Založ si blog

Čipovanie masovou záležitosťou?

Bude to veľmi dlhé a schválne vás chcem unaviť šiestimi stranami odkazov na čipovanie ľudí. Keby ste to čítali, získate správnu emóciu, či to práve alternatívne stránky šíria paniku alebo je to obyčajný mainstream, ktorý nešíri paniku, ale šíri presný opak – aby ste si na to zvykli.

Ak tú emóciu cítiť nepotrebujete, lebo tomu už rozumiete, že to slúži práve na ten zvyk a nie na paniku, rovno skočte dolu, kde začína k tomu môj článok o dobrých a múdrych ľuďoch.

 

Vo Švédsku sa začína písať budúcnosť:

Čipy však (zatiaľ) nie sú podmienkou – asi 700 zamestnancov si ich teda nemusí nutne nechať zavádzať pod kožu. No aj napriek tomu medzi nimi panujú rôzne názory na túto tému. Niektorým sa to zdá ako obrovská výhoda, iní majú k tomu jasne odmietavý postoj. Hannes Sjoblad, jeden zo zodpovedných v rámci tohto čipovania, vraví:

Vraví, že zároveň chcú lepšie porozumieť tejto problematike pred tým, než prídu veľké spoločnosti a vlády, ktoré by mohli žiadať o čipovanie svojich ľudí.

https://www.mojandroid.sk/svedska-firma-cipovanie-zamestnancov-implantat/

 

06.04.2017

Švédi začali čipovať ľudí. Podkožné implantáty nahradia doklady

Do budúcnosti im vedenie spoločnosti sľubuje aj ďalšie benefity. Na obyčajné priloženie ruky si budú môcť napríklad kúpiť kávu v bufete. Ide o precedens, ktorý opäť otvára diskusiu okolo tejto veľmi citlivej témy. „Ak akceptujete, že budete mať rovnaký čip, ako má pes, alebo škatuľa od banánov, namiesto čiarového kódu, je to v poriadku. Ale je to otváranie Pandorinej skrinky, pretože týmto to začne, ale neskončí,“ myslí si Peter Hubinský z &U acute;stavu robotiky a kybernetiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Bude raz povinné.

Vážna etická dilema, ktorú musí ľudstvo vyriešiť skôr, než sa do toho pustí.

Dá sa to zneužiť.

Je to téma o ktorej budeme hovoriť stále častejšie, veď už v minulosti sa objavili náznaky toho, že zvýšenie bezpečnosti detí by mohlo priniesť práve povinné čipovanie. A bol to dokonca nápad českého ministra školstva.

Ako sa táto technicko-etická dilema ľudstva skončí si azda dnes netrúfne povedať nikto.

https://www.noviny.sk/zaujimavosti/208836-svedi-zacali-cipovat-ludi-podkozne-implantaty-nahradia-doklady

 

Ale trúfne!

O dva roky neskôr Denník N tvrdí, že o tom hovoria len na alternatívnych stránkach a je to dezinformácia, ktorá po čipovaní dokladov nemôže prerásť do čipovania ľudí.

No kto je normálny, tak vie, že keď sa budú doklady, ktoré budú bežne čipované, strácať, príde opäť povinný nápad, v ktorom nás opäť prehlasujú, že v tele sa už nestratia.

 

Alebo teraz to máme možnosť odmietnuť?

 

Ak nie, rovnako nebudete mať možnosť to odmietnuť, keď to bude LEN ROVNAKO POVINNÉ aj do tela.

Dúfam, že sa potom potešíte, že naši liberáli vás len nechceli strašiť a šíriť paniku.

Potom už budete mať po panike, keď to bude len rovnako povinné:

 

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD): V prvom rade obidva doklady, čiže národný identifikačný doklad ako občiansky preukaz, a potom doklad o pobyte, by mali mať bezkontaktný čip (dnes máme kontaktný čip) a v tom čipe by mali byť uložené odtlačky dvoch prstov: palca a ukazováka. S tým Slovensko ani Česká republika na pracovnej skupine nesúhlasili, ale všetky ostatné krajiny nás prehlasovali.

Poslanec Milan Krajniak (Sme rodina): Prečo sme nesúhlasili? Logicky to chápem, ale vieme to nejako sformulovať?

Saková: Myslíme si, a tvrdia to aj naši experti, že dva odtlačky prstov netreba, stačí jeden. Ten problém začína už pri tom, keď žiadateľ o pobytovú kartu celkovo odmietne dať odtlačky prstov. Rumunské predsedníctvo EÚ povedalo, že si to máme vyriešiť na vlastnej úrovni, s čím nemali problém ani ostatné členské štáty.

Saková: Áno, aktuálne to tak je. Ale problém je s tým bezkontaktným čipom. Je tu dlhodobo diskutovaný už od roku 2008 a Národný bezpečnostný úrad certifikoval iba kontaktný čip. Budeme sa s tým musieť ako SR vysporiadať a zabezpečiť prijatie bezkontaktného čipu.

Krajniak: Presne tak. Ako ľudia v Číne, budeme už aj u nás skenovaní, každý náš pohyb, nielen cez GPS, ale aj cez identifikačný doklad.

Saková: Je to bezpečnostný problém. (A nemá pravdu, lebo je zo Smeru!)

Saková: Ešte to nebolo schválené na rade ministrov. Tam sa hlasuje väčšinovo. Premiéri členských krajín to však už schválili.

Krajniak: Človek nemusí nosiť pri sebe bankovú kartu, ale identifikačný doklad áno.

Saková: Uvidíme, kedy nám to dajú na radu ministrov vnútra, tam určite bude prítomný aj europol a interpol a budú obhajovať bezkontaktný čip. Zatiaľ neviem, kedy by to malo ísť na rokovanie a nepoznám ani stanovisko jednotlivých krajín. Premiéri to schválili, ale neviem s akým obsahom. Budem sa musieť spýtať pána premiéra, ako im odprezentovali tento bezpečnostný prvok bezkontaktného čipu: ako to bude zabezpečené, a či úroveň bezpečnosti bude ponechaná rovnaká ako pri kontaktnom čipe.

Hrnko: Čo s tým spravíme?

 

Nič, lebo Denník N rozhodol, že by to bolo šírenie paniky!

Takže vidíte, že o tom nemáte písať, lebo by ste tým šírili paniku a boli dezinformátori.

Čo ľuďom zapchá hubu precíznejšie? Veď kto by chcel byť taký nepriateľ štátu a šíriť tu paniku?

Máte byť ako liberáli a dôverovať, že to nie je ani na paniku, ani na znepokojenie. Pre istotu nepozerajte ani televíziu, keď o tom bude vysielať, lebo správny liberál a každý človek má byť správny liberál, sa o to nezaujíma a neznepokojuje sa. Správny liberál dôveruje!

Že bude včas a bez paniky informovaný, čo si už iní aj za nás odhlasovali. Vy to máte potom už len pochopiť!

 

Dezinfoweby šíria paniku z čipovania ľudí. Prekrútili návrh o nových občiankach

V titulku napísali: „Poslanci ostali v úžase: Brusel nám vnucuje novú zákernú pascu. Onedlho máme byť všetci očipovaní.“

https://dennikn.sk/1462902/dezinfoweby-siria-paniku-z-cipovania-ludi-prekrutili-navrh-o-novych-obciankach/?ref=tit1

https://www.hlavnespravy.sk/poslanci-ostali-v-uzase-brusel-nam-vnucuje-novu-zakernu-pascu-onedlho-mame-byt-vsetci-ocipovani/1747906

 

Kotleba: Je tu možný aj súvis s elektronickým zdravotníctvom, hovorí sa, že deti v západnej Európe miznú vďaka tomu, že majú zdravé obličky a niekto si ich na diaľku vytipoval.

Saková: Je to bezpečnostný problém.

Kotleba: Ja ako informatik vám môžem povedať, že čo je vo vzduchu, to sa skôr alebo neskôr „hackne“.

Krajniak: Nebol tam žiadny odborník, keď to odsúhlasili?

 

Kotleba: Európsky diktát v priamom prenose.

Krajniak: Človek nemusí nosiť pri sebe bankovú kartu, ale identifikačný doklad áno.

 

Kotleba: Pani ministerka, to sa nedá. Vzduchový prenos nikdy nebude môcť byť tak zabezpečený ako prenos na kontakt. Tu opäť vidíme, ako nás chcú zlomiť.

Hrnko: Čo s tým spravíme?

 

Kotleba: S čítačkou, ktorú si kúpia v podsvetí aj s kódmi za pár tisíc eur od tých správnych policajtov a na diaľku si o vás prečítajú všetko, to ako keby vás mali na röntgene. Takto miznú v západnej Európe zdravé deti. To už dnes naozaj existuje, stačí si trochu pogúgliť.

Krajniak: Tam budú všetky informácie: odtlačky prstov, zdravotný stav. Žiadna ochrana nebude spoľahlivá.

 

Kotleba: Najprv obchodné reťazce začali s tým, aby ľudia začali používať bezkontaktné platby, aby si na to zvykli. Potom vám to dajú s elektronickou zdravotnou dokumentáciou, za tým prídu občianske preukazy a z ľudí sú nakoniec pojazdné katalógy. A potom bude stačiť, že nejaký človek, sediaci napríklad v dodávke, si bude so skenerom s dosahom dvesto či päťsto metrov čítať o okoloidúcich akú majú krvnú skupinu a všetky ostatné detaily, a vyberať si, kto sa napríklad môže hodiť „na súčiastky“.

Krajniak: Alebo napríklad komplic vreckárov im môže dať tip: choďte tamto za tým, ten je bohatý, bude mať plnú peňaženku.

Poslanec Milan Laurenčík (SaS): Nehnevajte sa, ale toto už je scifi.

Krajniak: To nie je scifi, ale absolútna realita, bohužiaľ.

 

Čipovanie ľudí sa už deje: čo nám hrozí?

 

Čipovanie ľudí je strašiakom v poli konšpirácií. Technologický pokrok však predstavu o čipovaní zhmotňuje stále viac. Čipy vpichované pod kožu sú v niektorých komunitách bežná prax. Ako čipovanie naozaj prebieha, čo býva jeho motívom a aké riziká reálne prináša?

Jowan Osterlund zo spoločnosti Biohax Sweden drží v ruke mikročip podobný tým, ktoré boli implantované zamestnancom Epicentra.

Nápadná podoba s prichádzajúcim trendom čipovania obyvateľstva, ktoré sa v posledných rokoch intenzívne rozmáha, až mrazí na chrbte. Ako je to však s čipizáciou naozaj, ako systém funguje, prečo to ľudia robia, je častokrát otázka, ktorú si následne málokto položí.

Epicenter preslávilo práve čipovaním nielen svojich pracovníkov, ale aj pracovníkov členských spoločností, či nezávislých fanúšikov, ktorí sa rozhodli pre inováciu svojho tela pomocou čipov. Usporiadava aj tématické podujatia, kde sa ľudia s čipovými implantátmi stretávajú a diskutujú o novinkách vo svete virtuálnej reality.

https://www.tyzden.sk/veda/50495/cipovanie-ludi-sa-uz-deje-co-nam-hrozi/

Čipy pritom nie sú tabu ani v iných krajinách, Northam spomína, že ich dodávajú aj do ďalších krajín ako sú Španielsko, Francúzsko, Nemecko, Japonsko a Čína.

https://vosveteit.sk/cipovanie-ludi/

Najväčšie riziko pre ľudstvo predstavuje čipovanie. Záležitosť, ktorá sa ešte pred pár rokmi javila ako konšpirácia, sa čoskoro stane realitou. Armáda USA pra cuje na miniatúrnych implantátoch, ktoré majú ich vojakom poskytnúť nadľudské schopnosti. Za kontroverzným projektom stojí DARPA, agentúra realizujúca výskumy v oblasti pokročilých technológií a robotiky. Konečný cieľ by mal predstavovať úspešné bezdrôtové prepojenie ľudského mozgu s počítačom. Ešte ďalej však zašli účastníci zasadnutia Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose, na ktorom o vízii čipovania ľudí hovorili veľmi vážne a do praxe by mohla prísť v roku 2023. Zahŕňala by komerčné implantovanie čipov pod kožu ľudí. Samozrejme, všetko sa udeje pod rúškom bezpečnosti a komfortnosti. Po týchto predpovedia ch mi ostáva len veriť, že príde deň, keď sa človek prebudí zo zabudnutia a konečne pochopí, kým je, komu prenechal opraty svojej existencie a kto ho drží v otroctve. Len aby už nebolo neskoro.

https://www.extraplus.sk/clanok/rok-2023-cipovanie-ludi

 

ŠOK: Čipovanie ľudí je už realitou: TOTO ti nahradí kľúče, aj karty!

Pokiaľ v minulosti sa o čipovaní ľudí hovorilo len v súvislosti so sci-fi filmami, zdá sa, že realita dobehla fantazijné predstavy ľudstva. Najnovšie sa totiž s podkožným čipovaním ľudí začalo vo Švédsku a tamojší obyvatelia sú nadšení. Čip im nahradí peňaženku aj kľúče a implantovať si ho môžu dať dokonca aj zadarmo!

Pokiaľ v našich končinách sa zatiaľ dávajú povinne čipovať len domáci miláčikovia, je asi len otázkou času, kedy sa čipovanie ľudí dostane aj k nám. V Európe sa zatiaľ tento trend rozbehol vo Švédsku a ľuďom tak čip nahradí platobné či iné karty, a napríklad aj kľúče od práce alebo vstupenky na kultúrne podujatia.

Čip sa vkladá medzi ukazovák a palec na ľudskej ruke a záujem o neho stále rastie. Vo Švédsku sa najprv dalo začipovať len 100 ľudí, no aktuálne ich je už niečo vyše 4000. Obyvatelia tu tak môžu s čipom napríklad cestovať vo vlaku a priložením smartfónu revízor zistí či uhradili cestovné. Technologická vychytávka má pritom veľkosť zrnka ryže a pod kožou je takmer neviditeľný.

videá:

https://www.funmagazin.sk/sok-cipovanie-ludi-je-uz-realitou-toto-ti-nahradi-kluce-aj-karty/

Čipovanie ľudí sa vo Švédsku teší obľube

Podkožný čip ako zamestnanecký benefit

Čo čip dokáže

Možnosť lokalizovať človeka by pritom mohla mať aj mnoho pozitív. Na Slovensku polícia eviduje až 20-tisíc nezvestných ľudí. Či už stratených detí, starších ľudí trpiacich psychickými poruchami alebo takých, ktorí sa vyhýbajú trestu. V Spojenom kráľovstve zmizne za rok viac ako 14-tisíc ľudí mladších ako 18 rokov. Nehovoriac o hľadaní obetí lavín či zavalených po zemetraseniach a podobne. Čip by vedel čítať aj životné funkcie, takže záchranári by vedeli, nie iba kde sa obeť nachádza, ale aj v akom stave je.

To je zatiaľ len oblasť sci-fi. Ale aj dnešné štandardné podkožné čipy vedia mať mnoho praktických využití. V podstate má človek takmer doslova pod palcom všetky záležitosti, na ktoré by inak potreboval rôzne karty, preukazy a kľúče. Či už to je spomínané odomykanie dverí, veď zámky s RFID čítačkou sú v obchodoch už roky. Alebo na identifikáciu pre tlač na firemnej tlačiarni, odomykanie počítača či mobilu. Do čipu sa dajú zapísať aj dodatkové údaje ako krvná skupina, alergie a brané lieky. Takže na pohotovosti vie lekár všetko potrebné aj o neznámej osobe v bezv edomí. Rozširovať sa začínajú smart zbrane, ktoré by umožnili používať ich len s jedným konkrétnym čipom. Okrem identifikácie majú RFID čipy pri vybudovaní infraštruktúry veľký potenciál pri platbách. V bežných obchodoch, e-shopoch či v hromadnej doprave. Drink sa potom dá kúpiť, aj keď je človek nahý v saune.

Podkožné RFID čipy nie sú žiadna pokútna ilegálna záležitosť. Už v roku 2004 boli odobrené americkou FDA (Správa potravín a liečiv) na použitie na ľuďoch. Three Square Market nie je vo svete prvá firma, ktorá sa do týchto vôd pustila. Na začiatku bol švédsky kancelársky komplex Epicenter pred takmer troma rokmi. A ďalšie majú pribúdať. Zatiaľ je to však záležitosť pre takzvaných early adopters, teda ľudí, ktorí sú ochotní ako prví skúšať nové veci a vydláždiť cestu masovému rozšíreniu.

https://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2017/cislo-31/podkozny-cip-ako-zamestnanecky-benefit.html

Tisíce Švédov si nechávajú pod kožu implantovať mikročipy o veľkosti zrnka ryže

  • Tisíce obyvateľov Švédska sa rozhodli pre zavedenie mikročipu pod svoju kožu
  • Čipy im majú uľahčiť život a nahradiť celú plejádu identifikačných kariet

Už takmer tritisíc obyvateľov Švédska sa rozhodlo vložiť pod svoju kožu kúsok najmodernejšej technológie a to úplne dobrovoľne. Moderné technológie totiž prinášajú obrovské výhody. Malý čip uľahčí identifikáciu. Ľudia tak nemusia nosiť občianske preukazy či kupovať lístky na vlak. Implantácia čipu je nenáročná, keďže má veľkosť zrniečka ryže.

 

Čipovanie masovou záležitosťou?

Čipovanie je dnes zábavkou pre menšinu, avšak postupne sa dostáva do povedomia širokej verejnosti. Očakáva sa, že počet ľudí, ktorí sa rozhodnú pre aplikáciu čipov bude narastať. Kým sa však čipovanie stane masovou záležitosťou, uplynie ešte mnoho rokov. Švédi sú národom, ktorý sa nebojí skúšať nové technológie.

Až 98 % percent platieb vo Švédsku sa zrealizuje bezhotovostne. Obyvatelia krajiny okrem toho nemajú problém so zdieľaním súkromných informácií, ktoré sú bežne dostupné. Švédi si tiež nemyslia, že technológie, ktoré mikročipy obsahujú sú natoľko pokročilé, aby ich mohli napadnúť hackeri.

https://www.startitup.sk/tisice-svedov-si-nechavaju-pod-kozu-implantovat-mikrocipy-o-velkosti-zrnka-ryze/

 

Čipovanie ľudí: švédska firma ho praktizuje vo veľkom

https://magazin.centrum.sk/biznis/cipovanie-ludi-svedska-firma-ho-praktizuje-vo-velkom/887517.html

 

Začína sa čipovanie ľudstva? Švédska firma dala svojim zamestnancom čipy

https://www.aktuality.sk/clanok/269731/zacina-cipovanie-ludstva-svedska-firma-dala-svojim-zamestnancom-cipy/

 

Povinné čipovanie psov 2018: termíny, cena, pokuta, zákon | Finance.sk

https://www.finance.sk/182450-nove-povinnosti-majitelov-psov/

 

Až tu začína môj článok:

 

Povedzte mi, prečo sa našim liberálom zdá, že o tom píšu a šíria paniku len Hlavné správy, keď na tú tému máte na internete 79 200 výsledkov?

 

Oni snáď čítajú len Hlavné správy!

 

Alebo, že by preto, že z Hlavných správ sa dozvieme v čom už nás iné štáty prehlasovali a čo my budeme musieť prijať aj keď ešte vôbec nejde o čipovanie ľudí?

 

Veď, čo ak by niekoho napadlo, že rovnako povinné by mohli byť aj ďalšie veci?

 

Nie, liberáli musia udržať zdanie, že EU, to sme my a nikto nás tam neprehlasuje a s niečim nesúhlasiť by mohol len nepriateľ štátu alebo tohto systému. A proti takým ľuďom je nutné zakročiť!

 

Teraz už dokonale chápete, akú máte slobodu. Slobodu chápať, ako je to dobré a bezpečné. Nesúhlasiaci by nutne šíril nebezpečnú paniku a patril by k ľuďom, voči ktorým je potrebné zakročiť a umlčať ich tak.

 

Je vám teda jasné, že očipovaní môžte byť len dobrovoľne (k tej dobrovoľnosti takto uvedomelo dospejete) a bude to bezpečné. Pokým to bude masové, tak si zvyknete alebo budete mať len fóbiu. A budú vás riešiť ako pri iných fóbiách.

 

Kto by nevidel tú slobodu, nie je požadovaný človek – liberál. „S inými sa nediskutuje, s inými sa len bojuje.“ Liberáli vedia, „že iní by chceli všetkých obesiť“, informujú o tom v Dobrom ráne na SME:

Liberáli gradujú

Dobré ráno: Nenávidia a stačí im, aby ste odvisli pred nimi

https://domov.sme.sk/c/22113086/dobre-rano-nenavidia-a-staci-im-aby-ste-odvisli-pred-nimi.html

 

 

Rada by som už o liberáloch napísala niečo dobré. Niečo, ako práve liberáli by dokázali zachrániť celú planétu a že práve dobrí ľudia sú v podstate liberálmi, hoci si to neuvedomujete, lebo tu značku slobody len okupujú, ako v dejinách okupovali aj slová viera, rovnosť, sloboda, láska, v mene Boha, v mene Alaha, v mene priateľstva, v mene súcitu a v mene slobody človeka.

Bude to ťažšie a snáď sa mi to za niekoľko rokov života raz podarí, vysvetliť tú relativitu, aké chyby robia liberáli, že vyvolali taký odpor voči liberalizmu, že písať niečo dobré o liberáloch – znamená prekonať váš odpor a ukázať konštruktívne riešenia, ktoré vždy majú len ľudia so zmyslom pre slobodu a rovnoprávnosť ľudí.

 

Rozhodne to nie je také jednoduché, že liberalizmus je zlo a odpor voči nemu len dobro. Vôbec to nie je taká jednoduchá téma, že konzervativizmus je niečo lepšie, než liberalizmus. A vôbec sa to nedá vysvetliť jednoducho pár vetami alebo článkami, lebo výsledná pravda je mozaikou veľmi veľkého obrazu, ako to všetko do seba zapadá. Ale všetko sa dá vysvetliť stručne aj obrazne, kto má zmysel pre skratkovitý obraz, kde presne je kameň úrazu.

Vyskúšajte, čo tento skratkovitý obraz s pomocou analógie pochopíte. Je to obraz z astrólogie o tom, čo ste prišli riešiť:

 

Každý človek sa v svojom živote a na Zemi ocitne ako v svojej záhrade. Každý má svoju záhradu, kde niečo rieši (rovnako sa dá povedať aj na celé ľudstvo, že má svoju záhradu, v ktorej sa ľudia ocitli).

V tej záhrade má každý zakopaný svoj poklad, ktorý, keď nájde, ho oslobodí od všetkého s čím bojoval v celej záhrade.

Každý by ho rád našiel – to správne a pre neho autentické riešenie celej záhrady a preto celý život usilovne hľadá a prekopáva celú záhradu, kde ten poklad je. A ten poklad je práve tam, kde nebudete kopať! Je práve na mieste, ktorému sa budete vyhýbať, lebo celá vaša záhrada vás učí cítiť k nemu odpor. Je na najťažšom mieste. Dobre zakrytý všetkým, k čomu cítite odpor, kde nechcete prekonávať sami seba a z čoho máte strach. To zaručí, že ho veľmi ťažko nájdete aj v osobnom živote (aj v riešeniach pre celú spoločnosť). Poklad tam bude celé roky ležať, mnohým aj celý život a budú ho obchádzať. Tomu miestu sa pri svojom neústavnom kopaní vyhýbajú, tam ho nepredpokladajú.

No práve tam, keby sa kopalo, keby ste sa práve tam nezľakli kopať (v Biblii len úzkou bránou), tak ho nájdete aj v svojom osobnom živote aj v riešeniach pre celú spoločnosť. Potom sa stávate silní o svoju Achillovu pätu a pre spoločnosť je momentálne Achillovou pätou liberalizmus.

Spoločnosť ju nechce mať, ale ona je! A nie je chybou, že je, lebo tak to bolo aj s Achilleom a tak je to obrazne aj s každým človekom. To je taký rozprávkový odkaz astrológie. Je to odkaz aj psychológie, odkaz aj náboženstiev, odkaz aj ezoteriky. A je to odkaz aj pre ľudstvo a pre to, čo rieši v spoločnosti.

Jeden nájde Krista, iný Alaha, keď nájdu, ďalší osvietenie alebo vyššie vedomie. Sú to ľudia oslobodení a so zmyslom pre slobodu a lásku.

 

No možno vám tento obraz nič nepovie a budete ďalej tvrdiť, že ani človek, ani celá spoločnosť nemá mať achillovu pätu a preto presadzujme konzervativizmus. Achillova päta nemá čo existovať, schovajme si ju, vyhýbajme sa miestam, kde určite nenájdeme žiadny poklad. A zároveň liberáli spôsobujú, že existuje a vytvárajú svojimi omylmi, ktoré má každý človek, zraniteľnosť celej spoločnosti.

 

Achillova päta bolo jediné miesto, kde ho matka držala, keď chcela pre neho nezraniteľnosť. Jeho matka je symbolicky obrazne jeho CIT. A nezraniteľní sme všade tam, kde nemáme svoj cit na zranenia. 

Takto sa nám vlastný cit stáva zraniteľným miestom. V spoločnosti cit a súcit s inými.

 

Cit a súcit s inými sa preklápa do chýb naivity a nevedomosti. Môže nás oslabovať práve do chýb z naivity a nevedomosti. No zatvrdnúť voči citu a zraniteľnosti sa zas preklápa na opačnú stranu nezraniteľnosti, nelásky a nesúcitu s inými. To celé je riešenie Achillovej päty. Vykopanie pokladu je nachádzanie rovnováhy v tomto. Balansovanie na úzkej ceste v tomto.

 

Dobrí ľudia – nesúci v sebe lásku a osvietenie, nie sú dnešní liberáli, lebo dnešní liberáli predstavujú viac chyby naivity, nevedomosti, citu a súcitu s inými (priznajte im aj chyby aj ich cit a súcit). A dnešní konzervatívci predstavujú viac chyby zatvrdnutia, nevedomosti o svojej agresivite a oslobodzujúci boj (priznajte im aj chyby aj ich oslobodzujuci boj od chýb liberálov, ktoré len vyvažujú).

Dobrí ľudia predstavujú všetko z toho, v úzkej vyváženosti! Nikdy ju nedosiahnu dokonale, učili sa na rovnakých chybách obidvomi smermi a ich úzke cesty statočnosti predstavujú len balans medzi tým všetkým. Nad priepasťou nevedomosti a naivity a zároveň nad priepasťou nelásky a nesúcitu.

 

Moja mama si na stenu pri posteli nakreslila ceruzkou Sidhártu a jeho učeníkov. Bol to celkom maličký obrázok, kde ho nakreslila ako panáčika, ktorý ide po lane nad priepasťou a za ním jeho učeníci. A vedľa toho si na stenu napísala slová, ktoré vám nezopakujem presne. Sidhárta šiel a za ním jeho učeníci. Na lane nad priepasťou vyzerali ako perly na náhrdelníku, ktoré sa blyšťali v slnku.

Nikdy mi to nič nehovorilo. Až teraz si myslím, že je to úplne najtrefnejší obraz múdreho a dobrého človeka, ktorý nad priepasťou na úzkom lane nespadne ani na jednu stranu do priepasti. A všetci, čo sú rovnakí a idú touto úzkou cestou po lane, že tak vedia balansovať nad tým všetkým, sú ako perly blyštiace sa v slnku, svojou láskou a odvahou zbavenou naivity a nevedomosti.

Neviem, ako pôjdem ja, ale mojej mame sa to darilo. Práve ten balans na takom úzkom lane medzi tým všetkým, že nespadnúť ani na jednu stranu, ani na druhú, čo viete, že vyžaduje v živote statočnosť!

 

A čo to povie dnešnej spoločnosti, ktorá sa strmhlav rúti buď na jednu alebo druhú na úzkom lane? A ktorá považuje za statočnosť patriť len k jednému extrému?

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518812x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie