Samotní politici by to nikdy nedokázali, aby toľko krajín a ľudí poštvali do akejkoľvek vojny

12. marca 2023, malinova, Nezaradené

Je to naozaj vec názoru, či radšej chcete nežiť, ako nebyť súčasťou NATO

Keď Rusi ohrozovali USA na susednej Kube, ich vtedajší prezident Kennedy povedal, že ak neodídu, použijú aj atómové zbrane. Rusi odišli, aby nebola atómová vojna. Taktiež sa mohla Kuba ohradzovať, že je jej výsostné právo, čo si v krajine robia, čo stavajú, kam chcú patriť, lebo sú tiež krajina, ktorá sa o tom môže rozhodovať sama a nemajú jej do toho čo susedné krajiny hovoriť a nieto ešte sa im vyhrážať atómovou vojnou. Že vtedy nebola atómová vojna, tak len preto, že na takejto slobode netrvali. A tiež im mohli médiá písať a po celom svete, že neberte USA vážne, len vás zastrašujú, ale predsa by v susedstve nepoužili atómové zbrane! Tiež sa mohol z toho svet smiať, že to je zbytočné a nie vážne strašenie. A myslíte si, že by to USA nechali tak a bez vojny a bez napadnutia Kuby?

„Večer 22. októbra Kennedy prehovoril k americkému ľudu. Zmienil sa o morskej blokáde a zároveň varoval: „Ak bude z Kuby odpálená raketa na ktorýkoľvek štát západnej hemisféry, Spojené štáty odpovedia protiútokom na Sovietsky zväz.“

Predtým konzultoval veci s najbližšími spojencami – s Britániou a s Francúzskom. A Chruščovovi poslal list, v ktorom vyjadril vieru, že sovietsky líder nebude chcieť „úmyselne zavliecť svet do vojny, v ktorej by žiadna krajina nemohla vyhrať a ktorá by mala katastrofálne dôsledky pre celý svet vrátane agresora“.

Cesta ku kompromisu

Nasledujúce dva týždne boli vyvrcholením karibskej krízy aj studenej vojny. Každú chvíľu sa ľudstvo mohlo ocitnúť na pokraji priepasti. Ozbrojenému konfliktu, po ktorom volali horúce hlavy na oboch stranách, sa usilovali predísť diplomati. Do rokovaní vstúpil aj generálny tajomník OSN U Thant.

Nakoniec sa kompromis našiel. Navyše taký, aby obe strany konfliktu vyšli z neho bez straty tváre. Pristúpili na vzájomné ústupky bez toho, aby ich oficiálne priznali. Sovieti to mali ťažšie, lebo Castrovi sa zapáčila predstava, že Kuba bude vlastniť aspoň taktické jadrové zbrane, ale aj tie sa napokon podarilo Sovietom z ostrova dostať. USA na revanš stiahli svoje rakety z Turecka. Časom ich nahradili rakety na ponorke v Stredozemnom mo­ri.

Putin sa nedávno vyjadril, že ak USA neposkytnú Rusku písomné záruky bezpečnosti, Moskva odpovie „vojensko-technickými“ opatreniami. Akými? Vraj sa ešte poradí s vojenskými expertmi. Vasilij Kašin, jeden z nich, si myslí, že Rusko nepotrebuje budovať nákladné raketové základne vo Venezuele. Stačilo by jej, keby sa s tamojšou ústretovou vládou dohodla na prenájme hlbokomorského prístavu pre ruské ponorky prešpikované najmodernejšími raketami a prípadne jedného letiska pre diaľkové strategické bombardéry Tu-160.

Aká by bola odpoveď z USA? Rozhodná – už zaznelo stadiaľ. A svet by sa znovu ocitol v kríze, možno ešte v horšej ako pred 60 rokmi.“

https://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/617350-ako-chruscov-strkal-jeza-do-americkych-nohavic/

Teraz je tá situácia len naopak. Rovnako teraz Rusko upozorňovalo a roky dopredu, že ich červená čiara je, že si neprajú aby Ukrajina bola v NATO. A zrazu vidíme dvojaký meter, Ukrajina sa vraj môže proti tomu ohradzovať a má právo byť v NATO aj za cenu tretej svetovej vojny! Dopredu aj vedeli, že je to pre Rusko taká červená čiara, že bude z toho len vojna a rovnako aj tretia svetová alebo jadrová. A napriek tomu USA tlačilo na Ukrajinu, aby bola v NATO. Určite len preto, že USA tentokrát ďaleko od svojho územia už vojnu chceli. Len somár by neveril, že takto bude vojna len otázkou času. A potom sa všetci tvárili prekvapene, hoci obyvatelia aj Slovenska už roky so strachom čakali, kedy sa tá vojna pre neústupnosť Ukrajiny chcieť byť v NATO, začne.

Rozumie tomu aj poradca Zelenského Alexej Arestovič, ktorý sa nedávno vyjadril, že celá vojna je preto, že sa nedodržal sľub NATO nerozširovať sa a on sám by na mieste Ruska nekonal inak. Tým ja nehovorím, že by som tak konala ja, lebo ja by som tak nekonala ani na mieste Kennedyho, ani na mieste Putina, ale také je myslenie veľmocí. To ja len konštatujem a takéto myslenie majú, že majú svoju červenú čiaru o tom, že v susedstve (volali to pod oknami) nechcú žiadne rakety na dostrel, kde si ich neprajú, inak sa cítia ohrození a to či USA alebo Rusko. Keď to môže pochopiť Arestovič, neviem prečo by to iní ľudia nemohli chápať, že prekročenie týchto červených čiar vždy bude znamenať vo svete len vojnu a na takom území zaručene. To predsa museli vedieť aj USA, keď majú v tomto celkom rovnakú politiku!

A dostávame sa k tomu, či by ste radšej na mieste Kubáncov nežili, ako žili bez ruských základní, alebo radšej na mieste Ukrajincov nežili, ako žili bez NATO! Rozhodne však nechápem tvrdenie, že radšej nech nežije aj celá Európa a radšej nech má celý svet tretiu svetovú, ako by Ukrajinci mohli žiť bez NATO. My napríklad sme vôbec v NATO nechceli byť a rozhodli za nás iní, ale máme chápať, že radšej by sme nežili, než žili bez NATO, lebo inak nás vyvraždia! Zrazu tu máme divadlo na suverénnosť a slobodu. Ani my nie sme suverénna krajina a musíme poslúchať veľmoci, ktorej sme práve vazalmi, ale máme zomierať za to, aby iná a tiež vazalská krajina bola akože suverénna? Však nezomierame ani za svoju slobodu! Sme ochotne vazalmi teraz zas USA.

Rusi nás už okupovali a nevyvraždili nás. My sme totiž nemali takých politikov, ktorí by sa rozhodli nechať zo Slovenska v mene slobody zničiť krajinu, ako teraz vyzerá Ukrajina a nechať zahynúť toľkých vojakov a civilistov ako Ukrajina. A taktiež sme nenútili celý svet, aby sa kvôli nám začala tretia svetová a prípadne jadrová vojna. My by sme asi chceli aj zbytočne. Na takej vojne musia mať iné krajiny aj záujem.

Keď sa Ukrajinci rozhodli, že radšej chcú nežiť ako žiť bez NATO, je to ich rozhodnutie. Ale vysvetlite mi logiku, prečo by sa tak mali rozhodnúť všetci ľudia na svete, že radšej chcú nežiť ako žiť bez NATO? Nás sa kto pýtal, že radšej chceme nežiť?

Rozhodli sa tak v USA, že radšej chcú nežiť, než by Ukrajina nemala byť v NATO? A kde to vidíte, zapojili sa do vojny, že radšej chcú nežiť? A kde sa tak rozhodli iné štáty v Európe, že radšej chcú nežiť, než by Ukrajina nemala byť v NATO? Ktoré štáty sa z nich zapojili do vojny, že radšej chcú nežiť? To ako len Slovensko chce radšej nežiť? To ako odvolaný politik Naď sa tak rozhodol? Však ani prezidentka sa nechce za seba zapojiť do vojny! Aj ona sa bojí rozhodnúť takto o všetkých Slovákoch, že radšej by nežili, než by Ukrajina nemala byť v NATO!

To tu máme len dvoch takých somárov a odvolaných somárov politikov Naďa a Káčera. Kvôli týmto primitívom máme radšej nežiť?

Lebo títo dvaja somári si myslia, že nás to nezatiahne do vojny? Čo by im povedali v USA, keby takto rozhodovali za Američanov a celý svet, že neberte USA vážne, to len strašia!

Aký musí byť človek primitív, aby nevedel, že nás tým zatiahnu do vojny?

Okrem týchto dvoch primitívov to chcú už len novinári. A prečo by sme mali chcieť to, čo chcú novinári? Ich niekto volil? Novinárov niekto volí? Novinári predsa nie sú naši feudálni páni, aby za nás rozhodovali, že radšej chceme nežiť, než by Ukrajina nebola v NATO!

Celé mesiace sa nám tu okrem týchto dvoch primitívnych odvolaných politikov vyhrážajú len novinári, že každý, kto by radšej nechcel žiť je dezolát atď, nebudem opakovať celý rad ich primitívnych vyhrážok voči občanom, prečo majú chcieť radšej nežiť.

Nie sme vaši poddaní a nie ste naši feudálni páni. Všimnite si, že neexistujú voľby novinárov a nie ste vo vláde a nikto vás nevolil!

Doteraz najväčší level novinárov bol, že môžu byť investigatívni. Vymysleli ste ešte vyšší level, že budú rozhodovať o existencii občanov, či môžu chcieť žiť? A prečo majú radšej chcieť zomrieť?

A prečo potrebujete aj chceli? Však, ak ste naši páni, rovno vydajte príkaz, či môžeme žiť. A neschovávajte sa za naše rodiny, ktoré nám rozoštvávate. 

Dnes som sa bola pozrieť na fb Jakuba Fila, ako tento novinár zástupca šéfredaktorky SME rozoštváva občanov proti spoluobčanom teraz. A videla som tam, že ich rozoštváva proti iným občanom tým, že vraj každý, kto tvrdí, že Rusko sa iba bráni, to všetko je ruská propaganda. Ale tak to podávali aj USA, že sa len musia brániť a taktiež, ako máte aj na wikipédii, robili rôzne útoky na Kubu a keby ZSSR prekročilo nimi určenú červenú čiaru, tak použijú atómové zbrane a napadnú Kubu alebo ZSSR.

Jakub Filo 11.3.2023:

POZOR, RUSKÁ PROPAGANDA II

„Najčastejšie sa objavujúcim hoaxom alebo nepravdivým tvrdením o vojne na Ukrajine je to, že Rusko sa iba bráni. Bráni sa ukrajinským provokáciam, bráni sa Únii a bráni sa rozpínavosti NATO.
Sú to všetko dezinformácie. Rozsiahly útok, masové vraždenie civilistov či bombardovanie miest, nie je žiadnou obranou. Je to agresia.
Geopolitické otázky nie sú jednoduché, ide o záujmy krajín, historické vzťahy, nepriateľstvá aj spojenectvá. Je to však Rusko a jeho armáda, ktorá dnes pácha násilie na území Ukrajiny a nie naopak.
Zároveň práve v ruských štátnych médiách, ktoré sú pod kontrolou Kremľa, sa pravidelne objavujú vyjadrenia o použití jadrových zbraní proti západným krajinám, o ruských tankoch v Berlíne, na Pobaltí alebo na pobreží Atlantického oceána.
Ruskej tajné služby majú na svedomí rôzne diverzné a násilné akcie v Európe – výbuch muničného skladu v Česku, vraždy odporcov ruského režimu, aj vplyvové akcie a propagandu.
V skutočnosti to Rusko dlhé roky ohrozovalo a provokovalo Európske krajiny.“

Som si 100 % istá, že aj tento článok, z ktorého hore citujem, by vydával za ruskú propagandu, keby to napísal podľa neho nejaký podčlovek – „dezolát“. Lebo len prokremeľský agent by v tom mohol vidieť podobnosť a dokonca to aj šíriť ako urobila aj Pravda!

„Americké vojenské základne v Turecku a v Taliansku sa stali pred 60 rokmi pre Chruščova asi takou nočnou morou, akou sú dnes pre šéfa Kremľa Vladimira Putina základne NATO v Poľsku a v Rumunsku (s perspektívou ich zriadenia aj na území Ukrajiny).

Ako vidíte, túto podobnosť s ohrozovaním veľmocí, čo vedie až k vojnám, si všimli aj novinári na Pravde. Snáď mi nechce niekto tvrdiť, že kritické myslenie majú len vďaka ruskej propagande!

Alebo by chcel prenasledovať aj novinárov na Pravde, že kritické myslenie majú len vďaka Putinovi a ruskej propagande? 

Bez ruskej propagandy by už nikto nerozmýšľal? 

Aj čítať vieme, čo všetko vtedy robilo USA, na čo by dnes Filo upozorňoval tiež, že nie preto, že sa USA cítilo ohrozené, ale že boli len tak rozpínavo agresívne! Keby bol vtedy Filo novinárom, presne tou len horúcou hlavou, a popierali, že pomôže diplomacia a kompromisy, tak mohla byť jadrová vojna už vtedy. Našťastie vtedy ešte nežil. A vtedy tuším ani nežili takí sprostí novinári!

 Vtedy nepísali – Hor sa do tretej svetovej a malej jadrovej, lebo Kuba má právo na sebaurčenie a môže si vybrať, kde chce byť a čo si bude doma robiť. Je to suverénny štát a môže si robiť, čo chce pod oknami USA! Vtedy by boli takíto novinári hlupáci! A že kto by chcel diplomatické rokovania o mieri, je agent, lebo o mieri rozhodne len výsledok vojny!

A také isté horúce hlavy mali na SME aj pred Irakom, kde celkom rovnako volali po vojne, čo priniesla toľko zbytočných obetí, aby sme sa potom dozvedeli, že novinári „len nevedeli“, že boli využívaní na rozpútanie vojny, aby po nej ľudia volali.

Preto si prajem s týmito novinármi „norimberský“ proces, lebo dnes je pero a novinári najväčšia zbraň na rozpútanie všetkých vojen s miliónmi ľudských obeti!

Len Káčer s Naďom, dvaja odvolaní primitívni politici by to nikdy nedokázali! Toto je na Slovensku a na celom svete vina novinárov. Ako bola aj pred Irakom. A ako je aj pri tejto vojne. Samotní politici by to nikdy nedokázali, aby toľko krajín a ľudí poštvali do akejkoľvek vojny. 

.