Založ si blog

Ako štve Denník N do vojny

Na titulke majú článok s nadpisom:

„Ruské lode útočia na ukrajinské, z ruskej firmy prišiel aj útok na web Denníka N“

Už sa nevedia tej vojny dočkať? Však, kto si ten nadpis prečíta, už mu navodzuje pocit, že sa práve rozbieha vojna – už ruské lode útočia, rozbehla sa vojna. Už je tu vojna!

 

A pod tým podnadpis: Oficiálne napadlo Ukrajinu?

„Rusko tentoraz už oficiálne napadlo Ukrajinu, no Petra Pellegriniho znepokojili správy z Kyjeva.“

 

Oficiálne napadlo Ukrajinu? Začína vojna? Vyhlásilo oficiálne vojnu?

 

Začala vojna a Pellegriniho to LEN znepokojuje. Asi by mal rovno zvolať mobilizáciu alebo stanné právo tiež.  Lebo ho to len znepokojuje?

 

A ďalej pod tým:

 

„1. Rusko opäť napadlo Ukrajinu, tentoraz oficiálne

„Drobný útok s veľkým cieľom.

 

Prezident Andrej Kiska označil ruský útok za neakceptovateľný a Moskve pripomenul, že Slovensko neuznáva nelegálnu anexiu Krymu.

 

Pellegriniho bezpohlavná diplomacia. V porovnaní s tým vyznieva reakcia premiéra Petra Pellegriniho ako od šikanovaného. Premiér napísal, že..“

Vyzerá to tak, vojna začala, Kiska robí to, čo má a Pellegrini je LEN znepokojený.

 

Tak sa nám konečne dočkali vojny a už sú vo svojom vojnovom živle.

 

Z alternatívy:

„Ked som dnes pozeral na titulky, tak som neveril vlastnym ociam. Napr. „Rusi su frustrovani, bude vojna“

„Hrozi vojna?“

Myslel som si, ze uz je vojnovy stav.“

 

Beží anketa:

Na ktorú stranu sa pri tomto konflikte pridávate? Na Rusko 80% Ukrajina 15% obidve sú vinné 4%.

Aj táto anketa ukázala, že ľudia už majú plné zuby tejto propagandy. 

Keď takto budú pomáhať a šíriť poplašné správy, tak sa im ju naozaj podarí vyprovokovať, bláznivým propagandistom! Nie je to trestné ako šírenie poplašnej správy?

 

Znovu pripomínam, ako štvali do vojny s Irakom, koľká to podobnosť:

 

Politicky správna kombinácia – vojnový nadšenec a slniečkár v jednej osobe

9.8.2002

Irak je pre nás šancou. Práve prípadný útok na Saddámov režim by mohol ukázať, kde stojíme. Celý svet v podstate už týždne nehovorí o ničom inom. Na Slovensku je ale ticho. Okrem Ameriky a pravdepodobne Veľkej Británie sa nikomu veľmi do vojny nechce.

 

začínajú však stále viac pochybovať, či je vojna najlepším riešením.

 

To je pre Busha signál, že musí svojim ľuďom vysvetliť, o čo mu ide. V posledných dňoch sa mu darí získavať podporu u kongresmanov, od ktorých chce rezolúciu otvárajúcu priestor pre zásah.
Podľa analytikov dokázal z Iraku urobiť tému číslo jeden. „Ešte pred pár mesiacmi bola agenda úplne inde. Hovorilo sa o korupcii, ekonomických škandáloch a spomalení ekonomiky. Teraz sa hovorí len o Iraku.

 

Najmä zmienka o spoločnom postupe smeruje ďalej ako len k Američanom. Všimnúť si ju mali kongresmani a určite aj európski a arabskí spojenci.

 

22.11.2002

 

Pozvanka do sveta: Slovensko ešte nikdy nebolo bližšie k Západu ako dnes. S pozvánkou do NATO sa stávame súčasťou demokratického sveta.

26.11.2002

S MADELEINE ALBRIGHTOVOU O TOM, KAM PATRÍ, O TOM, PREČO MÁME ZRAZU TAK BLÍZKO K AMERIKE, O BUSHOVEJ POLITIKE A O JEJ ISTOTE, ŽE SADDÁM KLAME

 

28.11.2002

 

Kde stojime: Slovenská politická špička v sobotu spoločne s Madeleine Albrightovou oslavovala pozvánku do NATO. Pri jednom zo stolov sedel aj minister vnútra Palko. Keď premiér Dzurinda hovoril o tom, že stojíme na strane Ameriky, Palko sa netváril akurát šťastne. (Dnes Pellegrini, mal sa tváriť šťastne)

 

(Tými stolmi sú posadnutí!)

 

Nejde o vysielanie slovenských vojakov do vojny, ide o to, kde stojíme. Čo si myslíme o svete, koho považujeme za prirodzeného spojenca. Či nám viac sedí európske vyhýbanie sa, alebo americká akcia.
Hoci ako skutoční spojenci musíme byť pripravení niečo aj urobiť. Dzurinda ani Kukan ale zatiaľ nepodpísali dokument, v ktorom by záväzne sľubovali, že sa zapojíme do bojov. Ostatne, čo by sme aj ponúkli. Pokojne sa to môže skončiť logistickou podporou: otvoríme vzdušný priestor, pripravíme ženistov.

 

(Stále máme čo pripraviť pre vojnu.)

 

24.1.2003

Bude teplo? Bude zima? Bude vojna? 

Nemci a Francúzi sú zrazu najlepšími priateľmi. Spojil ich odpor k hroziacej vojne. Ak by malo byť podľa nich, vojna nebude (a svet bude ďalšie mesiace čakať, či sa náhodou zbrojným inšpektorom podarí nájsť ešte lepšie dôkazy, že Saddám skutočne klame).

 

30.1.2003

Vojnu cítiť vo vzduchu, napriek tomu sme sa ešte stále nedozvedeli, či a kedy sa začne. Ten, kto čakal, že to bude vedieť po posolstve prezidenta Georgea Busha o stave únie, musí byť sklamaný.

 

Krajiny podporujúce vojnu

 

  • Veľká Británia
  • Taliansko
  • Dánsko
  • Holandsko
  • Portugalsko
  • Maďarsko
  • Poľsko
  • Česko
  • Slovensko
  • Poľsko
  • Slovinsko
  • Bulharsko
  • Rumunsko
  • Lotyšsko
  • Litva
  • Estónsko

 

11.2.2003

Ake bude NATO?

Posledných desať rokov sme počúvali, že NATO je o spoločných hodnotách. Že je to spoločenstvo krajín, ktoré sa veľmi podobne pozerajú na svet. Presne tak sme alianciu vnímali. NATO bolo zárukou, že budeme patriť do slušnej časti sveta. Irak všetko zmenil. 

Zrazu nie je nič isté. 

 

Francúzi, Nemci a Belgičania vymenili jedného z klubu za svoju vidinu svetového mieru.

 

18.3.2003

Čas diplomacie sa skončil. Na rade je vojna

Po včerajšku je jasné, že OSN je mimo hry. Spojené štáty, Británia a Španielsko stiahli návrh druhej rezolúcie o Iraku a otvorili si tak cestu k akcii. Svet môže kričať, že tak urobia bez mandátu OSN, ale to je všetko. Čas, ktorý mali Francúzi a ich spojenci z protivojnového tábora, vypršal. Teraz sa ich už nikto na nič nebude pýtať.

 

https://www.sme.sk/c/843861/cas-diplomacie-sa-skoncil-na-rade-je-vojna.html

 

19.3.2003

 

Vojna v Iraku rozbila Bezpečnostnú radu. Tento spor prinútil Spojené štáty, aby posledné rozhodnutie urobili namiesto OSN. Čo sa to vlastne stalo? Čo je príčinou zlyhania svetového spoločenstva?

 

ON je príčinou vojny, on dvanásť rokov klamal a podvádzal svet. To on urobil z Bezpečnostnej rady smiešny klub, v ktorom sa nedá dohodnúť na ničom dôležitom.

 

Bezpečnostná rada nedokáže reagovať na hrozby.

 

nesplnil ani jednu z rezolúcií, na ktorých sa OSN dokázala dohodnúť. Napriek tomu majú mnohí členovia OSN pocit, že Amerika ide do vojny neoprávnene.

 

Akaze chyba OSN??? Kto zlyhal?
Ktoze to prisiel s jednoznacnou a nemennou rokovacou „poziciou“: kto nejde s nami, ide proti nam!?

 

Kostolny – z coho to obvi nujes OSN? Ze funguje, ze podla jestvujucich medzinarodne dohodnutych pravidiel brani agresii unilateralnej sily? 

 

5.4.2003

Preto je pre prezidenta určite výhodou, keď do kampane bude vstupovať v pozícii úspešného vrchného veliteľa ozbrojených síl a hlavne s nezabudnuteľnou fotografiou v leteckej kombinéze a medzi americkými hrdinami

 

11.12.2003

Nejde však len o zárobky pre vyvolenú skupinu, ktorá sa postavila na správnu stranu. Američania tvrdia, že v hre je aj bezpečnosť. Krajiny, ktoré boli proti vojne v Iraku a celý čas slovne útočili na Ameriku, predsa nie sú zárukou, že sa teraz budú správať k spojencomlojálne.
Preziden t Bush opakovane povedal, že tí, čo sa nepridali na stranu spojencov, za svoj postoj zaplatia. Vylúčenie niektorých krajín je prvým konkrétnym činom.

 

31.12.2003

Svet roku 2003 sa stratil v Saddámovej brade. To on vyprovokoval vojnu v Iraku, rozhádal takmer celý svet, to on zúžil svet na Irak.

Svet je po posledných mesiacoch bezpečnejší, demokratickejší a slobodnejší. A to aj napriek tomu, že stále hrozia teroristické útoky a stále je dosť tyranov, ktorí ničia svojich ľudí. Pád Saddáma síce spôsobil diplomatickú roztržku dosahujúcu rozmery studenej vojny, no nepochybne svet urobil lepším. A to musia uznať aj tí, ktorí boli proti vojne.

 

Svet sa tohto roku rozdelil. Jedni majú pocit, že hrozby sú také silné a naliehavé, že treba konať. Druhí, že všetko sa dá riešiť aj pokojnou cestou. Jednoducho si myslia, že ešte je čas.

Po rokoch ten isty, stale sefredaktor:

.

28. JÚNA 2015
„Nemala by sa v nás ozvať ľudskosť?“

 

Kto z nich dnes nie je slniečkár? 
Uplna zakonitost, ze z vojnovych stvacov su dnes aj slnieckari, pretoze to je DNESNA AKTUALNA POLITICKA POZIADAVKA!
Je to vskutku zaujimava kombinacia – vzdy stvat do vojny a potom vyzyvat k ludskosti. Ved prave oni tych utecencov maju na svedomi!
Definicia slnieckara: Je to nehanlive oznacenie ludi, ktori su za kvoty alebo prijimanie migrantov bez akychkolvek namietok. Keby ste totiz akekolvek namietky mali, uz nie ste slnieckar. Nikdy vas za slnieckara neoznacia, ked mate akukolvek namietku k migracnej politike.
Suhlasit, suhlasit, suhlasit, len suhlasit a zakazdym len suhlasit ako prostitutka (s novym pasakom) so vsetkymi politickymi poziadavkami, ci pojde o zbytocnu vojnu v Iraku, ci o vojenske zasahy, ktorych nasledkom vznikaju utecenci, ci potom zlu migracnu politiku, ci provokacie Ruska, pripadne vojnu voci Rusku, ci nasou vinou, ze toto sme sposobili a prave tym suhlasom aj MY. Najprv zatiahnut a potom obvinit, ze toto mame na svedomi aj my. A opat to zle riesit tentoraz zas zlou migracnou politikou, ktora vraj aj teraz je len prejavom humanity a ludskosti.
http://malinova.blog.pravda.sk/2017/04/17/politicky-spravna-kombinacia-vojnovy-nadsenec-a-slnieckar-v-jednej-osobe/
.
Myslím si, že oni to prežívajú ako hru, lebo keď je chlap servilný slaboch (aj pod ťarchou propagandy a politickej korektnosti), musí o svojej sile (vojnovej) aspoň snívať. Z domov má len vežičky a vidí sa v leteckej kombinéze:
a hlavne s nezabudnuteľnou fotografiou v leteckej kombinéze a medzi americkými hrdinami.“
(Matúš Kostolný)
https://dennikn.sk/autor/matus-kostolny/
 
https://www.youtube.com/watch?v=s7L2PVdrb_8
https://www.youtube.com/watch?v=mTMaL2zkGas
.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540759x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie