Založ si blog

Dokonca by bolo lepšie bývalo, keby boli všetci volili Smer!

Nepredstavitelne? A presne v tejto politickej situacii by to bolo byvalo napokon lepsie, vysvetlim preco.

Strana Smer je znama tym, ze sa najviac zaujima o to, co si myslia jej volici, aby ju zvolili aj nabuduce! To je jej priorita (okrem koryta), aby robila presne to, co jej alebo vobec vacsina volicov chce, aby ich volili aj ti. Doslova najviac kopiruje zaujmy tohto naroda, aby sa viezla presne na tejto vlne, ktora bude a realne najviac obcanmi podporena.

Doslova, ked to vyzeralo tak, ze obcania podporia politiku drzat sa V4 alebo vystupit kvoli migracnej krize, prevzala tuto retoriku „proti kvotam, proti Bruselu“. Ale ked sa ukazalo, ze drviva vacsina obcanov nema taku povahu, ako maju Madari alebo Poliaci, ale doslova taku sluzkovsku – podvolit sa, byt vazalmi EU, suhlasit, nebyt za vystupenie z EU, celkom politicky pragmaticky to prave tato strana zhodnotila tak, ze ta vlna od obcanov, na ktoru sa oplati vsadit, je jednotne a konzistentne ist potom tymto smerom – za nevystupenie z EU.

Lenze to mala material – volicov, co boli znacne roztriesteni v roznych stranach, ktore sa o tom len hadali!

Keby bola mala kompaktnejsiu masu volicov, ktorych by bola nerozbijala domaca scena v politike, zelania a reakcie takych volicov na politicke situacie zo zahranicia, mohli byt kompaktnejsie a jednoliatejsie ako tlak, co maju ich politicki predstavitelia robit. Ked sa stracala zvrchovanost Slovenska, tak sa riesil Cisty den a domace politicke kauzy.

Nebola tu ina strana, ktora by bola mala potencial postavit aj volicov ako podporu takehoto politickeho tlaku, do jedneho siku – My chceme toto alebo tamto v tejto politickej situacii. Doslova tak, ze skor vas neoklamu v manzelstve, kde drzite jednotne spolu a to aj rovno so zlym manzelom!

Akonahle sa zacnete doma rozvadzat a vadit a robit si naprieky, ste lahkou koristou pre okolitych susedov, zlodejov, cihajucich potencialnych milencov!

A my sme sa tu predsa denne doma politicky rozvadzali a vadili, ked sa predavala nasa strecha nad hlavou!

Smer by bol v inych podmienkach preferoval inu politiku, KEBY ZA TYM STALI VOLICI. NESTALI!

 

Politicka realita je taka, ze nie sme ako Madari a nie sme ako Poliaci a strana Smer to vyhodnotila celkom politicky pragmaticky, ze takymto obyvatelom teda najlepsia politika s ktorou budu suhlasit, je poslusne plnit prikazy EU, lebo presne to zodpoveda ich mentalite – slovenskej a na tejto vlne sa teda celkom pragmaticky povezu.

 

Opozicne strany by mali zmysel, keby boli byvali konzistentne ako napriklad LSNS, ktora jednoznacne bola za vystupenie z EU a s nicim ani na vyboroch pre europske zalezitosti nesuhlasila. Boli by mali zmysel, keby boli zastavali akusi opozicnu ulohu – co ine, co prakticky nejestvovalo a vylucne len v ukricanych videach, ze nesuhlasia. Riesit vylucne len domace kauzy a len odvolavat ministrov, predsa nie je ziadna politika so svojim jasnym politickym programom v tejto veci. To mate ako manzela, co nenavrhne ziadny spolocny program, len cele dni vykrikuje, ze nema oprate ponozky a preto nic riesit nebude.

 

Mame politiku, aki sme – nechceme vystupenie z EU, realne len 20-30% obcanov a tym je to jasne, co bude mat aj od pragmatickych stran politicku podporu. Hodte takym volicom kosti z europskeho stola a budu este spokojni! Na alternativnych strankach to nazvali, ze kupia si o styri masla mesacne viac.

 

Ako sa hodnoti politicka situacia celkom pragmaticky, to mozte vidiet skor na alternativnych mediach, kedze tie boli ostro proti vazalstvu v EU a rieseniam migracnej krizy a napriek tomu dokazali byt objektivni aj k Smeru a to tak, aby to aj niekam viedlo a nielen ku vymene koryt politikov. 

Najviac opozicni politici klamu v tom, ze kazdeho strasia tym, ze Smer tu bude dalsie desatrocia kradnut, pricom musia vediet a vedia, ze ked raz budeme mat spolocnu politiku s EU a spolocneho aj prokuratora, tak sa to uz velmi rychlo vobec nebude dat. Ale co by to neopakovali, ked im to hlupi volici opozicie veria?

Protikorupcne pochody su preto cire politicke divadlo, kedze „zvrchovanemu“ safareniu uz celkom odzvonilo a velke ryby sa rychlo stracaju v ucinnej lutosti a miznu!

 

„A tie hlasy o tom, ze ci mame byt, to rozhodnutie, ze odist z Eurozony, nebyt clenom EU, jednoducho to nikto nechce. Tu na Slovensku je skutocne len velmi malo ludi, odhadoval by som to na 20-30%, viac urcite nie, ktori su jednoznacne za odchod, proste bez akehokolvek vahania teraz hned chceme odist. Zvysok su bud vahajuci alebo nerozhodnuti alebo su skor zastancami alebo jednoznoznacnymi privrzencami, preto z hladiska toho politickeho pragmatizmu ta sucasna koalicia na to ide dobre a opozicia zas nevedela pochopit, nikdy nevedela pochopit ze tu neslo o to, ze kritizovat Fica alebo niekoho ineho ale vyjednat nieco!

Uloha opozicie bola to, ze ked v juni zacal silny integracny proces do jadra a my sme ho tu jasne pomenovali a tie signaly boli hned jasne 6.6., 13.6., isli tyzden po tyzdni a od momentu, kedy vlastne vysla Biela kniha a k comu sa nasa vlada prihlasila, ze my chceme byt medzi tymi ochotnymi a spolupracujucimi, tak uloha slovenskej opozicie bola jedina vec:

zvolavat europsky vybor, zvolavat mimoriadnu schodzu europskej rady a definovat slovensku poziciu. TO NEUROBILA ANI RAZ! Stupidne videa jasnych opozicnych hejterov, na ktore nikto nie je zvedavy a volici ci to pochopia behom par mesiacov, ze to neviedlo nikam, nikoho nezaujimaju, pretoze tie politiku nerobia!!!

 

POLITIKA SA ROBI TAM, KDE SA MA! To znamena vo vyboroch narodnej rady alebo vo vyboroch europskeho parlamentu a mozete si pozriet ucast, vystupenia, hlasovania v tychto vyboroch a zrazu zistite, ze SaS NIKDY REALNE NEPROTESTOVALA voci integracii do hlbsieho jadra! ANI RAZ! Ani jeden poslanec na vybore pre europske zalezitosti nic take neartikuloval! A tam su len dve moznosti a zase tu treba pripominat prva moznost je otvorene pomenovat chceme odist z EU a druha moznost je, chceme zadefinovat a presadit slovensku poziciu a povedat si vlastne zaujmy narodneho statu a obhajit si narodnostatne zaujmy! TOTO MALA ROBIT OPOZICIA!“

 

.

 

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518002x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie