Diskriminované skupiny obyvateľov v Európe potrebujú pomoc!

28. septembra 2017, malinova, Nezaradené

Presne tak, ako som sa volakedy zaujimala, ci homosexualom u nas nehrozi diskriminacia, zaujimam sa aj dnes, komu v Europe hrozi diskriminacia, lebo je nasou ludskou povinnostou zaujimat sa o to.

A dnes som sa docitala, ze Nemeckom otriasol prejav z najvyssich miest v oblasti medii, od sefa najvacsieho europskeho vydavatelstva novin Axela springera Mathiasa Dopfnera. Dopfner je zaroven prezidentom nemeckej asociacie vydavatelov novin a upozornoval na to, ze kazdodenne je v Nemecku vyhrazanie sa Zidom, narasta v Nemecku nasilie a obzvlast voci zenam!

Spomenula som si pri tom na tento rozhovor o strachu Zidov z Prahy, ktori maju prepracovany cely system, ako sa vzajomne varovat, keby im nieco hrozilo:

https://www.expres.cz/aaron-gunsberger-rozhovor-d0o-/celebrity.aspx?c=A160826_203726_dx-celebrity_ren

 

Som svedkom toho, coho sa tu obavali homosexuali cele roky dozadu, ked pisali a upozornovali na diskriminaciu voci homosexualom. Stazovali sa na to, ze ludia k nim nepristupuju s patricnou uctou a mozu ich niekde aj zbit. Ale nestazovali sa na to, ze su v Europe ohrozovani na zivotoch, ze im hrozi vrazdenie homosexualov v Europe.

Mozu toto iste dnes povedat Zidia? Ti maju v Europe obavy z ovela horsich veci a to aj z ich vrazdenia, pred ktorym uz teraz musia mat cely system zachrany, ako sa vzajomne pred tym varovat a ze na svoju obranu musia mat aj zbrane a mnohi hufne aj utekaju zmiest, kde byvali alebo aj z Europy.

Preco sa o tomto nikde nepise? Su vari Zidia nieco menej, nez homosexuali? A nie su vari ohrozovani este viac, ked sa obavaju aj o svoje zivoty a upozornuju na to, ze napriklad v Nemecku je im dennodenne vyhrazane?

Taktiez nikde inde, nez len na alternativnych mediach, necitam o tom, ze nasilie stupa a obzvlast voci zenam napriklad v tom Nemecku. Aj tu sa pytam, su vari zeny menejcennejsie, nez homosexuali? Ved take zeny sa este menej vedia branit a nie je tu nikto, kto by sa ich zastal! Ci nas uz nasilie prestalo zaujimat? Uz nam je jedno, ze v Europe ziju ludia, ktori su zastrasovani a ohrozovani nielen bitkami, ale aj na zivotoch? Preco sa o tom v novinach nepise?

Som hlboko znepokojena tym, ze tychto skupin obyvatelov, ktori su ohrozovani az na zivotoch, sa nema kto v Europe zastat a pritom sa Europa honosi tym, ze su tu zabezpecovane zakladne ludske prava a ziadne ludske bytosti v nej nemozu byt povazovane alebo vyhlasovane za menejcenne!

Naco mame tolko institucii na ochranu ludskych prav a tolko mimovladnych organizacii, co sa o to maju starat, ked sa o to nestaraju? Naco mame po celej Europe media, ked o tom nepisu a nebiju na poplach, aby sa to riesilo? Ved pokial sa musia stale citit Zidia v Europe na zivotoch ohrozovani a musia sa tak citit aj zeny, teda v tom Nemecku, tak je to dokazom, ze sa v tejto veci vobec nic nerobi alebo absolutne nie dostatocne!

 

Neviem, ako je to u nas na Slovensku. Zatial som sa nikde nedocitala, ze by aj u nas bolo Zidom dennodenne vyhrazane a museli by aj u nas mat svoj system varovania, keby ich chceli vrazdit. Taktiez som sa nedocitala, ze by u nas vzrastlo nasilie voci zenam, ako v tom Nemecku. Neviem, ci je to tym, ze nasa krajina si viac vazi zakladne ludske prava a Nemci to uz nedokazu, ale snad by si mohli od nas ako susedny okres zobrat priklad – ako sa to robi a kontrolovat si svojich obcanov viac a nielen, ci nevypisuju hluposti na internete, ked im tam rastie nebezpecne nasilie priamo pred ocami!

Snad by sme im mohli poslat aj nejakych instruktorov, ktori by ich o tom poucili a nielen na hraniciach, ale priamo v krajine, co to znamena dodrziavanie zakladnych ludskych prav, aby sa ich obcania nemuseli obavat nasilia a vrazd!

Alebo maju malo policajtov a nemaju na nich financie? Kto by to povedal o bohatom Nemecku? Ved maju v Lidli vsetko lacnejsie, tak snad si mozu dovolit nieco dat aj na bezpecnostny system ochrany vlastnych obyvatelov! Alebo ich snad povazuju za nejakych menejcennych?

 

O inych zaostalych krajinach v Europe som pisala tuto:

Zaostale krajiny v Europe

a tuto:

Zena ma pravo na vsetky svoje organy, to uz v zapadnej Europe nevedia

 

.