Založ si blog

Voliči MOSTU ľutujú, že si SaS nekúpila ich politikov

Nesporne k intelektualnej smotanke Slovenska patri aj mnohorocny bloger Samo Marec, peceny, vareny na Denniku N pre podporu ich ideologie a teda najinteligentnejsich obcanov Slovenska. Je s nimi natolko totozna krvna skupina (povodne skutocne liberal a dnes tym uz tiez len liberalko), ze co napise Samo Marec, hovori im z duse akokeby to napisal Havran, Smatana, Hrib, Simecka, Nicholson alebo ktokolvek z nich akoby ich jedna mater mala.

 

Hoci maju presne taku vladu, aku si zvolili, presadzovali a obhajovali, pretoze SaS povazovali za nebezpecnejsiu od Smeru, dnes lutuju, ze si SaS teraz nekupila ich politikov, o com sa Sulik vyjadril, ze niet takej ponuky, ktora by ich nacucnutie vyvazila.

Samo Marec, ako ich dusa, to vyjadril takto:

 

„Vláda visela na šnúrke od gatí, tá šnúrka sa volala Most a bolo verejne známe, že prinajmenšom veľká časť jeho členov a poslancov chce z koalície odísť.

Práve vtedy prichádza miesto na politickú prácu. Neznie to pekne, ale aj tá je súčasťou politiky. Prichádza čas na stretnutia a rokovania zhruba s týmto obsahom: vieme, že ty, pán poslanec, chceš koalíciu prestať podporovať. Vieme aj to, že to nie je ľahký krok, a práve preto sme ti ochotní poskytnúť pomoc. Nie finančnú, ale na začiatok o tebe nebudeme hovoriť ako o zradcovi a zlodejovi. Uľahčíme ti to, ide nám predsa o to isté: aby vláda nemala podporu.

To, čo zaznieť malo a nezaznelo, ideálne ako verejná výzva – vystúpte, ste vítaní – sa dvoma slovami volá exit strategy. Džentlmenská dohoda, ktorá umožní človeku unikn&uacu te;ť z nepohodlnej situácie bez toho, aby stratil tvár. V konečnom dôsledku z nej ťažia obe strany.

Zaznamenali ste niečo také? No vidíte. Povedal to aj prezident, citujem: Žiaden iný politik ma o existencii inej parlamentnej väčšiny, či o rokovaniach o inej parlamentnej väčšine neinformoval. Ešte raz – žiaden politik ma o rokovaniach o inej parlamentnej väčšine neinformoval. Potrebujete štyri hlasy a nerokujete o&nbs p;nich? V poriadku, ale potom na vine nie sú ani novinári, ani ľudia, ani prezident. Na vine je… nechajme to tak. Problém je totiž omnoho hlbšie, dá sa povedať, že v úplnej podstate hlavných opozičných strán.

Parlamentná opozícia si totiž roky budovala pascu, do ktorej nakoniec spadla. Vládne strany tak dlho označovala za zlodejov, bláznov a zradcov, až sama uverila tomu, že nič horšie nikdy pod Slnkom nechodilo. Nie, nikto tu koalíciu obhajovať nejde (nie, ani zakuklene). Ak to však robíte ako opozícia, dostanete sa do slepej uličky a máte nakoniec hneď trojitý problém.

1. Uveríte tomu, že súčasná koalícia je stelesnené zlo a rokovania nemajú zmysel.“

 

reakcie na to pod clankom:

„Clovek ktory je priamo zodpovedny za tuto vladu, pan Marec, a to tym , ze volil vojtecha Bugara, ide teraz moralne pranierovat opoziciu za to, ze nieje ochotna robit spinave ksefty na urovni Mikiho Dzurindu s nakupovanim poslancov. Mne sa hadam sniva. Namiesto sypania si horuceho popola na hlavu a ospravedlnovania sa pred sebou samym a ludmi za svoju volbu, ide tento oportunista robit PR dalsiemu politickemu subjektu, ktory ma perfektne nasliapnute k dalsej podobnej zrade.“

 

„Pán Galko, odpinknúť niekoľko poslancov zo Smeru, SNS alebo Mosta by napríklad pre Dzurindu nebol býval žiadny problém. Nepoučíte sa napriek tomu, že ste sa stali vďaka politickej nadutosti Ficovou hračkou ako prevziať moc.“

 

Galko: „Pan Sipula, jasne, ze by to nebol prenho problem. Dzurinda by tych poslancov proste kupil. Ako v samoobsluhe. Prepacte, ale s tymto sa treba obratit na niekoho ineho, nie na nas v SaS. Neviem, ci nam toto prida alebo neprida sympatie, ale som presvedceny, ze nasi volici nas postoj ocenia. Sklamani volici Mostu, ako je pan Marec, ktori teraz poskuluju po novych opozicnych stranach, ktore vznikli a snazia sa vyzauskovat SaS – vzdy, ked sa to da a tym novym zasa robit, hoc aj skrytu reklamu- vzdy, ked maju moznost, nas postoj neocenia, to je jasne. Autori takychto textov maju svoj ciel, ked taketo clanky pisu a je od nich legitimne to robit. Od nas je legitimne sa voci tomu ohradit a umysly takychto autorov jasne pomenovat.“

 

iny diskuter: „Poslanci Mostu-Híd si partnerov na rokovanie vybrali po voľbách, nech si svoju prácu dokončia. Ja som rád, že sa opozícia nezašpinila rokovaním-„kupovaním si“ takýchto poslancov. Voľby skôr či neskôr budú a o to bude výsledok lepší. Samozrejme už bez poslancov Mostu.“

 

dalsi: „Neviem ako si to autor predstavuje, poslanci su stale v rovnakom pomere ako po volbach. Opozicia by musela presvedcit niekoho zo Smeru, LSNS alebo SNS. Neviem, ktoru z tychto stran si autor predstavuje, ze by opozicia vedela zlomit, ale podla mna ziadnu. To ani nehovorim ze aj v Moste sa vraj vacsina strany (najma madarske kridlo) vyslovilo za zotrvanie vo vlade.“

 

dalsi: „Človek, ktorý volil MOST-HÍD, má vedomie o dnešnom svete a svete politiky na Slovensku na mentálnej úrovni FICA, DANKA, BUGÁRA.“

 

dalsi: „Take mentalne salto mortale sa len tak nevidi. Nabuduce budeme radit tyranym zenam, aby neodchadzali zalovat na policiu, a nerozpravali vsetkym znamym ako ich muz tyra, ale skusili sa s tym grobianom potichu dohodnut, ved urcite je v nom aspon kusok dobreho, co nechce bit a terorizovat zenu a deti.“

 

dalsi: „Pán Marec ešte zabudol na 3 odídencov zo Sme Rodina, ktorý síce nepatria medzi tých 79 podpisov, ale potichu podporujú koalíciu od začiatku, nechali sa totiž úboho kúpiť ako také lahké dievčatá a vysmiali sa svojim voličom.“

 

dalsi: „Opozicia mala zacat „kupovat“ hlasy? ste vy normalny?

 

dalsi: „Pán bývalý volič MOSTu, nesnažte sa hádzať vinu MOSTu na opozíciu. Vyzerate Smiešne.“

 

dalsi: „Samo opäť na jednotku!“ (ako inak, vzdy je ich dusou)

 

dalsi: „Bravo, skutočne vystihnutá podstata biedy opozície na Slovensku.“

 

dalsi: „Žial, nedá sa inak len suhlasiť…“

 

dalsi: „Zopár poznámok pre tých, ktorí vytýkajú atorovi, že on predsa nemôže vedieť, či opozícia s koaličníkmi rokovala. Marec jasne uvádza, že ak by opozičníci (Igorko, Lucka… a spol.) počas tých dvoch rokov boli aspoň trochu normálni, tak na zákulisné rozhovory by mali akú-takú šancu. Oni však dva roky s penou na ústach nad&aa cute;vali koaličníkom do zlodejov, zradcov a najnovšie aj do vrahov (občas aj neoprávnene). Tým, že s krvavočervenými očami denne (od rána do večera) hystericky ziapali, nepríčetne zúrili, od jedu plakali a hádzali sa o zem, si odpílili akúkoľvek cestu k vyjednávaniu. A ak sa o to pokúsili, tak odpoveď „zlodejov a vrahov“ musí byť každému jasná. Z taktického a strategického hľadiska – celé zle. Už som to predčasom písal – ak chcela byť opozícia v tomto boji ako-tak úspešná, tak niektorých „svojich“ mali úplne izolovať (kam, nech si každý doplní sám), pretože ich výstupy v médiách a na verejnosti, to nebol spravodlivý hnev, to bol amok besných psov.“

=========

 

A ja sa teraz pytam, ak to bol amok besnych psov a odsudzuje sa tu kritika politikov Mostu, ktori tu koaliciu drzali, uz protesty nie su organizovane amokom besnych psov? Ved ako sa to da oddelit, ze vsetkym nadavajme do vrahov, ale diplomaticky vytiahnime nasich politikov z Mostu a tych uz hladkajme po hlavicke, ale nie financne? 

Ano, je to vas trojity problem, ze vas vobec nezaujimalo, ze sa na Slovensku kradne, ale to, nakolko SaS vyhovuje alebo nevyhovuje vasim politickym cielom!

Akym inym, nez tym sorosovskym? Ako volate tie, ktore su a boli pre vas dolezitejsie nez rozkradacky na Slovensku?

SaS teraz nedostane podporu prave preto, ze ako len vas pes, co je dobry len na zbieranie hlasov pre opoziciu, vas naopak moze posluchat este viac.

 

Najprv sa chceli dostat do vlady cez Siet a Most.

Boli by sa chceli dostat aj cez SaS, lenze zarovno s vypuknutim migracnej krizy sa Sulik ukazal, ze nebude s nimi kolaborovat v tychto ich umysloch.

Bol sice praviciar a pre toto by ho mohli chciet volit, ale k ekonomickym rieseniam pribudol novy rozmer a to presne ten kolaborujuci s EU ohladom migracnej krizy a uz federacie EU. Sulik sa zacal stavat na zadne, ze toto uz nie, takym vazalom on alebo SaS nebude. Bol to rok 2015 a bolo pred volbami. Este stale bola nadej, ze to su u Sulika len take reci populisticke, aby oslovil aj inych volicov pre SaS, ale uz mu tym prestali doverovat, ze nebude plnit ich tretosektoracke a sorosovske ciele.

SaS sa tym stala nespolahliva pre tieto ciele a preto ju zacali kritizovat, teda najma Sulika a zacali viac propagovat v prvom rade Siet alebo Most. Siet a Most siel presne po tychto cieloch. Taky Prochazka by urobil cokolvek alebo aj Bugar. Pridalo sa k nim SME a spolu propagovali, aby pravica v prvom rade volila Siet alebo Most, vyberte si, obidve strany to zabezpecia. 

K SaS mali asi taky postoj – No uz ked sa inak neda, tak aj tuto kolaboracne nespolahlivu stranulebo zas v nej mame svojich ludi, napriklad Poliacika, Nicholsonovu a dalsich slnieckarov. Ved SaS sa da takto ovladnut zvnutra, ze sa v nej presadia slnieckari ako kukucky. Ale zrejme si isti neboli, ze tu celkom ovladnu, ked odporucali praviciarom dennodenne na Denniku N a na SME volit len Siet alebo Most. 

A zo Sulika sa staval kazdym mesiacom coraz jasnejsi nesorosovec.

Vy ste tie videa nevideli, ked vas praviciari nezaujimali, ale praviciarom pravidelne dvihal mandle ucastou v nemeckej televizii ako tvrdy odporca tychto ich cielov.

Zhadzovali ho preto dennodenne ako hnednuceho populistu, co to nemysli vazne, len je populista.

Vtedy sa zacali diskutujuci a volici pravice na SME stiepit na tych, co su za tuto celu propagandu EU a na diskutujucich, co precitali – tak toto nie!

Je rozdiel byt nejakym praviciarom a byt proti Smeru alebo byt az slnieckarom a sorosovcom a uz nevidiet, co sa deje. 

Najprv bolo takych diskuterov na Sme malo. Precitali pod tlakom migracnej krizy tak postupne. Prvych este ubodali, ze ty si fasista, ked nesuhlasis a nezeries nam aj tuto propagandu, ale casom a hlavne v roku 2016 ich bolo stale viac a viac a uz sa nedali len tak umlcat. Preto zacala vladnut na SME tvrda cenzura. Boli zakazovane diskusie pod clankami, mazali aj tretinu diskuterov v diskusiach, az to doslo tam, ze sa to preklopilo naopak a dnes je tam slnieckar uz za blazna, ktoreho si podaju.

 

Samozrejme, SME to vola, ze to sa tak rozplemenili fasisti a ze este aj ich diskuteri sa zmenili hromadne na fasistov. Ale pravda je taka, ze vacsina este aj byvalych praviciarov zacala odsudzovat SME a Dennik N za tvrdu propagandu a ritolezectvo EUProste nielen laviciarom sa v tomto, aku politiku teraz razi EU, otvarali oci, ale aj volicom pravice!

Takze, ako precitali, tak chceli prave preto volit SaS a Sulika, lebo este stale to boli volici pravice, ale uz sa im nepacila migracna politika pravice. Chceli volit teda aspon SaS, ale uz aj tej prestavali doverovat, kedze ich v SaS poburovali slnieckari. 

 

Bolo to tak tesne pred volbami, ked vypisovali pod Sulika – Ak tam budete mat tychto slnieckarov, tak SaS volit nebudem! To co ma znamenat? O migracnej politike hovorite jedno a pritom tam mate slnieckarov a propagandistov!

Takze vtedy bola SaS tak este dvojtvarna. Zastresovala zarovno propagandistov a uz zarovno volicov pravice, co prestali tejto propagande verit.

Vyriesili to tak, ze pred volbami deklarovali, ze nech ukazu volici, co chcu – ktore smerovanie. Doslova pisali – Ak chcete vlastne tuto propagandu, co nazvali zameranie na socialne citenie (s utecencami a s EU), tak volte v nej slnieckarov a ked chcete zameranie na ekonomiku, volte Sulika, Mihala. Proste ukazte, koho v tej SaS vlastne chcete, kto predstavuje co?

Urcite ze velmi propagandisti a slnieckari dufali, ze ich volicov bude viac a preto celu SaS ovladnu. Bolo to take nejasne, ci ich bude pol na pol.

Lenze praviciarov, co nechu volit Smer a zarovno sa im nepaci do coho nas tlaci EU a riesenie migracnej krizy, je viac. A preto dnes tu uz volici pravice (slnieckarski) nemaju koho volit. Ukazuje sa, ze neochotnych kolaborovat s touto propagandou je aj u pravice viac a prave preto najviac hlasov mala SaS. Volici pravice zacali samotnych praviciarov pre toto odmietat a prestavaju im verit, ked budu kolaborovat. Preto uz dnes aj volicom pravice, co sa hromadne presuvaju pod SaS, nadavaju, ze tiez hnednu a cela SaS je vlastne ina podoba LSNS pre volicov pravice.

Prave to sa Mihalovi nepacilo a nepaci vsetkym volicom pravice, co su zblbnuti touto propagandou. Preto sa Mihal odtrhol, aby si nasiel stranu, co bude kolaborovat podla jeho gusta a ocakava sa, ze rovnaka moralna nevolnost postihne aj Poliacika alebo Nicholsonovu.

Ved aj na nich tlacia, ich vlastni volici, ich vlastni priatelia a kamarati – vsetko zblbnuta propagandou EU „intelektualna elita“, aby sa odtrhli a pekne onakvejsie moralne kolaborovali tak, ako maju! Vypisuju im na fb svorne – Ked v SaS zostanete, nebudeme vas volit! 

A drviva vacsina volicov SaS im na to pise – Presne tak, len chodte v certy! Ked naopak oditete, budeme volit SaS viaceri! 

 

Slnieckari to v SaS proste prehrali a preto odisiel Mihal. On s fasistami skoncil a Sulik je prenho tymto ak nie fasista, tak moralne tymto upadajuci v jeho hlave.

Tak preco sa tam Poliacik a Nicholsonova drzia?

Ja si myslim – A kam by sli? Ved to by bol ich politicky koniec! No kam by sli? Do Progresivneho Slovenska, ktore nema sancu na uspech? Do akej stranicky miniaturnej a podla svojho gusta odidu? Ale zrejme este takato stranicka pred volbami vznikne, kde budu mat svoje molo vsetci slnieckari a sorosovci ako moralny vykvet tohto naroda, oproti ktorym vsetci budeme len spinavi fasisti. 

Keby ich bolo vela, tak nas vsetkych cenzuruju ako Dennik N a SME a aj trestne stihaju a zatvaraju, ale kedze je ich malo, tak sa povazuju za moralny vykvet tohto naroda ako nejaka slnieckarskosorovska sekta.“

(22.maja 2017)

=======

 

Medzitym uz odisiel aj Poliacik do Progresivneho Slovenska. Stale verim najviac Sulikovi, ze keby cela SaS bola plna samych Sulikov, bola by to strana, ktora by sa im dokazala postavit a proti vsetkym ich poslusnym cielom a zaroven by nebola extremisticka. Takato strana by bola ovela ucinnejsia, nez nejake LSNS, co nema ziadne moznosti nic zvratit, ani tak ovplyvnovat. Ja verim, ze prave Sulika by tak lahko nezdolali na ich servilnost a akukolvek zapredanost podla ich poziadaviek.

Lenze Sulik tam bol sam a obklopeny tolkymi slnieckarmi a sorosovcami, ktori mu len podrazali nohy od Poliacika, Mihala az po Nicholsonovu, pre ktoru bol vzdy len slon v porcelane, hoci ako slon v porcelane sa k nemu spravala ona svojim zhadzovanim.

Politik nezmoze celkom nic, ked je sam a nema podporu ludi okolo seba, ked sa okolo neho zacinaju ludia spravat servilne s vetrom a radsej chcu kolaborovat.

Je predsa a bolo nerealne, aby ich vsetkych povyhadzoval, lebo uz co by mu z tej malej strany zostalo?

Zostalo mu uz len tvrdit, ze im dava nazorovu slobodu, ked tam este nejakych poslancov chcel mat, co sa doradu menili do zelanej podoby, ktora vraj neexistuje.

Volila by som Sulika aj dnes, lebo jemu verim, ze nie je sorosovec a dokazal by sa im a celkom schopne postavit, ale bohuzial nemoze sa distancovat od Smeru aj od celej intelektualnej elity, ktora je dnes tak zapredana, lebo to je nerealne. 

Kocnera nanho schvalne nasili, aby sa poistili, ze aj nanho maju co podla potreby vytiahnut. Vobec mi nevadi, ze nie je snehobiely, z nich on je v tejto ich intelektualnej elite stale najbelsi. A prave preto bol pre nich vacsim nepriatelom nez Smer. A prave preto ich nezaujimalo, co sa tu rozkrada, len hlavne, nech sa Sulik nedostane k moci. Aj dnes ho potrebuju vyuzit len pre opozicne hlasy, ale do vlady chcu svojich, ktori zas vymyslaju, ako sa do nej dostanu.

.

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5518942x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie