Založ si blog

Ako by som alternatívu opísala tomu, kto sa doteraz o politiku vôbec nezaujímal

Povedala by som mu, ze vsetok mainstream sluzi na oblbovanie a manipulovanie ludi, aby sa dali ovladat a vykoristovat a rovnako zblbnutych a zmanipulovanych maju aj svojich sluhov z ktorych len nejaka cast je doslova zapredana, ale vacsina z nich je len hlupa a naivna.

 .

A pozoruhodne na sucasnom svete je to, ze vdaka lahsie siritelnym informaciam cez internet na to zacina prichadzat coraz viac ludi. 

 .

Takito ludia tu existovali vzdy, co upozornovali inych ludi na manipulacie, ale bolo ich tak malo, ze boli vyhlasovani za blaznov a teda pre mocensku elitu neboli nebezpecni.

Tu by som mu povedala, ze aj ja som ich povazovala za blaznov, lebo tomu by bezny clovek naozaj tazko uveril, ako vselijako je mozne ludi manipulovat a to masy ludi a cele storocia. Ale ked si to tak zoberieme, aki ludia su, vlastne to nie je nic zvlastne, ze svoju moc nad inymi ludmi sa vzdy snazili zneuzivat a vzdy na to nasli zapredanych alebo naivnych sluhov, ktori im verili. Tak isto k ludstvu patri aj naivita, ze sa mnohymi a peknymi myslienkami nechaju oklamat.

 .

Ale teraz je teda taka doba, ze vdaka ovela lahsiemu sireniu informacii sa zacali sirit nielen myslienky „takych blaznov“, ze ludia su manipulovani, ale hlavne dokazy o tych manipulaciach, co coraz viac o tom ludi presviedcaju, ze je to naozaj tak.

 .

Takze clovek sa skutocne viac dozvie z alternativnych sprav a medii a od tych „blaznov“, nez sa dozvie z propagovaneho mainstreamu.

Pokial to tak nebolo a takych citatelov bolo malo, nevenoval tomu ani mainstream a politici pozornost. Ale ked ich uz bolo vela, co za posledne roky je a ludia sa zacali vyjadrovat, ze uz spravam neveria, ze uz propagovanej politike neveria a prestali volit, koho im odporucali, stavaju sa z nich neovladatelne ovce, stavaju sa z nich slobodni ludia.

 .

Slobodnych ludi je pre nich potrebne preriedit a ovladat. Na to vzdy sluzili vojny a prenasledovanie ich slobodnych vodcov na vystrahu pre vsetkych, aby nedopadli ako oni.

Lenze slobodnych ludi je aj tazke nahnat do vojen, pretoze vojny sa vzdy rozduchavali podporovanim hnevu a nevrazivosti medzi nimi. No uz aj to mnohi ludia prekukli a nemaju zaujem dat sa nahuckat do nevrazivosti, ktoru im propaguju (napriklad voci Rusku). To sa vzdy dari len medzi primitivnejsimi ludmi. 

 .

Takze, ked to nejde medzi slobodnejsimi, je potrebne slobodnejsich s primitivnejsimi zmiesat a tym vyvolat medzi nimi konflikty a nevrazivost. Ked budu primitivnejsi slobodnejsich zabijat, snad uz sa ich podari vyprovokovat do hnevu, strachu a obcianskych vojen.

V tomto bode maju slnieckari pravdu, ze naozaj je pre cloveka nevyhnutne, aby nepodliehal STRACHU a HNEVU! Napriklad nie je spravne, aby tyrana zena nasilnika este provokovala. Ale to zas neznamena, ze sa z nej ma stat onuca a bude si opakovat, ze nema provokovat, ked uz sa ma branit.

 .

V podstate cele ludstvo stoji pred problemom ako tyrana zena – aky je spravny postoj voci nasiliu?

 .

Strach a hnev ma svoju funkciu. Strach aj cloveka vyburcuje k pozornosti a vynaliezavosti a hnev k akcnosti, ked bol pasivny (kniha Emocni inteligence). Inu pozitivnu funkciu nemaju, len pokym sa naplni tato miera, ze clovek je bdely a akcny. Ked uz je tam, stava sa strach ochromujuci do sebaznicujucej pasivity a hnev strhujuci do sebaznicujucej agresivity. O tomto hovori ludova mudrost zlata stredna cesta alebo vsetkeho moc uz skodi.

 .

Nad celou propagandou a manipulaciami mozu zvitazit len ludia, co su vynaliezavi – ako sa branit a akcni – aby sa branili. 

A uz nevyhraju ludia, co sa nechaju ochromit strachom alebo strhnut hnevom. Je to ako pri strielani lukom – aj ho napnut, aj zas neroztrhut, lebo sa uz nebudete mat cim branit.

 .

Co teda funguje proti takym ludom, aby sa branit nedokazali?

Ochromovat ich strachom, aby ten luk nenapli alebo rozzurit ich, aby si ho sami roztrhli. 

Nedajte sa vyprovokovat – je vzdy najlepsia rada pre kazdeho bojovnika, lebo len pokojny bojovnik ma moc. Hnev sluzi v dobrom len k akcnosti, k nicomu viac! Agresivita vas uz znici!

 .

Spinave zbrane mainstreamu a politiky:

1. Pouzivaju proti vam naivnych ludi. 

Tych par doslova zapredancov by vas neporazilo. Ale horda naivnych vas porazi, lebo vam budu hovorit, ze maju krasnu myslienku a vy ste svina, ked nie ste poplatni propagande tiez.

Velmi tazko sa bojuje s naivnymi, lebo nerozumeju ziadnej vasej myslienke a nerozumeju tomu, ze su len manipulovani. V pribehu o ukrizovani Jezisa, si taka horda naivnych vzdy vybera Barabasa a vraha, lebo su hlupi a slepi. Dnes si vari nevyberaju branit tych, ktori vas manipuluju a nicia? Este ich brania a to je nesmierne sklucujuce, ze este ich brania a sami sa dozaduju svojho znicenia!

 .

Poviete si potom, ze to nema vyznam, ked tolki su slepi. A v tom mate pravdu, ked kvoli tomu cakate.

 .

Pokial je este vela slepych, ma vyznam – ze to nema vyznam, pretoze v tomto pripade sa musi udiat este viac zla, aby to ti slepi uvideli!

 .

2. Pouzivaju proti vam presne tie iste obvinenia, co sami robia, co sa jednoducho v ludovej mudrosti povie – Zlodej krici, chytte zlodeja!

Alebo klamar vas obvini z klamstva.

Alebo manipulator vas obvini z manipulovania.

 .

Je to nesmierne frustrujuce, ked vam manipulatori vravia, ze manipulatormi ste vy, ked vam klamari vravia, ze klamarmi ste vy, ale robia to tak vsetci nasilnici na svete.

Co myslite, co hovori nasilnik napriklad tyranej zene?

Hovori jej, ze nim manipuluje, ze klame, je agresivna a ona stelesnuje to zlo, proti ktoremu musi on ako chudak zakrocit.

Je to prave sucastou jeho manipulacie obete, aby ju nahlodal, aby o sebe pochybovala, aby mu uverila, ze vsetky jeho spravodlive zakrocenia voci nej si zasluzi.

Potrebuje ju zbavit sebaucty, sebadovery a hlavne pojmu, co je pravda, ked jej tvrdi, ze tym nasilnikom je ona, ked sa jeho spravodlivym trestom brani. 

Dennodenne jej pripomina v com zlyhala, aby citila vinu ona. 

 .

A celkom rovnako postupuju aj tito – zbavit sebaucty (tento narod sa moze a ma za minulost len hanbit), sebadovery (tento narod prezije len ako poslusny sluha), pravdy (je to naopak, mylite sa), dennodenne pripominat zlyhanie (vy ste manipulatori, vy klamete, vy ste schopni vrazdit, vy ste fasisti), aby ste sa citili vinni.

 .

Zlo neexistuje, existuju len nevedomi ludia, lebo keby nemali slepych a naivnych, nedokazu celkom nic

 .

Nie su zli dokonca ani ti, co su doslova podplateni, su tiez len hlupi a tiez len nevedomi o dosledkoch, ake to bude mat aj pre nich.

 .

Ale to neznamena, ze pred touto nevedomostou a hlupostou sa nemame branit.

No stale je najucinnejsou obranou aj v boji, vediet zastavit aj svoj strach a hnev, aby nam ten luk nevypadol z ruk a neminuli sme ciel. 

 .

(pre tych slepych dodavam, ze luk v zmysle sledovaneho ciela myslienky a nie vrazdenia) 

 .

Viete, podla coho viem, ze napriklad Rostasovi sa da doverovat, ze celkom urcite nepovazuje Zidov za menejcennych ako radikalni moslimovia?

Propaguje myslienky rovnakeho druhu ako David Icke, o ktorych tito tupi ateisti nic nevedia a vedia sa z nich len vysmievat, hoci ani nevedia z coho. Keby im aspon trochu minimalne rozumeli, uvedomili by si, ze obvinovat tychto ludi z neuznavania ludskej rovnopravnosti je taka hlupost, ako obvinovat krestanov, ze neveria v posmrtny zivot alebo moslimov, ze neveria v Alaha. NEROZUMEJÚ ANI LEN ICH PODSTATNÝM MYŠLIENKAM, KTORÉ NA SVETE PROPAGUJÚ!

 .

Rostas a David Icke v Prahe:

https://www.facebook.com/davidickevpraze/photos/pcb.920053431434532/920052018101340/?type=3&theater

„Časopis Zem a Vek chystá pro nejbližší číslo obsáhlou reportáž z Ickovy zastávky v Praze. Tibor Eliot Rostas mi dnes poslal náhled článku a lepší reportáž o Ickovi jsem asi zatím nečetl.“

 .

Predstavitelia ezopolitiky

http://malinova.blog.pravda.sk/2017/05/20/predstavitelia-ezopolitiky/

.

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541739x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie