Založ si blog

Ako sa dá prežiť na Slovensku

Len vtedy, ked mate strechu nad hlavou. Mohli ste ju ziskat narodenim sa do rodiny, ktora mala uz zo socializmu byt alebo dom. Svoj maju aj bohati z hypoteky, ak na nu zarobia. Neodchadzajte do cudziny, lebo utekat sa bude skor ku nam.

Oblecenie sa dnes da kupit v sirokom sortimente aj v sekacoch na 50%, 30% zlavy a za 1 alebo 2 eura. Taktiez vsetko v cinakoch, obuv aspon na jednu zimu. Dalej tu mame bazos, takze obliect sa mozu aj ludia v azylakoch.

Na cokolvek ine si mozte pockat na akciu v Lidli a este mate pocit, ako dobre ste si nakupili.

Co vsetko na prezitie nepotrebujete: knihy, casopisy, noviny, televizor, navstevy divadiel, kin, restauracii, rekreacne pobyty, cestovanie po Slovensku, kozmetiku, ziadne obchody. Ak mate deti, nutne nepotrebujete pre ne korcule, lyze, rovnatka na zuby, letne tabory, platit skolske pobyty v prirode, zvierata. Pre vsetky deti staci jeden bicykel, ktory, ked vam neukradnu, posluzi vsetkym. Najlepsi sport je plavanie v lete, na ktory stacia len plavky alebo lopta na futbal.

Dobre je investovat do pocitaca – kupit si uz pouzivany, aby ste cez internet mali spojenie so svetom a este stale sa citili ako clovek, co ma aspon nejake informacie o nom, este tie su zadarmo.

Pre zeny zvlast: Mat len tolko deti, ktore ste schopne uzivit aj same pod vlastnou strechou. Ak na to nemate, neriskujte, lebo dieta nie je morca a stat budu zaujimat len chudobni z inych krajin. Vam nikto nemusi darovat styri tony plastovych vrchnacikov. Nie ste povinne byt matkami, ked na to nie su podmienky. Vydavajte to za cnost – sex az po svadbe, to bude ako nabozenske presvedcenie nenapadnutelne.

ilustracie z novin bez hoaxov:

https://dennikn.sk/blog/my-z-regionov-zabudnuti-a-odhodlani/

https://dennikn.sk/blog/neuveritelne-historky-na-den-maju-88-centov-peso-prejdu-34-kilometrov/

https://dennikn.sk/blog/361676/

„Viete, koľko plastových vrchnáčikov musí vyzbierať jedna rodina, aby sa dostala s postihnutým dieťaťom na menší rehabilitačný pobyt? Asi štyri tony. Štyri tony vrchnáčikov…Nič potupnejšie asi nepoznám ako zbieranie vrchnáčikov. Keď si odmyslíme ekologické plus, je potupou neustále prosiť o vrchnáčik kvôli 200 eurám za tonu drobného pestrého  plastu. Množiť letáčiky, prekladať vrecia po byte a vidieť v nich nádej na to, že si moje choré dieťa bude môcť dopriať bazén a masáž.“

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547710x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie