Založ si blog

Nepáči sa mi, že strana Smer zneužila vek mojej tety, aby získala voliča

Dufam, ze vas neurazi, ked vam napisem nie kauzu, ale rodinnu zalezitost, ako poslanec Smeru zneuzil aj nasu 90 rocnu babicku.

Nepaci sa mi, ze strana Smer zneuzila vek mojej tety (sestra mojej matky, ktora este zije), ktora ma tohto roku presne devatdesiat rokov, aby ziskala volica.

A takto neziskali ako volicku len ju.

.

Povodne chcela volit inu stranu, ale uplne otocila po tom, co ich penzion pre starych ludi navstivil Jahnatek tesne pred volbami, aby ziskal pre stranu Smer volebne hlasy.

Zostala som velmi prekvapena, ako mi potom cela nadsena vysvetlovala, co vsetko Smer urobil pre ludi a ako Jahnatek pracoval pre ludi ako nikto, a takto bude aj v buducnosti.

Tak ja sama som ju presviedcanim o politike nezatazovala a ja sama by som devatdesiatrocnu prababicku – moju tetu nepresviedcala o ziadnej strane, hoci sme sa tesne predtym rozpravali o politike, kedze bolo pred volbami. Ja totiz o politike pisem ludom, co sa o to zaujimaju. Ale ten Jahnatek taku slusnost v sebe nemal a on na to zneuziva aj cudzie prababicky a cudzich pradeduskov, co su v penzione. Da sa povedat, ze aj nad hrobom.

Bola som doteraz o tom ticho, ale ked uz sa tu tolko Smer ospevuje, tak aby ste vedeli, ako ten Smer ziskava hlasy. Alebo ho teraz niekde vymenovali len pre vynimocnost?

Ani ma nezaujima, kde ho vymenovali, takeho cloveka.

Nemoze sa aj on namahat a pisat clanky ako Fico a tak ziskavat volebne hlasy, ked chce ziskat?

Alebo mam aj ja vymenit blog za penzion a ist strasit cudzie babicky a dedkov, co ma na svedomi Smer? No mna by nenapadlo chodit s tym do penziona.

Takze takto mate hlas! Takto mate aj dalsie hlasy, ten penzion je velky!

.

Asi nasa chyba, nasej rodiny, ze sme si mali prababicku zmanipulovat sami a lepsie. Ale koho by napadlo sutazit v tom s Jahnatkom? My sme nepredpokladali, ze sa bude aj o nasu zaujimat pred volbami.

Takze nabuduce, strazte si svoje babicky a deduskov pred volbami, aby ich nezneuzili na politicke spinavosti.

Samozrejme, moja teta by sa na to nestazovala. Ta ho uz zboznuje a vynasa do neba. Myslim si, ze ak dozije, vzdy ho bude volit aj do 100vky, lebo inak je na svoj vek velmi cula. A my sme jej to nikto nevyvracali. Naco brat starym ludom sny, ze neurobili nieco uzasne pre nas stat? Ja jej to prajem, nech si to mysli, ze to dokazala aj teraz, aspon takto vo volbach.

Jahnatek bude vediet, ktory je to penzion, ak ich takto nenavstivil tolko, ze si to ani pamatat nebude. A rok 2016, keby si nepamatal ani roky, v ktorych navstevoval starobince pred volbami.

Predstavte si, kolko v takom penzione (mozno najvacsi v Bratislave Dom tretieho veku, co ma vela poschodi) mozte ziskat hlasov, ked ich zvolaju na velke zhromazdenie na besedu s Jahnatkom. Bolo to tesne pred volbami, mozno tak dva tyzdne, mesiac a ina strana ich nenavstivila.

Tiez by ma zaujimalo, co za to dostali v Dome tretieho veku, ze poskytuju svojich starych a casto aj chorych klientov ako volicov. Velmi chori nemozu byt, lebo je tam podmienka, ze musia vediet chodit, len jedno poschodie na prizemi maju takych, co potrebuju pomoc.

Keby to mal byt vtip, tak by som povedala, ze takych, co este dojdu aj na volby a na co by im v takom penzione boli nevladni, z ktorych uz nemoze byt volic, ked za to iste tiez nieco maju?

Vy by ste dovolili, aby vas domov dochodcov, za ktory zodpovedate, navstivili politici pred volbami? Ale mozno je to bezna prax po celom Slovensku a dochodcov budeme mat coraz viac, politicke mitingy budu v domovoch dochodcov.

A Smer si pritom tolko nakradol a ona tam ledva zije, ci jej vyjde na stravu a voli ich.

.

Ak vas to urazilo, lebo ste pripadne jeho volici, tak neviem, ako by sa vam pacilo, keby vasu babku alebo dedka takto zmanipuloval niekto zo strany, ktoru si vy nezelate a vy pritom do vasho dedka-babky v tomto nezasahujete. A robi toto politik, ktory dokaze presviedcat ludi aj normalne? No co uz stoji namahu ucarovat 90-rocnej starenke?

Mna to uz nerozrusuje, ani ked mi to rozpravala a ja som pri tom len mlcala a nijako to nekomentovala. A pred chvilou moj syn na fb napisal takyto citat: Cim ziarivejsie vidis pravdu, o to menej ta rozrusi klamstvo.

Len dufam, ze ju za toto este nevyhodia z penzionu, ked inych za staznosti z prace. Ak ma cita niekto z toho Domu tretieho veku, tak ona o tom nevie, ze by s jej skvelou volbou a ako k nej prisla, niekto nesuhlasil! Jej sa to naopak pacilo, ze sa mohla s takym skvelym clovekom stretnut a takto spolocensky politicky zije aj v 90-tke.

Raz zomrie s pocitom, ze Jahnatek zachrani Slovensko, konkretne nase polnohospodarstvo, ze uz bude slovenske a sebestacne ako volakedy. Teda, takto mi to rozpravala.

.

Plus si uvedomujem, ze aj preto som bola o tom ticho a zatlacila to ako neprijemnu spomienku, lebo nie je prijemny pocit, skor hanba, ze vam takto niekto zneuzil clena rodiny. No teraz, ked som sa uz venovala aj Smeru, spomenula som si na to. A preco to nepovedat? A preco nahlas to nepovedat? To ja sa mam za to hanbit, ze ona takto bola oklamana?

.

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540628x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie