Založ si blog

Keď nepôjde demolácia budovy bez ľudí, pôjde demolácia s ľuďmi?

Ked sa postavilo Svetove obchodne centrum, mali kapacitu viac ako 1miliona metrov stvorcovych na prenajom kancelarskych priestorov. No obsadit tolko miesta, to trvalo roky, nez sa obsadenost priblizovala kapacite. Sposobovali to nevhodne kancelarske priestory, strbinove okna a nizke stropy. Tie budovy boli dokonca financne podporovane tym, ze guverner statu New York Nelson Rockefeller do tychto budov umiestnil celu svoju administrativu a to 20 000 svojich zamestnancov. Po financnej stranke boli budovy v svojom prvom desatroci existencie katastrofou, pretoze budovy bolo tazke prenajat a uz vtedy vyzadovali pocetne renovacne prace. A to 200 milionov dolarov na odstranenie azbestu, lebo azbest sa stal uz po dokonceni prace mimoriadnym problemom. Dalej bolo potrebnych 800 milionov na renovaciu elektrickych a vzduchotechnickych zariadeni a galvanicku koroziu narusajucu spoje hlinikovej fasady s ocelovou konstrukciou – exterier. Snazili sa to vyriesit pozadovanou DEMOLACIOU tychto budov, asi sa im to proste financne neoplatilo, prevadzkovat taketo obrovske opachy, ktore predstavovali dovtedy len akesi obchodne megalomanstvo, ktore bolo tazke prevadzkovat, opravovat, renovovat, vobec obsadit a nieto este na tom zarabat! Chceli sa tychto budov zbavit!

 

No sprava mesta viackrat odmietla riadenu demolaciu prave vdaka azbestu, ktory by sa dostal do ovzdusia. Demontaz a znovupostavenie Centra by stalo 5 az 6 miliard dolarov. Podla niektorych odhadov az 15 miliard. Budovy boli v podstate odsudene na zbavenie sa ich, ale nemali povolenie zbavit sa ich demolaciou budov!

Kto by ich chcel, ked to vedel? Kto by tiez chcel byt tak stratovy? Ktory obchodnik alebo ktory hlupak s miliardami?

Napriek tomu tri mesiace pred teroristickym utokom na budovy, ktore viackrat nemali povolenu demolaciu presiel cely komplex Svetoveho centra do sukromnych ruk firmy Larryho Silversteina a jeho partnerov (hlupaka, ktoreho nasli?), ktora mala zaplatit 32 miliardy dolarov za 99 rocny prenajom celeho komplexu (asi aby sa zblaznil a skrachoval). Silverstein z toho investoval z vlastneho 125 milionov dolarov. A ked bolo potrebne doopravit, investoval 5-6 miliard dolarov, vedel, ze mu niekto pomoze s demolaciou.

Najomna zmluva, ktoru Silverstein podpisal, obsahovala aj mimoriadne dolezitu unikovu klauzulu, ktora hovorila, ze ak sa stane Svetove obchodne centrum tercom teroristickeho utoku, povinnosti novych vlastnikov vyplyvajucich zo zmluvy sa rusia. Povedali nam, ze takato klauzula je v zmluvach o prenajmoch mimoriadne nezvykla! Nie sme odbornici na prenajmy, mozno niektori z vas ano, ale dosledok tejto klauzuly bol, ze novy vlastnik nemusi zaplatit v pripade teroristickeho utoku vobec nic a bude MOCT ZINKASOVAT POISTNU SUMU!

Silverstein ma narok na 7 miliard z ktorych zinkasoval uz 4,6 miliard a poistovne, ktore by sme mohli lutovat, ze prisli o peniaze, vsak za tychto okolnosti dosiahli 2000 % zvysenie poistnej premie, takze tie sa na tejto udalosti tiez zahojili. Na mieste byvaleho Svetoveho obchodneho centra (Uz sa ho teda podarilo zbavit!) je teraz naplanovana stavba Veze slobody (ake priznacne pre take vznesene ciele) s vyskou…, ktora bude pre Silversteina opat zdrojom ziskov. 

 

Plan katastrofy – architektura riadenej demolacie

 

Suhlasim, ze je to konspiracia, ked nikdy nebola vznesena poziadavka na demolaciu budov Svetoveho obchodneho centra, ked mozte dokazat, ze nebola vznesena viackrat a viackrat neodsuhlasena mestom New York, ked mozte dokazat, ze tieto budovy nemenili majitela s takouto najomnou zmluvou a ta najomna zmluva neobsahovala zrusenie povinnosti novych vlastnikov v pripade teroristickeho utoku a ze novy vlastnik nemusi v pripade teroristickeho utoku zaplatit vobec nic a bude moct zinkasovat celu poistnu sumu. No pochybnosti by som o tom mala aj keby vobec nemenila majitela, ked mal viackrat zamietnutu demolaciu budov, ktore chce dat zdemolovat pre stratu ziskov.

 

Prirovnajte si to k obvineniam na Kalinaka. Presne tak isto vam mozem povedat, ze keby tie obvinenia nanho boli skutocne dokazy, tak je predsa trestne stihany a odsudeny, lebo predsa nezijeme v beztrestnom state. Ak dokazy na to nemate, su to len vase konspiracie a mozte si ist piskat ako v Amerike!

Laskavo hovorte len o dokazoch, mili konspiratori, co ich nemate! A nerozpravajte tu bludy, ze prave len nas stat je bezpravny a prave len nas Kalinak by bol svetovo najchytrejsi obchodnik, uplny svetovy unikat na ktoreho ani americki nemaju!

Ze vam z toho, co mate (miesto dokazov k oficialnym spravam), nieco logicky vyplyva? Tak zapojte mozog aj v inych pripadoch, kde vasa slepa dovera a naivna viera, ze ste neboli oklamani je len a len naivnejsia!

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540170x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie