Založ si blog

Vyrástla nám generácia nezodpovedných ľudí

Ako obcanovi tejto krajiny sa mi nepaci, ze sa tu o nicom rozhodujucom a dolezitom nevedu verejne diskusie.

Bud sa o nicom nedozviete alebo sa k nicomu nemozte nic pytat, lebo vam ani neodpovedia. Nieto, aby sa este o niecom dolezitom, co sa kedy prave deje, aj diskutovalo!

Eduard Chmelar pise, ze to nie je ziadne prekvapenie. Podla neho sa ani v zahranicnej politike, ani v bezpecnostnej politike Slovenskej republiky nevedu vobec ziadne pluralitne diskusie, ako by nasa zahranicna politika, alebo bezpecnostna mala vyzerat.

Pise: „Tvoria ich uzavreté komunity neprístupné kritike, ktoré berú iný názor ako útok a každý alternatívny návrh ich rozruší ako osamelá zdvihnutá ruka hlasujúca na zasadnutí politbyra proti.“

A nie je to tak? Neberu snad kazdy iny nazor len ako utok? Diskusia s inymi, nez politicky objednanymi nazormi celkom skoncila a niet jej. Kazdy iny nazor, dokonca aj otazky k comukolvek dolezitemu su vyhlasovane za otazky alebo nazory primitivov alebo nejakej slovenskej luzy. Ked sa pytate, ste fasista, rasista, xenofob, putinovec, vlastizradca, sudruh alebo hlupak!

On sa vraj s nimi citi (Chmelar), ako s aparatcikmi v byvalom rezime. To ja sa citim ovela horsie, lebo takych aparatcikov som ani v byvalom rezime nevidela, aki nam dorastli do novej doby teraz. Naopak, casto spominam, ze prvych komunistov – nadsenych, zapalenych pre vec svojej propagandy, som si nevedela predstavit a dozila som sa toho az teraz. Takto teda vyzerali, ked chodili svetom a kazdemu vnucovali ako najlepsiu svoju ideologiu – Hlava-nehlava alebo si burzuj a nepriatel vlasti!

Vraj uz nikto nekladie dolezite otazky! A komu aj by ich kladol?

Tlacia tu na nas, aby sme sialene zbrojili a kto s tym nesuhlasi, este je nepriatelom tohto naroda. Ved kto by nevedel, ze sme tlaceni do vzorca, ktory bol vypracovany mimo tejto republiky bez akychkolvek vyhrad? To schvalne nevedia len propagandisti, co s tym suhlasia. Proti obycajnym obcanom stoja natlakove skupiny a zbrojarske koncerny, ktore si vraj praju mier! Uplne ignoruju, ze obcania europskych krajin nechcu vojnu.

 

„Ponechajme teraz bokom propagandistické táraniny novodobých politrukov, ktorí vám tlačia do hláv, že všetci sme rovnocenní – každý z nich veľmi dobre vie, že za každým dôležitým rozhodnutím Severoatlantickej aliancie je hrubý nátlak Spojených štátov hraničiaci neraz až s vydieraním.

Je zvláštne, že tomuto agresívnemu nátlaku sa podriaďujú formálne demokratické štáty a ešte zvláštnejšie je, že takýto autoritatívny mechanizmus nepoznalo ani vojenské zoskupenie komunistických štátov.

Minulý rok vydal Ústav pro studium totalitních režimů v Prahe rozsiahlu odbornú publikáciu Varšavská smlouva 1965 – 1989, v ktorej podrobne opisuje aj spôsoby rozhodovania tejto aliancie. Okrem iného sa v nej uvádza, že Moskva svojim satelitom výdavky do vojenskej oblasti nikdy nenariaďovala, že výdavky na obranu zostávali v rámci Varšavskej zmluvy všeobecne striktnou záležitosťou členských krajín.

Čo sme to dovolili urobiť s našou slobodou? Ide tu naozaj ešte o našu bezpečnosť alebo o bezprecedentné tunelovanie štátneho rozpočtu v prospech vybraných zbrojárskych firiem?

Oproti doterajšej platnej verzii z roku 2005 nová stratégia nenalieha na dodržiavanie princípov medzinárodného práva a čo som si všimol na prvom mieste – úplne sa z nej vytratilo slovo MIER. Mier ako najvyššia hodnota a cieľ medzinárodných vzťahov.

Veľmi znepokojujúce je vytváranie dojmu, že hybridné hrozby a šírenie propagandy k nám prichádzajú len z Ruska a z toho vyplývajúci záver, že štát sa bude sústreďovať na „strategickú komunikáciu s verejnosťou“. Takýto orwellovský newspeak nie je ničím iným ako šifrovaným označením pre masívnu propagandu, s ktorou máme tie najhoršie skúsenosti, lebo už neraz sme analyzovali, že je plná zámerných lží.

Aj Slovensko by si malo rozmyslieť, či chce kráčať spoločne s francúzskym prezidentom Macronom, ktorý dnes v smelom a vizionárskom prejave vyzval na zjednotenie európskej zahraničnej a obrannej politiky alebo bude nasledovať temné predstavy Donalda Trumpa ako pudlík americkej moci.

Zahraničné aktivity slovenských ozbrojených síl sú neprípustné v prípade, ak sa uskutočňujú výlučne na podporu mocenských záujmov veľmocí a ak porušujú medzinárodné právo.

Nová Bezpečnostná stratégia Slovenskej republiky je v predkladanej podobe neprimerane militaristická s dôrazom na vyššie zbrojenie, pripravenosť zúčastňovať sa na intervenciách…“

http://edochmelar.sk/s-bezpecnostou-sa-nekseftuje/

 

Takto nas vraj nezenu do vojny a vojenskych zasahov, kde budu chciet?

Tito mladi otroci – propagandisti, si nevazia mier a nevazia si, ze vyrastli v mieri. Je to taka prva povojnova generacia, co nemala zodpovednost voci nicomu, lebo modou sa im stalo sobasit sa po 35-ke a rodit deti pred 40-tkou. Tito novodobi vazali pravdepodobne ani nemaju vlastne rodiny a nevedia ani co je to vychovat aspon jedno dieta!

Velmi som tejto generacii drzala palce, ze nebudu zatazeni zodpovednostou o rodiny uz od 20-ky, ale mozu sa hrat na slobodne slecny a mladencov az do 40-tky a uzivat si slobodu akokeby uz boli na zasluzenom dochodku. Ale vyrastla z nich generacia ludi, co nemaju zodpovednost k nicomu a k nikomu! Ich pretiahnuta puberta hladat sa az do 40-tky, v 35-ke vahat, ci by uz boli zreli na rodicovstvo, nesie svoju pecat prestarnutej puberty – nevazit si ani zivot, nevazit si nic, len obiehat ulice s novou ideologiou!

Ano, mame nezrelych obcanov, co budu vyhlasovat, ze na rodicovstvo este zreli nie su, ale kam je potrebne vojensky zasiahnut, to uz ideologicky vedia, nezodpovedni za nikoho!

Rodicovstvo naozaj cloveka zmeni. Ked daruje zivot, namaha sa, chrani ho a uci sa byt zodpovednym, potom nie je vazalom a roznasacom zelani zbrojarskych koncernov ako clovek nezodpovedny! No dnes tu mame ludi, co nezakladaju ani rodiny, ani nerodia deti, tak aku uctu, k ciemu zivotu by mali, ked elementarne skusenosti predoslych generacii, ktore museli v tomto dozrievat skor, by mali?

To sa prave tu ukazuje, ako to vyzera a co taky clovek hlasa, ked sa citi a zije si ako pubertak az do 40-tky. To nie je tym, ze by tato generacia bola hlupa!

To je tym, ze nemala kde a v com, v akych partnerskych, akych rodicovskych ulohach dozriet!

Ak si myslite, ze su nepodstatne, tak teraz tu mame vysledok, ked zdanlivo v dospelackych telach mame nezrelych ludi, co nemali za nikoho ani elementarnu zodpovednost!

Vysledok je neucta k zivotu a neucta k zivotom inych ludi – absolutna nezodpovednost! Ma vobec pre nich zivot ludi okolo nich cenu?

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549626x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie