Film o synovi amerického prezidenta Bidena

17. septembra 2022, malinova, Nezaradené

Rusko o sebe nenatáča nič kritické, zato Američania áno. Preto smeruje do kín film o prezidentovom synovi – Môj syn Hunter.

Môžeme tak sledovať nielen uvedomenie si zodpovednosti spoločenstva za sociálnu a ekonomickú skutočnosť z okraja americkej spoločnosti, ale aj prezidentovho syna.

 

SME – Havran:

 

Akokoľvek totiž nenávidíte Ameriku, v ktoromkoľvek americkom kníhkupectve dnes nájdete desiatky a stovky titulov o dobývaní Západu, o nakladaní s indiánskym obyvateľstvom, podobne, ako si sociálnu a ekonomickú skutočnosť ľudí z okraja americkej spoločnosti môžete pozrieť sfilmovanú v drastických seriáloch ako The WireTreme a desiatkach ďalších.

Ak máte chuť dozvedieť sa niečo o americkej vojne vo Vietname, poľahky o nej nájdete všetko v amerických knihách a filmoch, tak ako sa vo Francúzsku dozviete o francúzskom kolonializme najviac z domácej kritickej produkcie.

Knižné, akademické a umelecké spracovanie vlastných problémov, historických zlyhaní je súčasťou nášho sveta a považujeme ho za potrebný krok, ktorý vedie k očisteniu kolektívnej pamäti, uvedomeniu si zodpovednosti spoločenstva za zločiny, pretože štáty sa zločinov dopúšťajú často v drasticky vyššom počte ako jednotlivci.

Zatiaľ čo však napríklad Briti robia nadmieru poctivú prácu a hľadajú cesty k pochopeniu vlastných zlyhaní, ruská spoločnosť, zvyknutá hádzať zodpovednosť na pomerne často sa meniace politické režimy, opakovane pripisuje zodpovednosť za svoju minulosť raz cárovi, potom Leninovi a Stalinovi. Ale nikdy, nikdy nie sebe ako zlyhávajúcemu spoločenstvu neschopnému sebareflexie.“

 

https://komentare.sme.sk/c/23008621/rusko-nie-je-doveryhodny-zdroj-o-rusku-pise-michal-havran.html

 

 

 

Svět čeká zima a hlad, ale v USA začíná být pěkně veselo. Právě tam natáčejí nový suprový thriller – Můj syn Hunter, prý nejočekávanější film sezóny. Děj podle skutečných událostí se odehrává na Ukrajině a v USA.  Syna amerického prezidenta Joe Bidena – Huntera – hraje známý britský herec Laurence Fox, tajnou agentku, která jde po stopách jeho miliardových špinavých kšeftů s ukrajinskými oligarchy hraje Gina Carano, známá hlavně ze série Rychle a zběsile, a samotného Joe Bidena, který vydírá ukrajinského prezidenta, že zastaví Ukrajině pomoc za miliardy, když Ukrajina nezastaví vyšetřování Huntrových kšeftů, a nevyhází prokurátory, a agenty, a nezničí důkazy, hraje legendární představitel Jeffa Colbyho z americké ságy osmdesátých let Dynastie. Prý se máme na co těšit, slibují producenti. Už teď je prý marketingově jasné, že až nám bude zima, a až nám bude kručet v břiše, budou kina díky tomuhle thrilleru praskat ve švech, protože lidi budou chtít vědět, jak to jejich utrpení vlastně celé začalo.“

 

https://www.breitbart.com/entertainment/2022/09/16/my-son-hunter-true-fact-joe-biden-threatened-to-withhold-1-billion-from-ukraine-to-protect-company-hunter-was-working-with/

 

 

 

 

 

.