Tí na strane vrahov

27. apríla 2023, malinova, Nezaradené

Liberálny hlavný prúd už neexistuje. Nahradil ho progresívny hlavný prúd.“

 

Tiež to vidím tak, ako dnes napísal Daniš. Chýbajú mi v spoločnosti liberáli, ľudia čo vždy obhajovali slobodu.

 

Možno si myslíte, že konzervatívci obhajujú slobodu, ale konzervatívci zas často zachádzajú do opačného extrému. Nesúhlasím s ich názormi na homosexuálov, sexuálnu výchovu, so zákazom potratov na ktoré chodia hlavne obete domáceho týrania a chudobné mnohodetné matky. Chýbajú mi liberáli, ktorí bojovali za slobodu menšín aj všetkých, za zdravú spoločnosť a nie opačne extrémistickú a totalitnú inou ideológiou až do totality len pod nálepkou sloboda.

 

Dnes aj liberálov označujú ako „dezolátov“, keď nie sú povinne aj extrémistickí totaliťáci. Liberálov len vyhnali do konzervatívneho tábora. Sme už pre nich aj my len konzervatívci a „fašisti“ a „dezoláti“ z pohľadu ich opačného extrémizmu a totalitného myslenia, čo rozhodne žiadny liberalizmus nie je, aj keď sa mladý Šimečka stále cíti ako liberál.

 

Však čo by sami seba volali novými ideologickými totaliťákmi?!

 

 

Dag Daniš 27.4.:

 

Západná spoločnosť bola ešte donedávna atraktívna a výnimočná tým, že si ctila slobodu. A neznášala manipulátorov, ktorí sa pokúšali jednofarebne pretvoriť svet na svoj obraz. Dnes to už o Západe neplatí. Sloboda (a s ňou aj zastupiteľská demokracia) je na ústupe. Váhu naberajú nové praktiky: kontrola, cenzúra, manipulácie, kampane. A dominancia oligarchie, ktorá pevne kontroluje zdroje, siete, médiá.

 

Za týmto obratom sú dva hlavné faktory. Tým prvým je hybridná vojna, ktorá sa preklopila do horúcej fázy niekedy po roku 2015. Médiá, kedysi nezávislé a zdravo kritické, sa zmenili na zbraň v informačnej vojne. Ich úlohou je slúžiť režimu a plniť úlohy na poli propagandy a kampaní – raz imigračných, potom očkovacích, potom protiruských…

Druhým faktorom je vymieranie liberálov a nástup progresívcov. Liberálny hlavný prúd už neexistuje. Nahradil ho progresívny hlavný prúd.

 

Rozdiel je obrovský. Pre progresívcov už nie sú posvätnými hodnotami sloboda, tolerancia, polemika, súťaž, rešpekt k súperom a konkurencii. Naopak, záľubu našli v kontrole spoločnosti, reguláciách, cenzúre sociálnych sietí a mediálneho obsahu, postihovaní ľudí s iným názorom, manipuláciách. Pretože ich zámerom je prevychovať spoločnosť. Na svoj obraz.

 

Presadzujú sa ako „strana s vedúcou úlohou“ nielen v politike. Progresívne hnutie zasahuje kultúru, školstvo, šport.

A zasahuje aj – a predovšetkým – médiá. Tie už nie sú liberálne, ako to bolo do konca 20. storočia. Sú komsomolské.“

 

 

 

Zamyslenie nad tým, ako títo ľudia, čo lokajsky slúžia len totalite, obhajujú vrahov, pritom by tak chceli nálepkovať iných.

 

Tí na strane vrahov

 

Ich vrahovia len často sponzorujú!

 

Vrahmi môžu byť aj ľudia, ktorým veria

22. mája 2018 

Nikdy som sa nezaujímala o vraždy, teda ani o reláciu Štefana Hríba s vrahmi Ľudmily Cervanovej. Predstavte si, že ja som o tom vôbec nevedela, že s akými vrahmi sa on rozprával, akí vrahovia sa to vôbec spomínajú?

Celé som sa to dozvedela až dnes:

Ocenenie pre manipulátora!“

„Nadácia otvorenej spoločnosti organizuje od roku 2004 udeľovanie Novinárskej ceny v rôznych kategóriách. Na stránke tejto súťaže sa okrem iného uvádza, že ide o „fórum kvalitnej žurnalistiky, otvorené pre novinárov, zástupcov médií, ale i širšiu odbornú i laickú verejnosť“.

Tieto bohumilé ciele sa Nadácii otvorenej spoločnosti podarilo na jar 2012 naplniť tak, že za rok 2011 v kategórii „Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách“ dostali novinárske ocenenie relácia Večer pod lampou a jej moderátor Štefan Hríb, a to direkt za besedu s vrahmi Ľudmily Cervanovej. Vtedy už bolo dávno známe, že licenčná rada udelila RTVS za odvysielanie tohto neprofesionálneho a nekompetentného propagandistického predstavenia pokutu 50 tisíc eur. Porote v zložení Miroslav Kollár, Václav Moravec, Ildikó Nagy a Lenka Poláková, ktorá o udelení ocenenia Hríbovi rozhodla, to oč ividne neprekážalo. Pán Kollár bol v tom čase analytikom Inštitútu pre verejné otázky a členom Rady RTVS. Moderátor a novinár Václav Moravec dodnes v Českej televízii moderuje politickú diskusiu s mierne kultovo-osobnostným názvom Otázky Václava Moravce. Ildikó Nagy bola novinárkou a členkou Rady RTVS. Pani Lenka Poláková bola hlavnou dramaturgičkou publicistiky Českej televízie Ostrava.“

http://www.datel.sk/clanok/stefan-hrib-moralny-spolupachatel-vrahov-ludmily-cervanovej

Bolero //Český film podle skutečné události // 2004 – dostupný na youtube

 

 

Ak sú to naozaj vrahovia, ako tvrdí novinár Hanus, tak to je teda gól, že títo vraj liberáli nevedia a nerozoznajú, kedy rozprávajú s vrahmi. Veď aj teraz sa možno rozprávajú s vrahmi a nevedia o tom. Možno ich celkom rovnako aj obhajujú, lebo pre nich je nepredstaviteľné, že by vrahmi Kuciaka mohli byť aj ľudia, ktorým veria.

Aj teraz predsa veria svojej konšpirácii, že vrahmi musia byť ľudia napojení na vládu. Ale to je tiež len konšpirácia, lebo vrahmi môžu byť aj ľudia, ktorým veria a ktorým uverili. Možno ich oklamali celkom rovnako.

 

Polygraf nehľadá klamstvo, ale strach

7. augusta 2018

Hovorí sa, že kto klame, aj kradne. A určite kto vraždí, aj klame.

Povedzte mi, prečo by sa vrah mal báť klamať, keď sa nebál vraždiť?

„Kaliňák sa klamstva nebojí

Polygraf nehľadá klamstvo, ale strach.

„Detektor lži“ sa totiž tvári ako sofistikovaný prístroj na hľadanie pravdy, ale v skutočnosti je to dôkladne maskovaný vyhľadávač strachu z klamstva. A z toho sme Roberta Kaliňáka naozaj nikdy neobviňovali.“

https://komentare.sme.sk/c/20887179/kalinak-sa-klamstva-neboji.html

„Detektor lži Kaliňáka nezachráni, usvedčujú ho služby, ktoré ponúkol únoscom

Detektor lži môže byť užitočnou pomôckou pri hľadaní pravdy. Nie je však neomylný a sú ľudia, ktorí ho dokážu oklamať.“

https://dennikn.sk/1199471/detektor-lzi-kalinaka-nezachrani-usvedcuju-ho-sluzby-ktore-ponukol-unoscom/?ref=list

Detektor lži vrahov nezachráni, usvedčujú ich vlastné priznania. 

Tódová: „Kaliňák bol na detektore lži a ten podľa neho dokazuje, že na únose sa nepodieľal.“

https://dennikn.sk/autor/monika-todova/

Odsúdení vrahovia boli na detektore lži a ten podľa nich a liberálkov dokazuje, že sa na vražde nezúčastnili.

 

Čo si ja myslím o kauze Cervanová

Prekvapuje ma, že títo vraj liberáli, ktorí obhajujú odsúdených vrahov ako nevinných, postupujú vo svojich dôkazoch a vysvetleniach tak, že všetko, čo vypovedal ktokoľvek v prospech neviny odsúdených platí do bodky a bolo to presne takto, pričom priznania odsúdených už neplatia a tie boli len vynútené alebo pomýlené.

Pri všetkých diskusných príspevkoch ma táto očividná nesúrodosť „obhajovačov“ zarážala a najmä to, že tomu nikto ani nevenoval pozornosť.

Tak buď počítam s tým, že akékoľvek výpovede mohli byť aj mylné alebo vynútené alebo všetky považujem za presné a nie tak, že všetky, čo mi pasujú sú presné a nemohli byť mylné a vsetky, čo mi nevyhovujú, boli len mylné a vynútené. Pritom v tých istých diskusiách, kde „obhajovači“ celé výpovede spochybňujú, špikujú to dôkazmi aj krátkych viet svedkov, ktoré 100% platia a nemohli byť inak. Je to absolútne nelogické, lebo keď pracujem so spochybňovaním výpovedí, musím počítať so spochybnením akýchkoľvek výpovedí, že tiež mohli byť mylné, neúplné, skreslené alebo vynútené vydieraním. Z tohto dôvodu považujem argumentáciu obhajovačov za celkom mizernú, lebo účelovú a nelogickú.

Rovnako, ako mohli byť zastrašovaní obvinení a odsúdení, celkom rovnako musím počítať aj s tým, že aj svedkovia mohli byť zastrašovaní už nie policajtmi a vyšetrovateľmi, ale rodinnými príslušníkmi obvinených, čo sa tiež nedá vylúčiť. Zaujímavé, že s týmto „obhajovači“ tiež nepočítajú a úplne to vylučujú ako nemožné alebo absurdné. Čo teda o ich dôveryhodnosti alebo nezaujatosti nič nevypovedá.

Ja osobne si myslím, že tú vraždu spáchali a to LEN na základe výpovede Kocúra, lebo podľa mňa nie je možné, aby niekto, kto polhodinu podrobne opisuje vymyslenú vraždu a bol k tomu donútený zastrašovaním, prešpikoval takéto výmysly vetami – Bavil som sa, bavili sme sa, čo sa v tej výpovedi mnohokrát opakuje.

No najväčším gólom pre myšlienky liberálov v tejto kauze je, že hoci liberáli zdôrazňujú, že znásilnením je aj len nesúhlas so súložou, zrazu títo vraj liberáli – „obhajovači“ tvrdia, že nemôže ísť o znásilnenie, keď dotyčná má len dve menšie zranenia. To je úplne na tom najkurióznejšie vzhľadom na liberálnu agendu, že popierajú, že žena môže byť znásilnená aj vydieraním alebo zastrašovaním. A vôbec preto nemusí byť ani ťažko dobitá, ani očividne veľmi zranená.

A je zaujímavé, že pokiaľ ide o obvinených, to už máme veriť, že mohli byť donútení k podrobnému opisovaniu vraždy bez stôp fyzického násilia.

Máte veriť, že nikto sa ich nemusel ani dotknúť a stačilo ich tak zastrašiť, aby si to vymýšľali. Ale nemáte veriť, že stačilo ju rovnako zastrašiť, aby sa dala zastrašiť aj bez ťažkého dobitia.

Taktiež sa nikde nevenujú tomu, že pokiaľ ju nalievali alkoholom, taký človek, celkom omámený alkoholom, sa už nebráni a najmä, keď ho mnohí držia.

Myslíte si, že keby ste Hríba opili, tak by sa bránil znásilneniu? Ja myslím, že vôbec nie. A veľmi pochybujem, že sa ženy voči znásilneniu bránia, keď je tých mužov celá kopa.

Zapamätajte si to, že títo vraj liberáli popierajú, že znásilnená žena môže byť aj tá, čo nemá mnohopočetné zranenia, lebo je to ďalším dôkazom, že zradia všetky myšlienky liberálov, čo kedy hovorili a tvrdili, kedykoľvek a aj v tomto. Čokoľvek, keď už im to do ich zámerov nepasuje. Aj tu sa ukazuje, nakoľko už nie sú liberáli!

Dovolím si sem uviesť skopírovaný komentár od človeka, ktorý má najkvalitnejšie komentáre k tomuto prípadu – Milan Dagobert:

„Pripad, ktoremu sa dnes velmi nepresne hovori „Kauza Cervanova“ je vo svojej podstate celkom obycajny kriminalny pripad, ktory bol navyse pomerne rychlo vyrieseny a okruh skupiny pachatelov bol jasny uz najneskor v roku 1977 – teda ani nie rok po vrazde. Pachatelia tejto vrazdy patrili medzi ludi, ktori pozivali vyhody komunistickeho rezimu vzhladom na rodinne vazby. Ich hlavnym tromfom bol vtedajsi minister vnutra SR Stefan Lazar. Prostrednictvom jeho uradu sa im podarilo kompletne zmanipulovat vysetrovanie pripadu, vytvorit niekolko slepych stop (Arabski studenti, Hrmo a spol.). Nakolko ani toto nestacilo a vysetrovacia skupina sa dopatrala k okruhu mien potencialnych vrahov – bol sef tejto skupiny zastreleny troma strelami na uplne odlisne casti tela vo vytahu v Novych Zamkoch. Vrazda bola uzavreta a ustalena ako samovrazda. Policajti pracujuci na pripade velmi dobre vedeli, o co sa jedna a pripad bol coskoro uzavrety ako pachatel neznamy. Intenzivne patranie prestalo. Impulz k novemu vysetrovaniu dala matka zavrazdenej pani M.Cervanova a napisala obsiahly list prezidentovi Husakovi, kde podrobne popisuje laxnost slovenskych vysetrovatelova a ich snahu pripad nevysetrit. Za normalnych okolnosti by ju doporucili ministrovi vnutra SR, ale pravdepodobne velmi dobre vedel, ako by to dopadlo a do pripadu sa vlozil sam. To sa nestavalo a nie je zdokladovany ziaden pripad, ze by komunisticky prezident postupoval tak korektne. Pochopil, ze minister, ktory je kamarat s vrahmi nic nevyriesi a pripad dal riesit federalnym vysetrovacim organom, ktore mali v podstate volnu ruku a nemuseli brat ohlad na nikoho. Pripad vyriesili velmi rychlo, nakolko stop a svedkov bolo obrovske mnozstvo. Slovenskym komunistom sa vsak aj tak podarilo znovu cely (uz pripraveny na realizaciu) pripad zdrziavat. Trvalo to 9 mesiacov a v tom case sa nic nerobilo. Az po tomto case boli zadrzani hlav ni podozrivi. Jeden z nich sa okamzite priznal a popisal dejovu liniu sposobom, ktory vylucil, ze by mu ju vtlkli do hlavy policajti (co sa neskor potrvrdilo po vypovedi a priznani Zimakovej). Neskor sa priznavali aj dalsi obvineni a vsetko ostatne je uz znama vec. Napriek ocakavaniu nedostali trest smrti, co bol vtedy za takyto cin primerany trest, ale len tresty odnatia slobody, co sa povazuje za dalsiu manipulaciu – tentoraz nedokazatelnu – museli by sa vyjadrit clenovia senatu a to si myslim, ze sa neda ocakavat.

Prisiel rok 1989 a pre odsudenych vrahov sa stal zazrak. Ich kamarat a obhajca O.Motejl sa stal predsedom NS CSSR a otec dalsieho obhajcu a tiez znamy T.Bohm generalnym prokuratorom CSSR. Podarilo sa im zrusit rozsudok, co je u takehoto cinu nevidane a vsetci zvysni odsudeni isli na slobodu. Na slobode zacali s pomocou svojich znamych robit ohavnu medialnu kampan, kde sa pokusali dokazat, ze su nevinni. V naslednom procese boli opat odsudeni a neuspeli ani na sude v Strassburgu.
To, co od nich citate su nehorazne klamstva, ktore urazaju inteligentnych ludi a svedcia o ich charakteroch, ako aj o charakteroch ich obhacov (medialnych).
Ostatne je uz len vecou vasho nazoru.“ (Milan Dagobert)

 

 

Myslím si, že kto sa nebál znásilňovať a ešte k tomu v hromadnom znásilňovaní a ešte aj vraždiť, pre takého je už celkom nič klamať.

Oháňajú sa tým, že je mizivá pravdepodobnosť, že by to dokázali šiesti, ale v takej štatistike nebolo uvedené, že šesť podieľajúcich sa na vražde!

No to zjavne morálne týmto vraj liberálom nevadí, že majú takých priateľov za prenajímanie priestorov a uplácanie. Sú ochotní kryť aj vrahov zvlášť odpornej vraždy a len preto, že si nedokážu ani priznať chybu.

Mňa by teraz zo všetkého najviac zaujímalo, koľkí na detektore lži by teraz povedali, že veria v ich nevinu a nekryjú ich aj teraz a LEN pre obyčajné nepriznanie chyby.

No radšej sa budú naďalej priateliť s takými vrahmi a pohoršovať sa nad kdekým iným.

No tí najodpornejší zločinci sú práve vaši „priatelia“.

 

 

Tiež vám to nemôžeme dokázať!

2. apríla 2023

Jakub Filo sa dnes opäť sťažuje na návrat Fica s jeho korupciou, teda geniálnou korupciou, ktorú nemôže nikto nikde dokázať a na vraždu Kuciaka, akože za to môže Fico, čo mu tiež nedokázali!

A vyzerá to tak, že keď mu nedokázali žiadne zlodejstvo, tak si na to vyrobili túto vraždu (ich páni, nie títo novinári ako ich lokaji), aby konečne vyhnali ľudí do ulíc, ako to bolo v novembri 89. Teraz by už na to len fingovaná vražda nestačila!

Ako bol zlodej, keď sú odkázaní len na túto vraždu?

Tak málo dôkazov máte z tisíc kauz kradnutia Smeru, že ste odkázaní len na vraždu Kuciaka?

Nerozumiem domácej politike, keď sme tu desaťročia podľa vás mali najgeniálnejších zlodejov všetkých čias, ktorým sa nič nedá dokázať. Rozumiem len prípadu Kuciak, že ho dali zavraždiť tí, čo potrebovali vyhnať ľudí do ulíc!

Na to totiž nepotrebujete ani 10 hodín, aby ste to pochopili!

Neviem, aké vraždy dal urobiť Smer, keď píše Filo o ich vraždách, ale viem, že novinárom je jedno, že ich kolegu novinára Kuciaka dal niekto zavraždiť preto, aby potom novinári dostali ľudí do ulíc a mohli pracovať na zvrhnutí vlády, ktorú nevedeli inak zvrhnúť!

A to je niečo tak obludné, že na to nemá žiadny geniálny len zlodej. Títo novinári totiž slúžia niekomu, kto je aj vrah dvoch mladých ľudí a len pre politický prevrat!

Tiež vám to nemôžeme dokázať! Ale tiež vás a vaše takto dosadzované strany môžeme NEVOLIŤ!

Dobre ste rozumeli, ja si zas myslím, že za politickými silami, ktoré presadzuje Jakub Filo, je vrah (skupina vrahov, čo o tom rozhodli), čo na dosadenie svojich strán použijú aj vraždu dvoch mladých ľudí!

Jak moc byl duležitý pro vývoj situace, že vznikla tá fáma o mŕtvem studentovi?

Otázka na vtedy známu Lidu Rakušanovú (1989 redaktorka rádia Svobodná Evropa)

„Ja si myslím, že tady v Československu tehdejším to bylo hodně zásadní, protože když se tá správa rozšířila, tak vlastně, myslím že tá správa teprve vyhnala lidi pořádně do ulic. Protože si řekli, tak teď už nám mlátej aj deti, zabíjejí nám naše deti, tak to snad už vopravdu nemužeme dopustit. A konečně teda do těch ulic šli!“

Myslím si, že Martin Šmíd byl klíčová informace.

„To bylo to, co najednou dalo odvahu vystoupit i lidem, kteří se nejvíc báli, střední generaci, našim rodičum. Lidem, kteří mlčeli. A najednou si řekli, tak počkat, tady se zabíjejí deti, tak to už je moc! Na druhé straně, já vím, že jsme si tenkrát v rádiu Svobodná Evropa velmi uvědomovali, ten obrovský, výbušný, emocionální potenciál TÉHLE SPRÁVY a nechtěli jsme ji hlásit, dokud nebude ověřená opravdu aspoň z těch klasických dvou zdroju. Jenomže ten zdroj byl pořád jeden.“

Keby teda ktokoľvek chcel akúkoľvek demonštráciu, ktorá by „teprve“ vyhnala ľudí do ulíc, potrebujú zabitého a mladého človeka, čo by už pobúrilo všetkých až k protestom v uliciach. A párik dvoch mladých ľudí, ktorí sú krásni a mladí, majúci život pred sebou, ešte aj svadbu, to je obeť úplne ukážková a na pohľadanie. Lepšiu by si nikto nemohol ani vymyslieť. Ten, kto by ich dal zabiť, musel by sa správať samovražedne a len keby chcel niekoho iného z toho obviniť a s obrovským cirkusom. 

A pokiaľ len vraždy vyženú ľudí do ulíc, aj v budúcnosti sa budú hľadať, ktoré vás do tých ulíc vyženú!

Keď vyhnali, aj ukazujete a legitimizujete účinok takých vrážd. Svojou účasťou by som nepomáhala takej vražde aj do budúcnosti. Že nabudúce si nájdu inú ukážkovú.

A preto, hoci som sa zúčastňovala protestov proti Smeru a za vyšetrovanie káuz, ktoré organizovala SaS a OĽaNO, ja také demonštrácie, ktoré potrebujú zavraždených, nepodporím.

 

 

Nepohodlné obete sa vždy zabíjajú tak, že ako nie ukážkové nevzbudia takú pozornosť, vyzerá to ako nehoda alebo samovražda alebo zmiznú. Iné sú pre niekoho pohodlné a prospešné pre ich ciele. Prospešné môžu byť aj pre tých, ktorým len poslúžia a bez toho, aby tušili, odkiaľ k nim prišli.

 

 

Radičová: “Nebyť obrovskej tragédie, obávam sa, že sa na Slovensku ľady nepohnú”

Obávam sa, že mnohí to vedeli tiež, že sa INAK nepohnú. A chceli, aby sa pohli!

 

 

14.novembra 2018:

A teraz verte, že novinári s tým nič nemajú a neorganizovali to!

 

1.Takže uznajte, že keď mohli byť minulé voľby proti Mečiarovi platené aj zo zahraničia, čo samotný Šimečka z Denníka N priznal, celkom logicky môžu byť aj zo zahraničia platené akékoľvek ďalšie.

Môžte sympatizovať s takouto pomocou pre vami schvaľované ciele, ale stále je to ovplyvňovanie politiky z iných krajín a zo zahraničia, čo sa len v prípade Ruska odsudzuje.

2. Rovnako musíte uznať, že organizátori mohli byť platení finančnými skupinami zo Slovenska, ktoré si pre vlastné záujmy formujú vlastné politické strany. A ako mohli byť bývalé takéto finančné skupiny, celkom rovnako môžu existovať aj nové súčasné alebo budúce, s čím by ste vždy mali počítať, aby raz tie neovládli politiku na Slovensku.

„Dve medzinárodné novinárske organizácie – Európske centrum pre slobodu tlače a médií (ECPMF) a Reportéri bez hraníc (RSF) – vyzvali v stredu v liste slovenské ministerstvo vnútra, Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) a policajný zbor, aby prestali vypočúvať organizátorov a účastníkov protestov Za slušné Slovensko.

Uviedli ešte, že uvítajú od slovenských predstaviteľov písomný záväzok, že sa nebudú zapájať do žiadnych aktivít, ktoré budú stíhať organizátorov, protestujúcich a novinárov na Slovensku.

List podpísala v mene ECPMF jeho právna poradkyňa Flutura Kusariová a v mene RSF šéfka pobočky pre Európsku úniu a Balkán Pauline Adesová-Mévelová.“

https://www.etrend.sk/ekonomika/sakova-aj-naka-dostali-list-aby-zastavili-vypocuvanie-aktivistov.html

Z tohto mi nie je jasné, či organizátori protestov sú novinári? Veď čo majú organizátori s novinármi, keď tvrdia, že ich neorganizujú?

Do tohto vyšetrovania teda zasiahla právna poradkyňa v mene Reportérov bez hraníc (RSF) a Európskeho centra pre slobodu tlače a médií (ECPMF), čo sú medzinárodné novinárske organizácie. 

Ale veď to neboli protesty novinárov a neorganizovali to oficiálne novinári. Či medzinárodné organizácie novinárov určujú, čo sa smie a čo nesmie štandardne vyšetrovať?

Nech už si o tom myslíme čokoľvek, medzinárodné organizácie novinárov by nemali určovať, ktoré protesty budú zbavené akýchkoľvek trestných oznámení bez štandardných vyšetrovaní.

Inak tu vzniká a opäť oprávnené podozrenie, že tieto medzinárodné organizácie novinárov majú vlastné záujmy o tieto protesty. A prečo, keď sú nezavislé a neorganizované novinármi?

To vypovedá o ich nezávislosti? Alebo naopak o ich záujmoch a prepojeniach na novinárov a to až v medzinárodnom rozsahu?

A teraz verte, že novinári s tým nič nemajú! Keď majú až medzinárodný záujem medzinárodných novinárskych organizácií, ale nikto, celkom nikto za nimi nie je, ani ich neplatil!

Takto by som veru nezávislosť protestov nedokazovala, iba keby som chcela dokázať, že nezávislé neboli. Veď sú jasne pod patronátom aj medzinárodných novinárskych organizácií. 

A presne preto sa aj mohli udiať a nie preto, že pár mladých ľudí to dokáže zorganizovať.  Zreteľne a dokázateľne majú aspoň patronát medzinárodných novinárskych organizácií, keď už nie rovno aj politických strán, ktoré by si títo novinári u nás priali. 

 

==========

 

No to zjavne morálne týmto vraj liberálom nevadí, že majú takých priateľov za prenajímanie priestorov a uplácanie. Sú ochotní kryť aj vrahov zvlášť odpornej vraždy a len preto, že si nedokážu ani priznať chybu.

Veď aj teraz sa možno rozprávajú s vrahmi a nevedia o tom. Možno ich celkom rovnako aj obhajujú, lebo pre nich je nepredstaviteľné, že by vrahmi Kuciaka mohli byť aj ľudia, ktorým veria.

 

Aj teraz predsa veria svojej konšpirácii, že vrahmi musia byť ľudia napojení na vládu. Ale to je tiež len konšpirácia, lebo vrahmi môžu byť aj ľudia, ktorým veria a ktorým uverili. Možno ich oklamali celkom rovnako.

 

V minulosti obhajovali vrahov a teraz podľa mňa za ich politickými silami sú zas vrahovia, teraz Kuciaka a jeho snúbenice. Politické sily za nimi chceli dostať ľudí do ulíc!

Myslím si, že ich oklamali celkom rovnako!

 

 

Koľkí na detektore lži by neklamali, že 100 % veria, že aj o obete protestov sa im nepostarali sponzori zo zahraničia, ktorým slúžia?

 

Ich by už strach prezradil, lebo osobne vrahovia nie sú! Ich vrahovia len často sponzorujú!

 

 

 

 

.