána Klusa.“

 

„Pán Klus je horší ako Poličik s Mihálom dokopy…“

 

„Klus je trójsky kôň v SaS.“

 

 

odpoveď Martina Poliačika:

„Richard Sulík, ďakujeme veľmi pekne za zdieľanie videa, zachovaj si prosím tento zvyk aj do budúcnosti. Čo sa týka Tvojho výroku v tomto videu, nemyslím si, že by bol použitý nekorektne. Reprezentuje totiž verne Tvoj mentálny svet.“

Je možné, že konkrétne toto video nehovorí o slovenských hraniciach, ale Ty sám by si neváhal zatvoriť aj hranice Slovenska, ak by dopady nejakej novej migračnej politiky spustili Tvoju obsesiu spojenú s neprijímaním migrantov. V mene „ochrany“ Slovenska si ochotný vážne ohroziť jeho politické, ekonomické aj hospodárske záujmy, pretože Tvoj iracionálny strach z migrantov Ti neumožňuje triezvo vyhodnocovať situáciu.

V súvislosti s budúcnosťou Únie si sám zo seba urobil marginálneho hráča, pretože plán, ktorý si predstavil, je úplne nerealizovateľný a ak by aj nebodaj niekedy realizovaný bol, viedol by s veľkou pravdepodobnosťou k postupnému rozkladu EÚ a oslabeniu jej pozície medzi svetovými hráčmi. Si vo veľmi bezpečnej pozícii, lebo ak budeš presadzovať to, čo ste si napísali do Manifestu eurorealizmu, nikto Ťa nebude brať vážne. Je to úplne mimo všetkých relevantných diskusií o budúcnosti Únie. Môžeš ale v nejakej čárde nad tým posedieť s Viktorom Orbánom, ten to bude milovať. Len si nie som istý, či tento druh obdivu na Slovensku potrebujeme.

Čo sa korektnosti týka, ako Ťa prosím máme brať vážne, ak sa rovno v druhej vete tohoto statusu sám dopúšťaš nekorektnosti? Ty sa sťažuješ, že Tvoj výrok je vytrhnutý z kontextu a potom postavený ako protiklad k pozícii PS a hneď v zápätí zaškatuľkuješ PS ako stranu, ktorá migrantov vníma ako obohatenie a dáš to do protikladu s pozíciou SaS? Nepríde Ti to trochu šiši, použiť v jednom statuse ten istý vzorec, ktorý sám kritizuješ?“

 

„Ak vy máte byť reprezentatívnou vzorkou Sulíkovho elektorátu, tak dúfam o to viac, že tento chlap skončí na smetisku politických dejín, nie v premiérskom kresle.

Marek Klein u Sulíka dochádza k dezinterpretácii: nejde o to nestrážiť hranice a nekontrolovať identitu ľudí vstupujúcich do priestoru Únie. To nikto nechce. Sulík však začína presadzovať orbánovský model „Pevnosť Európa“, čiže to, čo sme tu mali v podobe Berlínskeho múru, až na to, že to nemá obkolesovať Východný blok, ale celú Európu.
Martin Poliačik, ďakujem!“

 

„A nie ste stranou, ktorá vníma migrantov ako obohatenie?“

 

Martin Poliačik:

„to je veľmi veľké zjednodušenie. Sme stranou, ktorá sa na veci pozerá triezvo. Vnímame, že do Európy ľudia prichádzajú a prichádzať naďalej budú. Chceme, aby ten proces bol kontrolovaný a predchádzal vznikom problémov. Vnímame aj tie súčasné a nezatvárame pred nimi oči.

Tu som o tom písal viac:

Potreby migrujúcich žien a detí

Chcel by som sa na chvíľu pristaviť pri špecifických potrebách žien pri migrácii a ich dôležitej úlohe pri úspešnej integrácii rodín. Od členských krajín si zasluhujú rodovo citlivý prístup. Rezolúcia 2174 upozorňuje aj na maximálne znepokojujúcu situáciu maloletých bez sprievodu. Zadržiavanie na policajných staniciach, chýbajúci systém ich opatrovníctva, sexuálne a rodovo podmienené násilie, nedostatočný prístup k vzdelaniu a zdravotnej starostlivosti a len časť z nich žije v podmienkach prispôsobených ich potrebám.

Nie pre „slniečkarske“ ideály, ale pre reálne fungovanie spoločnosti.

 

Migrácia je príležitosť pre starnúce populácie

Negatívny postoj verejnosti a tlak na neprijímanie migrantov pritom nereflektuje demografické trendy Európy, ktorá bez príchodu mladých ľudí bude čeliť prestarnutiu. Podľa stanoviska Parlamentného zhromaždenia Rady Európy je k tomu potrebné verejnosti ozrejmovať prínosy migrácie pre európske krajiny.

Je potrebné priznať, že vlna migrácie je zneužívaná na jednoduchší presun radikalizovaných príslušníkov a sympatizantov ISIS, či radikálov zámerne zvyšujúcich hladinu strachu v Európe, napríklad použitím sexuálneho násilia voči ženám na verejnosti.

Úrady v Dánsku tvrdia, že keď testovali vek detských migrantov, zistili, že traja zo štyroch majú v skutočnosti nad osemnásť rokov.

Globálna zmena klímy znamená, že migrácia môže pokračovať

Budúce migračné vlny budú s vysokou pravdepodobnosťou poháňané aj klimatickou zmenou.“

https://dennikn.sk/865070/vsetkym-by-bolo-lepsie-ak-by-tolko-utecencov-neprislo-lenze-uz-su-tu/

 

z protiargumentov:

„Prosím, nestaňte sa ani vy „úskočným rečníkom“. Veľmi dobre viete, že je blokovaný zber štatistických údajov podľa etník, konfesií. U nás nemáme problém s kriminalitou migrantov, ale štatistické, policajné a iné orgány a organizácie nemajú povolené zberať informácie o podielu na kriminalite Slovákov, Maďarov, Čechov, Rómov… a najmä ich nesmia zverejňovať!“

 

Je vskutku zábavné čítať tento článok v kontexte toho, ako za posledné 2 roky k téme pristupuje Denník N. Tí, čo na všetky nebezpečia, nedostatky, či ako to kto nazve, tejto migračnej explózie, poukazovali,boli doteraz nálepkovaní ako extrémisti, rasisti a xenofóbi. Hoci článok je písaný s čo najväčšou opatrnosťou voči politicky korektným cenzorom, aj tak tu Denník N prekročuje svoj tieň. Súdiac podľa niektorých komentárov, svojich čitateľov však ešte neprekročil.“

 

„Nuz – ukazuje sa, ze tie mimovladky nielenze „dorucuju viac materialnej pomoci- ako treba“ – ale „dorucuju“ aj migrantov – priamo do Europy – a to v spolupraci s paserakmi. Cize jednoznacne podporuju spinave ksefty obchodnikov s ludmi…nemyslim, ze „sulikovi“ treba v tomto smere nieco „vysvetlovat“…Skor sa mi zda, ze tie neziskovky by mali kadeco vysvetlovat pred sudom:

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-39686239
http://www.telegraph.co.uk/…/italy-prosecutor-says…/

 

„O com tu, preboha, tocis??? Neziskovky sa zivia na paserackom biznise, a ty tu pises ci niekde pridali alebo ubrali kdesi na rozdanych dekach?“

 

„Galko je známa xenofóbka, ktorá sa maskuje za kultivovaný prejav. Nie je to na ban, ale keď si nedá pozor, tak sa preriekne. Aj teraz, úvodné reči plné toho ako treba pomôcť tým, čo to potrebujú a potom šplechne článok, kde je výrok jedného muža o podozrení zo spolupráce s pašerákmi ako dôkaz spolupráce s nimi. No neviem pani Galko, skúste sa aj zamyslieť- ak by ste mohli zachrániť živé ľudské bytosti tým, že ich vezmete na bezpečnú loď, trebárs aj od pašerákov, tak čo by ste urobili? Nechali by ste ich na tej pašeráckej l odi s vedomím, že sa môžu utopiť? Dokázali by ste žiť s tým, že ak sa loď prevrhne a oni sa utopia, vy ste boli tá, kto im mohol pomôcť?“

 

„Nuz – potom je xenofob aj ten taliansky prokurator, ktory vyhlasil, ze ma dokazy o priamej spolupraci mimovladok s paserackymi bandami…Potom su aj BBC a The Telegraph xenofobne media, lebo o tom informuju…Viete- najprv by ste si mali precitat,link, ktory som vam dala, kym zacnete s osobnymi urazkami,, Naozaj si myslite, ze je zasluzna cinnsot a „zachranovanie zivotov“ – ak tie organizacie spolupracuju s obchodnikmi s ludmi, ktori svoje obete nalakaju klamstvami a slubmi, oberu o celozivotne uspory a uvedu do nebezpecenstva smrti?,,Len tak mimochodom – peniaze od tych paserakov koncia v pokladniciach isl amskeho statu…Takze ak mi je nevolno z tohoto neludskeho „biznisu“ – som „xenofobka? Ked dookola pisem, ze treba pomahat ludom v naozajstnom ohrozeni, a nie pomahat paserackemu biznisu je to (takmer) na ban? ….Ak tvrdim, ze pozornost humanitarnych organizacii a NAJMA eurospkych vlad by sa mala sustredit na tych najzranitelnejsich – zeny, deti, starych a chorych, ktori trpia vo vojnovych zonach (a hladuju – lebo EU (aj tie mimovladky) riesi transport ekonomickych migrantov do Europy a neposiela to uteceneckych taborov dost potravin…A len tak mimochodom – boli ste v niektorej z krajin do ktorych ti ludia prichadzaju? Videli ste ako ziju?… Viete, ze ich napr spanielsky pestovetelia zeleniny (hej – tej ktoru si kupujete v supermarketoch) – zneuzivaju na otrocku pracu? Ak som teda „znama xenofobka“ lebo mi je zle z toho, ako Europa predstiera pomoc ludom v nudzi…Potom ten „titul“ beriem…lebo ano – z tohoto mi je naozaj na zvracanie…Tu nejde oz ziadnu pomoc – ale vsetko zacalo recami o „rieseni demografickej krizy“ – teda prelozene – o prijati novej otrockej pracovnej sily pre europsky kontinent…Ibaze ono to volajako nevychadza…“otroci“ nechcu riesit demograficku krizu – ani pracovat za euro na hodinu (co im bez hanby ponukli Nemci)- ale namieto toho su frustrovani, nastvani a nebezpecni…Nielenze prichadzaju do Europy ludia, ktorych kultura je s nasou nezlucitelna – ale Europa na nerealisticke pokusy o ich masovu integraciu premrhava prostriedky, ktore by nzoaj mohli zachranit vela zivotov…Ak vy toto svinstvo pokladate za vrchol Europskeho humanizmu – a samu seba za slusneho cloveka – potom naozaj nechem byt na tej istej nazorovej platforme, ako vy…takze nazyvajte si ma, ako len chcete… Od ludi, ktori si neuvedomuju ake zlo sa tu pacha aj na tych migrantoch – aj na Europskych obcanoch- ma osobne utoky nemozu urazit…

 

„Pan Poliacik, pokial viem, nedari sa dostatocne kontrolovat, odkial migranti naozaj pochadzaju a ci nejde o ekonomickych migrantov. Zaroven je velky problem, vyhostenych migrantov dostat prec. Ostavaju v EU a nik nevie kde..“

 

„chvala Panu Bohu ze si skoncil v strane, ktora na 5% nesiahne ani nahodou. Dakujem ti Martin, „dobre ši zrobel“

 

„V Pod lampou Simecka vysukal ledva jednu suvislu vetu so Sulikom. Nedokazal ani len obhajit svoje nazory. Ale pisat offline blbosti, to im ide. Ved radsej Fico ako Sulík. A potom po vrazde Jana Kuciaka a Martiny sa prislo na tie obludnosti. Vtedy PS mlcalo a nepovedalo ani makke f. A po troch mesiacoch Simecka vypusti toto. Tomu hovorim progres.“

 

„Demokracia? Väčšina obyvateľov EÚ migrantov odmieta. čo bolo demokratické na tom keď ich sem pustili? Čo je demokraticke na tom ako brusel zažaloval ČR,PL a HU? Krajiny kde imigrantov odmieta viac ako 80 % ľudí.“

 

„Demokracia neznamená diktatúru väčšiny“

 

„Čo sa má väčšina prispôsobiť menšine?“

 

„Žiaľ, “väčšina” je často tupá ako vedro gitu. Kde ste kto kedy videli nejakého živého imigranta? Najbližšie možno v Mníchove na železničnej stanici.“

 

„Aka pozvanka od Merkelovej? Tato hlupa loz je zrejme neznicitelna. Merkelova sa rozhodla pomoct tym statisicom, co sa potulovali po Europe a hrozilo, ze v nasom case budu od hladu a zimy umierat po Europe zeny, deti ci starci utekajuci pred vrazdenim u nich doma. Tym umoznila pomoc v Nemecku. Odvtedy uporne bojuje, aby sa cosi take nezopakovalo. Celkom jej to ide.“

 

„deti a starci 😀 😀 😀 😀 😀  😀 tak ten bol dobry“

 

„Nech sa chlapec prejde po veľkých mestách členských štátov EÚ po 22:00, nech sa ide kultúrne obohatiť, som zvedavý či sa vráti celý a ak áno či bude zasa tliachať tieto sprostosti, ja SOM ZA sprísnenie stráženia hraníc SR do tej doby kým budú zradcovia z EÚ a Bruselu veselo porušovať Schengenskú zmluvu, kým EÚ nebude schopná resp. ochotná hr anice Schengenu strážiť do tej miery aby neprichádzalo k nelegálnej imigrácii do EÚ, kým nás budú tlačiť do nejakých kvót prijímania ilegálnych imigrantov ktorých tá krava Merkelová pozvala!!! Veď to je strašné, to som sám čo tvrdí že týmto bordelom položia Európu na kolená? Ekonomicky-turizmus je na ústupe, kto by už len cestoval do Paríža, Londýna, Berlína ak nemusí, veď to tam je samý ilegálny imigrant!!! Bezpečnostne-útoky islamistov a muslimov na nemuslimov, násilnosti v každom väčšom meste od drogových gangov, lebo ilegálni imigranti nerobia a ani nebudú, budú robiť len to čo vedia a to sú násilnosti, vraždy, znásilnenia, lúpeže a krádeže, predávať dr ogy!!! Kultúrne-akonáhle sa zvýši kvórum muslimských či islamských ilegálnych imigrantov v krajinách a mestách EÚ, prichádzajú No-Go zóny, požiadavky na Sharia právo!!! TOTO tu ja nechcem, nielen na Slovensku, nikde v Európe!!!“

 

„EÚ stojí na myšlienke slobody pre všetkých ľudí, nie na slobode pre úzko vybranú skupinu (čo mi to len evokuje), ako to zrejme vníma „slovenský liberál“ Sulík – v takom kontexte je úplne jedno, či sa tu odvoláva na vonkajšie, vnútorné, alebo akékoľvek iné hranice, pretože EÚ vznikla práve preto, aby hranice búrala.“

 

„Skus pocestovat a uvidis. V jednej akoze „no go“ zone v Londyne som bol na koncerte. Do rana. V dalsej v Stockholme byva kamarat a vsetko v poriadku.“

 

„Progresívne Slovensko sa týmto totálne diskvalifikovalo. 

1. Hlásajú otvorené hranice a teda porušovanie ústavy EU
2. Nefunkčnosť vonkajšej hranice EU ruší funkčnosť Shengenu, takže sú to oni, kto hlása zničenie Shengenu.“

 

„Všetkých ľudí? Odkedy? Nie Shengen je len pre občanov z národnosťou krajín Shengenu.

Takže aby ste to konečne pochopili. dám Vám príklad.
Milan je občanom Slovenskej republiky, je občanom Shengenského priestoru a teda sa môže voľne pohybovať po krajinách Shengenského priestoru.

Abdul je občanom Somálska, nie je občanom Shengenského priestoru a teda na nemôže voľne pohybovať po krajinách shengenského priestoru. pretože do nich v prvom rade nemôže ani vstúpiť bez riadnych víz. Ak nemá víza, tak ho má na vonkajších hranisiach shengenu zastaviť colná polícia alebo armáda.

Chápete už konečne? Chcete robiť pro-európsku politiku ale Vaše hodnoty sú porušovanie ústavy EU. Ste to Vy, kto nechápe čo vlastne tá EÚ je a týmto komentom ste to zase len dokázali.“

 

„Progresivna demagogia……Ide im to vo vypisovani online bullshitov a podobnych videii, ale ked pride na lamanie chleba pri zivej diskusii “face to face”, tak su veeelmi slabucki v kramflekoch“

 

„Progresivne slovensko ….je banda lavicovych slnieckarov ….“

 

Najtrefnejšia otázka na záver:

 

„Kto je v SAS ešte okrem Sulíka proti prijímaniu migrantov?“

 

Nikto. Jeho nazory na videách a facebooku berte ako jeho osobný denníček, čo by možno presadzoval, keby na to mal poslancov. Nemá, je so svojim denníčkom osamelý ako kôl v plote liberálkov. Voliť Sulíka je ako voliť klobásu s názvom „morské riasy“.

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5545465x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie