Založ si blog

Koniec ľudskej rovnoprávnosti v Európe z pohľadu ženy

V poslednom case rozmyslam nad tym, v ktorom case bolo najlepsie zit na Slovensku.

A myslim si, ze v rokoch od 89 do 2014, co je 25 rokov, ktore skoncili.

Uz nebol socializmus a este nenastala doba straty vsetkych hodnot, ktore som povazovala za samozrejme.

.

Zenska rovnopravnost – kapitola v dejinach sveta

.

V tom zlom socializme som vyrastla v uplnej samozrejmosti, ze zena je prirodzene uplne rovnopravna s muzom.

Bolo tazkym prezitkom, aby jej bolo vytykane, ze je slobodnou matkou, nie je pannou pri sobasi, nemohla by sa rozviest, nemohla by ist na interupciu.

Myslela som si, ze to je len tazka zaostalost katolikov, ked v nich este preziva snaha o stazenie rozvodov, panenstvo az do svadby alebo boj za zakaz interupcii. Dnes uz ta doba skoncila a to, v com som vyrastla a zila a myslela si, ze uz to bude navzdy tak a len sa zlepsovat v postaveni zien aspon v Europe, sa rozsypalo aj v tej Europe.

.

Volakedy som si myslela, ze uz nikdy sa nas nedotkne ten primitivny svet mimo Europy, odkial sa o zenach podavali spravy ako z inej planety a tazkej temnej minulosti Zeme, ked sme volakedy boli primitivni aj my. To vrazdili zeny v minulosti, nejake ukamenovanie sa nas uz davno netykalo. Odsekavanie koncatin alebo hlav, to patrilo do ilustracii knih, ktore by si uz normalny clovek nechcel ani listovat. Moja babicka, co sa narodila na zaciatku minuleho storocia, patrila uz do novoveku v ktorom sa mohla kupat s dedkom naha, nemusela chodit v satke a odrezavanie hlav pre nu nebolo realitou. Ja som sa narodila v dobe, ked dievcata chodievali v minisukniach a nikto si nemyslel, ze ich nohy svedcia o ich moralke. Keby mi bol vtedy niekto povedal, ze nas svet sa otvori a vtrhne don barbarska minulost nehodna ludi, neverila by som, ze je to v Europe este mozne.

.

Zrazu uz v Europe nie je rovnopravnost ludi samozrejmostou. Riesi sa podanie ruk zene, co predstihlo katolicku zaostalost smiesnu uz aj pre katolikov, ci zena je pri svadbe pannou. Nielen nohy svedcia o moralke zeny, ale aj lytka, ramena, lakte a dokonca aj vlasy! V Europe sa riesi, ci mozu byt zakazane len diery na oci, co ani svojho psa nemusite schovat do vreca, aby nikoho neurazal, ze nie je zakryty a schovany. To vsetko uz davno nepatrilo do civilizovanej Europy, ktora sa chcela stat len lepsou, nie horsou a nie vyhlasovat niekoho za menejcenneho.

Tu uz sa ludia pred sto rokmi pohorsovali nad barbarstvom niekoho oznacit zltou hviezdou, hoci ta nebola vrecom s dierami na oci. Tu uz sa bojovalo za rovnopravnost homosexualov aj v sobasoch.

A dnes je to vsetko v prachu, ked nam hovoria, ze je uplne normalne pocuvat, ze zeny nemaju pred sudom rovnake prava a potrebuju uznat akesi ine pravo o nerovnopravnosti ludi, ze je celkom normalne prizerat sa na degradaciu zien na len hriesne telo, ked mu vidno lakte alebo vlasy a je celkom normalne prizerat sa takemu tyraniu deti, aby nesmeli byt vystavene spolu s matkami svetelnym lucom a toto vsetko ma byt v Europe normalne.

.

Nikdy som nenavstivila ziadnu taku primitivnu krajinu v ktorej su zeny takto degradovane. Nikdy som nemala zaujem o exkurziu do barbarskych cias. Vzdy sme pocuvali, ze bohuzial do inych krajin, ked sa tam zeny tyraju, degraduju alebo zabijaju, nemozme zasahovat. Ale stalo sa nieco tak strasne, ze tieto krajiny zasahuju do nas a kto odtial ujde, vraj pred barbarstvom, vlastne mu nevadilo, lebo dozaduje sa ho aj v civilizovanych krajinach.

.

Vzdy som si myslela, ze v Europe uz nie je mozne, aby niekto vobec uvazoval nad zavedenim sarie. Ze s takym niekym by sa civilizovany clovek ani nebavil ak len nie je na navsteve v takom skanzene mimo Europy a celkom dobrovolne ako misionari, ked navstivili ludozrutov na vlastnu zodpovednost. Nikto z nas nebol nuteny ich navstevovat a spoznavat krajiny, ktorym ludska rovnopravnost nic nehovori a chcu si tam zit v barbarskych casoch.

Vlastne ani neviem, preco k nam ti ludia, co chcu sariu a ludsku nerovnopravnost, utekaju. Ved k ludskej nerovnopravnosti patri, ze ked pre teba je zena menejcenny tvor, aj ty si menejcenny zas pre ineho a moze ta aj zabit! Comu sa vlastne cuduju, ked taku ludsku nerovnopravnost uznavaju, ze vzdy je niekto pre niekoho ludsky menejcenny? Preco potom svoju ludsku degradaciu na menejcennych neprijimaju? Niekto vo vreci s dierami a niekto mrtvy. Je v tom nejaky velky rozdiel? Ako sa moze niekto cudovat, ze v mene tej istej ludskej nerovnopravnosti ho chce niekto zabit, ked on sam si vedie partnerku ako dobytok a nie ludsku bytost? Vsak ta ista moralka sa tymto ludom len vracia, ked sami rozmyslaju ako nacisti a ludska rovnopravnost im nic, ale celkom nic nehovori. 

.

To este by som pochopila, ze ked pride takyto barbar s nacistickou zaostalostou do Europy, tak nemoze si mysliet nieco ine, chciet nieco ine, ked raz v takej barbarskej zaostalosti vyrastol a este civilizacne nedospel k tomu, aby vobec chapal, co to ludska rovnopravnost je. Nasilnik sa proste bude dozadovat toho, aby on bol chraneny, ale on moze inym ublizovat, lebo je tak postihnuty patologickou vychovou.

Ale co ospravedlnuje ludi, co vyrastli v europskej civilizacii, o ludskej rovnopravnosti im hovorili od detstva a nechapu ju ani v dospelosti, ked x ludi ju pochopilo uz v detstve?

Ako je mozne, ze v Europe pustia vobec do televizie cloveka s ktorym sa rozpravaju o jeho poziadavkach zavadzat barbarstvo aj v Europe?

.

Preto hovorim, ze rovnopravnost ludi, ako samozrejmost, v Europe skoncila. Uz vobec samozrejmostou nie je, ked sa v nej ludska degradacia uplne legalne podava ako nieco normalne, co ma dokonca pravo o nich hovorit. Nad ocividnym barbarstvom sa uz ani nepozastavujeme, pretoze ako samozrejmost prestala platit. Vytraca sa a Europa civilizacne upada na uroven barbarskych statov, kde k zakladnym ludskym pravam vobec nepatri.

Vsetko, kam sme sa civilizacne dostali a co sme uz chapali a mali zakotvene v zakladnych ludskych pravach, sa rozsypa a mizne. Tato uroven civilizacie konci a zeny sa tym stavaju v Europe ohrozene ako menejcenne ludske bytosti.

Mnohym je to mozno jedno, lebo si myslia, ze stihnu dozit a osobne sa ich to nedotkne. Ale dotkne sa to ich dcer a vnuciek, ze im zanechavame Europu, v ktorej uz nebudu rovnopravnymi ludskymi bytostami. 

.

Keby som to bola vedela, nebola by som mala tri deti. Porodila som ich este do slobodneho sveta v civilizovanej krajine, kde ja sama som este bola rovnopravnou ludskou bytostou. V ziadnej z barbarskych krajin by som dieta neporodila a nepriviedla na svet menejcenneho cloveka.

Vobec nie som za zvysenie porodnosti. Ked im nestaci Afrika, nech si urobia druhu Afriku aj v Europe. Len barbar si moze mysliet, ze vlastne barbarstvo ho uz v Europe nezomelie a ze ked si zenu bude vodit vo vreci, k nemu sa uz ako k dobytku spravat nebudu, ked zmeni len uzemie a nie svoje myslenie a citenie. Kam budu potom utekat aj z Europy?

Asi nikde, lebo ich rovnaky osud stihne aj v Europe – saria, ludska degradacia, polka obyvatelstva menejcenne zeny, muzi zas menejcenni oproti inym. K akej civilizacii potom budu utekat? K tej, ktoru neuznavali? 

.

Chvalabohu, ze sa toho moja mama nedozila. Este v minulom storoci ma celkom zbytocne ucila o prezitku zvanom ludska rovnopravnost. Rozpoznavat ju vzdy a vsade.Rozpoznavat ju aj v malickostiach ako ked pilot startuje lietadlo, ktore ma stupat hore a letiet. Zomrela vlastne vo faze letu hore.

Kracame dozadu behom par rokov. Uz sa prizerame popravam s odrezanymi hlavami ako v stredoveku, este aj s detmi ako na namestiach. Obnovene su poziadavky na odrezavanie ruk za zlodejstvo, chodiace klietky hanby po chodnikoch za nemravnost zenskeho tela. Ani moja babicka nemala taky vylet do stredoveku. Pristavame coraz viac a viac v minulosti, kde nebude ani Jezis Kristus, len ako jeden posol. Este par rokov a dostaneme sa ku kulture oko za oko a zub za zub. Oblukom tam, kde sa ludstvo nachadzalo skor, nez sme sa my tri narodili – na vrchole civilizacie v minulom storoci. A vraj sa v case neda cestovat.

.

Dnes vam BRITSKA novinarka z EUROPY napise – „PRIZNAJME SI, ZE BURKA OSLOBODZUJE“

Tlak na zeny je vraj tak nechutny, aby boli vysoke, stihle, krasne a s chirurgicky upravenymi prsiami, ked sa chcu zamestnat, ze burka je oproti tomu ochranou slobody pre male, tucne, skarede s jednotkami, aby mohla aj ich inteligencia vyniknut.

Take nieco by nevymyslel ani primitivny nasilnik na Slovensku, ze ked ma zena len diery na oci, viac vynikne jej inteligencia. Ibaze by to myslel ironicky s akym asi IQ by s tym suhlasila a tym by naozaj jej inteligencia vynikla!

.

http://www.national-geographic.cz/clanky/dejiny-zahalovani-proc-nadherne-muslimky-skryvaji-tvare.html

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547318x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie