Založ si blog

O svedomí propagandistov

Raz mi jeden clovek povedal nieco v zmysle, ze to je pravda, ze ak sa niekto nedokaze postarat o svoje deti, tak je nutne mu ich zobrat, lebo deti nemozu doplacat na svojich rodicov, ktori su podla neho len nezodpovedni.

 

.

Napriklad v azylovom krizovom centre bola zena, ktora usla pred akymsi mafianom a ten mal aj zbran. Takze ju schovavali. Mala syna v predskolskom veku.

Dali by ste jej za to zobrat dieta?

Napriklad tam bola zena, co usla od muza za ktoreho sa nastastie nevydala, ale ten ju prenasledoval. Mala malicku dceru este v postielke a kedze bola na materskej a on jej nic neplatil za to, ze usla, tak nemala skoro nic.

Dali by ste jej za to zobrat dieta?

Napriklad tam bola zena, ktora usla od svojho muza s tromi detmi. Tretie mala tiez malicke, asi dvojrocne. Nemala sa kam podiet. Dalsia so styrmi, tiez sa nemala kam podiet a jej muza nevedel nas pravny system zatvorit, hoci ju ohrozoval. Vsetko velmi dlho sudne trvalo. Nie tri mesiace, ale roky! Len na rozvodove sudy sa cakalo dva roky a zatial ti muzi neplatili ziadne alimenty. Dalsia s tromi vacsimi detmi usla pred bratom, ktory s nou byval v rodicovskom dome. Takto zakonite na uteku pre svoju bezpecnost prisli o pracu. Dalsia zazila, ze ked ju manzel raz vypatral, priviazal ju o stolicku nahu a zakresloval si na nu kriziky, kam ju bodne. Mala dve uplne malicke deti, jedno malo len par mesiacov a nemala ziadne alimenty a to asi dva roky, pokym prebehli vsetky sudy.

Dali by ste jej za to zobrat deti? Ze sudom to tak dlho trva?

A koho to zaujimalo, ze matky v nudzi maju od sudov taku pomoc, co len po alimenty trva dva roky? Ten posledny mal tiez zbran a ked som ju schovavala uz u mna v dome, bola som pripravena, ze keby nas vypatral so zbranou, tak sa schovam do skrine, lebo deti snad strielat nebude. Vacsina z tych zien, co tam boli, zazili aj znasilnenie.

Dost na to, aby sa im pacilo, ze maju strechu nad hlavou, ze maju co jest a niekto ich chrani, lebo azylovy dom bol napojeny alarmom na policiu.

Ze im nechutna ryza, ako migrantom, sa mohli stazovat len na vlastnu, ze na viac nemaju, ale tu si museli ist samy kupit a navarit aj detom! Taktiez po nich nikto iny neumyval WC alebo chodby. Tam nemohla ziadna zena povedat, ze nic robit nebude. Ja som napriklad umyvala vsetky zachody a sprchy. Ked ta niekto osobne ohrozuje, da sa to prirovnat zazitkom z vojny, lebo sa ti vyhraza zabitim. Ti ludia si vymyslaju, ze zazili vojnu. Inak by boli bez seba od stastia, ze su v bezpeci. A to este sa stale museli bat, ze aj tam ich niekto vypatra. Zazila som taku noc, ked sa bali este aj pod alarmom.

 

A vztah matka- dieta nehra ziadnu rolu? Ci len chlebom je clovek zivy?

 

A este jedno. Kuchyna musela byt vecer umyta, vsetko odlozene a na zatvorenom sporaku decka! Kazda jedna to tak musela po sebe odpratat.

Predstavte si, ze by sme to tam zacali rozbijat a vyhadzovat to, co nam dali, lebo chceme byt ubytovane v Bratislave, lebo tam sa chceme zamestnat a len tam lahko zozenieme pracu. Na flaku by ta zbalili a vyhodili aj s detmi a nikoho by nezaujimalo, kam sa s nimi podejes. Ktora si mohla vybrat, kam chce ist? Este bola stastna, ze sa na Slovensku aj pre nu naslo miesto. Podla EU mame taketo moznosti pre matky v nudzi kapacitou splnene len na 50%.

Vzdy, ked migranti vykrikuju, kam chcu ist, myslim na to. Ze co nas vtedy nenapadlo vykrikovat, ze len do Bratislavy, lebo tam pracu zozenieme?

 

A ked im nechutna, vzdy myslim na to, ze nemuseli prejst cele mesto za lacnejsou ryzou alebo maslom a nemuseli si to ani uvarit, ani po sebe umyt riad.

Si predstavte, ze by tam zeny do televizie kritizovali, co im naservirovali a este ich detom co naservirovali. Ze by ostatnym Slovakom do televizie kritizovali, ze nestaci im dat kreditky, ale chcu peniaze v hotovosti – Dajte nam NASE PENIAZE! A to nehovorim o tom, ze su to nasi obcania a v daniach, ked pracovali, si platili aj slovenske sudy, ktorym po to po rozsudky o alimentoch trvalo dva roky, ze matky museli cakat roky na to, na co maju pravo a su to naozaj ich peniaze pre deti a na prezitie. Ze museli cakat na vlastnu ochranu ich a deti aj roky a nie tri mesiace ako migranti, ktori to nevedia vydrzat ani len tri mesiace!

Strasne by ma zaujimalo, ci po sebe umyvaju zachody alebo maju na to platenych sluhov? Ved to z penazi aj tych nasich matiek sa plati, ze tychto uz niekto obsluhuje aj ako dospelych. Z penazi nasich matiek ide pre nich ubytovanie, nakupovanie, varenie, obsluha a peniaze na ruku, co u nas ani matkam s detmi v nudzi nedavame!

Ludia, co zazili vojnu?

Ludia uz nacisto zosaleli a slnieckari preto, ze si nudzu ani nevedia predstavit. Inak by im to doslo. A vedeli by, ako sa sprava clovek, co je v nudzi. No iste ho nezaujima ryza, ked zazil hlad. Zaujima ho, ci na nu bude mat aj zajtra.

 

Zo správy Rodiny v núdzi 2014:

„Celkový príjem rodín je v tabuľke rozdelený podľa počtu členov v domácnosti. Alarmujúca situácia je u rodín, ktoré mali 2 až 6 členov a ich príjem v čase prieskumu (z rozličných dôvodov) siahal maximálne do výšky 100 Eur. Až 58,5 % rodín s tromi členmi (osamelá matka a dve deti) nedosahovalo celkový príjem 100 Eur.“

http://prohuman.sk/files/Rodiny_v_nudzi.pdf

Chudobných na hranici prežitia máme pod nosom. Na Slovensku nemajú zaručenú strechu nad hlavou, ani prežitie. Kolektívna morálna zodpovednosť a vina za tento stav v našom štáte neexistuje, pretože záruky na prežitie nemajú žiadne a závisia len od nekolektívnej a súkromnej pomoci.

Každý pravičiar a pravdoláskar už mohol byť minimálne desať rokov dozadu zobudený do kolektívnej morálnej zodpovednosti a písať také slohy už desať rokov!

Vtedy len mali inú politickú rétorickú módu – písať a obhajovať úplný opak, len a výlučne o neschopnosti všetkých chudákov, čo si navyše nezodpovedne vyrábajú deti. Či ich už mali, keď ich niečo skosilo, všetko jedno, ich kolektívne morálne svedomie bolo tvrdé a neúprosné. V zmysle – Keď sa každý bude starať sám o seba, o všetkých bude postarané. Kto to nechápal, bol naivný a navyše vydieračský voči iným už len svojim myslením, keď aj nie životom. Takze, pokial neslo o len propagandisticku ideologiu, nemali ziadne svedomie a ludskost!

Tato ideologia to len zneuziva v zmysle – V mene Boha a krestanskej lasky …  ako kriziaci.

Podla EU mame taketo moznosti pre matky v nudzi kapacitou splnene len na 50%.

Preco vraj ludskych slnieckarov nikdy nezaujimalo, ze ta kapacita nie je naplnena a okrem toho nemaju pomoc ani dalsie matky, co by tam ani nevosli?

A kam date tych mladych muzov, ked pre matky s detmi v nudzi nie je takato moznost naplnena a len na 50%?

To ako mladym muzom sa poskytne a matkam s detmi uz nie?

Co im chyba, spravna farba pleti? Alebo dotacie, co by s nimi prisli a dalo by sa na nich aj prizivit?

Za slovensku matku s detmi nedostanete nic. Ked to nebude mat spravny ideologicky podmaz – financny. To je ludskost slnieckarov. Povrchna hra na ludskost, aby to pekne znelo na oblb.

 

Rok mi ten clovek vypisoval o mojom svedomi a nema ho on. Jemu krestanska laska nehovori, ze medzi ludmi nie je rozdiel. Robia rozdiely. Selektivne ideologicky v mene novej propagandy, co je pritom takto falosna. Nejde o pomoc ludom, lebo by nebola selektivne slepa.

 

Praviciari a slnieckari casto reagovali – Nevies sa postarat o deti? Zobrat! Tam svedomie nefunguje, ani neexistuje. A jednym dychom maju drzost dovolavat sa svedomia pre susedov, ked su nimi mladi muzi. Ked pojde o susedove decko, mozes ho okaslat, ale ked pojde o suseda mladeho muza zo susedneho kontinentu, tak ta okaslana matka ma mat svedomie az na inom svetadieli. No fakt ma mladi muzi na inom svetadieli nezaujimaju, ze im nechuti niekde ryza, ktoru si ani nekupili, ani neuvarili, ani po sebe neumyli, ani nemaju sest rokov…

Moje svedomie mi kaze pripominat ludi, co su naozaj v nudzi, lebo hoci sa ja uz mam dnes dobre, po mne to zaziva tisice inych matiek, co su v nudzi TERAZ a tych sa nema kto zastat! V konecnom dosledku su to ich peniaze, ich vlastneho statu do ktoreho prispievali, v ktorom pracuju a ktoremu rodia obcanov, co vas raz na starobu budu zivit alebo ako vojaci za jeho obranu umierat.

(clanok nadvazuje na predchadzajuci)

 

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517974x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie